icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
tutu_1
26. sep 2016

@evulienkaslx som vďačná za tvoj vecný komentár. Všetko si prejdem keď budem mat čas. Nestojím na žiadnej strane očkovacej ci neockovacej. Som na strane svojho dieťaťa. A kedže bohužiaľ nemali sme šťastie na skúsených pediatrov veľmi zvažujem další krok. Naštastie teraz mame konečne normálneho pediatra. No napriek tomu uvažujem ci ďalej ockovat, co ak sa opäť vyskytnú NL ? Zas ma pošlú domov ako hysterku ? Takze preto bolo pre mna klúčové ci lekár vie (aj keď z vlastnej skúsenosti viem ze nevie) identifikovať NU.
Pripadne keď si z odboru jestvuje nejaký spôsob akým by sa dali zmierniť pripadne NU ? Detoxikacia, alebo čokoľvek ? Vopred veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

tutu_1
26. sep 2016

@extrate veď to je v poriadku. Problem je v tom ze to sem konkrétne ona do tohto fóra proste nemoze napísať. Čítam to pekne krásne od začiatku, kebyže to sem napíše nebodaj tak aby tomu okamžite porozumel každý, tak môže odtiaľto odísť, pretože sa totálne zhodí. Nakoľko tvrdila napriek tomuto poznatku niektorým ženám ze klamu. Mne bolo od začiatku jasne ze to odbavi linkom, alebo sa začne vykrúcať.

evulienkaslx
26. sep 2016

@tutu_1 v prvom rade - na ockovanie ma ist dieta uplne zdrave, ja som za to, aby aj jeho blizki pribuzni boli v danom obdobi zdravi - nevies, ci moze byt napr. v inkubacnej dobe (my sme tak odlozili MMR), potom je tu geneticka zataz, predispozicia, ci mate v rodine nejake autoimunne ochorenia napr., alergicke reakcie, ci ste neboli v nejakej exotickej krajine, ci nema tazky imunodeficit (ZAVAZNE a caste infekcie), napr. pri deficite bunkovej imunity sa MMR nerealizuje .
Ake ste mali NU? Podla toho zavisi aj dalsi postup.
Mozno by stalo za to informovat sa na ockovacej ambulancii podla regionu,kde byvate, slusne, ze ste mali taketo a taketo ockovanie a take NU, co dalej.... http://www.ockovanieinfo.sk/clanok-sk-1-77-Cent...
Informacie su aj na sprievodcovi ockovanim (upozornujem su tam ZA ockovanie 🙂) http://www.sprievodcaockovanim.sk/caste-otazky-...
lekari tam odpovedaju na otazky, mozete tam pokojne napisat,
tu napr. 1 maminka opisuje svoj problem a Dr. jej vecne odpisala: http://www.sprievodcaockovanim.sk/ockovanie-hex...

Vacsina lekarov nejaky detox neodporuca, v podstate treba dbat na zdravu zivotospravu, ak dojcite, doprajte si vyzivnu stravu, vela vitaminov, ak dietatko prikrmujete, tak mozete podat viacej zeleniny, ovocia, ak sa da v dobrej kvalite. Samozrejme pitny rezim, pohyb na vzduchu. Ak mate dobre skusenosti s nejakym kvalitnym vyzivovym ci vitaminovym doplnkom, pokojne si dajte. Niektori odporucaju dake homeopatike alebo bylinne doplnky, ja som nepouzivala ziadne, nasa pediatricka mi nieco odporucila, ale nedala som. Mala zvladla vsetko v pohode. Homeopatika som vyskusala na sebe aj malej, ale ziadny efekt som nevidela, myslim, ze je to skor placebo efekt, ale to je len moj osobny nazor.
Keby daco, pokojne napiste aj do IP, ked budem mat cas, ozvem sa.

Drzim palce, ak mate podozrenie alebo problem urcite sa treba poradit s odbornikmi.

adsumus
26. sep 2016

@evulienkaslx tu zbytočne budeš písať odpovede, bohužial, lebo ty napíšeš 10 krát pol strany, zdokladuješ, podložíš studiami a linkmi, vyjadreniami lekárov, právnymi rozsudkami a ona sa ťa zasa spýta to iste a potom znova a znova a nakoniec ti napíše, že sa vykrucaš a že si hned mala napísať, že nič nevieš. Ale inač veľmi rozumne píšeš, pevne nervy prajem.

tutu_1
26. sep 2016

@evulienkaslx Ďakujem za vysvetlenie aj za IP a kopec informácii vážim si to. Konečne ma človek pocit ze ho niekto aj počúva.

tutu_1
26. sep 2016

@adsumus uc sa od odborníkov ako je @evulienkaslx svojim správaním jej nesiahas ani po päty.
Zaujimalo by ma kto ta za tuto propagandisticko agitatorsku prostituciu platí ? Je to farmafirma ? Naozaj je na zváženie kvantum tvojich príspevkov. Ale vieš co vôbec ma to nezaujíma lebo toto ty potrebuješ vyvolať v diskusii vatu. Preto si nepríjemná a urážlivá aby si potom mohla na druhých ukázať prstom. Tebe ani náhodou nejde o bezpečnosť OL, sama si sa vyjadrila v začiatkoch diskusie ze tebe záleží LEN na tvojich argumentoch. Ľudia ako ty sa mi protivia. Niečo podobne je aj sialena Pietruchova. OMG kam tento svet speje.
Mam rada I.Kanta a toho sa snažím v živote držať "hviezdne nebo nado mnou a mravny zákon vo mne"
Vrúcne ta prosím a žiadam nereaguj viac na mna ale o predposlednej vete rozmýšľaj. Možno potom nájdeš svoju stratenú chrbtovú kosť. Veľa zdravia a žiadne NU želám.

adsumus
26. sep 2016

@tutu_1 náhodou ja som celá spokojná, že ti niekto plne vysvetlil problematiku zisťovania nežiaducich učinkov a nebudeš si myslieť, že lekári o tom nič nevedia. ak ma nebudeš napádať, že som podplatená a další podobný výtok tak na teba reagovať nebudem. a toho mravneho zákona, či sa držíš, podla mna skor nie.

tutu_1
26. sep 2016

@adsumus podľa teba, a kto si ty ? Zasmiala som sa.
Teba by si tiež ľudia vážili keby si vedela ako sa máš správať. Nevieš sa. Ale ty sa ani nechceš. Uz na nejakej 30 strane mi došlo, ze to nie je tvoj cieľ a ani silná stránka. Vata vata a sama vata, znemožňovanie plnohodnotnej diskusie - to je to o co ti ide. Tvoje zvrátene motívy poznáš len ty sama/sám lebo kto vie kto si co si zač ? Nikoho nenapadám pomenúvam veci tak ako ich vidím, ze sa ti to nepáči ? A co ja s tým mam ? To su tvoje problémy. A do cudzích ma nic nie je, mam svojich dosť.

adsumus
26. sep 2016

@tutu_1 ty ma tu necepuj láskavo ako nejaka učka pochybnej kvality, ktorá si lieči ego na detoch. ja som ti povedala, že nies om žiadna firma, ale matka tak to rešpektuj, ja tu tiež o tebe svoje názory neprezentujem, ake máš motívy prispievať, aj ked si tiež myslím o tebe svoje.

tutu_1
26. sep 2016

@adsumus ty si matka ? Daj mi dôkaz ?! Net je zradný aj môj bývali kolega si písal s údajnou 18 ročnou dlhonohou kráskou a nakoniec z nej bol 115 kg fúzatý starý chlap. Škoda reči, tvojej osobe neverím jedine slovo. Kto vie vôbec kto si zač ? Len ty sama/sám. A mne je to šialene jedno rovnako ako to co si o mne myslíš ty (veď je to na smiech aby ma zaujimalo co si o mne mysli daky anonym na MK) ale všetko ti patrí uz len za to ako si sa tu púšťala do zuzu a iných mamin bez štipky rešpektu. Vieš koľko ľudí mi písalo do IP zjavne si tu známa firma. Možem ti povedať len toľko ze ľudia vidia rozmýšľajú aj keď nepokladajú za dôležité na teba reagovať. Zbytočná strata času s tebou viest diskusiu.

adsumus
26. sep 2016

@tutu_1 prečo podozrievaš mna, prečo nepodozrievaš antivaxerov? IP ti písala isto evittam tá to píše asi každemu, dokonca aj mne napísala aka som zlá, ale nie som.

petot
26. sep 2016

@adsumus Nikto ťa do toho nenúti. Na rozdiel od očkovania.

adsumus
26. sep 2016

@petot to je druhá vec, ale ponukať ludom vyrobky, ktoré neskor preukážu karcinogenitu ako tvoj vitamín c, je u mna cez.

petot
26. sep 2016

@adsumus Viem, že máš problém s porozumením. Preto radšej pomaly a zo záznamu zopakujem: žiadny karcinogénny prípravok nepropagujem a ani som nikdy nepropagoval.

evittam
26. sep 2016

@adsumus Ešte raz ťa žiadam aby si si ma ty do úst nebrala - a to som slušná. Nikomu som nič nepísala- ale tebe sa spovedať nemusím. Ty chudera, ktorú každý obviňuje a osočuje a neviem čo a ty si tá nevinná, ktorá nikdy nikoho neosočila a nenapadla. Fakt si už na smiech. Ty mne nestojíš ani "za deravý groš" a nie aby som niekomu o tebe niečo vypisovala - stačí keď si prečíta pár strán dozadu a bude v obraze......
Maximálne súhlasím s
@tutu_1

evittam
26. sep 2016

@petot Skús pomalšie...... 😉

adsumus
26. sep 2016

@evittam ja mám tvoju ip, kde ma ohováraš a nie som jedina na tomto fore. Zverejnovať budem len administrácii, ak ma požiada a začne tento problém riešiť, že manipuluješ ludí proti iným v IP.

adsumus
26. sep 2016

@petot pardon, ty nepropaguješ, ty len uvádzaš, že je chutnučký.

evittam
26. sep 2016

@adsumus Ja nikoho nemanipulujem . A tú tvoju IP tu kľudne "zaves" - napísala som len to čo si myslím - a ja sa za to nehanbím. Takže sa mi nevyhrážaj - ešte raz - kľudne to tu skopíruj alebo si s tým vytri vieš čo......
A čo sa týka tvojej kamošky - to je o tom istom - ja sa neskrývam za nič a to čo som niekomu napísala do IP tak som buď už dávno o tebe napísala aj verejne alebo nie je problém to spraviť. Ja som úprimná osoba a to čo si myslím poviem každému do očí alebo napíšem - bez problémov. Takže tie tvoje vyhrážky si nechaj pre niekoho iného. Si smiešna a trápna.

evittam
26. sep 2016

Ospravedlňujem sa za nenapísaný výraz - ale proste niekedy sa inak nedá.... 😉
A teraz budem "nehodná" komunikácie a konverzácie.... 😀 😅

tutu_1
26. sep 2016

Karcinogény vitamín C 😀 , ach.... @evittam kto vie vôbec ci nie je náhodou muž, treba dať vždy lomítko /a, človek si dnes nemoze byt ničím istý 😲 😔

evittam
26. sep 2016

@adsumus A je fakt len v tvojej chorej mysli, že sa niekto inteligentný nechá akože zmanipulovať jednou IP kde som napísala čo som napísala a to čo si myslím....Aspoň to niečo vypovedá o tvojom zmýšľaní celkovo. No daj, prestaň sa vyhrážať a napíš to sem..... 😝

tutu_1
26. sep 2016

@adsumus a čože sa deje ? Ideme žalovať ? Ja si s evittam nic nepíšem. Si tu pourazal/a toľko ľudí tak si spytuj svedomie a rob zoznam. Asi bude aj pekne dlhy. A co? Pôjdeš žalovať ? Môj dedo bol partizán, prevádzal židov, a vojakov cez 2 svetovú a tiež mali takého suseda co ich udal. Nemci vtedy celu rodinu postavili pred dom vrátane môjho otca mal 5rokov, ale pušku ani nic nenašli. Naštastie babka vedela trosku nemecky. Och z takýchto ľudí mi je zle, fyzicky zle.

adsumus
26. sep 2016

@tutu_1 to písal petot, že nejaký vitamín c je podozrivý z karcinogenity, nie ja.

adsumus
26. sep 2016

@tutu_1 nie ja sa nesťažujem, ja verím na božie mlyny. urážaj dalej.

evittam
26. sep 2016

@tutu_1 Ale, prosím ťa, ona tu nikdy nikoho neurazila, nenapadla, neosočovala a ani nič iné. Jej je vlastne jedno či niekto očkuje alebo nie - ona to chápe a podobne. A nalistuješ pár strán tejto väčšinou frašky dozadu-pekne dozadu (ak máš na to čas a chuť) a prídeš sama na to kde je pravda a jej tvrdenia. Ona si to nepamätá ale presne si pamätá čo kto komu kedy "laikol" a podobne. Pamätá si príspevky napríklad z pred 5 rokov - petota a podobne. A to je - že vraj - obyčajná matka, ktorej ide len o zdravie jej detí........Komu nejde o zdravie svojich detí-okrem iného?!
Úprimne - je mi jedno kto to je - ale nech neklame, nenapáda ľudí a nepresviedča tu všetkých len o svojej a jedinej fanatickej pravde. Ja jej neberiem jej názor......

adsumus
26. sep 2016

@evittam ja neklamem.

evittam
26. sep 2016

@adsumus Klameš.

evittam
26. sep 2016

@adsumus Inak to máš pravdu - "božie mlyny melú pomaly ale isto....." 😉

adsumus
26. sep 2016

@evittam a prečo ty nenapíše, kde konkretne klamem? len tu obvinuješ ako taký verklík stále dokola, čiste zufalstvo.