icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
lauritka
30. okt 2017

@peter952 nemozem Makow a iluminati ma prenasleduju 🎃

kvieta
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
dai
30. okt 2017

@bmuller velmi dobry clanok - nim by mohla cela tato tema zacinat....

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
bmuller
30. okt 2017

@peter952 uz sme si ukazali, ze to bolo niekolko chybnych sarzi firmy Cutter Labs v r.1955, vsakano
https://en.wikipedia.org/wiki/Cutter_Laboratories
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC13...

peter952
Odpoveď bola odstránená
aristka
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
30. okt 2017

"True, they seem to have accepted that their original Holy Grail, namely a prospective randomized, placebo-controlled trial in which one group is vaccinated and another is not, is considered highly unethical because it would intentionally leave one group of children unprotected against vaccine-preventable diseases. (I say “considered” because antivaccinationists are so convinced of the harm done by vaccines that they do not accept that a randomized controlled trial of vaccinated versus unvaccinated children would be unethical in the extreme.) Unfortunately, however, that doesn’t stop them from demanding other forms of vaxed versus unvaxed studies, even though such a study would be difficult, bias-prone, and unlikely to provide a definitive result, as I explained in detail before."
Read more : https://sciencebasedmedicine.org/antivaccine-us...

bmuller
30. okt 2017

@peter952 a co ma ta studia ukazat? ze totalne neockovane deti nemaju autizmus a diabetes, alebo osypky a cierny kasel? mas ty taku studiu k dispozicii?

teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
31. okt 2017

V ružinovskej nemocnici hospitalizovali vo vážnom stave 59-ročnú ženu, ktorá sa nakazila pandemickou chrípkou. Pacientka sa podľa dostupných informácií nachádza vo veľmi vážnom stave. Typ chrípky, ktorým sa žena nakazila, mal v minulosti na svedomí množstvo ľudských životov vo svete aj na Slovensku.

http://www.topky.sk/cl/10/1665171/PRAVE-TERAZ--...

lauritka
31. okt 2017

@adsumus vedela si.ze chripkova vakcina sa da aj vypit 😱 av to vedia.vtedy im je jedno co obsahuje

adsumus
31. okt 2017

@lauritka celé neočkovanie je postavené na slepej viere a poslušnosti ako máme možnosť vidieť dennodenne, matka neočkuje mmr aby hliník z vakcíny nezasiahol mozog dieťaťa.

kvieta
31. okt 2017

@adsumus Ako môže hliník zasiahnuť mozog dieťaťa, keď "...se odstěhoval do Humpolce"?... 😲😀

kvieta
Odpoveď bola odstránená
vedvieskto
31. okt 2017

@adsumus ale subakutná sklerotizujúca panencefalitida zasiahne presne 🙂

adsumus
31. okt 2017

@vedvieskto bohužial, ale tam už často vedomosti neočkujucich nesiahaju, moja kamarátka ani nevie ake choroby neočkuje,pretože hlavne je byť vo vesmirnej harmonii, ja som vždy tvrdila, že hlúposť je choroba, jedna z najsmrtelnejších a bohužial vyzerá, že je aj infekčná a najhoršie, že bezpríznaková pre postihnutého, tým sa nechcem robiť chytrá, smutne konšatujem fakty. ☹

adsumus
31. okt 2017

@kvieta oni si myslia, že ked sa snažia zasiahnut očkujuceho v diskusii na citlivom mieste, že tým niečo získajú, nič, skor naopak. hyena je ešte zvieratko na vysokej morálnej urovní v porovnani s týmto utokom.

tin007
31. okt 2017

Studia o (ne)efektivite vakcin proti chripke (v tomto pripade proti konkretnemu kmenu A(H3N2), ktory sa najcastejsie vyskytoval napr. aj na Slovensku v predchadzajucej sezone
http://www.eurosurveillance.org/images/dynamic/...

We measured early 2016/17 season influenza vaccine effectiveness (IVE) against influenza A(H3N2) in Europe using multicentre case control studies at primary
care and hospital levels. IVE at primary care level was 44.1%, 46.9% and 23.4% among 0–14, 15–64 and ≥ 65 year-olds, and 25.7% in the influenza vaccination
target group. At hospital level, IVE was 2.5%, 7.9% and 2.4% among ≥ 65, 65–79 and ≥ 80 year-olds. As in previous seasons, we observed suboptimal IVE
against influenza A(H3N2).

Zeby pre toto UVZ odporuca hygiene, vitamin, pohyb, otuzovanie atd?

Nechcete mať jeseň pokazenú nepríjemným kašľom a kýchaním? Pripravte si účinné zbrane proti vírusom a baktériám. Doprajte si každý deň vitamíny, aspoň pol hodinu venujte pohybu, dodržiavajte pitný režim, otužujte sa, pravidelne vetrajte doma i na pracovisku a často si umývajte ruky.

