icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
tanapeta
Autor odpoveď zmazal
saska.t
23. júl 2013

uff,esteze väcsina z nas, tu ma zdravy rozum a vie si pretriedit a zrovnat v hlave argumenty pre a proti,pretoze niektori ludia tu plodia take bludy,ze sa to pomaly neda citat,esteze väcsina pochopila,ze uz nema vyznam tu prispievat,zdar zdravemu rozumu 😉

danim
23. júl 2013

@pectore ked som citala tvoje prispevky, mala som pocit, ze si dr, preto som sa pytala- lebo ma zaujima nazor ozaj od odbornika v tejto oblasti- tolko k tomu. ( a vyssie si pisala na tejto strane.. ze nejaky Ing sa montuje do zdravotnickej temy v nejakom blogu.. ).... tak preto taka reakcia, chapes ?
ja svoj nazor na ockovanie mam, no nemam potrebu napisat denne X prispevkov do temy ockovanie a takto 100 % hajit svoj nazor- tiez nie som dr, preto si netrufam takto prezentovat "svoju pravdu".

preto sa tak cudujem, ze co sa tu ti isti takto nekompromisne bijete do hrude za svoju pravdu... ved kazdy nech robi co uzna za vhodne... co vas po tom ? co chcete uriadit zdravie vsetkych deti, ci co ? ved to je nerealne...

petot
23. júl 2013

@danim Ak chceš odborníka, tak to máš ťažké. Ja sa téme venujem 6 rokov a neviem, koľko odborníkov by som vedel vymenovať. Musíš dať nejaké kritérium odbornosti. Kto je podľa Teba odborník?

Najprv si musíš uvedomiť, že titul MUDr. neznamená automaticky odborníka na očkovanie.

Lebo sú tu napríklad odborníci na aplikáciu vakcín (v očkovacích centrách) ktorí dokonale ovládajú, čím všetkým sa za akých okolností máš zaočkovať, napr. keď cestuješ, ale to neznamená, že vedia, ako fungujú vakcíny.

Potom máš praktických lekárov (vrátane pediatrov), ktorí zvládajú úkon očkovania, ale nemusia o ňom vedieť prakticky nič (to dokazuje prax) a keď si prečítaš príbalový leták vakcíny, vieš o nej viac než 95% z nich. Žiaľ.

Potom sú ľudia, ktorí vykonávajú experimentálny biochemický výskum, tí môžu rozumieť hlbším mechanizmom ale málokedy sa ukazujú na verejnosti, a na Slovensku ich bude skutočne len zopár.

Potom tu máme niekoľko úradov, kde by mali byť samí odborníci no keď si človek číta, čo všetko už vyprodukovali, tak vlasy dupkom vstávajú. No a potom je tu slávna Pracovná skupina pre imunizáciu.

pectore
23. júl 2013

a ja doplnim ze potom su tu ludia co dlhodobo pracuju s infekcnými ochoriami..ako napriklad imunologovia, taktiez existuje samostatna vedna disciplina...tzv vakcinologia... ... takze este okrem experimentalneho biochemickeho vyskumu su tu ludia ktory s tematikou skutocne pracuju.... a takych by sme mali brat najviac vazne....

dazdovka
23. júl 2013

Uprimny dobry den zelam, chcem sa opytat, ci sa budu zabezpecovat psychoterapeuticke sedenia po zdobrovolneni ockovania na Slovensku rodicom a priatelom ockovania, ktori ockovacim foram venuju priemerne 3 hodiny denne?

Ako vobec budu tito ludia zit, co to bude za kvalitu zivota, budu nadalej prezivat s paranoiou, ze sa tu znovu objavi obrna, tetanus, osypky atd?

Ja mam naozaj silnu a uprimnu obavu o tychto jedincov, verim ze doteraz nikdy neboli nuteni opustit vychodny blok, taky bezpecny a stastny, skoro vsetci su tu zaockovani, ziadne smrtelne choroby, raj na zemi... Na zapad od nas vsade zuria epidemie, lebo sa tam ockuje nepovinne, ako vobec mozu ludia takto zit a co potom bude s nami?

Vopred dakujem za fundovane odpovede a vsetkym zelam pokoj.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
kvieta
23. júl 2013

@dazdovka Čo potom bude? No potom z toho jednomiestneho percenta neočkujúcich veľká časť dá svoje deti zaočkovať, keď sa "trošku" zvýši počet tých "ľahko" prekonateľných bežných detských ochorení, pretože teraz rozum neuverí, čo oko nevidí.

pectore
23. júl 2013

@tanapeta a cim su podporovany ty ktory robia experimentalne biochemicke výzkumi???. But tymi istym spolocnostami...alebo sukromnymi zaujmovými skupinami.... a teraz vestecka gula vrav ktorý nas budu viac klamat...ktory budu chcet na nas viac zarobit?....

