(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@adsumus Ja nezachranujem ziadne zivoty deti. Ty o com zase "trepes"?! Napisala som len co som napisala,ze nie som ziadny hlupak,ktory sa rozhoduje podla toho co si myslia fanatici za ockovanie. To je vsetko. Neviem preco by som tu mala davat osobne informacie sukromnych ludi. Nemam ani najmensi dovod ich poskytnut a uz vobec nie tebe.
@lauritka Len tvoj pocit. Mna len silne irituju ludia co si myslia,ze len ich pravda je nevyvratitelna a vsetci ostatni sm hlupaci. Ze ich zdroje su spravne a nevyvratitelne a tie ine su bludy a podobne. Mne je uprimne jedno ci niekto da svoje dieta ockovat alebo nie a plne respektujem jeho nazor. To je vsetko.
tyfus stale existuje ,
Týfus - prevencia
Ak chceme zabrániť vzniku ochorenia, odporúča sa hlavne dodržiavanie správnej osobnej hygieny a čistoty. Ak cestujeme do vzdialených a rizikových krajín, vždy by sme sa mali nechať zaočkovať. Najvhodnejšie je toto očkovanie uskutočniť približne 14 dní pred plánovaným vycestovaním. V rizikových krajinách sa tiež odporúča piť len prevarenú alebo balenú vodu, nepoužívať do nápojov kocky ľadu a dôkladne si umývať ruky, najmä pred jedlom alebo po použití toalety. Ak máme podozrenie, že sme sa brušným týfusom nakazili, je nutné čo najskôr vyhľadať lekára, ktorý prípadnú nákazu potvrdí, najčastejšie po odbere krvi, v ktorej je možné preukázať baktérie salmonely typhi.
@evittam ale tu ide o zdravie . takze považuješ potom za bludy aj to, že očkovanie ma preventivny charakter ? Ake zdroje prosim ta pouziva provax? Vyjadrenie epidemiologov, imunogolog, lekarov, pediatrov.. to všetko su bludy - roký výskumov, študie atd, potlačenie epidemii ?
hlavne ze pan Fillo je odbornik na slovo vzaty.
@peter952 .. a len taky detail. na osypky nezaberaju atb. mor ano, ak sa nasadi včas liečba. okrem toho to bolo prenašane potkanmi a v minulosti v špine, slaba hygiena, celkovo stredovek.
ale osypky maš roznesene aj v zapadnej europe, kde sa na špinu a chudobu vyhovarat neda.
http://www.symptomy.sk/choroby/mor.

@evittam porposím tých lekárov na základe ktorých sa ty rozhoduješ a ktorí ti odporučaju neočkovať deti.