icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
pectore
4. apr 2017

@jeannna 22 rokov stary text, velmi smerodajne obzvlast ked to pise homeopat

pectore
4. apr 2017

@peter952 peter to co pozadujes je nemoralne. NIkto v dobe ked existuje prevencia neurobi studiu pri ktorej by musel 50% zučastnenych vystavit riziku nakazy. Zas zostup stoho antivax nebo k nam na zem ,hm?...

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
jeannna
4. apr 2017

@pectore Mozno stary, ale dobry, potvrdzuje moju teoriu, ze ockovani by mali byt iba vybrani jedinci, nie masovo vsetci do radu a bez zmyslu. Pri ockovani treba brat v uvahu imunitny stav daného jedinca.

pectore
4. apr 2017

@peter952 a ja ti garantujem že nikto normalny by s niečim takym nesuhlasil a nikto sudny by vedome svoje deti nevystavil nakaze.... a hlavne to ze si rodiacia nieco myslia este neznamena ze možu svoje deti ohrozovat na živote. Kazde dieta ma svoje vlastne prava garantovane ako statom tak medzinarodnými dohovormi.

Daleko vacsi biznis by bol tie pliagi nechat sa širiť medzi ludi pretoze liecba je finnacne daleko narocnejsia nez par drobnych za vakcinu. To je velmi jednoducha matematika..si vezmi ze vakcíny tvoria asi 3% z predaja liekov v USA .... v članku je pekne vysvetlene prečo je takmer absurdné ohánat sa s argumentom že to pharma firmi robia predovšetym za učelom zisku. : http://blog.skepticallibertarian.com/2014/03/20...

• Produkčný cyklus každej vakcíny je striktne regulovaný. Výskum a vývoj je časovo a finančne náročný a nie vždy skončí uvedením produktu na trh.
• Vakcíny boli dlho na okraji záujmu farmaceutických spoločností. 10 zo 14 svetových výrobcov vakcín medzi rokmi 1988 a 2001 ukončili výrobu a začali sa orientovať na iné, ziskovejšie produkty.

proste nehnevaj sa na mna ale uplne tvoje tvrdenia postradaju aj zakladnu sedlacku logiku

teegreen
Odpoveď bola odstránená
pectore
4. apr 2017

@jeannna
neni to dobry clanok, je to clanok ktorý je zas tendenčny a nehnevaj sa na mna ale to je jak keby gynekolog písal vyjadrenie k šedemu zákalu.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
pectore
4. apr 2017

@peter952 ale ta sak logicky nemozes ich nechat nechranene. To ze ty veris na bubaky vo vakcinach este neznamena ze teraz kvoli tomu aby sa ti dokazalo ze to tak neni, ohrozime vedome niekoho život...

pectore
4. apr 2017

@peter952 tvoje postupy ktore navrhujes su skratka vrcholne neeticke preto to nikto nerobi. A to ze to vyzadujes je len priehladny alibizmus

jeannna
4. apr 2017

@teegreen V Nurchu sme boli 2 postihnuti ockovanim. Jeden pan mal cestovat do Ameriky a potreboval celkovo 4 ockovania. Hned po prvom ochrnul na jednu nohu po 2 dnoch od ockovania, uz 6 rokov chodi o barlach, na nohe ma neustale vaskulitidy, nieco strasne, ma priznanu 85% invaliditu.

A na izbe som bola jednu noc s jednou pani, ktorej dcera bola ockovana proti osypkam a par dni na to tieto osýpky naozaj dostala....

pectore
4. apr 2017

@teegreen napis prosim aspon par viet ked sa so mnou chces bavit..lebo neviem o com tocis

jeannna
4. apr 2017

@pectore Prave naopak, tento clanok ma vysoku vypovednu hodnotu.

pectore
4. apr 2017

@jeannna prepac ale naozaj nema, cele rozalio je len obycajny antivax. Pravdu a skutocnu vypovednu hodnotu na takych strankach nezverejnuju

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
jeannna
4. apr 2017

@pectore Nemam rada pausalne tvrdenia ani riesenia. Kazdy imunitny system je individualny a bud potrebuje ockovanie, aleho ho nepotrebuje, v extrémnom pripade mu moze uskodit. Tak ako je viac krvných skupin, tak existuje viac systemov fungovania imunitného systemu. A ockovanie je v tomto pripade ruska ruleta. Bez dokladneho imunologického vysetrenia by som ockovania striktne zakazala.

pectore
4. apr 2017

@peter952 citas po sebe te paradoxi?... vo vacsine vyspelych krajin povinne ockovanie? ale ved vo vecsine krajin je ockovanie prave dobrovolne, len niekde je dane ako priamo povinnost...vies vobec co pises? Dalsia vec farmafirmi nedavaju povinnost ockovat ale stat, takze ta zodpovednost je predsa na tom kto taku povinnost stanovuje nemyslís?

