icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
4. apr 2017

@evittam porposím tých lekárov na základe ktorých sa ty rozhoduješ a ktorí ti odporučaju neočkovať deti.

sozannah
4. apr 2017

@peter952 no vidis, zese jedem blby argumet a rozmyslam ci nie si dajaky sarlatan... na choleru naco vakcinu, vymizla vdaka chlorovaniu pitnej vody...

evittam
4. apr 2017

@adsumus Aj telefonne cisla ti napisem? 😀
A preco by som to robila?! Su to rodinní priatelia takze teba do toho absolutne nic nie je a ja osobne informacie o svojich priateloch na socialnych sietach nepodavam.

adsumus
4. apr 2017

@evittam ved chceš zachranovať životy detí, ale informácie ktoré dávaš si človek nemože overiť, či nie su vymyslené. tí lekári asi tiež chcu zachranovať životy deti, ale nestojí im to zato až tak aby sa za tie deti postavili verejne, asi.

lauritka
4. apr 2017

@evittam tak ak ti lekari odporučali neočkovat akceptujem / asi na zaklade niečoho / , ale nemala by si byt potom proti rodičom, čo očkovat chcu, lebo chrania aj tie deti čo očkovane byt nemozu. Skor ich podporit.

peter952
Odpoveď bola odstránená
evittam
4. apr 2017

@adsumus Ja nezachranujem ziadne zivoty deti. Ty o com zase "trepes"?! Napisala som len co som napisala,ze nie som ziadny hlupak,ktory sa rozhoduje podla toho co si myslia fanatici za ockovanie. To je vsetko. Neviem preco by som tu mala davat osobne informacie sukromnych ludi. Nemam ani najmensi dovod ich poskytnut a uz vobec nie tebe.

adsumus
4. apr 2017

@peter952 cholera sašíri vodou, osypky vzduchom. vodu vydezinfikuješ, vzduch nie, kýchne, si vdychneš, nedá sa to zastaviť rovnako ako cholera.

evittam
4. apr 2017

@lauritka Ja nie som proti rodicom,ktori ockuju. Nikde som sa tak nevyjadrila. Ja plne respektujem nazory inych. Skoro vsetci moji priatelia ockuju lebo chcu a stale su mojimi priatelmi😉. Ani ja nemam nic proti ockovaniu.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
4. apr 2017

@evittam nemusíš davať nič, to je tvoja vec, ja som ťa slušne poprosila, tak neviem prečo utočíš, že trepem. velmi agresívny prístup.

lauritka
4. apr 2017

@peter952 takze prave kiahne zmizli "len tak"

lauritka
4. apr 2017

@evittam tak pardon, mala som taký pocit, že si silne proti.

evittam
4. apr 2017

@adsumus To nie je agresivny pristup. Normalna odpoved.

adsumus
4. apr 2017

@peter952 sstupnou bránou infekcie je tráviaci trakt, znečistenou vodou. okrem toho týfus sa očkuje.

peter952
Odpoveď bola odstránená
evittam
4. apr 2017

@lauritka Len tvoj pocit. Mna len silne irituju ludia co si myslia,ze len ich pravda je nevyvratitelna a vsetci ostatni sm hlupaci. Ze ich zdroje su spravne a nevyvratitelne a tie ine su bludy a podobne. Mne je uprimne jedno ci niekto da svoje dieta ockovat alebo nie a plne respektujem jeho nazor. To je vsetko.

lauritka
4. apr 2017

tyfus stale existuje ,
Týfus - prevencia

Ak chceme zabrániť vzniku ochorenia, odporúča sa hlavne dodržiavanie správnej osobnej hygieny a čistoty. Ak cestujeme do vzdialených a rizikových krajín, vždy by sme sa mali nechať zaočkovať. Najvhodnejšie je toto očkovanie uskutočniť približne 14 dní pred plánovaným vycestovaním. V rizikových krajinách sa tiež odporúča piť len prevarenú alebo balenú vodu, nepoužívať do nápojov kocky ľadu a dôkladne si umývať ruky, najmä pred jedlom alebo po použití toalety. Ak máme podozrenie, že sme sa brušným týfusom nakazili, je nutné čo najskôr vyhľadať lekára, ktorý prípadnú nákazu potvrdí, najčastejšie po odbere krvi, v ktorej je možné preukázať baktérie salmonely typhi.

adsumus
4. apr 2017

@evittam jua viem, že pre teba je normálne písať ludom že trepu, aks a ťa niečo slušne opýtaju, ale pre mna nie, pre mna je to silne agresívna reakcia, ale u teba ešte v pohode. 😉

lauritka
4. apr 2017

@peter952 lebo to povedal kto ?

adsumus
4. apr 2017

@evittam no ved prečo nedáš svoj zdroj, porovnáme posudime aký je pravdivý, spytaj sa tých doktorov, určite ta zásobia zdrojmi, z ktorých vychádzaju, ale to bude asi tiež tajomstvo.

evittam
4. apr 2017

@adsumus Neprovokuj zase tymi tvojimi nezmyselnymi predstavami. Mas to slusne v uvodzovkach.
Tak mi daj pokoj-slusne ta ziadam. Nemam zaujem zase o nezmyselne dotahovacky.

lauritka
4. apr 2017

@evittam ale tu ide o zdravie . takze považuješ potom za bludy aj to, že očkovanie ma preventivny charakter ? Ake zdroje prosim ta pouziva provax? Vyjadrenie epidemiologov, imunogolog, lekarov, pediatrov.. to všetko su bludy - roký výskumov, študie atd, potlačenie epidemii ?
hlavne ze pan Fillo je odbornik na slovo vzaty.

evittam
4. apr 2017

@lauritka Pan Fillo mna vobec nezaujima.

lauritka
4. apr 2017

@evittam vdaka bohu😅👍

lauritka
4. apr 2017

@peter952 .. a len taky detail. na osypky nezaberaju atb. mor ano, ak sa nasadi včas liečba. okrem toho to bolo prenašane potkanmi a v minulosti v špine, slaba hygiena, celkovo stredovek.
ale osypky maš roznesene aj v zapadnej europe, kde sa na špinu a chudobu vyhovarat neda.
http://www.symptomy.sk/choroby/mor.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
4. apr 2017

@peter952 nevieš pochopiť, že dezinfikovana voda zastavila širenie chorob, ktoré sa šíria vodou, ale nezastaví šírenie tých, ktoré sa prenášaju vzduchom. člup.

peter952
Odpoveď bola odstránená