icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
vroni
2. nov 2017

@adsumus, mne je uplne fuk, co a ako si riadia pofiderne anglofilne kultury. Nezijem tam, zit sa tam nechystam a ich predpisy ma nastastie nemusia vzrusovat. Clanok hovori o Rakusku, kde zijem uz 13 rokov a v zakonoch sa celkom slusne vyznam. Nic take, ako sa v tej vete tvrdi NEEXISTUJE. Takze, nech sa paci, zober si vsetky rakuske zakony plus vykonavacie predpisy k nim a zistis, ze tam nic take nie je. Inak sa “neexistencia“ predpisu dokazat neda. Vela stastia pri studovani: https://www.jusline.at/bundesgesetze

lauritka
2. nov 2017

@vlastosk ja zaae poznam v okoli 37 ludi co maju deti ockovane.z toho.z toho jeden nexaockovany dospely na chripku.2 deti neockko
4 deti do dvoch rokov mali len nádchy a soplikz.dve hnackovali. A co tu smrdi??? Cely prispevok.lebo som si ho vycucala prave z prstu ako ten tvoj co nedokazuje zhola nic.je to na baze jedna babka povedala.

lauritka
2. nov 2017

@djubka one je macher.vie aj to co ini nevedia..Illuminats know it better...😉

senta_sofia
2. nov 2017

@vlastosk ozvi sa, ked ho umiestnite do kolektivu... pokial je to jedinacik alebo nema starsieho surodenca v skolke, nie je to ziadna rarita a dalsia vec, ze co je povazovane za chorobu.

peter952
Odpoveď bola odstránená
djubka
2. nov 2017

Ved vidim, drzi sa svojej temy... Nezabudne napisat to slovo... Aby sa nezbudlo!!! 😂😂😂😂😜😛😛😛

peter952
Odpoveď bola odstránená
aristka
2. nov 2017

@vlastosk tak to je len vypovedna hodnota ,moj muz ocko ,nevie co je chroroba ,moje dve deti ocko tuk,tuk nevedia ,co je choroba a celkovo pri vsetkych nas bacilky ci virozy obchadzaju ....hm...budeme este dedukivat...

bmuller
2. nov 2017

@vlastosk prepana, ale ake ochorenia provnavame, ze ich maju ockovane viac oproti neockovanym? ze tie "ockovane" deti maju viac nadchu, teplotu, kasel a sople? to ma byt dokaz skodlivosti ockovania?
ako naozaj, nech sa tu prihlasia rodicia d 2 a viac detmi, z ktorych kazde bolo ockovane - a stavim sa, ze drviva vacsina ich tu skonstatuje, ze jedno ich dieta bolo viac chore ako druhe. proste je to normalna individualita organizmu.
asi vsetci, co sme tu, sme boli ockovani povinne= mame rovnaku startovaciu poziciu pre porovnavanie... a hlasme sa, kto bol kolkokrat minuly rok chory. asi najdeme doooost velke rozdiely :-P

adsumus
2. nov 2017

@peter952 peter ale ty klameš rodičov ved tu sám dávaš "studie" kdedeti neboli očkované a boli auti viac ako bežná populácia. a potom dáš že nemaju vobec autizmus

http://www.vaccineinjury.info/survey/results-un...

adsumus
2. nov 2017

@vroni no ved som sa ťa slušne pýtala na zdroj odkial čerpáš, ja tiež poznám ludí, ktorí žiju v rakusku ale nechce sa mi ich otravovať, ty to máš z osobnej skusenosti, že si bola chorá na očkovaním preventabilné ochorenie a nemusela si si platiť? alebo na základe čoho to tvrdíš, či mi má stačiť, že tam žiješ, ale ved ludia popíšu kde čo.

vroni
2. nov 2017

@adsumus, ano, mala som cierny kasel. Nie, nemusela som si platit nic, nikto sa ma na moj ockovaci status ani nepytal. Dcerina spoluziacka dostala rubeolu (dostalo ju celkovo 6 deti v triede, ale s inymi rodicmi som nehovorila), ockovaci status ma skola v podkladoch (netusim, ci ostatne deti boli ci neboli ockovane), neplatili nic, svokrina suseda (starsia pani) dostala tetanus, liecba bola narocna, dlha (asi aj draha, to neviem) a zdarma. Tolko k praxi. Na uplatnovanie takehoto principu by musel existovat zakon alebo aspon vykonavaci predpis. Neexistuje. Ale celkom vazne: obrat sa na stranku sva.at, to je najvyssi organ poistovni, kludne mozes aj v anglictine a dostanes zarucene fundovanu a korektnu odpoved.

