icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
evittam
10. apr 2017

@senta_sofia Ci som bola ockovana alebo nie neviem. To som nezistovala.
Pouzila si priklad-ok. Cize si sa mohla rovnako spytat preco nedostali mumps,osypky,......a nedostali ich pre tu istu pricinu ako rubeolu. Ani som nc take pocas tehotnosti neriesila-mozno pre teba divne.
Ale plati,ze aj ockovane dieta moze ochoriet na danu chorobu a nakazit dalsiu ci uz ockovanu alebo neockovanu osobu. To je fakt.

adsumus
10. apr 2017

očkovane dieťa može ochorieť ale s ovela nižšou pravdepododnosťou ako neočkovane, rodič dal dieťaťu očkovaním protilátky, nenechal dieťa bojovať s ochorením bez ochrany na verímvboha.

katkaajurko
10. apr 2017

@evittam nie, moje dieta to neprenesie na 95% .Nebavi ma opakovat sa XY krat. 95% ludi preockovanych oboma davkami ma dozivotnu imunitu -su vynimky, vzacne,kt. nie. A TO JE DOVOD preco sme tu dve desatrocia nemali opypky mimo dvoch pripadov-ktore nesposobili ziadnu dalsiu nakazu. Ak mas aspon co to nastudovane- kto neprekonal alebo nema protilatky proti osypkam - prenos je na 99,9 % - cize jeden nakazi takpovediac vsetkych - ak by tak casto ockovanie "vyprchalo" ako to ty absolutne neodborne pises. To sa nedeje ani v Rumunsku,inak by nebolo nie 4tisic pripadov ,ale 400 000 pripadov. Ale tento super blud velmi casto a rad pouziva antivax . Tak ako detska obrna pred tym nez sa zacalo s ockovanim. Odporucam si to dostudovat.

evittam
10. apr 2017

To su len dohady.....

evittam
10. apr 2017

@katkaajurko Tvoj nazor ti neberiem. Tvoje dieta moze dostat osypky ci uz je alebo nie je ockovane a to ci bude mat lepsi priebeh (ako slubuju vyrobcovia vakcin) zalezi uz len na imunite dietata.
"Zi a nechaj zit".

evittam
10. apr 2017

@katkaajurko A ty si dostuduj-preockovanim nedosiahnes imunitu voci danej chorobe.

katkaajurko
10. apr 2017

Clanok vystihujuci velmi vela problemov:

https://dennikn.sk/blog/preco-by-o-ockovani-nem...

katkaajurko
10. apr 2017

@evittam ja to dostudovane mam . Ako potom vysvetlis,ze pred rokom 1969 nez sa zacalo s ockovanim boli tisice pripadov rocne a potom zacala klesat az na nulu a posledne sme na svk mali v roku 89 ?? ked teda ockovanie nechrani? co nas chrani? carymary fuk? panbozko????
Zi a nechaj zit plati v pripade normaleho chovania, v pripade vedomeho porusovania zakona a vedomeho ohrozovania zdravia bezbrannych to absolutne neplati. To tu nemusime mat potom ziadne zakony,mozeme soferovat pod vplyvom atd, ved zi a nechaj zit ze? neskutocne...

marusia12
10. apr 2017

A jeeeje, začal stres pre matky neočkovaných detí 😀 MK bude praskať vo švíkoch.... 😀

katkaajurko
10. apr 2017

@marusia12 vies co, oni sa tych chorob neboja,lebo si to predstavuju ako beznu chripku fakt... ja sa bojim o najmensieho...kedze este zaockovany byt nemoze a ten ich bohorovny pokoj pripisujem iba totalne zdeformovanym informaciam. Moja babka co epidemie este zazila by im to vysvetlila raz dva ako to kedysi bolo strasne.

marusia12
10. apr 2017

@katkaajurko netreba im nič vysvetľovať, musia si to prežiť na vlastných deťoch.... /dala by som smajlika, len by to ktorási zas považovala za provokáciu/

evittam
10. apr 2017

@katkaajurko Co ti pripada neskutocne?? Porovnavat d.bila pod vplyvom alkoholu za volantom s rozhodnutim rodica o nepodani vakciny po konzultacii s nie jednym lekarom je (prepac) smiesne. A nie-tvoje dieta moze dostat tu chorobu rovnako ako neockovane alebo ine ockovane. A nie len na 95%. Ak to nie je tak,tak mi prosim napis nazov vakciny,ktora ti zaruci ze tvoje dieta tu chorobu nedostane-rada sa necham poucit.

marusia12
10. apr 2017

@evittam skôr si naštuduj nejaké odborné štúdie a nie názory slovenských podplatených pediatrov 😀

evittam
10. apr 2017

@marusia12 Sranda, ja nemam ziadny stres....Nevies cim to bude.....