Pravidlá pre silnejšiu imunitu:

- nefajčite,

- obliekajte sa primerane vonkajším teplotám,

- pravidelne vetrajte,

- jedávajte každý deň ovocie a zeleninu, najmä s vyšším obsahom vitamínu C – jablká, kyslú kapustu, citrusy, papriku, brokolicu, chren, cesnak,

- doprajte si dostatok spánku,

- vyhraďte si denne tridsať minút pre cvičenie, alebo prechádzku,

- pite vodu, nesladené čaje a nápoje, pomáhajú zvlhčiť sliznice,

- umývajte si ruky,

- otužujte.

aristka
31. okt 2017

@vedvieskto matky sa zbadaju ,ked im budu deti umierat na degeneraciu mozgu nasledkom osypok ...ono to ignoruju ,lebo sa s tym nestretli ...a prevco im odporuca vsetko prekonat ,hlavna vec ,ze on ma dieta ockovane ...

adsumus
31. okt 2017

tak to tu máme zase nejaké polovičné a tým pádom zavádzajuce a manipulatívne informácie ohladom očkovani. AV nám tu zavesilo odhady pred začatím chrípkoveho obdobia ťažko povedať či umyselne zavádza alebo na základe hluposti no a na základe týchto prvotných odhadov dochádza k zásadným sposobom mylnemu záveru, že okčovanie je neučinne a preto UVZ tvrdí, stačí vetrať a piť čaj.

Po ukončení sezony určili vedci skutočnú efektivitu vakcíny nasledovne

Vaccine effectiveness estimates for all age groups against A(H3N2) illness suggested moderate effectiveness in Canada (42%), the United States of America (43%) and Europe (38%).

http://www.euro.who.int/en/health-topics/commun...

Opäť dorazne odporučam overovať, čo kto bachne na net a vždy konzultovať s lekármi.

anetkatb
31. okt 2017

Môj manžel sa dal RAZ zaočkovať proti chrípke. Len aby sa ulial z práce 😉. O pár dní na to dostal takú chrípku že mal čo robiť kým sa z toho vylízal. A to nebýva vôbec chorí, sem-tam nejaký "soplik". Každý nech uvazi očkovanie podľa svojho presvedčenia. Hlavne si tu ľudia nenadavajte, zhadzujete tak sami seba a svoje IQ-tykve. Som za mier v (ne)očkovaní. Každý si sám zodpovedá za svoje rozhodnutia a jeho dopady.

vedvieskto
31. okt 2017

@anetkatb nezodpovedá, toto je pekná blbosť, liečbu ti bude hradiť štát a nie rodič, čo nedal očkovať, takže zodpovednosť rodiča je 0 bodov a ja JISke s meningitídou sa bude s deckom zaoberať nie rodič, ale lekári a sestry

Keby existoval dokument že všetky náklady s liečbou za neečkovanie bude hradiť rodič, tak sa im inak pretočia očká, keď uvidia tie čísla, jedinú zodpovednosť budeš mať sám voči sebe a to si vyargumentuješ typom....keď to vyššia sila chcela a čo sa týka manžela, s veľkou pravdepodobnosťou nebol úplne zdravý keď sa dal očkovať

Ja osobne som zástanca očkovania a aj sa.podla toho správam, okrem toho čo mi dali ako dieťaťu mám dopichnutý twinrix, kliešťovku a žltú zimnicu (lebo som potreboval) nemal som nikdy žiadnu reakciu, po žltej zimnici má asi 2 dni bolela ruka, nemám astmu, ADHD ani autizmus, takže ako 99,9% antivaxerov na základe svojej skúsenosti poviem že očkovanie je super a mal by to robiť každý

tin007
31. okt 2017

Pre "odbornicku", ktora rada komentuje vsetko a jej slova su jedine spravne:

Studia, ktoru som sem dala http://www.eurosurveillance.org/images/dynamic/... hovori o ukoncenej sezone 2016/17.
Kazdy, kto vie co i len trochu citat s porozumenim, tak sa velmi lahko dozvie, ze chripkove sezony sa nemeraju od januara do decembra prislusneho roka, ale od oktobra/novembra jedneho roka (rok xxxx) do marca/aprila roka nasledujuceho (rok xxxx+1), takze preto su standardne referencie o sezone 2015/16 alebo 2016/17. Aktualne mame tzv. sezonu 2017/18.

Studia, ktora sa tykala toho, ako su efektivne/neefektivne vakciny proti kmenu A(H3N2), bola robena v Europe. Zaujimavostou je, ze ju financovala napr. Europska unia, ci stat Litva (prostrednictvom vyskumnej rady).

Autori uvadzaju o.i. informacii, ze rovnako ako v predchadzajucej sezone, pozorovali sme suboptimalnu/menej ako optimalnu (tj pod hranicou toho, co je ocakavane/co sa vyzaduje) efektivitu vakcin proti chripke.

As in previous seasons, we observed suboptimal IVE against influenza A(H3N2).

anetkatb
31. okt 2017

Každý zodpovedá sám za seba a svoje rozhodnutia a jeho dopady, tak ako fajčiari, alkoholici, "fastfoodaci" či (ne)ockovani. Všetci si platíme zdravotné poistenie a máme právo na zdravotnú starostlivosť za akýchkoľvek okolností.