icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
21. sep 2016

@tutu_1 inak ja sa týchto vyhrážok nebojím, už sa mi antivaxeri vyhrážali stokrát aj mojmu dieťaťu, že čo nás čaka, ale sme zaočkovaní aj preočkovaní a nič sa nám nestalo. bububu na mna nefunguje.

zuzu1122
21. sep 2016

@tutu_1 vidíš, toto je presne to, panuje tu názor, typu "keď sa môjmu dieťaťu po očkovaní nič nestalo, očkovanie je bezpečné, účinné a neexist aby malo nejaké dieťa hoci aké vedľajšie účinky..." ak rodič chce posunúť očkovanie lebo si chce o tom viac naštudovať, informovať sa aby krok, ktorý urobí bol ten správny pre jeho dieťa tak je hneď označený - ako to oni volajú - za antivaxera a antivaxeri klamú a zavádzajú, lebo lekár keď ti povie, že sa tvojmu dieťaťu nič nestane tak ma stopercentnú pravdu... ach jaj, zbytočne aj čo písať, je to len škoda energie

stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
sirinka
21. sep 2016

@adsumus ja mam deti viac a teda nepamatam si, ze by bez zjavnej priciny (vacsinou slo o zvysenu teplotu pocas akutnej fazy ochorenia hornych dychacich ciest a trvalo max jeden den) ostali apaticke, umrncane, bez zaujmu atd.

zuzu1122
21. sep 2016

@tutu_1 asi najlepšie bude, keď na ňu nebudeš ani reagovať, lebo tým ju len podporuješ a ona neprestane... urob tak aby to bolo najlepšie pre tvoje dieťatko... či ho dáš zaočkovať alebo nie aby to bolo podľa tvojho najlepšieho uváženia, treba naozaj veľa čítať... a gratulujem k bábätku, držím palce aby všetko dobre dopadlo 🙂

adsumus
21. sep 2016

príbeh maminky antivaxerky, ktorá uplne prehodnotila svoje postoje, ale bohužial až potom, čo jej deti pochoreli na rotavirus. 😒 strašila sa sama na smrť neočkovacími dezinformáciami, čítala antivax, zdielala antivax, bojovala proti provax, cítila sa tým povýšená nad ostatných, ale len kým jej neochoreli detičky a nevidela výraz bolesti a strachu na ich tvárach (to píše ona, nie ja.)

http://nypost.com/2016/09/20/i-was-an-anti-vax-...

stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
adsumus
21. sep 2016

@sirinka bez zjavnej príčiny? ty si vždy dokonale vedela, čo sposobuje tvojmu dieťaťu apatickosť umrnčanosť a nezáujem? ja nie, hádala som, vetry, unava, teplotka, milion dovodov, mohlo byť aj očkovanie, preto navidím dovod okydávať lekárov, očkovanie a provax rodičov. ty ano?

tutu_1
21. sep 2016

@zuzu1122 máš pravdu, zbytočne budem hádzať vodu na mlyn kto ma proste svoju pravdu. Ja by som bola šťastná kebyže sú vakcíny bezpečne. To bohužiaľ dnes nie sú. Piše sa o tom v každom príbalovom letáku. Ďakujem za prianie 😵
@adsumus ja ti nič neželám nečítaš s porozumením skús si to prečítať ešte raz, a vyhrážky už vôbec nie sú môj štýl
Len nerozumiem tebe ako žene a matke ze ti viac záleží na percentách zaočkovaných, ako na samotnej bezpečnosti ockovacich látok. Vieš koľkým matkám by spadol kameň zo srdca keby nemali take desivé vedlajšie účinky ?

sirinka
21. sep 2016

@adsumus ano, ja som vedela. moje deti apaticke nebyvaju, nemavaju zhorsenu motoriku a uz vobec nie dlhodobo. pri zastavenych vetroch a bolesti bruska by som chcela vidiet, ktore dieta bude apaticke, bez zaujmu, to uz aj ako jednodetna matka by si mohla vediet, ako vtedy deticky reaguju. pri unave dieta lahne a zaspi a po zobudeni je fit, ked je pricinou naozaj iba unava... prepac, pokial ty nevies, z coho mas dlhsiu dobu apaticke dieta a nejako to neriesis tvoja vec, ale netvar sa, ze to takto ma kazda ci hociktora matka. a pokial je niektora matka presvedcena, ze za stavom jej dietata je ockovanie, tak ma plne pravo vyjadrit svoj nazor, rovnako ako ma plne pravo vyjadrit aj svoju spokojnost ci nespokojnost s poskytovanim zdravotnickej starostlivosti a v neposlednom rade, ma pravo vytvorit si nazor na tvoje vystupovanie na MK. pokial pise nieco nevhodne, neslusne, prosim kontaktuj adminov.

