(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@celasapremenim teraz to nerieš, uvidiš čo bude a tie kecy o tom čo ,,,nemoze,, byt dovodom neprijatia to nech si kočky nechaju pre seba 😀 riaditel je ten kto rozhoduje, ma v rukách plnu moc..a myslím si ze najst dovod prečo niekoho neprijmem nie je snad problém. A pokial si spominam ziadne očkovanie sa na prihlaške nespominalo, ale to či je dieta ,,sposobile,, a dala pečiatku dokina.
@sardinka336 Asi si si nepozrela usmernenie z Min. vnutra, ktore som prilozila, to nie je nieco, co som si vymyslela, ziadne "kecy". Kecas teraz ty, a zle si spominas, pretoze aj informacia o ockovacom statuse dietata je spomnuta a ma byt na prihlaske.
@celasapremenim mam opacne skusenosti, riaditelia s tym nemaju problem, pre nich je dolezita celkova sposobilost dietata.
Zaujimava situacia v CR - Čtyřleté dítě bez očkování do školky nesmí, pětileté bude muset. Nikomu to nepřijde divné
@tin007 nepozrela nemam na to čas, nemyslím si ze to tu poriešime ...riaditel uvedie iny dovod - nedostatok miesta a dieta nezoberie ak nechce. Je mozné ze si zle spominam ved to bolo uz davno ked som davala prihlasku do MS aj ked o 2 roky nas to opäť čaka ale predpokladam ze to nebude pre nas problém, my sme zaočkovany. Umiestnenie nie je o zaočkovani nezaočkovani aspon tuto u nas...tu si rad ze dostaneš miesto taky je tu pretlak deti.
@tin007 a diskusia pod člankom ešte lepšia...članky ani nečitam.
Zkuste jet do Indonézie bez očkování proti žluté zimnici nebo malárii. Nikdo ani nemukne. Je to zas jen hysterie přiblblých sluníčkářů, kteří svou svobodu povyšují nad práva ostatních lidí.
😀 😀 😀 😀
ale no tak sardinka 🙂 ak si zdravá tak sa ti predsa nemôže nič stať.. tvoj imunitný systém si s tým v pohode poradí.. mňa ja keby rafla besná líška tak sa nad tým pousmejem, predsa by som sa neohrozovala očkovaním proti besnote..
@falera 😀 😀 😀 😀 😀 dam si vitamin C a besnota nema šancu. 😀 Len ja som besna aj tak..takze mne nič nepomože 😀
@sardinka336
Ak si si to nepozrela, tak nevypisuj to co si myslis, ked to neodraza realny stav.
@petot veru mažú sa tam príspevky a dokonca tam písala dr.nie podľa vášho gusta a bola mazaná plus dočasne bola téma uzamknutá ,keďže je len o profite z vit.C ,zato ,že tz máš amnéziu ja nemôžem...či vyrábaš vit.c na kolene je mi šuma fuk ,ale nič ,ani písanie kníh ,nie je zadarmo ...nechápem ako niekto môže kupovať knihy od itečkára geologie ...no nech sa ti darí ,budete mať bohaté vianoce .
@tin007 Riaditel rozhoduje o tom koho prijme - to je realny stav. On si to uz do ,,medzí zakona dá,, neboj.
@sardinka336 "a diskusia pod člankom ešte lepšia..."
tak som si to prečítala a fakt že perly 😀
"Další věc: Není to náhodou tak, že člověk je napřed nemocný a až poté tato nemoc přitáhne do těla bakterie nebo viry (někdo má žloutenku, následně má žluté oči, ale žluté oči nejsou příčinou žloutenky)? Údajně u obrny napřed člověk má obrnu a až po týdnu nebo nějaké době se v organiznu objeví určitá bakterie. Podobně jako trus /NEMOC/ přitahuje mouchy /VIRY/, nikoli obráceně."
