icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
zdenka7887
8. apr 2017

@kvieta Ty si akasa vynimocna a verim tomu,ze aj Lekar ku ktoremu chodis ma same zdrave deti🙂

kvieta
8. apr 2017

@zdenka7887 By si sa divila, koľko takých výnimočných nás tu je. A nie len tu. Dokopy je nás väčšina.
A čo tá pointa?

zdenka7887
8. apr 2017

@kvieta treba citat,ze ta pointa nepatrila Tebe

sardinka336
8. apr 2017

Chodte uz spať...ráno, múdrejšie večera....aj ked v tomto pripade to neplatí a zajtra sa tu ,,rozjede,, nové kolo dokola o tom istom len s iným ,,hereckým,, obsadením....

zdenka7887
8. apr 2017

@carolenka To je Tvoja teoria

kvieta
8. apr 2017

@zdenka7887 Je to verejné fórum a mňa to zaujíma.

Nevymýšľajú, len v mnohých prípadoch to nesúvisí s očkovaním.

zdenka7887
8. apr 2017

@kvieta vies kym nezazijes nepochopis... bud rada ,ze Vas nic z toho nepostihlo...

lauritka
8. apr 2017

@sardinka336 Peter will stay forever.. ❤

kvieta
8. apr 2017

@zdenka7887 Toto pre mňa nie je argument.

sardinka336
8. apr 2017

@lauritka češi maju take porekadlo ,,na každou svini se vaří voda,, (mozno aj na mna)

kvieta
8. apr 2017

@sardinka336 Aj na Východe: Na každu šviňu voda vre🙂

zdenka7887
8. apr 2017

@kvieta ale bolo to z ockovania.. ved Ti pisem,ze kym nazazijes,nepochopis... bud rada,ze sa Tvojej dcerke nic z toho nestalo,mala stastie... skus troska viac citat o neziaducich ucinkoch vakcin a pochopis ,ze nenadarmo sa o nich pise...

zdenka7887
8. apr 2017

@kvieta rozdiel vidim aj v mojich detoch a ver tomu,ze viem o com pisem...

kvieta
8. apr 2017

@zdenka7887 Ja začervenanie miesto vpichu, autizmus a pod. nepokladám za NÚ po očkovaní. A nielen mojej dcérke sa nič nestalo. Ani mne ani nikomu, koho poznám a to teda poznám dosť ľudí. O NÚ písať treba, ale trebalo by aj poniektorých vrátiť späť do školských lavíc, aby sa aspoň naučili čítať s porozumením textu, naučili sa nevyťahovať z kontextu a pochopili aspoň základné veci.

zdenka7887
8. apr 2017

AHA CO SOM NASLA:erikasadek
@mon173 zijem v krajine kde nie je povine ockovanie ako na slovensku len jedno DTP/// starsieho som dal zaockovat co doteraz lutujem ma nasledky po , mladsieho uz nie..... rozdiel je neskutocny a kedze poznam vela deti v okoli ktore nie su zaockovane tak vidim stale to iste ich imunita je ovela lepsia; ako tych zaockovanych... odpoved ku teme... 😉

lauritka
8. apr 2017

ano relevantny zdroj 😝

zdenka7887
8. apr 2017

@kvieta ockovanim sa znizuje imunita dietata a v tom som doma aj ja,lebo vidim ten rozdiel osobne..

sardinka336
8. apr 2017

@zdenka7887 odpoved ku teme??? 😲 Si děláš kozy!!!
Nejaky anonym kdesi z internetu je pre teba doveryhodny zdroj??? Sak tu moze napisat kazdy čo chce, kto to overí??? Ani ja nepoznám podobne ako @kvieta ŽIADNE dieta vo svojom okoli s NU po očkovaní...absolutne ziadne, teplotu neratam.....sme mlada rodina s malymi detmi a tu naokolí poznáme kopu rodín s detmi, chodím s malou von na ihriská, rozpravam sa s mamičkami.....nikde nič...ziadne NU....a pardon, jedna tvrdí, ze je autista po očkovaní aby som bola teda objektívna, ale tiez to nevie 100% dokazat...skratka si skor myslí...takze neviem o akom ,,štastí,, hovoríš.

lauritka
8. apr 2017

chcem isť aj ja na taký kurz..😲🙈

zdenka7887
8. apr 2017

@kvieta ty vobec vies ,ake neziaduce ucinky tie vakciny sposobuju? Ty vobec vies z coho sa tie vakciny vyrabaju?

lauritka
8. apr 2017

“Ja poznám svoje dieťa najlepšie”
Argument, ktorým sa podceňuje vedecký dôkaz a skutočný poznatok o bezpečnosti vakcín. Náležitú expertízu považuje za nevhodnú a zbytočnú, alebo ju mení a redefinuje spôsobom, ktorý posilňuje, prípadne dodáva anti-vakcinačnému argumentu viac flexibility. V určitom rozsahu tento argument ilustruje Dunning-Krugerov efekt, typ mentálnej skratky, kde ľudia s nedostatočnými vedomosťami v danej oblasti o to viac preceňujú svoje schopnosti či vedomosti. Vidno to často v debatách, kde odporcovia očkovania zastávajú absolútnu istotu vo svojich tvrdeniach. Vedci a podporovatelia očkovania, ktorí rozumejú faktom a dôkazom, môžu v skutočnosti pôsobiť omnoho váhavejšie práve z dôvodu snahy byť čo najpresnejší. Vyššie uvedený argument je tiež rozšírený medzi šíriteľmi alternatívnej medicíny s anti-vakcinačnými názormi, ktorí takto znemožňujú šírenie vedeckého pohľadu na očkovanie.