aristka
21. sep 2016

@tutu_1 ten liek co popisujes je bronchodilstas .nie na podporu imunity .takze ak malo dieta caste laringity .pricina mohla byt rozna virus.bakteria .alergen ....kedze alergenov je 2500 a pre vek dietatka do troch rokov na nsjcastejsie ho nikto testovat nebude ....najlahsie je zvalobat to na ocko .nepozname rodinnu anamnezu .stav bydliska .ci stav zivotneho prostredia .plus deticky z toho casto vyrastu .zvyknu si na patogen v skolke .ptedlzia sa dych.cesty .zakratie nosna mandla atd...ochkas .achkas a si predstav .ze tvoje dieta ako si nazvala s oslsbenou imunitou by prekonalo osypky .mums .nonstop pneumokokovu inf.tetanus .hepatitidu .a poliomyelitidu ...inak co v mmr malo sposobit vas problem ....a zvlastne .ze tetavax si sa nebala dat....zvlastne

tutu_1
21. sep 2016

@stavbiveduci verím, mame lekárov v kruhu našich známych a priateľov 😉 . Pamätám si aj na známu ktorá mi rozprávala o svojej skúsenosti, kedy jej kamarátka gynekologička odporúčala vakcínu proti rakovine krčka maternice pre jej dospievajucu dceru. Keď už to známa nemohla počúvať sadla si oproti nej a spýtala sa " a tvoju dcéru si už zaockovala ?" Ostalo ticho. Viac sa o tom nebavili.
@adsumus dnes už to nikto nepotvrdí a ani nevyvrati, ale normálne to tiež nie je. Za ďalšie je to jeden z vedľajších účinkov tej vakcíny takze pravdepodobnosť tam je. Ale bolo to dávno.

aristka
21. sep 2016

@sirinka ty mas pocit.ze matky vefis .co znamena slovo apaticke .kedze ja mat doma apaticke dieta utekam aj pesi s nim do spitala....a co je zmenena motorika .ze dieta hlada ulavovu polohu .ze ho boli nozka....no neviem .mamky pouzivaju slova .ktorym zjavne nerozumeju a deti v poho funguju doma nez lekarskej star....

tutu_1
21. sep 2016

@aristka máš nejaký problém, znova sa pýtam načo ten nadradený tón ? Anamnézu nemusíš poznať, načo, si lekárka ? Problém s imunitou bol viacmenej pravidelný podľa mojich zápiskov sa začal zhoršovať od 10 - 11 mesiaca sem tam zlepsenie, sem tam zhoršenie. Najhoršie bolo v 5-6 rokoch. Tetanus som si dala lebo som vtedy slepo verila lekárom. Dnes už viem ze aj lekár je len človek. Sú odborníci naštastie takých poznám, niektorí sú naši rodinný priatelia. A potom sú aj taký priemerní a premudreli. Od takej sme odišli a dobre sme spravili.
Jasne ze sme utekali k dr. Ona sa však vyjadrila ze je to ok. Čo s tým keď ti to povie taká autorita a ty si prídeš ako hysterka. Bola som tam niekoľkokrát. K ničomu sme nedospeli.

aristka
21. sep 2016

@stavbyveduci ty ako stavbyveduci si mal chemiu s farmakologiu ....odkial vies ako funguje vzdelavanie dr.inak mas vyrazy a utoky ako prevčo....hm

aristka
21. sep 2016

@tutu_1 to je ako u hlavneho predstavitela av .dieta ma nu po ocku ekzem a alergiu s po nejakom rocku sa prekecne .ze aj tatko je alergik ...rodinna anamneza je velmi velky zdroj info.kedze genetika sa dedi...inak ta tetanovka pri uraze je nam prirodzeny imunoglobulin .priama protilatka ....takze neviem ako mozes robit zavery .ked neobladas ani fakty ohladom ocko latky....

