(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@peter952 Do tejto debaty som sa zapojila preto, lebo keď sa mi narodila dcéra stala sa nám takáto vec:
Sme úplne obyčajná rodina. Môj manžel pracuje ako predajca automobilov v Trenčíne. Pri svojej práci sa stretáva aj s veľa Slovákmi žijúcimi v zahraničí . najmä z Nemecka, ktorí si na slovensko chodia kúpiť auto......
Keď som bola doma asi 1 týždeň z pôrodnice, manžel začal kašlať. Moja mama "panikárka" si to všimla a prinútila ho nosiť rúšku. Kašel sa stupňoval, žiadne iné problémy nemal... iba kašel sa stále zhoršoval. Zašiel teda k lekárovi, ktorý mu predpísal antibiotiká - nezabrali a tak mu zobrali vzorky.... po týždňoch čakania (to mala dcéra asi 2 mesiace) sa manžel dozvedel diagnózu - Čierny kašeľ. Nastala panika, mali sme sa s malou hlásiť u lekárky, ktorá tiež s hrôzou skonštatovala že sme mali šťastie - že som ju plne kojila. To, že malá sa vyhla nákaze mi bolo odôvodnené tak, že som do mlieka vrážala svoje protilátky z očkovania ktoré som absolvovala ako dieťa a tým, že dieťatko má z bruška ešte nejaký čas akúsi super imunitu......
Doteraz s určitosťou neviem kde je pravda..... a ako bolo vlastne možné že manžel ochorel keď bol na čierny kašel očkovaný. Detská lekárka mi to vysvetlila tak, že očkovanie bolo kedysi 2 x potom iba 1 x neskôr zistili že to nestačí a niektorí môžu v dospelosti ochorieť a tak sa zasa očkuje 2 x - čo je na tom pravdy netuším.
Od manžela sa naštastie nikto z okolia nenakazil, lekári ihneď začali skúmať, kde sa mohol nakaziť, keďže sme necestovali, a teda pravdepodobne to bolo od zákazníka slovenského pôvodu, ktorý pracoval v nemecku a nakazil sa tam od početnej kurdskej a prisťahovaleckej komunity ktorá sem túto chorobu prináša.... svet je malý...
Úplné vysvetlenie sa nenašlo, neviem čo presne dcérku ochránilo, ale som rada že sme vzhľadom na okolnosti dopadli celkom dobre.
@katka121 Súhlasím ohľadne toho MM s petrom. Čo sa týka tvojho zamyslenia sa nad tým, prečo tvojho manžela neochránilo očkovanie - no na to je veľmi jednoduchá odpoveď - totiž žiadna vakcína ti nezaručí, že ty alebo tvoje dieťa danú chorobu nedostaneš a bohužiaľ ani to aký bude mať tá choroba priebeh.
A áno znovu sa opakujem - to len pre "vyrývačov"... 🙂
@katka121 vidíš a o tomto to je, a často sa to popiera, ze očkovanie nie je 100% ochrana. Predpokladám ze manžel bol rovnako ako ty ockovany a predsa ochorel. Ale čo mna zaujíma je prečo niekto ochorie aj keď je ockovany ? Logicky imunita tým pádom nestojí a nepadá len na očkovani.
I keď sú ochorenia nad ktorými nediskutujem. Napríklad tetanus, ak už sa stane úraz s otvorenou ranou a je vážnejší je to na mieste. Mimo iné už len preto, lebo včas diagnostikovať tetanus nie je ľahké a potom už je neskoro, pokial viem neskôr už je neliecitelny.
@peter952 no vidíš - a mne detská lekárka povedala že úmrtnosť u takto malých je v priemere 40% pretože tak malé dieťa si nedokáže odkašľať hlien (keďže je ležiace) takže je treba v nemocnici odsávať a tak sa to dá zvládnuť..... v každom prípade sme žiarivý príklad že ja takí "domasedi" ako my sa veľmi jednoducho stretneme s takouto chorobou.
@tutu_1 nie, keďže sa nikto nenakazil tak sa to už dalej žiadno neriešilo. Bolo mi povedané že po 1. antibiotikách, ktoré manžel vybral už nebol infekčný - to iba táto choroba veľmi pomaly odznieva - kašel odznieval ešte niekolko týždňov.
stavbyveduci, evittam, tutu_1, peter952 Ďakujem za odpovede.
Inak mne to tiež pripadalo trocha pritiahnuté za vlasy že by som protilátky vytvorené pred 25 rokmi cielene nevedomky vrážala do mlieka ....
Inak je možné že manžel to druhé povinné očkovanie neabsolvoval - vtedy to u nás chodilo tak, že cez vyučovanie prišla do školy doktorka a deťom priamo v laviciach pichla očkovanie a kto chýbal .... kto vie
tri deti zomreli v rumunsku všetko deti pod jeden rok, na osypky, práve tam prebieha osýpkova epidemia, maju okolo 650 prípadov, antivakcinačne šialenstvo si vyberá svoju dan, ministerstvo zdravotníctva ostro odsuduje antivakcinačnu kampan vedenu na základe širenia nepravdivých informácii o očkovaní.
zeny neverte im, že tieto choroby su neškodne a že nikto neumiera, nie je to pravda. A platí to len pre začkovanu populáciu, nezaočkovana je chorobami ohrozená, aj deti aj seniori.
Len dodám ze vláda v Rumunsku je ešte horšia bagaz ako na Slovensku. Každých 5 min. nejaký minister ide do basy za úplatok. Horná snemovňa naháňa dolnú. Momentálne sa asi milión ľudí ženie do ulíc kvôli oslobodeniu bývalého funkcionára ktorý brutálne zavraždil policajta. 73 poslancov odhlasovalo jeho nevinu. Rumunska vláda je veľmi nedoverihodna.
@adsumus kdeže ja nie som antivax 😀, len som ti napísala aká tam je skutočná situácia. Samotní Rumuni nedôverujú vláde.
Je tam veľký počet malých deti, ktoré sa odoberajú rodičom pre nevyhovujúce podmienky. Ver ze viem veľmi dobre o čom píšem. Bez adekvátnej výživy, absencie starostlivosti nie je problem ochorieť. Už si videla 2 ročne podvizivene, zavšivavené, dieťa, ktoré nevedelo okrem mlieka nič jesť ? Ja hej. A to je len špička ľadovca. Proste keď sa povie a musí sa povedať aj b.
@tutu_1 mna nepresvedčíš, že na choroby zomieraju len chore deti, ktoré su už aj tak na prahu smrti, nakolko som načítala viac ako tieto antivax dezinformácie, napríklad tuná maminka zo zdraveho dieťaťa behom desať hodín, mrtvola, pneumokok, také bludy si nechaj pre hlupejších a naivnejších a aj pre posratejších. Pozri sa na tie deti a začnite svoje informácie vážiť.
https://www.youtube.com/watch?v=HPMUU0IS6pc@adsumus sa ti to dako mieša 😀 pýtala som sa na ockovanie tehotných v treťom trimestri proti tetanu a hepatitíde. Čo je čk ? Pokial viem u nas sa plošne tehotné neockuju, či niečo som zameškala 😕 ?
A kde je to ta epidémia, alebo zapnem skype nech mi povedia čo o tom vraveli v správach 😀 ?