(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
Ja ockujem aj deti aj seba s vynimkou chripky hpv
Proti chripke by som sa uz nikdy nedla po mojej skusenosti ked som sa ja zaockovat proti chripke dala a manzel nie ja som chytila tu prasaciu verziu a tak blbo ze som tri tyzdne stravila na infekcnom na kramaroch A muz to mal tiez robili totiz celej rodine testy a on o dva dni bol uplne v pohode a malo to u neho velmi lahky priebeh ani lekari samy si inak moc toto ockovanie proti chripke nedavaju a to su najviac vystaveny chorym
@vedvieskto no praveze HPV je u mna uz bezpredmetne a dcere to lekarka neodporuca
Celá táto debata je úplne zbytočná strata času. Nekonečné dohadovanie, súperenie a obhajovanie svojej pravdy. Stovky popísaných strán ktoré nevedú k ničomu! Skôr by som povedala že si tu veľa ľudí rieši svoje ego. Ľudia vypnite počítač a choďte von. Rešpektujte rozhodnutia druhých bez odsudzovania a starajte sa o vlastné životy. Svet bude hneď krajší 😘
@vedvieskto ja som zastanca ockovania, akurat do ockovani proti chripke alebo hpv by som ludi netlacila, lebo to rozhodnutie sa dat/nedat zaockovat naozaj nema taky vplyv na ostatnu spolocnost, ako tie "povinne" ockovania. a tak to snad mala na mysli aj anetkatb...
@bmuller no to je na zváženie nakolko očkovanie proti chrípke nemá až taký vplyv na ostatnu spoločnosť a rovnako hpv. niekedy som si myslela, to, čo je chrípka, dva dni odkýcham a dobre (nie žeby som niekedy chrípku mala), ale uhol pohladu sa mení, ked máš v blízkosti človeka, ktorý je imunosupresívny, to už nie je taká balada. odrazu berieš veci inak, to čo ja prekonám že ani neviem o tom, može zabiť milovanu osobu a milovaných ludí je v mojom okoli vela. hpv nie je o čom, nikto by nemal trpieť na rakovinu zbytočne, ked existuje prevencia, učinna a bezpečná. a čo sa lekárov týka, na slovensku za opicami, mna nechceli preočkovať mmr, lebo netreba, ochrana je doživotná a ked som bola teraz na chrípku, kukali na mna ako na martana a tie želania, len aby dobre bolo, nech sa vám nič nestane, ešteže mám rada ludí.
@peter952 ty si čistý fanatik, vieš čo vôbec znamená rekombinovaná DNA? A veď tak štát do dokázal, není tu záškrt, poliomyelitida, čierny kašeľ, epiglotitida to nie je dostatočný dôkaz?
@peter952 ktorá daj jednu
A aký iným mechanizmom mali vymiznúť? Laryngitida je tu stále a epiglotitida čo spôsobuje haemophilus tu nie, tak to fakt nechápem laryngitidu spôsobujú víry, ktoré sa neockuju a epiglotitidu haemophilus, ktorý sa očkuje, aký iný dôkaz chceš?
@peter952 a stále nemám odpoveď či vieš čo je to rekombinovaná DNA, asi nie, ale treba zdieľať obrázky, najlepšie sa zdieľajú cudzie slová, lebo tomu nik nerozumie
@peter952 veď ale slintacka a krivacka, to sú ake príklady....nikdy nebola ani epidemia toho, šarlach je tu stále, týfus cholera sú stale akútne nemoci a epidémie týfu sa vracajú periodicky ale stále čakám rekombinovaná DNA, lebo nič a ani tu epiglotitidu si nevysvetlil, ja si priznám že hygienické podmienky ovplyvňujú nemocnosť a ich zlepšenie sa prejavilo, ale ty len niečo napíšeš zas od veci a ideš si svoje a.neodpovies na žiadnu otázku. Čistý demagóg, AKA Fico a Kotleba toto
@peter952 dobre a ty to tak chápeš že to teba zmení DNA alebo že sa takto vyrobí protein v inej bunke, ktorá to neprodukuje a ten dostaneš?

odporúčam ked dávam nejaku studiu pozrieť si dátum publikácie, tá ktorú tu tin007 uvádza ako ukončenú sezonu, ukončená sezona teda nebola,nakolko bola vydaná vo februári 2017, to bolo v polovici chrípkovej sezony a išlo o odhad efektivity, konečné čísla som dala ja. boli vydané až v juni 2017, opakujem preverovať a už z princípu krajne nedoverovať antivaxerom, su zaujatí proti očkovaniu. fuj