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
tatko_bebe
23. júl 2013

LOL nevadi aspon sa clovek zasmeje-nesmejem sa nestasti inych len na ludskej hluposti-prepacte nedalo mi to

pectore
23. júl 2013

@tanapeta 😀 tak to su potom podporovany pevnou volou a neutichajucim rozhorcenim nad tolkým zavádzanim a manipuláciou.... a to sotva...

danim
23. júl 2013

@petot neberiem ti tvoj nazor, no ja osobne si vypocujem nazor na tuto temu vzdy radsej od akehokolvek zdravotnika radsej - ako od murara napr. ( tym nikoho neurazam, od murara budem pytat rady ked budem stavat dom 😉

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
kvieta
23. júl 2013

Väčšinou výskum stojí na podpore a grantoch. Máloktorý štát má vyhradené financie na túto činnosť. O SK ani písať netreba.

pectore
23. júl 2013

@tanapeta viem.... pretoze som chvilu citala veci na internete.... az kym som nenarazila na take veci co ma uz dvihli zo stolicky.... ale samozrejme ze mi vsetci co sme na strane ockujucich sme zaplateny....aj týto rodicia co hovoria o nestatsných skusenostiach u svojich neockovanych deti.... su zaplateny... nic to ze to zastresuje neziskova organizacia... : http://shotbyshot.org/story-gallery/

dazdovka
23. júl 2013

@kvieta ale ved to je jedno co neockujuci, kto chce, nech si zaockuje o tom je dobrovolnost, mna zaujimaju ti, ktori sa biju za ockovanie na forach, ako dalej bude vypadat ich zivot, budu bojovat v nejakom zdruzeni za znovuzavedenie ockovania? Akym sposobom ten boj bude prebiehat, bude nejaka underground-ova ockovacia cirkev, ak uz nebude mozne zakonne prikazat ockovanie? Lebo je to velka vec, ak chceme byt vsetci zdravi a vymiest zakerne choroby zo sveta, taketo krasne idealy hadam nenechate len tak...

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
pectore
23. júl 2013

@tanapeta ludia su rozny... niekoho bavi chleba piect,,,ineho lamentovat nad politikou... iny sedi nad ockovanim... dalsi si maluje ci vysiva.... co na tom nieje pravda neviem.... tomu sa hovori zapalenie sa pre vec.... 😉

kvieta
23. júl 2013

@dazdovka Neide len o zdravie NAŠICH detí 😉 Netrúfam si predpovedať aké skupiny tu vzniknú a zaniknú 🙂 Ale myslím, že sa stačí pozrieť do západných krajín, ako tam prebiehal vývoj a aká je zaočkovanosť tam. Myslím, že sa bude klásť väčší dôraz na objasnenie danej problematiky, čiže osvetu, čo je v dnešnej dobe dosť zanedbané a potom to tak aj vyzerá - viď príklad tieto diskusie 😉

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
pectore
23. júl 2013

@tanapeta to by potom musel byt fanatizmus vsetko co som vymenovala... 😉

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
warholette
23. júl 2013

@petot toto je taka neucta a pohrdanie k jednemu povolaniu az je mi z toho nevolno. Pises
"Potom máš praktických lekárov (vrátane pediatrov), ktorí zvládajú úkon očkovania, ale nemusia o ňom vedieť prakticky nič (to dokazuje prax) a keď si prečítaš príbalový leták vakcíny, vieš o nej viac než 95% z nich. Žiaľ."
To si akoze precitam jeden papier a viem viac ako clovek, ktory stravil sest a viac rokov studovanim ludskeho tela? To teraz kazdy vie viac ako studovani pravnici, lekari, inzinieri, matematici a podobne povolania, len preto, ze si precita nejaky papier? To uplne normalne a verejne znehodnotis cele medicinske skolstvo a vzdelavanie, roky vyskumu a podobne len preto, ze si precitas nejaky papier, konkretne pribalovy letak? No ja som si precitala vsetky zmluvy, ktore som kedy podpisovala, asi som odbornicka na pravo 😀 😀

dazdovka
23. júl 2013

pardon @warholette chcem sa zamiesat, lebo sa nudim, som presvedcena ze si mylis lekarov s farmaceutmi, pri vsetkej ucte, vacsina lekarov nema sajnu co znamenaju vsetky nazvy pomenujuce zlozky vakcin, dealer farmafirmy im povie okruh o ake lieky ide, na baze coho posobia a spoliehaju sa na znacku - vyrobcu. A spoliehaju na to, ze vakciny/lieky su klinicky testovane (alebo aj nie su, ale to je uz o ich vzajomnom prospechu), naco by toto vobec sledovali, kedy, ako?
BTW vacsina lekarov je vo vedomostiach z chemie na urovni stredoskolskeho uciva.

