(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
a propo ta velka "farma -mafia" a taky "velky" vakcinačný biznis 🙂 kolko stalo verejný sektor po vypuknutí osypok v San Diegu v roku 2008 vs kolko stala jedna vakcina.
http://pediatrics.aappublications.org/content/e...
@kvieta kocky, mne tá kolektívna imunita nejde do hlavy: akých 95%? Keď si vezmeme osýpky....Dospelí ich buď prekonali, alebo boli zaockovani ( 1 vakcínou). Pokiaľ viem, vakcina nezaručí dozivotnu ochranu....Takže koľko z tých ockovanych dospelých ma reálne aj imunitu voči nim? Nikto ich netestuje na titre protilatok, nepreockuva. A čo sa týka detí...Aj výrobca v pribalovom letáku píše že imunitna odpoveď nevznikne u každého očkovaneho......Takže mne vyplýva, že tých 95% je len štatistický prepočet ľudí, ktorí akoze boli očkovaní. Ale realita je podľa mňa úplná iná. Prečo sa boja o detičky do 1r.- veď dovtedy vraj sú chránené protilatkami od ockovanych matiek. (To si ale všetci myslia). Trošku mi tá teória pokulhava a ako vo všetkom v tomto štáte....Zase sa raz nehovorí pravda.
Na udržanie nízkeho výskytu osýpok je potrebné zabezpečiť viac ako 95 % zaočkovanosť pri
obidvoch dávkach, kedy sa preruší epidemické šírenie choroby
@kvieta bavim sa o osypkach....tak vyjadrenie v médiách ohľadom terajšej " epidémie" osýpok bolo, že deti sa ockuju od 15 mes.preto, lebo dovtedy sú chránené protilatkami od matky! A teba a celú tvoju rodinu, okolie...Poznáš niekoho, kto reálne má testami potvrdené protilátky z ockovania spred 30, 40rokov? Hovorím ti, že to sú len štatistiky.
@peter952 preco prave 92 nevidis vidis iba 95 daj si okuliare ked si slepy...aspon vidno ze sa dobre zabavas na tejto vaznej teme ..
@lauritka ..chcel som tym povedat , ze dobru noc 🙂
@senta_sofia ..ja som spokojny 🙂 +tomu ,ze je zaockovanost obyvatelstva na SK 90% moze verit len niekto velmi naivny. ..ale budis, tes sa z toho 🙂