icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
evittam
30. sep 2017

@adsumus Uz som sa opravila. Trápna si. Tak ešte raz-ospravedlnujem sa tebe osobne za preklepy. Pekny a pokojný vecer ti zelam-uprimne.

adsumus
30. sep 2017

@evittam verím, že uprimne, ale nie až tak celkom.

nelinka2009
30. sep 2017

@adsumus tak oveciek je tu viac pri viacerych prilezitostiach... Ja ti len mozem odporucit nehadat sa a nevytacat sa, lebo oveckam nevysvetlis

adsumus
30. sep 2017

@nelinka2009 ja som tiež ta ovečka, lebo som za očkovanie, a vadia mi bludy antivax nakolko ohrozuju naše deti.

nelinka2009
30. sep 2017

@adsumus but oveckom je zle... Ono je to tak, ze ani ja niesom proti a ani za.. Ocko mi nevadi, ale bola by som rada ak by nas do toho nasi zakonodarci prestali tlacit zakonom a nechali rozhodnutie na ludi..vadi mi, ze ockovanie je povinne.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
30. sep 2017

@nelinka2009 ja som tiež zato aby nebolo povinné za predpokladu, že ked nakazíš svojim dieťaťom ine dieťa smrtelnou chorobou, lebo odmietaš prevenciu, ber si finnančnu zodpovednosť.

toskanka
30. sep 2017

Za dieta je zodpovedny VZDY rodic, preto by mal mat slobodu v rozhodovani. Ked mu je tato sloboda zakonom odnata, nech zodpovednost za pripadne následky preberie ten, kto povinne ockovanie nariadil. Ale tam uz rovnaky meter neplati.

nelinka2009
30. sep 2017

@adsumus no ono za ok, ale v tom pripade to ak ocko mojmu dietatu sposobi zdrav. problemy poprip smrt, stat odskodni mna... Nehovoriac o tom, ze ak dieta zaockujem a ono ochorie aj tak... Tiez pozadujem odskodnenie... Osobne... Ak by sa stalo mojmu dietatu nieco... Ziadne prachy by mi ho nevynahradili, ale to je kazdeho osobny postoj... Okrem to ak tu pises, ze moje nezaockovane dieta nakazi to tvpje, ktore je zaockovane... Tak je na zamyslenie, na co vlastne ockovat.

nelinka2009
30. sep 2017

@toskanka ono tu je to zaujimave v Rakusku... Ockovanie je dobrovolne, ale ak sposobi zdrav problemy, tak stat odskodnuje... U nas je povinne a ak sposobi prpblemy, tak to vlastne urcite ocko nebolo... A preto sme tu ovecky

toskanka
30. sep 2017

@nelinka2009 Sme ovečky na druhú. Očkovať musíme a ani nás neodškodnia, ak pokus nevyjde.

aduska121
30. sep 2017

Moj nazor ? Ja za ockovania som rodiciabma tiez davali vzdy ockovat tak sa tiez riadim podla toho 🙂

nelinka2009
30. sep 2017

@toskanka ale to neznamena, ze neockujem, aby bolo jasne... Je pravda, ze oveeeelaaaaa neskor, ako to ma byt, ale ockujem... Tiez nedovolim detom pichat dve vakciny naraz.. Ak sa nieco stane, nech vien, s kym sa mam sudit... Ale ako som povedala ja niesom ani za a ani proti.

nelinka2009
30. sep 2017

Mozno sa,ani sudit nebudem, lebo rovno niekoho zabijem 😁😂

toskanka
30. sep 2017

@aduska121 Na toto vroni presne narazala. Ockujes, lebo teba ockovali a neriesis, prečo vlastne. Začala by si riešiť, až keby si mala ty alebo tvoje dieťa po očkovaní problémy.

