icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
28. apr 2017

@peter952 ja som sa ponorila a vysledok očkujem a reagujem na antivax bludy, zasa si vedla. antivax nemá okrem utokov čo ponuknuť a deti nechráni, ale vystavuje chrobám.

jeannna
28. apr 2017

@peter952 Kadejake statistiky tu nikoho nepresvedcia, ze ockovanie nie je 100% bezpecne.
Kazdy potrebuje vlastnu osobnu skusenost s negativnym dopadom ockovania. Mna dnes kontaktovali z Blavy, ze na mojom "pripade" sa pracuje a v dohladnom case ma budu informovat.

Ale ako to poznam, vymyslia si iny dovod, preco som prave v case ockovania prisla k autoimunnemu ochoreniu.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
28. apr 2017

studuj peter studie a nepýtaj sa kolem dokola to iste, tralalalala.

https://thoughtscapism.com/2015/04/10/myth-no-s...

jeannna
28. apr 2017

@peter952 Diagnoza M35.8 Zatial presne nediagnostikovane ochorenie spojiva, ale uz mam kortikoidovu liecbu kvôli klinickym priznakom a výsledkom z imunity, ktore jednoznacne vypovedaju o autoimunnom ochoreni. Vsetci sa osivaju, ze ako je to mozne, co sa mi to stalo, ze ta imunita je takato ....

Mam krvny obraz zo dna ockovania, vysla najavo este jedna skutocnost. Mala som v tom obdobi aktivnu alergiu na chlad, jeden druh bielych krviniek zvyseny viac ako o 100%. A alergia ako vieme aktivuje TH2 zlozku bunkovej imunity a ockovanie takisto. Takze mi to paradne naburalo imunitny system + polemika, po akom obdobi k ockovaniu doslo, lebo chybaju zaznamy v karte. Moj pribeh tu pozna vela ludi.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
jeannna
28. apr 2017

@peter952 Príznaky ako lupus a imunitne parametre ako vysite pre lupus, preto mam aj liecbu ako pri lupuse byva. Chybaju len autoprotilatky pre lupus typicke a toto kazdy nechape, ze ako sa to moze na imunite takto prejavovat bez týchto protilátok. Ja ich mam v inej skupine - IgM. kde ako vieme, sa tvoria aj protilatky po ockovani. Co ti poviem, doje***ny imunitny system po ockovani.

aristka
28. apr 2017

@jeannna prosim ta a to odkial ti volali z ba ,to ake pracovisko proklientske ..inak stale mas suspektnu nespecificku dg.nevedia ,co ti je ...no asi to potrebuje trocha casu a od lupusu co upustili ...inak mama je uz ok ,si v rodinnej pohode.

adsumus
28. apr 2017

@jeannna prečo si myslíš, že po očkovaní si mala naburanu imunitu ked už pred očkovaním si mala biele krvinky zvyšene o 100%?

jeannna
28. apr 2017

@aristka Riesi to Statny ustav pre kontrolu lieciv. Toto fakt este nikto nevidel. Mama ma kontrolu buduci tyzden.

Ale mam liecbu ako pri lupuse a imunitny system ako pri lupuse a to je podstatne, to ma poskodzuje, jedno z akého zdroja protilatky su.

aristka
28. apr 2017

@jeannna inak kortikoidy buchaju vsade ak sa nevie s cim telo bojuje ....na kvantum dg.

jeannna
28. apr 2017

@adsumus Leukocyty som mala o.k. Eosinofily mam uz 20 rokov zvysene v zimnych mesiacoch kvôli alergii na chlad na rukach. Ale imunita ako taka fungovala ako hodinky.

peter952
Odpoveď bola odstránená
jeannna
28. apr 2017

@peter952 Do týchto smerov mam zatial obavu ist. Mam navyse velke problemy s travenim, strasne mi klesli celkove bielkoviny kvôli nevstrebavaniu zivin v traviacom trakte. Mam ist do Blavy na gastro kliniku kvôli tomu.

aristka
28. apr 2017

@jeannna histologiu koze robili ,oblicky ,pluca ,perikard su ako na tom...

jeannna
28. apr 2017

@aristka To vsetko bolo vysetrene minuly rok a o.k. Buduci tyzden si idem na imunologiu po cerstve vysledky a potom este raz do Piestan. Nikto nechape, co mi mohlo takto poskodit imunitny system. A do toho este ta fotosenzitivita pre lupus typicka, uz 7.7. 2016 mam o tom zaznam od koznej, ked som este nemala nijake zdravotne problemy, tie sa zacinali kopit od oktobra a presne to bolo vidno v krvi, ako mi zacali klesat komplementy imunitného systemu. Sam obvodny reumatolog mi povedal, ce ockovanie v case akútneho alergického zapalu, ktory bolo vidiet aj v krvi, nebol moc dobry napad ...

aristka
28. apr 2017

@jeannna no ja mam skor pocit ,ze nevedia co ti je ....potom napis co na gastre ako si dopadla ...

jeannna
28. apr 2017

@aristka autoimunitne ochorenie je uz iste ako facka, preto aj taka liecba, len su stale vyhukani z toho vsetkeho, ze ako som k tomu preboha prisla .... ale mam riadne tucne IgM-ko, odtial vietor fuka a to tiez nikto nechape, preco sa mi to nepreklapa do IgG.

V kazdom pripade dam vediet, ako dalej pokracujem ....

Pekny uprsany vikend vam

aristka
28. apr 2017

@jeannna no aj ja som poctena autoimun.ochor.a nikto sa v piestanoch necudoval ,preboha kde ste k tomu prisli,, pretoze to nikto nevie ,tych faktorov je tolko ...choroby ,stres ,zivotoprava ,dedicnost,vek ,zivotne prostredie atd...dokonca aj viacnasobne tehu....no daj vediet ,co ti konecne uzavreli aku dg.

jeannna
28. apr 2017

@aristka nechape sa to, ze na jednej strane mam iste imunitne parametre identicky nafigu ako maju lupusaci a na druhej strane nemam tie nespecificke autoprotilatky, ktore oni maju. Nieco tu nesedi. Ziadne im zname autoimunne ochorenie nezahrna fotosenzitivitu.

aristka
28. apr 2017

Takze reagujes aj kozne ...preco ti potom neurobia histologiu z koze ...

adsumus
28. apr 2017

@jeannna asi až tak nefungovala tvoja imunita ako hodinky, ked si mala 20 rokov zvyšený istý druh krviniek a alergiu na chlad.

jeannna
28. apr 2017

@aristka Ano, po slnku mam cervene flaky. Uvidim, ako v lete, ked sa vyhodia, dam si spravit biopsiu. Inak dalsia nepochopitelna vec, tato alergia na chlad, ktora trvala vyse 20 rokov, sa uplne vytratila, aj eozinofily mam odvtedy uz uplne mininalne. Toto tiez nikto nechape.

adsumus
28. apr 2017

@peter952 ja viem, že sa ti tie studie nepáčia, ale aj ked dáš hlavu pol metra dopiesku, nič sa nezmení natom, že su.

jeannna
28. apr 2017

@adsumus Fungovala ako hodinky v tom zmysle, ze som nepoznala ATB a toto bola jedina vec, na ktoru moj imunitny system reagoval precitlivelo, trvalo to 3-4 mesiace v roku, potom sa to dalo do normalu. Dan za stredoskolske obdobie, kedy sa mi nechcelo v zime nosit rukavice.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
28. apr 2017

@jeannna tvoj imunitný system reagoval precitlivelo na chlad 20 rokov pred osudným očkovaním, znamená, že nebol celkom v poriadku pred očkovaním. 20 rokov. určite to nie je tým, že si nenosila rukavice, ako sa ti prejvovala ta alergia?

adsumus
28. apr 2017

@peter952 ja nie som obhajca očkovania, to obhajcu neptrebuje, ja som oponent antivaxu, ustoj si svoje názory zoči voči otázkam obyčjneho rodičia, nevieš si ustať, nezaujímaš ma, očkujem.

peter952
Odpoveď bola odstránená