icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
jajka257
15. apr 2017

@endysa ja sa hadat nebudem. Nie som lekar, ale javor patri medzi silne alergeny. Na to ti musia odpovedat odbornici. Ja by som vysadila a pozorovala. Aspon 3-4 tyzdne. Ak nedojde k zlepseniu, moze ho jest dalej.

endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
jajka257
15. apr 2017

@endysa ja nemozem cibulu, kiwi a jahody. Ked dam cibulu, okamzite som zahlienena. Nasa mala detto. A nesmieme supky z jablk ci hrusky. Mala napr.nemoze paradajky, okamzite ide k zemi. Neuveris, ale nam pomohla macka. Obidve mame alergiu na macku. Momentalne mame doma dve a spotreba liekov klesla o 80%. Prvy mesiac sme vyzerali vtipne, potom to zacalo byt super.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
endysa
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
16. apr 2017

@peter952 na morave už maju 23 chorých detí na osypky, ktoré nemohli byť zaočkovane pre vek.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
16. apr 2017

@peter952 to su vypovede rodičov, že im deti pomreli na osypky, dostali SSPE, po rokoch, začali zakopávať, zabudať, postupne ochrnuli, v krajinách s vysokým hygienickým standardom. aj tí su podplatení podla teba strašia iných alebo vystríhaju, studii si dostal už dosť, vyslovene len troluješ s tým, že si pýtaš to iste, ale pýtaj si, mne to nevadí.

http://justthevax.blogspot.sk/search/label/SSPE

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
16. apr 2017

@peter952 nie, to boli všetko krásne a perfektne zdrave deti, ktorým vstupili do života osypky a priviedli ich po rokoch od zdanlivo super prekonaneho ochorenia do komy,vela ich je, dokonca jedno zo 600 chorých drobcov do jedneho roka čaka tento osud a je to loteria na koho to padne, takže "velka vdaka" za tvoje dezinformácie ak toto maju prežívať naše deti a my s nimi.

adsumus
16. apr 2017

@peter952 tie makaky to bola antivaxerska studia.

http://www.newsweek.com/anti-vaxxers-accidental...

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
16. apr 2017

@peter952 všetko je irelevantne ak ti to nepasuje do krámu, fascinuje ma ako si človek bez základných informácii dovolí brať do ruk životy cudzích detí. a ešte viac ma fascinuje ako ho može niekto zalajkovať, ale tak aj takí sme asi my ludia.

adsumus
16. apr 2017

antivaxeri chceli dokázať že očkovanie poškodzuje makakom mozog a dokázali, že opičky boli perfektne ok, aj po očkovaní, ani pitvy nepreukázali žiadne zmeny na mozgu.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
16. apr 2017

@peter952 prečo antivax nevie dokázať, že očkovanie je hoax?

prevenar
16. apr 2017

@adsumus ved to dokazala realita. nic viac netreba . plosne ockovanie TBC = potrebne, nevyhnutne ,deti musia byt chranene hned od narodenia ..inak umru. ak odmietnes, tak pokuta . TBC ockovanie - zrusene. nic sa nedeje, deti nie su "chranene" ..chorobnost rovnaka , ziadne epidemie aj bez ockovania. pohoda lesna ..nikto neumiera, nic sa nesiri, ziadne epidemie . co viac chces ako dokaz ? ved to je priamy a nevyvratitelny dokaz, nevie si predstavit vacsi dokaz, ako ten ,ze sa nezmeni chorobnost po zastaveni plosneho ockovania.

ludom o chvilu pride, ze by sa nic nezmenilo, aj keby sa zastavili vsetky ockovania.

adsumus
16. apr 2017

@prevenar už som ti to písala, že počet detských pacientov sa od zrušenia okčovania zvyšuje, niekolko detí neočkovaných už zomrelo a všetkých okolo nich museli doočkovať.

Tuberkulóza na Slovensku postihuje aj detských pacientov. V roku 2012 došlo k ukončeniu plošného očkovania a od tohto obdobia sa zvyšuje počet chorých detí. „V našom ústave sa v uplynulom roku nachádzalo 61 pacientov prevažne vo veku do štyroch rokov.
http://mediweb.hnonline.sk/spravy/aktualne/slov...

senta_sofia
16. apr 2017

@prevenar zase TBC, ze ta to bavi 😀 nikto tu neumiera? Ved si pozri analyzu epidemiologickej situacie, kolko bolo pripadov TBC a ze nejaki aj zomreli. A uz som ti viackrat pisala,ze z TBC zavadzas,kedze nejde o vakcinu,ktora navodzuje stav imunity. Chranila pred tzv. rozsevovymi formami tuberkulozy a tuberkuloznemu zapalu mozgovych blan,ktore su na 99,9% smrtelne,to bola jej pointa. Ze nechranila pred lahkymi formami TBC nikto nepopieral. Teda,kym nevyskocil antivax 😀 ale ano,kludne si to pripisujte ako objav, ked vam to spravi radost :-*

katkaajurko
16. apr 2017

@sirinka prekvapivo jej rocnik narodenia je 1941 - cize hej bola 2sv.vojna este 4 roky, osypky dostala ked isla do skoly. - nechapem,co to ma s vojnou ,okrem toho ,ze ma exem po celom tele.

katkaajurko
16. apr 2017

@adka1978 si to vystihla,ty pocuvas seba , my pocuvame odbornikov,pripadne ich mame v rodine,v blizkom okoli , neboj nepodplateni farmamafiou,ak mam pouzit "vas" slovnik. A tvoje konanie je protizakonne este stale. O par rokov,ked tvoje dieta nezaockovane nakazi nejakeho novorodenca,tak potom sa spytaj opat sama seba - ci si urobila dobre.