aristka
23. júl 2013

@dazdovka jedno si nepochopila,očkovanie nie je o tom aby sme boli všetci zdraví,ale očkovanie nám najviac chráni detičky a je to hlavne o tom ,aby nám najviac prežívalo detičiek ,čo kedysi ,čo nie je až taká dávna minulosť,nebolo a v tretích krajinách ani nie je...aj kedysi ,keď sa do špitálov zaviedli hygienické opatrenia,čo znížilo úmrtnosť rodičiek a detičiek pri pôrodoch,história ošetrovateľstva,ale bol stále problém ,že umierali detičky následne na choroby a eliminovalo sa to očkom.ale to neznamená,že tie choroby nám vymizli,aj čierny kašeľ tu máme,aj na slovensku ,ale počula by si niekde ,že ho malo aj dieťatko...naštuduj si prečo je pre dieťatko nebezpečný a to je aj pri iných ochor...a nehovoriac o tom ,že sa nám rodí veľa detičiek nedonosených ,je ich viac a viac a sú zväčša imunodeficientné a detičky s rôznymi ochoreniami srdiečka a iné vážne dg.,ktoré kedysi by neprežili a dnes aj napriek prežitiu nemôžu byť z rôzneho zdr.dôvodu očkované a keď sa nám tu u detičiek rozšíri epidémia ,dieťatko zo silnou imun.to dúfajme prežije,ale rozšíri to ďalej a zabije detičky o ktorých som písala....a to je len jeden príklad prečo očkovať....

warholette
23. júl 2013

@dazdovka nie, nemylim si. vsetci co pracuju v medicine na to maju niekolkorocne vzdelanie v odbore, v ktorom pracuju. ja mam tiez zdolanu stredoskolsku chemiu, porovnala by som svoje znalosti s farmaceutom? nie, pretoze s tym nepracujem. pracujem vo svojom odbore (nie medicina ani jej pribuzne vedy) a razne by som si vyprosila niekoho, kto mi bude tvrdit ze vie viac ako ja, lebo si precital nejaky papier, prirucku alebo sa tomu doma vo volnom case venuje.

danim
23. júl 2013

@warholette no presne tak je to v dnesnej dobe internetu.. kazdy je odbornik na vsetko 😀 😀 😀 co tam po vzdelani, vsak ??? 😉 😀 😀

aristka
23. júl 2013

@dazdovka aj lekári sa učia chémiu ,nielen biochémiu a vzdelávajú sa ďalej a buď si istá ,že vie čo je ktorá zložka a čo sa týka farmafiriem ,kto robí výskum len ten kto má veľké peniaze,lebo na výskum ,je treba obrovský balík peňazí a kto to zaplatí štát ,nejaká osoba individuálne ,malá firmička ....to si myslieť je úplná hlúposť,nato nemajú financie a nehovoriac aj tie homeo a vit.C a mastičky vyrábajú tie farmafirmy ,aby mali zisk a na ďalší výskum....a z nomálneho hľadiska každý kto pracuje chce mať z toho aj profit,tj.peniaze zisk....či ty robíš zadarmo....

tatko_bebe
23. júl 2013

@pectore na neziskovky mam svoj nazor... maloktore sluzia svojmu deklarovanemu ucelu, jedine miesto na Zemi kde neziskovky realne pomenovali su Rusko tam musi mat neziskovka nazov zahranicna ak v nej ma kapital clovek z inej krajiny.. Na SK mam tisice neziskoviek, kt. nam tu potichucka sarapatia ovplyvnuju verejnu mienku a nikto sa nezaujima kt. za nimi realne stoji a kto je ich realnym majitelom
@dazdovka s tymi vedomostami mas pravdu farmaceuti su nedoceneny v tomto smere
Inak celu tuto diskusiu uz nema cenu sledovat, pretoze sa tu uz neriesi podstata samotnej temy