icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
peter952
Odpoveď bola odstránená
vedvieskto
1. nov 2017

@peter952 nevieš absolútne nič, točíš nonstop o štúdií a že daj ju, ja nemám čo dokazovať keď vidím napríklad že epiglotitida není a na to deti umierali a každý pediater sa toho bál, to že zdieľaš obrázok kde píšu niečo o rekombinovanej DNA a sám tomu nerozumieš je klasika a to že si myslíš že ti zmenia dna je ďalšia klasika, teba mi mali zavrietza šírenie poplašných správ

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
vedvieskto
1. nov 2017

@peter952 veď ja sa očkujem a budem aj moje deti a určite budú mať lepší život ako tvoje 🙂

peter952
Odpoveď bola odstránená
aristka
1. nov 2017

@peter952 ty si tiez jeden z tych co ma deti zaockovane a teraz tu vyskakujes ako hrdina co neockuje ,,fakt si uz na smiech".

vedvieskto
1. nov 2017

@peter952 alergie ani nespomínaj, veď ty ani nevieš že sa ľudia imunizujú na alergény....

Hej na internete je veľa matiek čo si vymieňajú informácie, lebo hľadajú podporu vo svojich drblych metódach a vo svojom okolí nemajú žiadne čo su ako ony, tak to hľadajú na nete, kde je väčšia šanca nájsť niekoho, kto ich môže iba trolliť

adsumus
1. nov 2017

Proti chrípke sa neočkuje ani päť percent Slovákov. Ak v Rakúsku ochorie nezaočkovaný človek, plne si hradí liečbu. U nás taká prax zavedená nie je.

https://dennikn.sk/587970/lekar-antivakcinacne-...

wewe7771
1. nov 2017

@adsumus Mna zaujimaju nazory pre aj proti,ale nehnevaj sa, "Krištúfková je predsedníčkou Slovenskej epidemiologickej a vakcinologickej spoločnosti". To je ako keď sa riaditeĺa cukrovaru opytaš, či je cukor zdravy....

adsumus
1. nov 2017

@wewe7771 kludne sa informuj u koho chceš, možeš sa učtovníčky pýtať na očkovanie alebo IT pracovníka na mestskom urade, popierača choroby AIDS ako je peter, kohokolvek. Riaditel cukrovaru bude tvrdiť vylučne že cukor je zdravý podla teba?

vedvieskto
1. nov 2017

@wewe7771 spýtaj sa radšej Petra, on je rodič, to je viac dôveryhodné

peter952
Odpoveď bola odstránená
vedvieskto
1. nov 2017

@peter952 ale prečo ja to mám hľadať , ja ju nepotrebujem, ty sa na ňu odvolávaš

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/veda/2288986-d...

Peťko napapaj sa

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
1. nov 2017

Táto správe je určená pre administráciu, ktorá akosi ignoruje, čo sa deje na fore.

Otravovanie
Ďalšiu formu trollovania predstavuje neustále kladenie otázok, na ktoré sú odpovede zrejmé alebo sa dajú ľahko vyhľadať. Na druhú stranu to, čo jeden človek chápe, pre iného môže byť úplne nezrozumiteľné. Ak redaktor kladie stále hlúpe otázky, poskytnite mu zdroje, kde si môže odpovede vyhľadať. Môžete ho odkázať aj na Wikipédia:Potrebujem pomoc alebo na krčmu. Ak pokračuje, zdvorilo mu vysvetlite, že rád pomáhate, ale ste dosť zaneprázdnený alebo zaneprázdnená. Ak pokračuje v kladení týchto otázok, aj keď ste mu ich vysvetlili, alebo sa začne žalovať, že mu nechcete pomôcť, je tu šanca, že je to troll. Ale aj tak môže byť len lenivý alebo zmätený. Zo všetkých typov trollovania je práve pri tomto nesmierne dôležité nedať sa vytočiť. Pamätajte: Wikipédia je zdroj poznania. Buďte priateľskí, keď poskytujete vedomosti ľuďom. V extrémnych prípadoch to však môže byť forma trollovania, a potom nie je nemiestne povedať dotyčnému, nech vás nechá na pokoji, ak ste dopredu podnikli primeraný pokus odpovedať na jeho otázky.

