icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
jajka257
15. apr 2017

Ja dieta bylinkami neliecim. Ked zacina nadcha , dam med s cesnakom. Ked stupa teplota a kasle, idem k lekarke, pod heslom, ona studovala, ona vie najlepsie. Ja lekarom verim, nefusujem do remesla. Mne by sa tiez nepacilo, keby to niekto robil mne.

endysa
Odpoveď bola odstránená
adsumus
Odpoveď bola odstránená
jajka257
15. apr 2017

@endysa nie za vsetko moze ockovanie. Astma sa da spustit viacerymi sposobmi. A astmaticky zachvat moze vyvolat aj fyzicka ci emocionalna zataz. Takze preto su astmatici ockovani, aby lahsie znasali ochorenia, pretoze maju inu imunitnu odpoved na ochorenie.

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
jajka257
15. apr 2017

@endysa pozri, pouzivas vela byliniek a ovocny cukor. A vacsinou astmatici tazko znasaju mnozstvo byliniek. Ak pouzivas tymian ci bazalku do jedla, sposobujes zvysenu produkciu hlienov. Skus sa poradit s lekarkou, ktora ti odpovie. Niekedy je menej viac. Ono ta zdrava strava niekedy je na skodu. Mne dlho neprisli na to, co mi spusta zachvaty a hadaj, co to bolo? Jahody. Mam na ne silnu alergiu a este morske potvory.

jajka257
15. apr 2017

@endysa nie som zaujata. Naozaj skus bylinky obmedzit a zaradovat po jednej, sleduj, uvidis, ci neustupi hlien a nebude lepsie. A skus ovocie sledovat, ci nahodou neovplyvnuje dychanie. Na jedlo sa testy nerobia, ide o skrizenu alergiu. Treba vysadit a sledovat.

endysa
Odpoveď bola odstránená
adsumus
15. apr 2017

@endysa takže nepoužívaš bylinky ani žiadne doplnky?

endysa
Odpoveď bola odstránená
jajka257
15. apr 2017

@endysa neutoc, ja ti len chcem pomoct. Nemyslim to zle, ak mate alergiu na roztoce, je tam predpoklad skrizenej alergie s morskymi plodmi a urcitymi druhmi zeleniny ci ovocia. Mne to pomohlo, rada od lekarky alergologicky, ktora je naozaj uznavana. Do vtedy som to neriesila, len trpela a jedla kopu liekov.

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
jajka257
15. apr 2017

@endysa moja dcera je tiez alergik a dost silny. A pomahaju mi tiez rady od lekarky a od kamaratov, ktory sa tym zaoberaju.

jajka257
15. apr 2017

@endysa mas to domace? Ci kupovane?

endysa
Odpoveď bola odstránená
adsumus
15. apr 2017

@endysa lenže čo ak je toto pravý dovod problemov tvojho drobca, ak je alergicke na niečo čo mu denne dávaš.

endysa
Odpoveď bola odstránená
jajka257
15. apr 2017

@endysa nuz, tak tam moze byt spustac aj postrek, ktorym postriekali. Ja ked osupem pomaranc, mam ruky ako keby som mala lepru a to nemam ekzem a nikdy som nemala. Skus supat jablka, ale spustac mozu byt chemikalie, ktore sa pouzivaju v polnohospodarstve a pri prevoze zo zahranicia, aby nezhnili.
@adsumus to moze byt skutocne problem, lebo ak je znizena imunitna odpoved tela, tak chemikalie mozu spustit záchvat a reakcie.

endysa
Odpoveď bola odstránená
jajka257
15. apr 2017

@endysa pozri, ja ta chapem, viem, ze je to tazke a nie je lahke pozerat na dieta ako trpi, nevies mu pomoct, snazis sa a nic. Trpnes, kedy to pride. Nikto ta neuraza, snazime sa pomoct.

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
jajka257
15. apr 2017

@endysa dobre, skus vysadit surove, prevar, skus radsej vitaminy doplnit umelovou formou. Nedavaj surove, uvarene, udusene. Skus kvasene produkty, trosku kyslej kapusty, kysle mlieko, javorovy sirup na chvilu vyrad, daj cukor, obycajny, nie hnedy, je farbeny.

jajka257
15. apr 2017

@endysa ako inhalujes? Naparujes? Cim naparujes?

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
jajka257
15. apr 2017

@endysa javor patri medzi silne alergeny.