icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
31. okt 2017

odporúčam ked dávam nejaku studiu pozrieť si dátum publikácie, tá ktorú tu tin007 uvádza ako ukončenú sezonu, ukončená sezona teda nebola,nakolko bola vydaná vo februári 2017, to bolo v polovici chrípkovej sezony a išlo o odhad efektivity, konečné čísla som dala ja. boli vydané až v juni 2017, opakujem preverovať a už z princípu krajne nedoverovať antivaxerom, su zaujatí proti očkovaniu. fuj

adsumus
31. okt 2017

@anetkatb no napríklad ked zanedbávaš prevenciu u zubára, narok na bezplatne ošetrenie nemáš, prečo by mali tí, čo robia prevenciu doplácať na tých, čo na nu kašlu, respektíve považuju na základe bludov za nepotrebnu, či dokonca nebezpečnú

daduska3
31. okt 2017

@adsumus bože to nemyslíš vážne porovnávať prevenciu u zubára s očkovaním???

A aj moja lekárka sa vyjadrila, že očkovať proti chrípke neodporúča, len to nesmie hovoriť nahlas.

loginexistuje
31. okt 2017

Ja ockujem aj deti aj seba s vynimkou chripky hpv
Proti chripke by som sa uz nikdy nedla po mojej skusenosti ked som sa ja zaockovat proti chripke dala a manzel nie ja som chytila tu prasaciu verziu a tak blbo ze som tri tyzdne stravila na infekcnom na kramaroch A muz to mal tiez robili totiz celej rodine testy a on o dva dni bol uplne v pohode a malo to u neho velmi lahky priebeh ani lekari samy si inak moc toto ockovanie proti chripke nedavaju a to su najviac vystaveny chorym

vedvieskto
31. okt 2017

@anetkatb veď toto, že máme právo aj keď sa o seba nestaráme

vedvieskto
31. okt 2017

@loginexistuje hpv by som očkoval, nie je to len prevencia ale aj terapia

loginexistuje
31. okt 2017

@vedvieskto no praveze HPV je u mna uz bezpredmetne a dcere to lekarka neodporuca

vedvieskto
31. okt 2017

@loginexistuje gynekologička? To nie je moc progresívny názor

anetkatb
31. okt 2017

Celá táto debata je úplne zbytočná strata času. Nekonečné dohadovanie, súperenie a obhajovanie svojej pravdy. Stovky popísaných strán ktoré nevedú k ničomu! Skôr by som povedala že si tu veľa ľudí rieši svoje ego. Ľudia vypnite počítač a choďte von. Rešpektujte rozhodnutia druhých bez odsudzovania a starajte sa o vlastné životy. Svet bude hneď krajší 😘

bmuller
31. okt 2017

@vedvieskto ja som zastanca ockovania, akurat do ockovani proti chripke alebo hpv by som ludi netlacila, lebo to rozhodnutie sa dat/nedat zaockovat naozaj nema taky vplyv na ostatnu spolocnost, ako tie "povinne" ockovania. a tak to snad mala na mysli aj anetkatb...

adsumus
1. nov 2017

@bmuller no to je na zváženie nakolko očkovanie proti chrípke nemá až taký vplyv na ostatnu spoločnosť a rovnako hpv. niekedy som si myslela, to, čo je chrípka, dva dni odkýcham a dobre (nie žeby som niekedy chrípku mala), ale uhol pohladu sa mení, ked máš v blízkosti človeka, ktorý je imunosupresívny, to už nie je taká balada. odrazu berieš veci inak, to čo ja prekonám že ani neviem o tom, može zabiť milovanu osobu a milovaných ludí je v mojom okoli vela. hpv nie je o čom, nikto by nemal trpieť na rakovinu zbytočne, ked existuje prevencia, učinna a bezpečná. a čo sa lekárov týka, na slovensku za opicami, mna nechceli preočkovať mmr, lebo netreba, ochrana je doživotná a ked som bola teraz na chrípku, kukali na mna ako na martana a tie želania, len aby dobre bolo, nech sa vám nič nestane, ešteže mám rada ludí.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
1. nov 2017

petko a to zadarmo propaguješ kotlebu? z vlastnej hlavy si na to prišiel?

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
vedvieskto
1. nov 2017

@peter952 ty si čistý fanatik, vieš čo vôbec znamená rekombinovaná DNA? A veď tak štát do dokázal, není tu záškrt, poliomyelitida, čierny kašeľ, epiglotitida to nie je dostatočný dôkaz?

peter952
Odpoveď bola odstránená
vedvieskto
1. nov 2017

@peter952 ktorá daj jednu

A aký iným mechanizmom mali vymiznúť? Laryngitida je tu stále a epiglotitida čo spôsobuje haemophilus tu nie, tak to fakt nechápem laryngitidu spôsobujú víry, ktoré sa neockuju a epiglotitidu haemophilus, ktorý sa očkuje, aký iný dôkaz chceš?

vedvieskto
1. nov 2017

@peter952 a stále nemám odpoveď či vieš čo je to rekombinovaná DNA, asi nie, ale treba zdieľať obrázky, najlepšie sa zdieľajú cudzie slová, lebo tomu nik nerozumie

adsumus
1. nov 2017

@peter952 to vysvetli žltačke v bratislave a tuberkuloze na vychode slovenska, že mali vymiznúť, akosi nevymizli, aj kiahniam možeš.

peter952
Odpoveď bola odstránená
vedvieskto
1. nov 2017

@peter952 veď ale slintacka a krivacka, to sú ake príklady....nikdy nebola ani epidemia toho, šarlach je tu stále, týfus cholera sú stale akútne nemoci a epidémie týfu sa vracajú periodicky ale stále čakám rekombinovaná DNA, lebo nič a ani tu epiglotitidu si nevysvetlil, ja si priznám že hygienické podmienky ovplyvňujú nemocnosť a ich zlepšenie sa prejavilo, ale ty len niečo napíšeš zas od veci a ideš si svoje a.neodpovies na žiadnu otázku. Čistý demagóg, AKA Fico a Kotleba toto

adsumus
1. nov 2017

@peter952 práve sa šíri v afrike mor, ktorý sa ale naučil prenášať vzduchom. ked ťa oprská takýmto morom nakazený človek, bude ti celá hygiena zbytočná.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
vedvieskto
1. nov 2017

@peter952 dobre a ty to tak chápeš že to teba zmení DNA alebo že sa takto vyrobí protein v inej bunke, ktorá to neprodukuje a ten dostaneš?

peter952
Odpoveď bola odstránená
vedvieskto
1. nov 2017

@vedvieskto ty si neskutočne hlúpy človek, to nemení tebe DNA