lauritka
4. apr 2017

nie všetky, ale možno par novoredencov, ktorí ešte nemaju taku silnu imunitu a zurila by tu epidemia osypok...ohrozite ich vedome ? pri nezaočkovanom je 100% istota, že to schytá..
ako sa s tým vysporiada je loteria ... bud to prežije, bud bude mat komplikacie, alebo neskoršie komplikacie. a mame študiu 😉

lauritka
4. apr 2017

@pectore a zaujiamve je to, že aj ked to nie je povinne, tak očkuju hmmm..

pectore
4. apr 2017

@jeannna to je pekne ze je individualny lenze dane choroby su tiež ruleta a su rizikovejsie nez ruleta v podobe vakcin. ...a povedz mi kde k tymto veciam pan homeopat prišiel ked to neni ani len jeho odbor? Pretoze co ja mam skusenost s takymito odbornikmi tak je to čisty cherry picking.Stake nehovoriac ze je to 22 rokov stary text a veda ide kupredu...neustale

jeannna
4. apr 2017

@pectore ja mam praveze skusenost s ruskou ruletou u vystudovanych lekarov. Netyka sa to ockovania, ale uvediem to ako priklad. Vysli pozitivne protilatky na borelu aj chlamydie, vysoko pozitivne. Chceli mi nanutit agresivnu liecbu, pritom sa u mna prave diagnostikovalo autoimunne ochorenie. Stale som tvrdila, ze ani jednu ani druhu chorobu nemam a tie lieky odmietam jest ... ze na vlastnu zodpovednost. Cez Nemecko som si dala zabezpecit LTT testy a oba vysli hlboko negativne. Takze tak s odborníkmi ..... niekedy je homeopat znalejsi problematiky ako lekar vystudovany asi za ery, ked sa dekanom nosili foroty zo zabijaciek.

pectore
4. apr 2017

@jeannna my sa tu bavime o ockovani, takze budem rada ak sa tvoje pribehy budu tykat ockovania. Ja mam tiez s doktormi kadejake skusenosti . treba si uvedomit ze medicina je velmi narocna, nic nieje 100% za vsetkym su otazniky ale homeopatia je dokazatelne ucina asi tak ako placebo.

jeannna
4. apr 2017

@pectore tu neslo o moj pribeh, ale o to, ze homeopat moze mat ovela viac vedomosti o ockovani ako vystudovany lekar, ktory ockuje ludi denno denne. Vedia o ucinkoch ockovania absolutne hovno, chcu si len spravit fajocku "Zaockovany", dalsi prosim ...

jeannna
4. apr 2017

V tom imunitnom systeme daného jedinca sa treba naucit citat, ako nemozes dat niekomu s krvnou skupinou nulkou transfuziu s ackom, alebo beckom, by si ho zabil. To iste hrozi pri ockovani, treba ho dat len tomu, komu naozaj patri.

pectore
4. apr 2017

@jeannna ano? a skade by taky homeopat tie skusenosti ziskal ked deti neockuje? On si tiez nejak na seba zarobit musi že ? a tym ze bude suhlasit s klasickou medicinou to asi nepojde, musi pekne na nu kydat aby nasiel svoje publikum neveriacich tomašov.... a dalsia vec ako tie NU vylieci ked preparaty ktore pouziva nemaju ziadne preukazatelne učinne latky? A posledna vec ale to uz sa budem opakovat, to co pise pan homeopat je rovnake akoby gynekolog pisal članok o šedom zákale. nehovoriac o tom ze ked si prejdes zdroje tak su tam publikacie aj 32 rokov stare to uz je proste off topic. ...To co on vykresluje ako riziko je riziko pri kazdom jednom zapale ktory v tele nastane , a netyka sa to len vakcinacie....proste je nad slnko jasnejsie o co tu ide... o biznis...ale nie s vakcinami ale stymi zazrakmi ktore nas od chorob uchrania aj bez vakcin.

jeannna
4. apr 2017

@pectore Publikum neveriacich Tomasov si neziskava homeopat, ale prinasa to sam zivot v podobe deti ockovanim postihnutých. A ako medicina napreduje dopredu, tak pribuda ludi, ktori nastastie ockovanie u svojho dietata zvazuju, lebo rozmyslaju namiesto lekarov, ktorym je to jedno, ci je ockovanie prospesne, alebo nie je.

Ten clanok povazujem za vysoko odborny, ma hlavu a patu a strci do vacku príspevok studovaneho imunológa.

teegreen
Odpoveď bola odstránená