(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@jajka257 proti osypkam sa preockovava az v 11. roku zivota, ta MMR vakcina, co sa podava zvacsa medzi 15.-18. mesiacom, ty si zrejme ockovala tou Priorix-Tetra, co zahrna aj kiahne, tak predpokladam, ze potom preockuju zase tou.
@endysa nemali by byt, oni do tych 11 maju protilatky - resp. je to na 95% .. je tam bohuzial 5% moznost,ze sa protilatky nevytvoria . Preockovany jednou davkou boli kedysi prve rocniky-ked sa zacalo ockovat -a ti su ohrozeni rovnako . Lebo dozivotna imunita sa ziskava iba preockovanim aj v tom 11roku zivota. Tiez som skumala u mojej obvodnej,ci som bola ockovana obomi davkami.... co som sa nedozvedela,iba vraj podla rocnika narodenia ano -ale zaznamy mi tam chybaju-predchadzajuci lekar ich neposunul cele... asi si to dalej zistim,chcem vediet,ci mozem byt potencialne ten-co to domov moze priniest.
@adsumus ja to chapem tak,ze to prve ockovanie deti je slabsia davka a chrani do tych min.11rokov a na to aby to chranilo dozivotne,treba to druhe preockovanie ... a to chyba prvym ockovacim rocnikom. Nie ze deti dajme tomu 10 rocne to mozu chytit. To by ich potom preockovavali druhou davkou skorej. Tak ako to posunuli kedysi-ockovalo sa v 12tich rokoch a to sa zistilo,ze nestaci,presunulo sa na na 11-ty rok.
@katkaajurko ta druha je ta booster, posilnovacia davka, kedze nikto neskuma imunitnu odpoved organizmu, si zober, ze v Cechach MMRko preockovavaju od 21. mesiaca. U nas je to udajne kvoli nizkemu epidemiologickemu riziku, dlhodobo mame nulu. Ak sa nieco vyskytne, urcite k tomu pride skor ako v 11. roku, samozrejme, zase sa tym len vytvori priestor na to, aby sa spochybnovalo ockovanie ako take, lebo ochoreli aj ockovani. To, ze len jednou davkou vakciny uz napise malokto.
@katkaajurko ja to chápem tak,že nie všetkým deťom sa po prvom očkovaní vytvoria protilátky, preto sa očkuje ešte raz.
@katkaajurko pozerala som svoje očkovanie a moj ročník dostal dve dávky v priebehu pol roka, prvu asi okolo 8 mesiacov, druhu rok a pol.
@endysa mali by to byt rocniky narodene medzi 1969 a 1980..ti maju jednu davku..pred 69 ziadnu..v podstate by vsetky tito rocniky mali byt predvolane na preockovanie,lebo nemaju bud vobec protlatky,ale len uz slabe...neockovanch maych deti pre odmitutie rodica je velmi malinko...podstnu cast su tito dospely...teda rodičia a stary rodicia..
@senta_sofia ano, tou a kiahne este bola jedna davka. Funguje to, vsetci v skolke mali kiahne a nasa nic. Osypky ma zaujimaju, lebo ja ich nepovazujem za jednoduchu chorobu. A kedze teraz hlasia vysoke pocty chorych, tak sa bojim. Ja som osypky prekonala ako dieta, a teda sranda to nebola.....
@jajka257 este by si to mohla prebrat s lekarkou a dat spravit test na protilatky, v akom stave je a na zaklade toho ju dat preockovat. A mozno ju lekarka preockuje aj bez toho, to je otazka na nu, lebo neska su dolepeni z poistovni ako to vydokladuju 😀
@senta_sofia asi jej zavolam. A co sa tyka poistovni, mam pocit, ze uz neplatia nic.
@prevenar co odporucas rodicom,ktori aj na tvoje odporucanie na zaklade tvojich teorii neposkytnu dietatku moznu prevenciu a napr.nakazia sa osypkami a postihne ich komplikacia ,ci skor nasledok osypok tj.degeneracia mozgu ,ktora je dopar rokov s fatalnym nasledkom ...ako tomu predchadzat ,pripadne ak dieta bude mat tento tazky nasledok ,aky maju zvolit liecebny rezim ,komu zverit dieta do ruk tebe alebo lekarom ,aby aj ked realita je ina ,tento strasny stav zvratili ....co napises tym rodicom ,ktory takto dopadnu na zaklade tvojich rad....a pritom ty mas dieta zaocko.
@prevenar nezalezi na tom, kto som. Proste som . Ale ja nechcem citat o antivax. Chcem realne pozerat na svet. Uvedomujem si vela veci, aj to, ze bez lekarov a liekov, by tu mnoho ludi nebolo. Ockovanie ma rizika, ale moze ochranit pred vacsimi hrozbami. Chcela by som vediet, kolko vydrzi ludom odhodlanie neuzivat lieky a liecit vitaminom C, ak by slo o zivot.
@prevenar niekto sa nieco pyta, das sem odkaz, zly odkaz, upozornia ta a a tvoja odpoved je ,ze netusis "o com toci" ?