(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@vedvieskto 😂😂😂 ...ty vies urcite,ze porodila z ducha svateho, si bola pri počatí..
Ci to mas len z biblie...😉😎
@vedvieskto Precitaj si napr. co o ockovani pise MUDr. Stofko, primar neurologie. Ked uz chces mat konkretne meno z radov lekarov.
@adsumus, fanatik je kazdy, kto “presne vie, ako to je v skutocnosti“ a neprijima ziaden argument, ktory by jeho “pravdu“ mohol narusit. To sa tyka ockovania ci neockovania, viery ci neviery v boha, jedeni ci nejedeni masa atd. Podla mna ma 90% sveta ockovanie uplne na haku. Ockuju, lebo sa ockuje, niekto im povedal, ze je to prospesne, zaockovali ich, ockuju oni, proste to beru ako sucast bytia, ktora je dana a ani o tom neuvazuju. Tych cca 8% je bojovnikov za ockovanie. Niektori z hlbokeho a uprimneho presvedcenia coby vedci, lekari ci ludia, ktorych nejaka choroba o kohosi pripravila. A niektori preto, lebo im to prinasa prospech. Zvysne dve percenta su skeptici aj z radov vedcov a lekarov, ludia ockovanim nejako poskodeni, konspiratori ci ludia, ktorym neockovanie prinasa prospech. Tych, ktori by naozaj isli “bojovat“ za neockovanie (a teda by sa mohli nazyvat antivaxermi), je tam minimum. Cisla su cerstvo vycucane z mojho prsta, ale tak nejako vidim zlozenie ockovacieho spektra.
@vroni a ešte popravím tvoju analýzu, tí, čo su naozaj antivaxeri (tj neočkuju na základe viery, že treba radšej chorieť ako porušovať karmu očkovaním) namotávaju iných aby propagovali ich myšlienky, tým, že ich presviedčaju že akurát ich choroba je z očkovania a to jedno promile populácie dokáže vyrábať presvedčených zástancov a širitelov ich myšlienok v počte jedno percento.
@adsumus, ovcami ich nazyvas ty, nie ja. Pouzijem iny priklad: Vacsina ludstva sa nezaujima o binarny system. A pri tom s pocitacom pracuju denno-denne. Su preto ovce? Podla mna nie, proste to beru, ze je to tak a hotovo. Nie je to pre nich podstatne, ako pocitac pracuje, ale ze pracuje. A tak je to aj s ockovanim. Ak je pre teba ovca kazdy, kto dal zaockovat dieta bez hlbsieho uvazovania, je to cisto tvoje vnimanie a nie moje.
@vedvieskto špeciálne pre teba diskusia o očkovaní.
https://www.youtube.com/watch?v=6jKjST8_hbEtvoje slová
"Podla mna ma 90% sveta ockovanie uplne na haku. Ockuju, lebo sa ockuje, niekto im povedal, ze je to prospesne, zaockovali ich, ockuju oni, proste to beru ako sucast bytia, ktora je dana a ani o tom neuvazuju."
@vroni Bohuzial ti musim dat za pravdu. Lebo ci uz z počutia, z nechcene vypočutých rozhovorov ci uz v detských centrach, ihriskách bohužiaľ vacsina mamiciek tak akurát vie len to kam jej dieta zaockuju-ci do ručičky alebo nožičky a na otazku ci vedia co sa vobec ockuje len nemo ziraju....ved naco to vedieť...
a neočko matky neočkuju lebo hliník v mmr vakcíne sposobuje autizmus, aj ked tam nie je. ale ujo antivaxer povedal, tak je.
@adsumus, neviem, aku retoriku pouziva prevenar a ani ma to nijako zvlast nezaujima. Zato ty pouzivas nezmenenu retoriku sibnuteho fanatika. Vymyslis si sprostost, ktoru nikto nikde nenapisal a potom plamenne obhajujes svoju jedinu svatu a nespochybytelnu pravdu. Dokolecka, dokola.
Ja niesom ani za,a ani proti... Ale som velmi vdacna nasej pani doktorke, ktora je otvorena vsetkym nazorom a upravi ockovaci kalendar individualne... Nerobi z,toho vedu... Dost ma ale prekvapila skusenost s ockovanim na tuberu hned po narodeni dcetky chceli uz v porodnici ockovat... Ukecala som ich a dostala to az po prvom mesiaci... Rok 2009 a teraz v roku 2016 som sa zas obavala,a cuduj sa,svete syna neockovali vobec... Priviedlo ma to k nazoru, ze aspon vacsina ockovani, je len farmaceuticky biznis... Mna proti osypkam ockovali a ako dieta som ich mala aj tak...

@toskanka ako sa dokazuje priama suvislost medzi ockovanim a DM? Ako decko nemalo DM 1 co je AI nemoc, a potom ockovanie a zrazu malo diabetes....DM sa prejavuje v predskolskom az prvom stupni, tak neviem ako dokazes, ze to bolo ockovanie a za druhe....zas ta argumentacia
...jeden lekar....raz jedna zena porodila z ducha svateho, ale ostatni musia na to sulozit