icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
katkaajurko
13. apr 2017

@jajka257 tiez sa bojim...mam 8mesacneho doma,cize este nemohol byt preockovany ☹

@adsumus kde sa da zistit, ktory rocnik bol ako ockovany? mne lekarka povedala,ze moj dvakrat,ale aj tak si to chcem dalej overit.
@senta_sofia fakt? v cechach sa rovno dava druha davka? cize moj prvy to moze teoreticky doniest? dam mu zistit protilatky asi teda,lebo ved ked to sem pride,chodi do skolky - moze to on priniest tiez domov ☹ to s tym nizkym rizikom je hovadina,dnes ked sa cestuje vsade ... a vsade su..taliansko,chorvatsko,rakusko,madarsko,polsko , cechy :-/

adsumus
13. apr 2017

@katkaajurko no predsa v tvojej karte, vypýtaj si od doki a pozri si alebo sa jej spýtaj, ročník 1980 bol zaočkovaný 2krát v priebehu prvého roka a pol života, ak sa nemýlim.

senta_sofia
13. apr 2017

@katkaajurko ano, oni maju tak, davaju si bacha, mali aj v 2014 vacsiu epidemiu v usteckem kraji, tam bolo okolo 220 pripadov alebo sa poucili z Bulharska,tam im to mierne stroskotalo na preockovani, mrkni si epidemiu 2010/2011.

prevenar
Odpoveď bola odstránená
prevenar
Odpoveď bola odstránená
prevenar
13. apr 2017

@jajka257 nechces - necitaj . dufam ,ze najdes co hladas !

novana
Odpoveď bola odstránená
katkaajurko
13. apr 2017

@adsumus pytala som sa,ale eviduje zaznamy od roku 2001 - cize predchadzajuci lekar nedal celu kartu-ale len cast :-/

katkaajurko
Odpoveď bola odstránená
adsumus
13. apr 2017

@katkaajurko to je divne, moj prechádzajuci lekár dava celu dokumentáciu, asi by som to riešila, kde je zvyšok, to býva na obale karty.

adsumus
13. apr 2017

@prevenar kde tam ludí pozývaš, prečo ich tam máš zablokovaných, mna nepozveš? poprosím. 🙂

peter952
Odpoveď bola odstránená
prevenar
Odpoveď bola odstránená
adsumus
13. apr 2017

@prevenar ale nepustíš tam ludí, ktorí by mohli informácie doplniť aby neboli jednostranne proti očkovaniu, že? alebo ano?

prevenar
Odpoveď bola odstránená
prevenar
13. apr 2017

@adsumus verim, ze najdes pomoc , ak nie skus ine skupiny, alebo miesta.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
katkaajurko
13. apr 2017

@adsumus hej divne, ale vychadza to na to - ze ked som presla od pediatra - staru si dali do archivu aby nemali "tucne karty" lebo mali malo miesta - a ked som ziadala preposlat k novemu- poslali len to co mali u seba a na archiv zabudli. Inak si to neviem vysvetlit, budem tam volat...

peter952
Odpoveď bola odstránená
katkaajurko
13. apr 2017

@peter952 jezis ja som pisala o mojich starych pediatrickych zaznamoch , uz nechodim k pediatrovi - uz som dospela,celkom dost dlho , takze asi ziadneho pediatra uz zaujimat veru nebudem, to je pravda 😀

novana
Odpoveď bola odstránená
aristka
13. apr 2017

@katkaajurko tvoja karta mudi byt archivovsna este po tvojej smrti ,kludne kontsktuj byvaleho dr.zo ziadostou bud k nahliadnutiu alebo vypisu ,vsetky ockovania co si mala ti mal prepisat do vypisu alebo novej karty.

adsumus
14. apr 2017

@prevenar skusila som sa prihlásiť, ale bezuspešne 😒stále som v tvojej skupine zablokovana, takže poprosím odblokovať ak mám hladať pomoc v tvojej skupine nesuhlas s povinným očkovaním, dakujem. Alebo sa bojiš, že sa maminky dozvedia aj niečo ine ako antivaxerske bububu. Skutočne infomrácie o rizikách očkovania a neočkovania? Bojíš sa kritikov antivaxu?

adsumus
14. apr 2017

@peter952 to nie je pravda čo tu píšeš, že som ti dala male studie,dala som ti velke studie kde sa porovnávali tisíce neočkovaných deti a tisíce očkovaných a nič žiadny risk pre vznik autizmu v očkovanej skupine. A prevenar ma tam nepustí, on nemá argumenty ani vedomosti ani voči laikovi, aby si ustál svoj názor rovnako ako ty.

Study of over 95,000 children included 15,000 unvaccinated 2 to 5 year olds and nearly 2,000 kids already considered at high risk for autism

https://www.autismspeaks.org/science/science-ne...

prevenar
Odpoveď bola odstránená
adsumus
Odpoveď bola odstránená
adsumus
14. apr 2017

Za tri roky poskočila zaočkovanosť malých Kalifornčanov nastupujucich do školok z 90% na 96%.
http://www.sfgate.com/health/article/Vaccinatio...

katkaajurko
Odpoveď bola odstránená
katkaajurko
14. apr 2017

@adsumus ozaj,nedavno som citala studiu,kde zistili,ze mozog niektorych ludi funguje principom-ze ak pocuju argumenty za aj proti ich presvedceniu a nevedia rozlisit zdroje alebo vahu argumentov-mozog sa automaticky prikloni k tomu - co preferovali na zaciatku.