aduska121
30. sep 2017

@toskanka problemy mozu byt aj ked to ockovanie chyba 😉

nelinka2009
30. sep 2017

Ono druha,strana mince kocky... Kolke z vas sa dali v dospelosti preockovat??? Mozno by nebolo nutne zatazovat imunitny system novorodencov... Keby dospela populacia k svojmu zdraviu pristupovala zodpovednejsie... A dalsia vec co mi vadi, je nemoznost vybrat si vakcinu, ktora sa pouzije... Ok ockujme, ale chcem moznosti... 1000 antikoncepcii, milion tabletiek na bolest hlavy... A vakciny... Potom to naozaj smrdi, oveckami, farmaceutickym monopolom a co ja viem este cim....

peter952
Odpoveď bola odstránená
aduska121
30. sep 2017

@peter952 kazdemu dietatu to akoze sposobuje ?

vedvieskto
30. sep 2017

@toskanka zaciatok...spochybnenie veci, ale dodanie ze nechceme robit paniku....ciste zavadzanie, potom homeopat povie ze je nieco komercne ked bere na posedenie 20 euro, dalsia vacsina odbornikov a laikov hovori o niektorych ockovaniach ako o zbytocnych a kontraproduktivnych...LOŽ...detske nemoci tu boli a deti si nimi prochadzeli, mozna to byl dulezity faktor na trenovanie imunit. systenu...ako lepsie dostat anatoxin difterie ako difteriu ale budiz...na konci 6.minuty moderatorka zavadza...v MHD vam hrozi hepatitida..ano ale A a nie B a proti A nie je povinne ockovanie a potom ani proti kliestovke, dalsie 2 klamstva, zhrnujem tendencna reportaz bez akej kolvek kazuistiky tych deti...velmi slabe Potom hned na to zavadza ten neurolog, ano su oblasti kde kliestovka je, u nas je to velka cast uzemia v cr este viac a opakujem nie je to povinne...Je velmi zle miesat povinne a nepovinne ockovanie, liptaka nemusim, ale je pravda ze lekar, ktory je zasiahnuty nejak nie je nikdy nestranny, toto bolo velmi amaterske video

vedvieskto
30. sep 2017

@peter952 mam ockovania a nie som ani jedno a mam aj kliestovkvu a zltu zimnicu, kde soudruzi z antivaxu udelali chybu?

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
vedvieskto
30. sep 2017

@peter952 ja si nic hladat nemusim, na tvoj komentar ze sposubuju ti vravim ze nic nemam tak asi nesposbuju az tak ako to prezentujes

vedvieskto
30. sep 2017

@peter952 predcasne narodene deti sa ockuju podla korigovaneho veku, zas zavadzanie

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
vedvieskto
1. okt 2017

@peter952 2500g je normalna porodna hmotnost a ockuje sa az v 3. mesiaci ked tie 2500g gramove deti dobehnu v poho tie s 3000g a rozdiel je max 100g, ale na hmotnosti u ockovanie vobec nezavisi, to nie je liecba ako ked napr. podavas ATB alebo ine lieky

toskanka
1. okt 2017

@vedvieskto Pre teba by bolo kazde video amarerske. Dobre. Pozerala si link Statneho ustavu pre kontrolu lieciv so zoznamom neziaducich ucinkov po ockovaniach? Platny na europskej urovni? Aj toto su podla teba len amateri? Kazdy NU, ktory sa do tejto tabulky dostal, MUSI mat svoje opodstatnenie.

vedvieskto
1. okt 2017

@peter952 tato moja reakcia bola na teba, ty si napisal ze sposobju, tak ja vravim, ze asi nie, vyjadrim sa urovni ked chcem byt znalec a napisem, mozu sposobit, lebo ked nieco sposobuje, tak je to v 100% pripadoch, alebo 99%, aj keby to bola pravda co tvrdis, tak je to 1% a to uz nemozes povedat ze sposobuju, ak tak mozu sposobit, ja som sa zacal vyjadrovat rovnako dementne ako ty a uz si da osocil...