icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
30. apr 2017

@teegreen prečo nelustruješ antivaxerov, aka si sekta, kolko ta platia, je to v zmysle božieho poriadku aby deti zomierali na choroby a je to tak prirodzene? ty si ako natom v tomto ohlade? máte povolene sa zaprieť ked ste priamo konfrontovaní?

adsumus
30. apr 2017

@peter952 ja viem ako ty rozmýšlaš, to že sa osypky nevyskytli, to neznamená, že sa nevyskytli, vyskytli sa uplne bežne sa vyskytli, akurát ten dokaz nemáš, ale to je jedno, teba zaujíma aj tak niečo ine napríklad ako dokázať, že sever je juh a vychod západ.

senta_sofia
30. apr 2017

@peter952 ale informovali, len vtedy bol antivax na Slovensku v plienkach, si to v klude dohladas, rovnako ako epidemiu v Cechach v usteckem kraji

adsumus
30. apr 2017

@senta_sofia on myslí, že sa tu tajne šíria osypky, ktoré lekári a rodičia chorých detí taja, z okčovania, aby pomohli predať vakcíny, ktoré su povinne zo zákona. aj boli za komunistov.

senta_sofia
30. apr 2017

@adsumus jasne,len si potom zjavne odporuju v tom,ked tvrdia, ze media idu z jedneho pripadu robit epidemiu. By snad farmamafia ututlala aj ten.

lauritka
30. apr 2017

@adsumus Petra hlavne zaujima toto : https://j.gifs.com/ElM8lN.gif

teegreen
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
30. apr 2017

@teegreen chuda moje,zase vysla na teba sluzba vo verejnej teme a musis vyrypovat do inych, smutneeee takto v nedelu ☹ uz ti mohli dat aspon letacik s osnovou, ze by si sa obcas aj do temy trafila,aby to bolo menej napadne. A co dosli opice?

toskanka
30. apr 2017

@peter952 Dopadneme tak, že úplne zakape ľudstvu bunková imunita a budeme byť musieť očkovaní aj kvôli sopľom, lebo organizmus už nebude schopný akejkoľvek sebaobrany.

A ešte doplním, mala som ako dieťa kiahne, osýpky, aj mumps a pokiaľ viem, absolvovala som všetky povinné očkovania bez akýchkoľvek vedľajších účinkov, ani zvýšenú teplotu som vraj nemala.

peter952
Odpoveď bola odstránená
teegreen
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
30. apr 2017

@teegreen ved sa spýtaj pediatra kolko má letáčikov, určite nebude tajiť, ak je petrova lekárka ako moja, vakcíny neskladuje a pošle rodiča si vybrať na recept, to neznamená, že je klamárka či dokonca inštruovana, že ma rodičom klamať ako to tvrdi peter, a sekty, že su proti očkovaniu vieme všetci aj aké, takže karty nastol, povedzte rodičom plnu pravdu, mame na to právo.

toskanka
30. apr 2017

@peter952 👍

senta_sofia
30. apr 2017

@peter952 kazdy rok sa spracovava analyza epidemiologickej situacie, verejne pristupna,dohladaj si, ja sa nepotrebujem s nikym ujednocovat... to,comu nerozumies ty je to, ze sa tu nevyskytuju s dvojrocnou periodicitou, ako pred zavedenim ockovania, ale ked sa vyskytnu,tak izolovane pripady alebo epidemie v ramci lokalnych ohnisk,co je trosku rozdiel,samozrejme asi len pre toho,kto ho vidiet chce.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
toskanka
30. apr 2017

@teegreen Ano zvladla, ale ochorela som napriek tomu, ze som mala vsetky povinne ockovania 🙂

peter952
Odpoveď bola odstránená
toskanka
30. apr 2017

@peter952 A navyše neexistuje vierohodná štatistika o skutočnom počte osôb poškodených očkovaním, lebo nie všetky prípady sa nahlásia, väčšina sa zmietne zo stola, len špička ľadovca sa zaeviduje. A je veľa ochorení, ktoré sa ohlásia až časom a človeka ani nenapadne súvislosť s očkovaním.

prevenar
30. apr 2017

@lauritka mne je uplne jasna "podstata" ockovania ..a zda sa ,ze aj cim dalej tym viac ludom tiez. preto ockovanost stale klesa a preto bude stale klesat aj do buducnsoti ..preto nie je zaujem o skupiny , ktore siria pro-ockovaciu propagandu a preto je taky obrovsky zaujem o skupiny, ktore siria pravdu o tomto podvode. ludia chapu ..to preto. 😘

adsumus
30. apr 2017

@peter952 poprosím vysvetliť prečo sme tu už od roku 1999 bez príapdu osypok, ked podla teba sa stále šíria z očkovania?

http://www.amedi.sk/podujatia/files/files/03022...

lauritka
30. apr 2017

@prevenar ked mysliš.... a to je pre teba relevantne kolko členov maš v skupine... tak aspon sa dari inemu biznisu.. 😀

adsumus
30. apr 2017

antivakcinačne skupiny šíria "pravdu" o podvode od kedy je očkovanie očkovaním a ludia ktorí tejto pravde uverili a deti neočkovali a tie im ochoreli menili rýchlo názor, niekedy bohužial neskoro.

http://www.solen.sk/pdf/ba4d71dd66c1479d7ca877e...

adsumus
30. apr 2017

@lauritka z celeho slovenska tam má cca 50 ludí, ktorí prispievaju, z toho asi polovica zdvojene nicky a ešte sa tu chvastá neviem čím. aj ked na malý biznis to určite stačí. ale prečo sa naváža do očkujucej skupiny nechápem. asi nezváda, že neikto aj neverí tým hlupostiam čo popíše.

toskanka
30. apr 2017

@adsumus ale pravda je aj opačná, že veľa žien verilo, že očkovanie je 100% bezpečné a potom sa už rozhodli ďalej neočkovať, ale už bolo niekedy bohužiaľ neskoro. Každý píše podľa vlastných skúseností. Radšej nech dieťa prekoná osýpky, ako mať oveľa vážnejšie trvalé následky.

adsumus
30. apr 2017

@toskanka noved nech píšu ženy, zatial tu proti očkovaniu píšu nejakí divní chlapi s divnými názormi. nicky ktoré sa daju nasledne zmazať.

senta_sofia
30. apr 2017

@prevenar zo 4000 clenov 178 aktivnych a 1900 pokut za odmietnutie ockovania od roku 2011, fuuu, ste silna skupina, kazdeho si presvedcil 👍😘

lauritka
30. apr 2017

@adsumus ako co v poslednej dobe citam.tak modry konik uz je preslaveny ako av zakladna...

peter952
Odpoveď bola odstránená