icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
peter952
Odpoveď bola odstránená
kikusa999
15. sep 2016

@peter952 a neviete ci su aj nejaky aši vedci alebo lekári, s ktorými sa dá osobne stretnúť a nechať si to vysvetliť??? lebo to čo je niekde v nemecku, amerike a tak ma nezaujíma, lebo to by sme museli vsetko brat globálne... napr. viem že v nemecku je už zakázané predávať kapsulové kávovary a nás idu na dračku, takisto sa tam už nepouživajú amalgámové výplne zubov, ale u nás si bielu výpln vsade nemože dovoliť každy, takže sa napr toto nerieši.....

peter952
Odpoveď bola odstránená
kikusa999
15. sep 2016

@peter952 ja som skor za osobne stretnutie...🙂

adsumus
15. sep 2016

@kikusa999 zadarmo to nebude a dozvieš sa akurát tak dristy.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
15. sep 2016

@peter952 tebe ona platí za rekamu, klesaju zisky 😎

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
15. sep 2016

@peter952 ty klameš a zavadzaš.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
16. sep 2016

@peter952 teba argumentácia a navyše rozumna nezaujíma, jedine čo robíš je reklama na elekovu a urážanie očkujucich.

evittam
16. sep 2016

@adsumus Prepáč, že reagujem, ale nedá mi - takže ty tvrdíš, že neočkované dieťa v škôlke je chorľavé, nekomunikuje a nevie poriadne chodiť kvôli tomu, že je neočkované? Ako by mu, prosím, pomohla nejaká vakcína k tomu aby začalo komunikovať a lepšie chodiť? Buď taká dobrá a uveď aj názov vakcíny. Ďakujem.
A k tým lekárom čo sú proti očkovaniu - je zaujímavé, že tí sú všetci klamári a drístajú a len tí čo očkujú a "držia huby" tak tí sú kompetentní, neklamú a sú to odborníci a to len preto lebo ty sa stotožňuješ s týmto názorom.....

adsumus
16. sep 2016

@evittam to netvrdím, tvrdím, že zdravie detí sa nedá posudzovať na základe očko statusu. lebo aj očko aj neočko deti maju rozne choroby a vyskytuju sa rovnako bez ohladu na očko status a ešte si myslím, že rozne poškodenia su z chemikálii, ktorými sme zavalení a chorobami počas tehotenstva.

evittam
16. sep 2016

@adsumus Tak v tomto s tebou výnimočne súhlasím. 😉

evulienkaslx
16. sep 2016

http://www.ockovanieinfo.sk/clanok-sk-1-77-Cent...

ja som sa obratila na Dr. Kukovu v BA, rozpravala som sa s mnohymi inymi lekarmi a som za ocko

kristinka86
16. sep 2016

@evulienkaslx No tak neviem. Čítala som z tej stránky Prečo očkovať a je to opäť čistá propaganda očkovania. 1. Ak sa dieťa narodí s tak slabou imunitou, o akej oni píšu, tak prečo ju ešte oslabovať očkovaním? Bábätko sa musí predsa vysporiadať s neskutočnými zmenami hneď po pôrode. Okrem toho, ak by tá imunita bola slabá, tak dieťa by, podľa mňa, neprežilo ani prvé nadýchnutie. Veď vzduch je plný nečistôt a baktérií, s čím sa v brušku matky nestretlo. 2. Materské mlieko, podľa môjho názoru a skúseností, ubráni malinké bábo dostatočne v prvých mesiacoch. Moje deti boli plne dojčené polroka a potom ešte čiastočne, narodené boli jeseň/zima a ani raz neboli počas tohto obdobia choré! Náhoda? Tak u nás potom opakovaná... 3. Absolútne nespomínajú iné faktory, ktoré prispeli k vyhubeniu niektorých ochorení - berú do úvahy len očkovanie. A čo tak zmena životosprávy, hygiena, atď.? Isto to tu bolo už neraz spomínané, no akosi nemám čas prečítať 456 strán komentárov, v ktorých sa obvykle ľudia hádajú. 😉

aristka
16. sep 2016

@peter952 sarlach mame veselo aj na sk ...cholera .to by som tiez nevyskakovala ..znecistena voda vykalmi .kde sa nakazis peroralnou cestou .ci kontsminovanym jedlom ..pozor na dovce a mor .ved ho mame na sibiri .plus preco sa robia vo velkom deratizacie v mestach .ktore viac na potkanov ci hlodavcov neucinkuju ako ucinkuju ...

evittam
16. sep 2016

@kristinka86 Pozor-to určite nie je propaganda očkovania ale len čistá pravda. Propaguje sa len neočkovanie. 😉

adsumus
16. sep 2016

@kristinka86 podla teba sa babetko ubráni, ale nie je to tak, neubráni sa, treba viac čítať ake su riziká neočkovania. a samozrejme, že sa beru všetky faktory, ktoré prispeli k vyhubeniu niektroých ochorení, to len neočko scena tvrdí, že očkovanie s tým nemalo nič spoločne.

kristinka86
16. sep 2016

@adsumus Mne to potvrdzuje aj vlastná prax. A nejedna mamička. 😉 Mám toho prečítaného už, myslím si, dosť. Svojho času, keď to bolo pre mňa viac ako aktuálne, som sa tomu venovala naozaj dosť. A nepozerala som len na jednu stranu mince, ale stále na obe a podľa toho som sa rozhodovala. Keď sa berú do úvahy aj iné faktory, tak nechápem (alebo vlastne áno?), prečo sa stále poukazuje LEN na očkovanie ako základ k vyhubeniu nejakého ochorenia. 😉

adsumus
16. sep 2016

@kristinka86 ja som teraz nedávno narazila na štatistiku u pneumokokov v čechách, všetky umrtia u nečko detí, ani u jedného zaočkovaneho dieťaťa nedošlo k zlyhaniu očkovania. takže asi to je taky celejší pohlad na vec, ja osobne tiež nepoznám nikoho komu by zomrelo dieťa na chorobu, ale nemyslím si, že drobec sa ubráni, teda nie každy jeden, niektoré sa neubráni. čo sa pravých kiahní týka, tak ich vyhubilo očkovanie, tam to je tak, rovnako obrnu, ine choroby vyhubili iné veci,napríklad choleru zvládli tak, že začali dezinfikovať vodu.

saska.t
16. sep 2016

@kikusa999 kapsule v nemecku su zakazane len v jednom meste Hamburg aj to nie zo zdravotneho hladiska ale z hladiska likvidacie, einlogge,kedze je problem dalej spracovavat, recyklovat kov s plastom ale na Sk tento problem malokoho trapi

saska.t
16. sep 2016

Ekologie, Pardon.

kikusa999
16. sep 2016

@saska.t hej veď toto, ale ako viem od príbuzných žijúcich v nemeckú už vyše 30 rokov, tak oni mohli dokonca odniesť svoj kávovar na recykláciu lebo tie kapsule sú zdraviu škodlivé, a to mi povedala už asi pre 2 rokmi....🙂

peter952
Odpoveď bola odstránená
saska.t
16. sep 2016

@kikusa999 zijem v nemecku cez jedno desatrocie, nic take som este nepocula, ziadna panika nevypukla, a vsetci aj ti v Hamburg piju tuto kavu aj nadalej.... Co dnes nie je skodlive?

kikusa999
16. sep 2016

@saska.t nie panika, ale asi tiež už chcú žiť zdravšie a dať to do povedomia čo najväčšej možnej skupine...😂

saska.t
16. sep 2016

@kikusa999 no kedze Hamburg je jediny a ma niekolko 100.000 obyvatelov a cele nemecko 85milionov obyvatelov moc sa im to nedari, su aj skodlivejsie veci a nikto ich neriesi napr chemicke rakovinotvorne zlozky v kozmetike, v potravinach a v neposlednom rade aj vakcinach a nikto ich este nezakazal....

kikusa999
16. sep 2016

@saska.t tak to už neviem, lebo si myslím že škodlivé je už pomaly všetko okolo nás....🙂 ale taký je už pokrok...🙂 niekedy skôr k horšiemu ako k lepšiemu....:😉