zdenka7887
8. apr 2017

@kvieta a urcite este zijes v tom ,ze ked mas dieta zaockovane,tak ziadnu z tych chorob nedostane...

zdenka7887
8. apr 2017

@lauritka su Lekari,ktori z praxe vedia,ze vakciny poskodili nie jedno dieta...

sardinka336
8. apr 2017

@zdenka7887 ty vobec vieš na ktoré choroby sa očkuje??? Len tak z fleku, bez gugla..vymenovat...

charlie1980
8. apr 2017

@zdenka7887 Zdenka, sledujem ta uz 2.den. Prosim ta, ty mas tolko otazok, ze to ani mozne nie je, ako vcera v tvojej novo zalozenej diskusii, pokracujes tvojou retorikou aj tu. Prosim ta, argumentuj.....nech sa niecomu priucime.
Btw.nie som nepriatel, mam jedno ockovane, druhe nepckovane.....
Vysvetli nam tu, prosim ta, spojitost s ockovanim s neziaducimi ucinkami, ako to cele v tele cloveka prebieha a nepytaj sa stale. Informuj, co vies. K veci.
A inak....od vcera mi dlzis odpoved: ake NU malo tvoje dieta po ockovani ?

senta_sofia
9. apr 2017

@zdenka7887 neviem, kde si prisla na to, ze nemam deti a neviem nic o ockovani. Prepac, ale z nas dvoch si to bola prave ty, co si ukazala, ze vela toho o ockovani nevies, ked sa cudujes tomu, ze vakcina ma pribalovy letak, ze vakcina sa da vybrat aj v lekarni, vcera si konecne pochopila, ze sa ockuju aj dospeli ludia, nevies, co boli prave kiahne...

Za tie dva dni, co tu prispievas, si sa uz zosmiesnila dostatocne, prijmi moju radu a skus cas, ktory travis na internete venovat citaniu nejakych prinosnych clankov, spravis pre seba a svoje deti ovela viac, ako ked budes citat na Modrom koniku pribehy ludi, ktorych absolutne nepoznas, co sa tvaria, ako strasne maju poskodene deti ockovanim.

Poviem ti jedno, kto ma skutocne chore dieta, nema cas sediet na internete a vyplakavat s ostatnymi mamickami nad tym, aky je lekar somar, ze ju neinformoval o neziaducich ucinkoch ockovania. A bohuzial, ked sa medzi sebou bavia ludia, ktori nemaju zakladne vedomosti, potom zrejme aj ta diskusia o neziaducich ucinkoch aj tak vypada.

senta_sofia
9. apr 2017

@peter952 hej, lebo ti homeopati a ina alternativa to robia za vatikansku menu - panboh zaplat, keby si nevedel, to je na tom pekne a ludske... len farmaceuti sa znizili na to, ze im za to platia

kristinka86
9. apr 2017

@sardinka336 Mate stastie, ze take pripady v okoli nemate. A to myslim uprimne. Mozno by ste trosku zmenili pohlad na vec.
Kamaratke (realna osoba, nie anonym. Vyrastali sme spolu. Byvala o ulicu vyssie.) dcera po ockovani mala neskutocne oslabenu imunitu. Vkuse chora. K tomu alergie. Viac doma, ako v skolke. Syna po prestudovani ockovania z druhej strany a zisteni NU, ktore preukazovala ich dcera ockovat nedali. Chlapec zdravy. O, ano. Nahoda. Nema to s ockovanim nic spolocne. Ako vzdy.
Ako sa da vlastne preukazat, ze dieta ostalo poskodene ockovanim? Krasne sa to popiera, i ked priznaky po ockovani su zrejme. Matka hadam vidi rozdiel na svojom dietati pred a po ockovani, ci nie?
Druha znama (realna osoba zijuca v Ba) ma dceru, ktora stratila jemnu motoriku ockovanim + ako malicka mala zachvaty placu do vycerpania. Na prvy pohlad krasne zdrave dievcatko. To,co opisovala jej matka ale neprajem prezit nikomu.
Ja len tolko - nie kazdy, kto vravi negativne na stranu ockovania je anonym a teda urcite NU existuju, hoc vo Vasom okoli take pripady nemate, resp.sa este nestihli prejavit, alebo o nich rodicia nevravia kade-komu. 😉

senta_sofia
9. apr 2017

@lucylka25 nechcem rypat, pracujes ako homeopat, mas popritom aj nejake medicinske vzdelanie, aby si dokazala posudit poskodenie dietata po ockovani? Ci vychadzas len z informacii, co ti poskytnu rodicia? Diagnostika na zaklade fotiek... ? Autizmus diagnostikovany v jednom roku zivota, chcela by som vidiet lekara, co sa pod to podpisal.
Myslim, ze by bolo fer napisat, ake poskodenia po ockovani sa ti podarilo vyliecit, hlavne co sa tyka tych vaznejsich stavov a ako dokazes posudit, ze uz dieta viac nie je poskodene, ked nedisponujes asi ziadnym laboratoriom, nevies spravit geneticke vysetrenie, nemas MRI, CTcko a podobne.
Inak nemam nic proti neockovaniu ani homeopatii, ale seno nezerem tiez.