@sardinka336 Ano, rozhodnutie prijat resp. neprijat dieta do MS je v kompetencii riaditela/riaditelky skoly s tym, ze nemoze diskriminovat v tomto konkretnom pripade na zaklade toho, ci je dieta je alebo nie je ockovane. To ci sa najde taky riaditel, ktory si bude mysliet, ze moze rozhodovat aj o takejto veci, je druha vec. Mam viacero skusenosti s tym, ze nebol problem prijat neockovane dieta dokonca bolo cele usmernenie co sa tykalo ockovania zverejnene na dverach skoly, aby to kazdy videl.
no lenze tieto uvahy nic neriesia
konstruktivnejsie by bolo, ako to ma matka dokazat, ze je to z toho dovodu a kam sa ma obratit .....lebo naozaj platit 400 eur mesacne za sukromnu skolku mi pride KOMPLETNE NA HLAVU
@stavbyveduci sak ja som slobodnu volu aj využila a nečitala. 😉
@celasapremenim asi tak, tieto uvahy na koniku naozaj nič neriešia, pofidérne linky, odkazy a ziadny odbornici. Myslím si ze pri nasej justicii...kym matka niečo dokaze tak dieta bude po predškolskej dochadzke 😀 Davat 400 eur za ,,opatrovnu,, je na hlavu aj bez očkovania.
http://diva.aktuality.sk/clanok/33185/ockovacie...
fuj, komu z toho ešte prišlo zle? 😖
@aristka "keďže je len o profite z vit.C"
No schválne, koľko zisku má Modrý koník za predaj vitamínu C, a u ktorej firmy, keď podľa teba kvôli tomu maže diskusné príspevky?
Lebo žiadnu reklamu tu nevidím a mimochodom, kilogram kyseliny askorbovej, ktorý mi v pohode vydrží pol roka, stojí 7 EUR. Na tom sa fakt niekto nabalil 😀
Skutočnosť je omnoho prozaickejšia - ktosi sa nevedel správať na diskusnom fóre. Mala by si o tom čosi vedieť spolu s @adsumus lebo ste dokázali získať ban na svojom vlastnom fóre, a to už je výkon 😀
@sardinka336 "Na otazku ,,ako predchadzat chorobam, ktore mozu byt očkovane,, (teraz nehovorim chripka, komerčne vakcíny ale hovorim o chorobách ako obrna, zaškt..) mi nikto NIKDY neodpovedal...ani pan Tuharsky"
No, možno si len nedávala pozor.
@petot ja tu vidím reklamu na vitamín c, už to tu reklamuješ niekolko rokov, aj temu si si založil, tipujem neplatenu, zákazníkov naberáš tak, že ich odhovoríš od očkovania. bubububu a potom kupujte vitamín c a cucajte non stop celý den, celá rodina, vieme všetci ktorý antivax propaguje. a tváriš sa že big farma nevyrába vitamin c a nemá zaujem na jeho predaji. a veselo okydavaš iných v duchu hesla zlodej kričí chytte zlodeja, som zvedava ako dlho ti to ešte vydrží.
a smejem sa hlasno na našom vlastnom fore, ty si sa už asi uplne v tých tvojich paranojách stratil, teraz sa zasmeju aj admini a možno sa ich dotkne, že aj na nich kydaš, že su farma firma, všetci su farma firma, uplne každy okrem teba a pár tuná vyvolených.
@tin007 prečo by nemohla vypisovať, ešte som si nevšimla, žeby ti niekedy prekážalo, že vypisuje taký stvabyveduci alebo peter, čo ani nemaju ponatia ake tu dávaju informácie a potom ich pýtaju odo mna a sami to dali, alebo nevedia najsť v trojstranovom sk dokumente jednoduche info, alebo tuná kopíruju čosi kdesi bez toho aby dali link, neriešia vlastnícke práva, takí možu vypisovať? takí ti nevadia?
@petot tie bany na fore su viac ako zaujimave ...prevco ma nazve sliepkou a ja dostanem ban ......pytam sa ho slusne na bludivy gen a dostanem ban.ved si to vie kazdy precitat ...ty si ma obvinil verejne z dvojeneho nicku .je to na niekolkych stranach .bez toho aby si prv upovedomil adminov .bolo to hrube podpinenie vlastne dvoch nickov tj.hrube porusenie pravidiel a ban si nedostal .....co je za tym ani nechcem vediet .ale je to neskutocne okate .....

@tin007 podla mna nemaju problem s tym, odmietnut take dieta, kedze je aj tak pretlak v skolkach, realne si myslim, ze ma to caka