https://sk.wikipedia.org/wiki/Wikipédia:Troll

vedvieskto
Odpoveď bola odstránená
adsumus
1. nov 2017

@vedvieskto peter napísal, že má hiv už viac ako 15 rokov, treba brať do uvahy.

vedvieskto
Odpoveď bola odstránená
vedvieskto
1. nov 2017

@adsumus hádam z očkovania nie?

adsumus
1. nov 2017

@vedvieskto bude bohužial je to choré.

adsumus
1. nov 2017

@vedvieskto to zatial nepísal, žeby to mal z očkovania, ja si myslím, že klasika. ale možno dojde s teoriou že to má z očkovania ked bol batola.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
1. nov 2017

@peter952 ja som tiež mladšie dieťa a neviem, čo su choroby, narozdiel od mojho strašieho surodenca, ešte ani kiahne som nechytila a to sme spali spolu v posteli a sme obe očkované. hm? podla mna končí tvoj biznis padáááááá

vroni
1. nov 2017

@adsumus, toto: "Ak v Rakusku ochorie nezaočkovaný človek, plne si hradí liečbu." je ciste, nefalsovane klamstvo. Neviem, ci pochadza z hlavy pani doktorky alebo novinara, ale je to sprosta loz. Rakusko nie je rovnikova Afrika, ockovanie je v plnom rozsahu nepovinne az dobrovolne a ziadne represie neexistuju. A uz vobec nie take, ze by si niekto musel hradit liecbu sam. Jediny dovod, preco by si niekto musel hradit liecbu sam je situacia, ked nema zdravotne poistenie (co je sice technicky narocne ale mozne)

aristka
1. nov 2017

@vedvieskto no a s takymito tu bojujeme niekolko rokov a vies co je zvlastne ,ze stale dokazu mamicky vystrasit aj napriek tomu ,ze im ukazes tu verejne ,ze fakt trepu hluposti ....ja si fakt casto pripadam ,ze gramotnost naseho obyv.je miziva ,ked dokazu podliehat šarlatanom ,ako negramotni ludia v afrike ,kde šarlatanstvo prekvita a je to krásny biznis....,,no ,ale tu je to vsetko z čistej lásky k blížnemu,,

vlastosk
1. nov 2017

Neviem ci ste sa s tym stretli, ale moje dieta ockovane nemam, Ma necele dva roky a chore este nebolo ani raz. Taktiez 4 kamarati nemaju ockovane dieta, vsetky zdrave a ani raz neboli chore. Naopak 15 znamych som sa pytal co ockovali deti a kazde jedno do dvoch rokov bolo opakovane chore...nesmrdi tu nieco?

adsumus
2. nov 2017

@vroni nepovinne okčovanie máš všade vo svete, ale realita je taká, že na slovensku je očkovanie menej povinne ako v zahraničí, to s hradením liečby som čítala z viacerých zdrojov a ma to logiku, ludia sa ti nebudu skladať na liečbu ak odmietaš prevenciu, prosím neporovnávať s alkoholizmom to je duševna choroba, neočkovanie zatial nie, dalej v zahraničí musíš žiadať o vynimku z očkovania, uvádzaš očkovací status do skol a skolok, musíš dodržiavať karantenu, plus prichádzaš o benefity v pomerne dosť velkej výške až 10000 dolárov v austrálii, uvádzam ako príklad, v usa ak odmietneš rozhodnutie sudu, že si máš zaočkovať deti, ideš do vezenia, takže neviem ako je to s tým rakuskom ak máš ine informácie poprosím doložiť. dakujem.

djubka
2. nov 2017

Prosim vas, to co je za peter? Ved on vam tu robi vojnu! Viem ze su bio matky a teraz uz viem aj o petrovi, ako v tej rozpravke.... 😁😁😁😁😁😁