evittam
10. apr 2017

@marusia12 Vtipna si vtipna.....Ja nastastie nie som sprosta s nepotrebujem nazory nejakych -podla teba -podplatenych pediatrov...Prave ti podplateni si ti najhorsi...😉

evittam
10. apr 2017

Konecne a esteze tu mame "studovanu osobu"....

marusia12
10. apr 2017

@evittam ja sa nevzrušujem.... 😀 Mne je to osobne jedno, kto očkuje a kto nie. Je mi akurát smiešne, že v čase stúpajúceho trendu neočkovať a oberať o zisk korporácie postrašíme ovce epidémiou a ejhľa..... koľko sa ich pod hrozbou nákazy nahrnie rýchlo predsa len zaočkovať.... 😀

marusia12
10. apr 2017

@evittam hold, je to možno neuveriteľné, ale občas na MK zabrúsia aj matky, študované na reálnej vysokej škole, zaujímajúce sa o informácie aj v zahraničí, chápajúce trošku viac ako bežný priemer populácie. Pár som ich tu veru stretla a teším sa, že nie všetky slepo veria, ale aj preverujú.

jaaadu
10. apr 2017

huraaaaaaaa do stredoveku, neockujme, podme k babke bylinkarke, naco su nam vlastne lekári? 🙂 google vie vsetko, ja nestiham zasnut kolko "vedcov" tu je. Nech uz sa rozhodne kazdy ako chce, mal by potom niest aj zodpovednost.

jaaadu
10. apr 2017

no u nas v skole boli aj maminky, ktore nedovolili aby ich dieta sedelo z diabetikom bo ho moze nakazit, lebo ony citali na googli

marusia12
10. apr 2017

@jaaadu a liečbu zaplatiť zo svojho 😀

senta_sofia
10. apr 2017

@evittam spytala som sa zamerne rubeolu kvoli tomu,ze pri tej mas vysetrene protilatky,aby to niekto nespochybnoval,ze to bola nahoda. Cize tebe nerobili ani test na protilatky,nezistovali v tehotenstve,ci mas toxoplazmozu,HIV a podobne, zaujimave.

evittam
10. apr 2017

@senta_sofia A to som kde napisala?! Zaujimave ako si robis sama z nicoho uzavery....

senta_sofia
10. apr 2017

@evittam napisala si,ze si to v tehotenstve neriesila a odpusti si prosim ten tvoj vyryvacny ton... v jednom prispevku napises,ze si ruzienku prekonala, v druhom, ze nevies,ci si bola proti nej ockovana, cudujes sa vysetreniu protilatok

evittam
10. apr 2017

@senta_sofia Ziadny vyryvacny ton nepouzivam. Ano prekonala som v detstve ruzienku a neviem ci som bola proti nej ockovana-co je na tom nepochopitelne. A ja sa nicomu necudujem -s tym si zacala ty😉.
Ano, v tehu som neriesila cim som ockovana, čím nie, co mozem jest,pit,dychat.....ano prežila som obe tehu aj porody aj dojcenie aj rozhodnutie o vakcinach bez MK....

senta_sofia
10. apr 2017

@veronikax a co si tym akoze odpovedala? Povodne si napisala, ze zaockovanost nie je 94%, ale ovela menej. Opytala som sa, ako sa zaockovanost pocita, to je vsetko. Ale mozno to niekto z inych diskutujucich v tvojej odpovedi vycita.

charlie1980
10. apr 2017

No tak ti pediatri ma sem-tam tiez dojmu 😅 Pri 3.mesacnom, pri ktorom som ockovanie odmietla, mi zdoraznila, ci viem o osypkovej epidemii 😅😅😅 Cize podla vsetkeho sa asi zmenil ockovaci kalendar. No nic, beriem to teda ako naucenu frazu. Samozrejme, nedomyslenu.

tin007
11. apr 2017

Netusim, od koho si autorka clanku Zuzana Valovičová nechala pripravovat podklady, ci priamo clanok rovno napisat, ale keby si dala tu namahu, tak by zistila, ze v r. 2014 bolo v Ceskej republicke 222 pripadov osypok, z toho 220 laboratorne potvrdenych.

Citujem: "Posledných 15 až 20 rokov si český región niečo podobné nepamätá. Osýpky prepukli v Moravskosliezskom kraji, predovšetkým v okolí Ostravy, kde podľa najnovších informácií českých médií evidujú až 19 nakazených ľudí."
https://najmama.aktuality.sk/clanok/250850/osyp...

evittam
11. apr 2017

@tin007 No, a teraz majú 19 nakazených a už majú epidémiu......