(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@mirkaaa80 ako dostali 95%? akych %? ako dostali ze ma byt na kolektivnu imunitu zaockovanych 92- 95%deti (osypky)v rocniku ?dospeli su ockovani alebo ich prekonali a ak by boli k nam zavlecene osypky ukazalo by sa kto ma imunitu a kto nie....lenze teraz sa nema ani dospely clovek kde nakazit na slovensku...
@mirkaaa80 ved samozrejme,ze je to len statisticky udaj,vyjadruje % deti z rocnika,ktore boli ockovane. Vsade sa to vycisluje rovnako, len tu s tym ma stale niekto problem a ide tam zahrnat neockovanych a starych a neviem akych, ale to je nemeratelna velicina,rovnako ako nikto nevie,kolko z tych,co boli ockovani je seropozitivnych a na ake %.
Tych 95% je hranica stanovena konkretne pre osypky,tiez statisticky,vzorec som tu pridavala vcera.
@senta_sofia niekto s tým má problém? Asi preto, že sa kompetentní tvária, akoby tie percenta vyjadrovali počet chránených . Väčšina ľudí má tento názor. A až keď príde epidémia, sa ukáže kto reálne má tie protilátky...To je super. To budem už spokojne spávať.
@mirkaaa80 kym sa neobjavili osypky v Rumunsku a kym sloboda v ockovani nevytiahla clanok o tom,ze zaockovanost je niekde okolo 60%, co je v podstate hovadina,lebo ako si napisala aj ty vyssie,je to len statisticka velicina vyjadrujuca pocet zaockovanych v ramci rocnikov, neriesil to nikto, takze tym niekym povazujem najma ich, bohuzial, je im zname,ze vytrhaju veci z kontextu tak, ako sa im hodia a potom to tak aj vypada. A teda skutocne neviem, kto to prezentuje tak, ze to vyjadruje % chranenych, ja som to v tejto suvislosti nepocula. A to,ze sa to tak intepretuje, nie je moj problem, je to skor problem tych, co sa snazia byt odbornikmi v niecom, v com nie su. Tym samozrejme nemyslim teba. Len nazorny priklad toho, ako sa da z 95% zaockovanosti spravit fantazmagoria a myslim, ze ako jedna z mala si pochopila,ze ide proste iba o statistiku.
@peter952 co si mal z matematiky ? asi s odretymi usami si preliezal...nepriama umernost ti nic nehovori?je to menej ako 92 ... budu vacsie komunity neockovanych tj.nizsie percento zaockovanych = vacsia moznost vzniku lokalnej epidemie
@peter952 mas tu vzorec,co stale rypes? Si dopln veliciny a mozes pocitat,mozno zistis,ze sa niekde sekli a dojdes k tvojim magickym 94,99%
@peter952 tak to sa nacakas,kedze som ti dala vzorec ako sa to pocita a stale cakas inu odpoved 😀 a tusi vobec niekto aku?
@sykorkauhliarka tieto percenta sa vztahuju na konkretne rocniky ? 😀 to nemozes mysliet vazne ? 😀 vola sa to KOLEKTIVNA imunita ..vsetci ludia ziju spolu v jednom priestore. ludia neziju oddelene po rocnikoch . to je ako keby si povedala , ze zaockovanost medzi zaockovanymi detmi je 100% ..lebo ved "budeme uvazovat, iba o ockovanych detoch v jednom rocniku" .
zaockovanost nikdy nedosiahla 90% ..ani z daleka . je to kompletna fatamorgana. ako som uz napisal, ak sa nad tym niekto realne zamysli, pride na to aj sam .
Tlačová správa k epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku
Občianske združenie Iniciatíva pre uvedomenie si rizík očkovania je vážne znepokojené, akým zavádzajúcim spôsobom sa slovenská verejnosť informuje o lokálnej epidémii osýpok v Maďarsku a Rumunsku.
Časť rodičov na Slovensku, často po vážnych negatívnych skúsenostiach, sa snaží informovane rozhodovať o ďalších očkovaniach svojich detí. Teraz ich časť médií i vyburcovanej verejnosti napáda ako „príčinu budúcich epidémií“.
Správy sa neraz podávajú takým spôsobom, že v čitateľovi, poslucháčovi či divákovi poľahky vznikne dojem, ako keby na Slovensku bola očkovaním viac než 95 percent obyvateľstva vytvorená kolektívna imunita proti osýpkam, avšak zrazu bola ohrozená, pretože zaočkovanosť v poslednom roku klesla pod požadovanú hranicu, a to kvôli odmietaniu očkovania malých detí. Takéto podanie je nepravdivé a dokonca aj matematicky nezmyselné.
Faktom je, že v poslednom roku približne 5 percent dvojročných detí nebolo očkovaných. Lenže dvojročné deti tvoria len zlomok populácie Slovenska a tak nemôžu naraz významne ovplyvniť celkovú zaočkovanosť. Prečo teda hon na zodpovedných rodičov? Lebo odopreli poslušnosť farmaceutickému systému?
Na druhej strane, správy zoširoka obchádzajú zjavný fakt, že mnohonásobne väčšiu skupinu tvoria dávno zaočkovaní dospelí, u ktorých účinok vakcíny už vyprchal, a najmä neočkovaní dospelí, narodení pred rokom 1969, kedy sa začalo očkovať proti osýpkam. Z tejto jednoduchej skutočnosti vyplýva, že sa absolútne nedá hovoriť o 95-percentnej celkovej zaočkovanosti obyvateľstva (ako sa nám predkladá v hypotéze o kolektívnej imunite). Ktovie, či zaočkovanosť proti osýpkam na Slovensku vôbec niekedy dosiahla aspoň 65 percent!
@prevenar este som nevidela nikde ze by bol uvedeny udaj o celkovom ockovani obyvatelstva...to len av ma :D
a teda prepac ale ja za to nemozem ako to rataju a ako to uvadzaju...doktorky si to eviduju a potom sa z toho robi priemer kazdy kraj ma svoje percento a potom sa to mozee zratat a vydelit
@peter952 to som dala ako priklad ked uz sa tocilo o 90% nieje to nikde napisane.....mozes si to zamenit aj za. premennu v roku x je zaockovanost y ...to nemeni nic natom ze je to zratavane po rocnikoch....
Casopis dieta.jasne podporujuci antivakcinistu Turharskeho a jeho hypotezy samozrejme.👍
Zase jeho teorie.
Ved skuste presvedcit mamicky rocnikov 2017 a 2018 aby neockovali.neh klesne zaockovanost rocnikov pod hranicu a uvidime. Virus osypok si totiz vybera vnimave kontakty.osoby ktore sa s virusom este vobec nestretli.maju zhorsenu imunitu atd. A ako krasne a rtchlo by sa to rozsirilo v detskom neockovanom kolektive.
Stale podcenujete fakt.ze ockovanie ma sluzit hlavne ako preencia.aby sa tu nakazlive detske choroy nerozsirovali a tym padom by sa nemuseli riesit tieto zvasty o percentach. Hranice nakazy urcili odbornicia vedia preco.ak vam to nie je jasne.tak sa spytajte epidemiologov a virologov ako sa vorusy siria medzi populaciou.
A nie tychto nacelnikov av.ktoych jedinou ijohou je spohybnit uspechy mediciny ako takej.lebo je ovela atraktivnejsie verit roznym konspiraciam.Dobrou zakladanou su matky na materskej a av weby.

@prevenar tieto percenta sa vztahuju na konkretne rocniky takze kludne rocnik 2012 moze byt 90% zaockovany...to sa nerata so vsetkymi ovyvatelmi....