tutu_1
21. sep 2016

@aristka pozri ja by som bola tiež šťastná keby som si nemusela vyberať menšie zlo. Nech sú vakcíny vyrábané tak, aby boli bezpečne a všetko bude v tom najlepšom poriadku. O toto by malo ísť lekárom. Žiaľ radšej ta lekár zhodnotí minimálne na slabomyselnu hysterku až sa čudujes ze máš občiansky preukaz. Len aby si mu nekomplikovala život hocijakými otázkami. A pokojne bude klamať ze ockovanie je úplne bezpečne bez rizík. To je moja vlastná skusenost. Až na to ze príbalový leták hovorí o inom.

tutu_1
21. sep 2016

@aristka 😀 neovládam fakty ocko latky idem pozrieť do indexu jak je možné ze som absolvovala genetiku kde jedna z otázok na skúške bola imunita vrodená a ziskana popis rozdiel. Ach ja hlúpa hus 😀 . Asi ma fakt v tej škole nič nenaučili.

sirinka
21. sep 2016

@aristka ci vsetky mamicky vedia, co slovo apatia znamena netusim, ale verim, ze kazda starostliva matka zbada rozdiel medzi culym a apatickym stavom u svojho dietata, rovnako ako si vsimne, ze motoricky vyvoj sa nehybe, stagnuje, ci dokonca sa jej dietatko vrati o niekolko tyzdnov ci mesiacov spat. na to matky nepotrebuju ovladat nejaku terminologiu, aby videli, ze nieco s ich dietatkom nie je ok. no ale podla adsumus to zazije kazda matka u svojho dietata, tak mozno zacni s vysvetlovanim u nej 😉

stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
saska.t
21. sep 2016

Ja uz tomu naozaj nerozumiem, jedno dieta ciastocne ockovane (do 1roka) aj to nie vsetko do 4 r so zdravym uplna katastrofa dnes vyse 8 r.slecna uplne zdrava neockovana nikdy nechybala v skole od 4 rokov nebola chora, druha uplne neockovana vyse 3r.nikdy chora okrem kiahni, ktorymi presli obe, pravidelne v kolektive aj medzi migrantmi, ktorych tu mame neurekom,tak sa pytam ako je mozne ze im nic nie je aj bez ockovania a to ziju v state kde je 85,5 mil obyvatelov s velkou migraciou, je to vobec mozne ze prezili bez ockovania? Aj nasi lekari sa divia, ako to vobec prezili bez ujmy.

aristka
21. sep 2016

@tutu_1 jaj uz aj ty si titulovana .tak preco potrebujes .aby ti lekar na farmakologickej urovni vsetko vysvetloval ....hm....inak bezpecnost je relativny pojem .teraz si dam lyzicu medu .ako prevco odporuca a dostanem anafyl.sok a pritom prevca .pasu av tu mamky zeru .je tiez studovany .len na pocitace .....inak ked si taka genetickym smerom studovana .co hovoris na teoriu.ako sa vyplavy podkodeny gen s bunky podkodenej ockom do krvi ....a neviem co akoze tam sa stane .kedze je to teoria antivskcinistu prevenara a vlastne nu ocka .ktora asi vsetko spusta ....vedela by si mi vysvetlit celu patofyziologiu tohto deja a nejaky zaver ....budem ti vdacna ...

aristka
21. sep 2016

@stavbyveduci nikde som tu nepisala .ze lekar je debil a uci sa o lieku 2 hodky a to je vsetko ....to si pisal ty a ked je to tak jednoduche a maju sa tak dobre .preco nerobis dr.samozrejme toho nekupeneho farmami....
@saska.t asi tak ako ockovane ....ci existuje ocko na migrantov .ktorych inak ockuju prv ako ich pustia medzi ludi ....

aristka
21. sep 2016

@sirinka veru nevedia .co to znamena a zjavne ani ty nie .pretoze bez odbornej pomoci to dieta nerozchodi a motorika tak isto to dieta prezije bez neurologa a samo sa to popravi ....sorry .ale pre mna cista fantasy ....

saska.t
21. sep 2016

@aristka si naivna ak si myslis, ze vsetkych migrantov kym pustia do krajiny zaockuju a preveria ich zdravotny stav, je vidno, ze o tom nemas ponatia, skus si pustit spravy, hlavne tie nemecke a budes nemilo prekvapena a to uz ani nehovorim o odtlackoch prstov ci preverovani osobnosti.

aristka
21. sep 2016

@saska.t no akosi co vam tam maju priniest nove co tam nemate ....inak .co to znamena v kolektive medzi migrantmi....

sirinka
21. sep 2016

@aristka nic v zlom, ale vacsina tych mamiciek s detickami po doktoroch chodi, cista fantasy su tvoje diagnozy na MK...

stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená