icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
1. okt 2016

@jajka257 ja si myslím, že odporovať klamstvám antivax sekty zmysel má, pretože netreba podliehať hluposti a nenávisti, klamstvám, ani im ustupovať, to nie je svet v ktorom chcem aby vyrastali dalšie generácie slovákov. a čo bude sa uvidí. 😉

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
1. okt 2016

@peter952 už píšeš pomaličky? 😀 😀 😀

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
1. okt 2016

@peter952 hlavne rodičia, ktorí očkuju svoje deti,a by zbytočne nechoreli a nezomierali, si zabudol napísať.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
1. okt 2016

@peter952 žiadny autizmus neriskuješ, ked sa očkuješ, akurát tak teplotu, či vyrážku. ohlupuje tu jedine antivax sekta.

lucinka511
1. okt 2016

@dekys na zltacku typu A a C ani vakcina neexistuje, len na B ked dostanes A nic sa nedeje. ked dostanes B mas uz problem. a bohuzial vakcina na C este neexistuje.

lucinka511
1. okt 2016

@peter952 prapac ale teba rodicia nedali zaickovat ked pises Vas zaockovanych?

adsumus
1. okt 2016

@lucinka511 na ačko existuje vakcína.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
1. okt 2016

@peter952 ty vieš konkretne začo vyplatila vláda odškodne?

jajka257
1. okt 2016

@peter952 si arogantny tvor, ktory siri bludy a nezmysly. Uraz a neragujes na konkretne veci. Tu fotku si si nasiel? A aj to o herpetickom viruse? Ze moja kiahne nemala vdaka ockovaniu si tiez prehliadol. Tocis o tom istom, naucene frazy, citujes ludi, ktori zmanipulovali vysledky, veda je pre teba tajna neznama. By som ta chcela vidiet, keby si sa zranil o hrzdavy klinec pri praci v zahrade, ci by si len tak skludom umyl ranu a dal si vitamin c. To urcite😀😀😀😀bezal by si rovno do nemocnice.....neznasam taketo typy ako si ty.

adsumus
1. okt 2016

a nie je to vláda, ale kongres ktorý schválil tento program.

peter952
Odpoveď bola odstránená
jajka257
1. okt 2016

@adsumus no podla reakcii tohto prieskumnika musim s tebou plne suhlasit. Ockovanie je potrebne. A co je smutne, ze taki ako on tu presvedcia denne aspon jednu matku, aby neockovala, ale on ma deti urcite zaockovane. Hold, tupost niektorych ludi je nekonecna.....

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
1. okt 2016

@peter952 konkretne som sa ťa pýtala začo boli odškodnení.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
1. okt 2016

@jajka257 on nepresviedča, on manipuluje materským srdcom.

evittam
1. okt 2016

@jajka257 Nemôžeš tvrdiť na 100%, že tvoje dieťa nedostalo v škôlke kiahne len preto lebo je očkované. Nakoľko neexistuje vakcína, ktorá ti zaručí, že danú chorobu nedostaneš a ani to, že choroba bude mať lepší priebeh (a ušetrím čas "rýpačom"-áno opakujem sa) . Ani môj neočkovaný syn (na kiahne) ich v škôlke vôbec nedostal - a to ich tam mali do roka minimálne 2x. Doniesol ich až minulý rok zo školy - a budeš sa čudovať, že ako neočkovaný proti nim ich zvládol perfektne - bez teplôt, nejakých extra komplikácii do 8 dní bol v poriadku, dcérka neočkovaná mala 1,5 roka a ešte lepší priebeh. 😉

jajka257
1. okt 2016

@peter952 prosim ta, v USA vyplatia odskodne aj za to , ze si popalis jazyk na kave a nebol tam napis. Alebo za to, ze susis macku v mikrovlnke. ....ich odskodne su povestne. A bol tam aj proces, kde niekto zazaloval Boha a ten proces prebiehal v zastupeni. Nerozpravaj o USA. A bol aj proces, kde odsudili antivax mamicku, lebo jej dieta s osypkami nakazilo ine este babo, ktore nemohlo byt zaockovane . Babo zomrelo, mamicka dostala trest za ohrozovanie zdravia.

peter952
Odpoveď bola odstránená
jajka257
1. okt 2016

@adsumus tak vitaj, ked sme sa nasli.
@evittam nemozes porovnavat len tvoje deti. A co tie s oslabenou imunitou? Ako vies, ze keby boli ockavane, ze ich nedostanu? Tvrdenie proti tvrdeniu. Co ak by mali zly priebeh? Nezelam nikomu, je to strasne. Nemala by si vycitky? Co ak dietatko niektorej, ktoru presvedcite, bude mat fatalne nasledky? Prijmete zodpovednost? Budete sa hlasi k zodpovednosti? Co potom poviete?

adsumus
1. okt 2016

@peter952 budeš sa diviť peter ale toto je všeobecný konsenzus všetkých matiek ktoré poznám okrem jednej dvoch ktoré su na tráve, tie neočkujú a jednej ktorá rozmýšla uplne jednoducho a má oslabené dieťa od narodenia.

adsumus
1. okt 2016

@jajka257 tiež sa teším. 🙂

evittam
1. okt 2016

@jajka257 Ja nikoho o ničom nepresviedčam - mám svoj názor a rešpektujem názory iných. My sme sa rozhodli tak ako sme sa rozhodli a nikto nás o tom nepresviedčal. Každý sa musí rozhodnúť sám. Ty si sa rozhodla očkovať - je to v poriadku. My sme sa rozhodli neočkovať a tiež je to naše rozhodnutie a nikto nás za to nemá právo odsudzovať a osočovať. Ty si tiež dala príklad len svojho dieťaťa......A kto bude zodpovedný za to, že moje dieťa bude mať doživotné následky po očkovaní? Nikto. Kde sa môžem sťažovať - nikde...., nakoľko žiadny lekár neprizná, že je to z očkovania.

adsumus
1. okt 2016

@evittam kto bude zodpovedný ak tvoje dieťa nakazí ine a to zomrie? a kto bude zodpovedný ak tvoje dieťa sa nakazí a zomrie?

stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená