icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
mia407
2. okt 2016

A to ze je nutrilon z geneticky upraveneho skrobu z kukurice je ok??a mamicky pekne krmia deticky.vakciny boli vzdy a nech aj su.vies kolko poznam ludi s rakovinou rocniky 33 a viac co zomreli na nasledok cernobilu??vsade je svinstvo..ich preco neodskodnili??ludia su hlupi a vedenie ze si pusti svinstvo do obehu..dobre vedeli co je to za vakcinu.
Az ked dostanes tu chorobu az potom mozes vypravat ci je ok ockovanie alebo nie..ja som to zazila tak viem.trvale nasledky maju aj spotrebice aj jedlo karcinogenne..tak treba ist zit do lesa a jest iba bio.vela stastia..

tin007
2. okt 2016

@mia407 Nevies aky typ tuberkulozy mal tvoj priatel?

mia407
2. okt 2016

@tin007 mal rozozratu polku pluc..skoro som odpadla ked som videla snimok.som zdravotnicka..aj ked mal ockovanie beztak to dostal.aky je svet maly..ale ma dozivotne problemy.a polku pluc zvapenatenu.rok bral tazku liecbu.

tin007
2. okt 2016

@mia407 Je teda mozne, ze mal plucnu formu (statisticky je cca 80% vsetkych pripadov TBC na Slovensku vo forme plucnej TBC). Zial, proti nemu vakcina neucinkovala.

mia407
2. okt 2016

@tin007 ale ja som vedla neho spavala jedla s nim utierala mu ten pot..takze ma hned zobrali do nemocnice a mala som protilatky vytvorene na ukor ockovania..teda toto mi povedali.a aj som bola v spolocnosti prenasaca..a nic.zdrava jak buk.

tin007
2. okt 2016

@mia407 Ved to je len dobre, takto to funguje u vacsiny ludi; ze aj ked su v styku s prenasacom, tak sa nenakazia. A zjavne musel byt tvoj priatel v pravidelnom, resp. dlhodobom styku s Talianom, ked viete presne od koho sa nakazil. Cize to nebol len tak niekto, kto isiel s vam v metre.
Opakujem, asi 80% pripadov TBC je plucna forma, proti ktorej ockovanie neucinkuje, to malo fungovat na tie menej caste, no o to agresivnejsie formy ako je zapal mozgovych blan (TBC meningitidna). Vzhladom na klesajucu incidenciu (vyskyt) pripadov TBC a tiez mnoho vazne neziaduce ucinky, bolo ockovanie novorodencov proti tBC zrusene na Slovensku.

adsumus
2. okt 2016

on by to pichal pod svaly 😅

tin007
2. okt 2016

@mia407 Incidencia/vyskyt TBC na Slovensku stale klesa (aj po zruseni ockovania novorodencov), za min. rok sme mali 317 pripadov, rok predtym 323, z toho asi tych 80% bola plucna forma (presne 264 pripadov).

adsumus
2. okt 2016

možno aj do kosti, predložka sem predložka tam.

evittam
2. okt 2016

@adsumus Ja vypisujem stále tebe?! Ty si fakt už nie normálna. Ja niekomu niečo napíšem a ty reaguješ na mňa - sa uvedom ale vôbec radšej nereaguj. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
A kde osočuješ a očierňuješ neočko rodičov - skoro stále a všade - ako aj mňa - vôbec nevieš rešpektovať ich-naše názory - takže zase klameš v tvojich posledných príspevkoch. A nenamáhaj sa s tým, že neklameš - proste klameš - a zas a znova to budem tvrdiť lebo je to pravda a kto bude mať čas a chuť tak si to nájde. Aj mňa si osočovala a očierňovala.

adsumus
2. okt 2016

@evittam ale kde, tvoj prvý príspevok z rána, že klamem, neklamem, klameš ty. Ja nikoho neosočujem, nemám to v povahe, regujem vylučne na bludy ohladom očkovania, ktoré tu antivax vedome a zámerne šíri. 😉 opakujem tvoju IP, kde píšeš, o mne klamstvá mám v pošte, ak to bude administráciu zaujímať, doložím. a nie som sama.

adsumus
2. okt 2016

Pozor na dalšiu zavádzačku od neočkujucich,

vyskyt tuberkulozy klesa,ale u očkovanej populácie v tej neočkovanej naopak začína stupať.

Tuberkulóza na Slovensku postihuje aj detských pacientov. V roku 2012 došlo k ukončeniu plošného očkovania a od tohto obdobia sa zvyšuje počet chorých detí. „V našom ústave sa v uplynulom roku nachádzalo 61 pacientov prevažne vo veku do štyroch rokov.

http://mediweb.hnonline.sk/spravy/aktualne/slov...

evittam
2. okt 2016

@adsumus Klames.
A uz som ti parkrat napisala-mne sa nejakou mojou IP, za ktorou si stojim vyhrazat nemusis-kludne ju tu skopiruj aj s tvojou kamoskou-tam je to o tom istom.😉. Ako co cakas, ze sa pototo bez MK ak by ma za pravdu vylucili....😀 😀 😀.
Este raz-najdi si na to inu osobu.

zuzu1122
2. okt 2016

@adsumus no, to máš pravdu, to si písala ale o pár strán ďalej si ma stihla osočiť

adsumus @kvieta to som aj ja zvedavá, prečo neočkuje,ale obávam sa že sa nedozvieme, respektíve už vieme, lekarí zahubili babičku, plus článok v časopise.
30. sep o 20:39 • Odpovedz • ​ Páči sa mi to • Pošli IP •

Plus článok v časopise? Ty si chorá na hlavu... To som kde písala že sa tak rozhodujem? Jaaaaj ja som zabudla, ty so mnou žiješ a poznáš ma... A ty si bola v nemocnici keď vieš čo sa tam stalo? Keď si dovolíš tvrdiť že ja si vymýšľam? Och škoda reči s vami lebo vy ste ako navedené... Nmá zmysel s vami o niečomdiskutovať... Premúdrelé a k tomu aj veštice, všade ste boli a všetko viete...

stavbyveduci
Odpoveď bola odstránená
adsumus
3. okt 2016

@zuzu1122 ale to je pravda, viac si neuviedla. 😉 ak to považuješ za urážku, odpadávam.
@evittam ja ta nechcem vylučovať, nezaujímaš ma, už ti píšem entý krát a neobvinuj ma stále, že ohováram, ked to robíš ty, daj sa dokopy trochu a venuj sa teme, očkovanie, pýtala som sa ťa odkial máš svoju teoriu, že protilátky su zbytočne, človek ochorie rovnako, či ich má alebo nie.

adsumus
3. okt 2016

@zuzu1122 a ešte som ti chcela pre upresnenie tolko povedať, že ja si ludí važim bez ohladu na ich názor na očkovanie alebo nevážim. a zásadným sposobom si nevážim ludí, ktorí nie su schopní tolerovať názor, ktorý sa nezhoduje s ich, považuju ho dokonca za urážku a vidia v tom dovod napádať, zhadzovať a urážať toho druheho tak ako to robíš ty.
A budem rada ak sa dalej nebudeš vyjadrovať k mojej osobe,a lesa budeš venovať teme, kde si prišla vysvetliť svoj postoj k očkovaniu a lekárom. Ja sa k tebe dalej vyjadrovať tiež nebudem.

nada789
3. okt 2016

tak ok, podme dalej k teme, zaujimavy clanok potvrdzuje moj nazor, ze vakciny su bezpecne pre drvivu vacsinu deti, ale ak si vytiahnete cierneho petra - je to velka smola... http://technet.idnes.cz/vakciny-ockovani-vyvoj-...

zuzu1122
3. okt 2016

@adsumus ale to že som viac neuviedla neznamená, že sa tak rozhodujem... ja sa tu nemusím nikomu spovedať na základe čoho dám svoje dieťa zaočkovať alebo nie... teda vlastne ty si napísala, že vieš o tom, že sa tak rozhodujem... za urážku? urobila si zo mňa hlupaňu, lebo ty vieš, že sa rozhodujem na základe článku v časopise... vlastne nie, tú hlupaňu si urobila zo seba ty, nakoľko ja som nikdy nič také nenapísala... najskôr napíšeš. že ľudí, ktorí majú nejasno v očkovaní alebo nedávajú očkovať vôbec neodsudzuješ a vzápätí sa z nich vysmievaš... a môžeš si byť istá tým, že viac na teba reagovať nebudem. lebo ty už ani nevieš kto kde čo píše, máš v tom bordel... nájdite si s kamoškami iného človeka, do ktorého budete kopať..

zuzu1122
3. okt 2016

@petot rada by som sa ťa na niečo opýtala, vzhľadom na to, že sa máš viac informácií a si v tom zbehlejší...

aristka
Odpoveď bola odstránená
aristka
3. okt 2016

@nada789 co v tom clanku vidis ako cierneho petra ...

nada789
3. okt 2016

@aristka nestaci ti nazov clanku? ok: Všechno má svá rizika. Můžu vám tedy slíbit, že se po očkování žádnému dítěte neublíží? Ne. Objeví se případy, kdy očkování nějakému dítěti ublíží. Ale výhody očkování jsou mnohem větší než rizika. Samozřejmě, pokud vedlejší účinek dopadne na vás, bude vám srdečně jedno, že ostatní jsou chráněni proti nějaké nemoci. Ale tak je to v životě vždycky...

Zdroj: http://technet.idnes.cz/vakciny-ockovani-vyvoj-...

ale tym nechcem povedat, ze neockovat je pre drvivu vacsinu populacie riesenie... chcem len aby aj laicka verejnost co je za ockovanie pripustila, ze su typi deti, ktorym ockovanie bohuzial moze uskodit.... a je uplne skvele, ze tento clovek o tom otvorene hovorit...

aristka
3. okt 2016

@nada789 ja stale sa snazim pochopit .ze z akeho dovodu chcete mat vsetko na 100percent bezpecne .ved to nie je na tomto svete v nicom realne .vzdy vo vsetkom u logicky zmyslajuceho cloveka musia prevysovat vahy pozitiv ak sa pre nieco rozhodnem vo svoj prospech...davas dietatku jest s tym .ze ho chces nakrmit a nie .ze ti moze dostat anafyl.sok...ak niekto veri .ze na svete je nieco na 100percent bezpecne pre nas je sorry za vyraz .ale cisty hlupak.Len je rozdiel co av pripisuje ocku a co je realita....

nada789
3. okt 2016

@aristka vies ja chapem, ze veda je pre laicku verejnost vec neznama, a ze je pohodlnejsie verit modremu koniku ako prekladat odborne clanky a vystudovat vedu alebo lekarinu a zaoberat sa tymto odborom do hlbky. A chapem teba aj adsmus co tu chcete povedat, ale tvojou touto reakciou som pochopila, ze ta diskusia s vami naozaj nema zmysel. lebo tie neziaduce ucinky ockovania nepripustis, ani ked to pise sef vyvojoveho centra vakcin. Zaobalis to do zbytocnych slovnych hier, prirovnavas jedlo k vakcinacii. A tu ide uz len o to, kto z koho v slovnych prestrelkach. Uf a to mna nebavi. a presne o tom som hovorila v jednom z prvych prispevkov. Ze sa mi nepaci natlakovost a jednostrannost ockovacieho sveta.......

nada789
3. okt 2016

@aristka vies co by ma zaujimalo, aj ked taketo statistiky nikto isto nerobi. Kolko pediatrov na SK pred ockovanim daju do ruky rodicom pribalovy letak vakciny. Myslim ze drviva vacsina rodicov chudaci ani netusia, ze vakciny maju pribalove letaky... Kazdy to berie, ze doverujem systemu. a to sa mi nepaci. Uz sme xy rokov po pade komunizmu, vymiena sa nam generacia, ak chceme zit v demokratickej spolocnosti tak informovanost a nie zavadzanie a mlcanie, k tomu patri...

lucinka511
3. okt 2016

@nada789 ale prosim ta naco by ti daval doktor do ruk letaak s nejakymi vedlajsimi ucibkami? ved aj on musi na tom predsa dobre zarabat.ako ma vsetkom. uz mie su lekari ako kedysi.to uz su tiez len biznismani .cest vynimkam. co sa tyka ockovania. tak skor sa priklanam za. lebo aj umrtnost ludstva klesla ockovanim..urcite to ma aj tie negativa ale nic nie je 100%.

aristka
3. okt 2016

@nada789 to ideš písať mne ,že ja nepripustím nežiadúce účinky ...to si vtipná ,veď ja s liekmi robím a viem čo je e nie je možné a viem veľmi dobre ako ľudia reaguju na kvantum iných vecí ,ktoré by vás ani nenapadli ...ale určite tu nebudem tíško čítať tie fantasmagorie od av ...to som zažila toho až až a viem veľmi dobre ako pracuje psychika a ako ľahko sa nájde vinník ...u av je očkovanie ,ale je to len cisto chytanie rodičov a veľmi lahká príčina všetkých chorob ,keďže oni všetko zhadzuju na očkovanie a furt mi nikto z av nevie vysvetliť prečo aj dinosaury mali CA ,prečo celiakiu poznajú ľudia odkedy začali jesť obilniny ,prečo epi je tu odpradavna ,AS mali už v antike a doteraz si všetci mysleli ,že je to civilizačné ochor .Jednoducho ma nepresvedčili ,je za tým je len biznis ,nerobia to pre pekné oči a aj tu sa klame jedna radosť a ak je niekomu sympatické ,že tu padajú od av nonstop nadavky a to je pre ľudí smerodajné ,krčmový slovník okrem petota u všetkých av ,tak sorry ešte sme asi inteligenčne nedospeli na takú úroveň ,aby tu bolo dobrovolné očko bez akýchkoľvek sankcíí ,keďže ľudia nedospeli ,aby mohli o svojich deťoch rozhodovať na základe akože svojich rozhodnutí ,ktoré výčitali z napr.mk ,kde av nevie nič vysvetliť a to doslovne ...veď je toho plná téma ... nu má všetko na svete ,aj naa existencia pre tuto zem...

aristka
3. okt 2016

@lucinka511 koľko z toho zarobí lekár ...kľudne daj ,plus vieš čítať letáky ,plus lekár má v kapitácii 2500 až 3000 tis detí ,ktoré hádam aj očkoval ,máš pocit ,že je hlupy a chce tvoje dieťa zabiť ,veď na to mu stačí naordinovať napr aj sinupret ..či ...no daj koľko ma za očkovanie ...

zuzu1122
3. okt 2016

@nada789 nič nieje na 100%... Rada by som ich videla keby mali vlastné deti a tie deti by mali vážne nežiadúce účinky po podaní vakcíny... Každému sa dobre hovorí a radí keď sa nejedná o neho alebo o jeho vlastné dieťa... Páči sa mi, že ten človek hovorí o tom otvorene ale na druhej strane ma zarazilo to vyjadrenie ohľadom presunu očkovania na inú skupinu ľudí... Vakcína pre ľudí s chronickými kožnými infekciami, kandidoza, kvasinková infekcia... Keby som veľmi nad tým špekulovala a zjednodušila to, tak to vyzerá tak, že vzhľadom na rastúci odpor proti očkovaniu sa zamerajú na iné druhy problémov a výrobu nových vakcín čo v konečnom dosledku je len ďalší biznis... Ale je to len moj názor....