(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
😅 vies prt co vsetko ona zazila s doktormi s ktorými to KONZULTOVALA OSOBNE. tak tu laskavo nedristaj to jej problem nevyrieši
Ale čožeby neboli antivaxeri, su to jednoznačne, ludia proti očkovaniu všetkými dostupnými vakcínami, ak niekto z nich ochorie, huuups, nemal si sa riadiť podla nás. Tvoja chyba. Ak niekoho nakazia, tiež jeho problém.
@evittam Ty tu zakaždým hodíš do éteru, že nepoznáš žiadnych AV, tak som len chcela poukázať, že je to málo pravdepodobné, presnejšie povedané, blížiace sa k nule, keďže si aktívna moderádorka AV skupiny.
Ja pokladám za dosť dôležité, aby ľudia vedeli kto je AV a kto nie, kým ten niekto začne ovplyvňovať ich rozhodovanie.
A toto priamo súvisí s témou (Ne)očkovanie, keďže v poklese zaočkovanosti na SK majú prsty hlavne AV.
@kvieta Nie som ziadny antivaxer, nemam nic spolocne so ziadnymi podobnymi ludmi. Len nesuhlasim s povinným očkovaním a vakcinami,kt.su na trhu. To je vsetko. A cim skor to pochopíš tym lepšie.
Je to skupina "nesuhlas s povinnym očkovaním a rizika ockovania"....
Najdi si na pokec niekoho ineho. Nemas sa doma do koho navážať a dokazovat svoju pravdu...Uz si nudna a trapna. Mna to co si ty myslis o mne vobec nezaujima. Si pre mňa cudzia osoba. Takze ma uz, prosím, neotravuj svojimi predstavami o mojej osobe.
@kvieta A posledne-ja som nikdy neovplyvnovala nikoho rozhodnutie a ani to nemienim robiť. Kazdy sa ma rozhodnut ako sam uzna za vhodné a co sa tyka ocko či neocko samozrejme aj po rozhovore s kompetentnymi a nie nejakymi nickmi na forach dokazujicimi si svoju pravdu. Ani mna nikto podobný ako nejaky antivax ci provax neovplyvnil a ani neovplyvní.
@evittam ak nechces odpovedat, alebo nevies odpovedat, co vedia garantovat a na akej urovni zastancovia neockovania, ak by sa presadila ich poziadavka neockovat, tak to napis priamo.
Schovavat sa za slovicka, ze itazka bola smerovana na zastancov neockovania a ty vraj nevies, kto su zastancovia neockovania, ani nikoho takeho nepoznas - nepride ti to tak nejak paradoxne, kedze moderujes skupinu proti ockovaniu plnu zastancov neockovania a skodlivosti ockovania?
Hadam nechces povedat, ze v tej skupine su ludia, co upozornuju na rizika ockovania, ale sami dalej ockuju.
@moonlight1210 Za ostatnych ti ja nemôžem garantovat vôbec nic.
Moj nazor som tu už dávno vyjadrila, nemienim sa opakovat. Nesuhlasim s tym aby ma niekto nutil urobit nieco comu neverim a nutil ma ohrozovat zdravie môjho dieťaťa bez toho aby prevzal zodpovednosť za mozne ucinky.
A to,ze som bola prizvana ako "moderátorka" v skupine,kt.nesuhlasi s povinným očkovaním neznamena,ze ti aj mam niečo garantovať. Som moderátorkou len do poctu a na to aby som ked tak upozornila na nevhodny prispevok,kt.sa netýka diskusii-co som ešte ani raz nespravila.
A poslednýkrát, damy, nie som ani antivaxer, ani provaxer. A ani nikoho nicim neovplyvnujem. Dovolila som si len vyjadriť svoj nazor.
@moonlight1210 Neangazujem sa v žiadnej organizácii, skupine a podobne proti ockovaniu.
Som normalna matka dvoch deti, ktora sa rozhodla ako sa rozhodla na zaklade relevantných informacii od lekárov a ludi znalych problematiky,ktorym verim. Ak vam toto nestaci je to váš problém. Koncim tuto konšpiračnú debatu o tom,ze som av.....
mna by naozaj zaujímali na zaklade akých relevantných informácie od akých lekárov. aký to lekár matke nakukal, že nepotrebuje jej dieťa protilátky, jedine tak šarlatán nejaký a potom rodičia zmagorení "liečia" svoje dieťa ako im poradí nejaký prítrt na nete až kým to dieťa nezomrie.
Inak antivaxeri nie su a koho to potom pomenuvaju slovníky neexistujuce bytosti asi.
a nie je to žiadna urážka, žeby sa tu niekto ofrnoval, len neformálne označenie ludí odmietajucich očkovanie.
žienky nič v zlom ale už idete jedna po druhej. Zle sa to už číta😅 je jedno na akej strane stojíte či ste za alebo proti. Ale takto aj za očkovanie vypadajú ako fanatici nie len antivax😅 Proste celé zle. Ja aj chápem snahu vyvratit klamstvá , ale nič sa nemá prehánat🙂 To že budete jedna druhú obvinovat a napádat- neni nič moc. A určite takto nepomožete nikomu sa správne rozhodnút (potom toto celé stráca zmysel a sú to už len hádky a dohady).
Pekný den 🌹.
@petuska2110 Pravdu mas. A ja sa len branim. Nikoho z nicoho neobvinujem.😉 Ale ako citas niekoho to velmi bavi.
@petuska2110 Hlavne robit z ludi s inym nazorom len hlupákov co veria len sarlatanom a cudzim nickom na nete.
možeš dať informácie o tých lekároch, ktorí ti radili neočkovať, miesto robenia sa chudatkom, ktoré nie je antivax a ktosi ho tak označuje, ale to nikoho nezaujíma, čo si ty, to je tvoja vec, daj tie relevantne udaje proti očkovaniu ide ti predsa o životy detí.
to je uplne jedno, či sa niekto označí tak (antivax) alebo onak(človek proti očkovaniu), podstatne je ,že pre svoje bludy xxxl nemá žiadne vedecké dokazy, ani relevantne vyjadrenia lekárov.
No a presne o toto ide - niekto si tu myslí, že len jeho pravda je tá ozajstná a ostatné nie je ani relevantné ani pravda. No čo už - aj na takých ľudí slnko svieti, čo si myslia, že okrem ich pravdy a názoru to ostatné sú bludy.
@adsumus
Ak s niekým komunikuješ tak je slušné ho označiť. A ja nemám tebe čo dokazovať a vypisovať ti tu nejaké relevantné dôkazy. S tebou som na túto tému už dávno skončila - ale na to si asi zabudla. Nebudem sa baviť s človekom, ktorý dehonestuje môj nick, klame o mne a osočuje ma. Takže zase a znovu ťa prosím - nechaj ma na pokoji.

Presny nazov skupiny znie:
Nesuhlas s povinným očkovaním a rizika očkovania.....
@kvieta
😉