icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
30. apr 2017

@peter952 Ja vzorec na výpočet kolektívnej imunity neviem, priznám sa. Ale vidím logiku v tom, prečo 95% je ešte OK a 94,7% už nie.. : Lebo je to menej ako 95% a t.z., že čím ďalej bude mať klesajúcu tendenciu, tým bude riziko výskytu danej choroby stúpať.
Už to trošku chápeš?

lauritka
30. apr 2017

a propo ta velka "farma -mafia" a taky "velky" vakcinačný biznis 🙂 kolko stalo verejný sektor po vypuknutí osypok v San Diegu v roku 2008 vs kolko stala jedna vakcina.
http://pediatrics.aappublications.org/content/e...

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
30. apr 2017

@peter952 Nie vždy je to 95%, to si si nevšimol? Veď je to spomenuté aj v tom linku, čo som Ti odporúčala. Ani si si ho neotvoril, čo? Ale džubkať do každého budeš jedna radosť.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
30. apr 2017

@peter952 V tom linku to máš. A aj na nete toho veľa nájdeš. Tak neštuduj Iba Struneckú a spol, študuj aj iné zdroje, možno budeš po dvoch (?) či koľkých rokoch samoštúdia pokračovať v očkovaní.
Pekný večer prajem.

mirkaaa80
30. apr 2017

@kvieta kocky, mne tá kolektívna imunita nejde do hlavy: akých 95%? Keď si vezmeme osýpky....Dospelí ich buď prekonali, alebo boli zaockovani ( 1 vakcínou). Pokiaľ viem, vakcina nezaručí dozivotnu ochranu....Takže koľko z tých ockovanych dospelých ma reálne aj imunitu voči nim? Nikto ich netestuje na titre protilatok, nepreockuva. A čo sa týka detí...Aj výrobca v pribalovom letáku píše že imunitna odpoveď nevznikne u každého očkovaneho......Takže mne vyplýva, že tých 95% je len štatistický prepočet ľudí, ktorí akoze boli očkovaní. Ale realita je podľa mňa úplná iná. Prečo sa boja o detičky do 1r.- veď dovtedy vraj sú chránené protilatkami od ockovanych matiek. (To si ale všetci myslia). Trošku mi tá teória pokulhava a ako vo všetkom v tomto štáte....Zase sa raz nehovorí pravda.

peter952
Odpoveď bola odstránená
sykorkauhliarka
30. apr 2017

@peter952 lebo nebo je modre a trava zelena spytaj sa WHO

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
30. apr 2017

@peter952 Pred tým, ako začneš niečo študovať, daj si kurz čítania s porozumením textu. Jajajaj...

lauritka
30. apr 2017

Na udržanie nízkeho výskytu osýpok je potrebné zabezpečiť viac ako 95 % zaočkovanosť pri
obidvoch dávkach, kedy sa preruší epidemické šírenie choroby

http://www.who.sk/wp-content/uploads/2016/07/Pu...

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
30. apr 2017

@mirkaaa80 Deti nie sú chránené protilátkami až do roka. Max do 6. mesiacov. Práve preto sa očkuje ako sa očkuje, aby po uplynutí tejto doby už mali protilátky z očkovania. Čomu nerozumieme, nemá zmysel, prípadne pokulháva? To nemôžeš myslieť vážne.

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
30. apr 2017

@peter952 OK, vrátim sa k svojej odpovedi na Tvoju niekoľko-x opakovanú otázku, ktorou tu už zahlcuješ každú očko tému:

Môj príspevok z dnes o 21.49 a 21.55hod.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
30. apr 2017

@peter952 Služobníček😀

mirkaaa80
30. apr 2017

@kvieta bavim sa o osypkach....tak vyjadrenie v médiách ohľadom terajšej " epidémie" osýpok bolo, že deti sa ockuju od 15 mes.preto, lebo dovtedy sú chránené protilatkami od matky! A teba a celú tvoju rodinu, okolie...Poznáš niekoho, kto reálne má testami potvrdené protilátky z ockovania spred 30, 40rokov? Hovorím ti, že to sú len štatistiky.

sykorkauhliarka
30. apr 2017

@peter952 preco prave 92 nevidis vidis iba 95 daj si okuliare ked si slepy...aspon vidno ze sa dobre zabavas na tejto vaznej teme ..

kvieta
30. apr 2017

@mirkaaa80 je to v tom linku, čo som pridala peterkovi. Deti sú chránené pred osýpkami, keď je percento zaočkovaných detí vyššie ako 95%.

sykorkauhliarka
30. apr 2017

@mirkaaa80 ja si prosim odkaz na to medium co to vypustilo

prevenar
30. apr 2017

@lauritka ..chcel som tym povedat , ze dobru noc 🙂
@senta_sofia ..ja som spokojny 🙂 +tomu ,ze je zaockovanost obyvatelstva na SK 90% moze verit len niekto velmi naivny. ..ale budis, tes sa z toho 🙂

lauritka
30. apr 2017

Peter hladaj dalej, dalšich 1000 hodin študia a najdeš odpoved

lauritka
30. apr 2017

@prevenar
gotcha, thanks 😝