adsumus
2. nov 2017

@vroni no nejako z tvojej odpovede mi nevyplynulo, žeby tí ludia vrátane teba neboli očkovaní. druhá vec ako vieš že rodičia detí chorých na rubeolu nič neplatili, sleduješ ich financie, akosi si ma nepresvedčila. ak niečo označím ako klamstvo dokladujem, prečo je to klamstvo inak je to len ohováranie.

evittam
2. nov 2017

@vroni Ja sa ti divim,ze vobec stracas cas. Tu su irelevantnejsie zdroje ako topky, cas, hlavnespravy a spol.😉 Ale pozor, len v tom pripade ak pisu v prospech vakcín.😎😉

evittam
2. nov 2017

@vroni ... treba dolozit kópie zdravotnej dokumentácie spomenutých osôb, mena,adresy a ostatne osobné údaje lekárov a aj tak to bude len "klamstvo".😉

adsumus
2. nov 2017

@vroni inak ocenujem, že máš deti zaočkovane proti čiernemu kašlu, zjavne sa od teba nenakazili, celkom rozumné rozhodnutie. 👍

adsumus
2. nov 2017

@evittam už si zase prišla vyrývať, človek sa nemože baviť ako človek s človekom, lebo dojdeš ty a začneš zhadzovať, daj pokoj.

evittam
2. nov 2017

@adsumus Ja nevyryvam ani nezhadzujem. Robis to sama. Diskutujem a pisem len a len k veci. Nakolko ty tu zhadzujes ludi ak daju link na uvedene zdroje ak je to proti vakcínam ale ty ich tu veselo dávaš ak je tam článok za vakciny a očkovanie, vtedy je to uz irelevantny
zdroj lebo ti vyhovuje. 😉 Klames o iných a aj to je v poriadku...v tvojom zmyslani. Cize ty daj pokoj slusnym ludom a neoznacuj ich za klamárov.

adsumus
2. nov 2017

@evittam ja nikoho za klamára neoznačujem, ja sa dotazujem na základe čoho vroni píše, že lekárka či časopis klame. mna to fakt zaujíma. inak zdrj hlavne správy by som nepoužila ani náhodou, to mi nepripisuj, to používaju antivaxeri.

adsumus
2. nov 2017

@evittam a čo hovoríš na petra ktorý raz tvrdí, že neočkovane deti nemaju autizmus a raz, že maju dvakrát tolko ako bežna populácia?

vroni
2. nov 2017

@adsumus, za tvoju neschopnost pochopit pisany text nie som zodpovedna. A co ty ocenujes, tak to uz mi je nacisto ukradnute. Asi tak, ako to, ci som ta presvedcila. Dala som ti adresu, oficialnu a uradnu, kde ti odpovedia, prever si to u zodpovednych. Zatial tu hrubo klame a zavadza jeden clanok. Pytat si link na dokaz neexistencie zakona je logicky nezmysel. Ked nieco neexistuje, tazko na to bude odkazovat link. Ale to fanatikovi nevysvetlis. On si bude trepat svoje bludy, lebo si ich domyslel z textu, ktory nikto nenapisal. Ja si uz dlhsie myslim, ze ty si tuto s petrom jedna osoba. Rovnaky fanatizmus, trepanie od veci, on obrazky, ty linky, ale jasne, vsetci su blazni len ty si slnecnica. Ci su moje deti ockovane, cim a kolko je nastastie vecou medzi mnou a ich pediatrom a nie medzi choromyselnym fanatikom a zborom odbornikov z modreho konika.

peter952
Odpoveď bola odstránená
evittam
2. nov 2017

@adsumus Ale "nehovor"....🙂😉 Mas tu par odkazov na topky a spol. takze zase len klames.😉

evittam
2. nov 2017

@adsumus Peter je mi ukradnuty, ....

peter952
Odpoveď bola odstránená
evittam
2. nov 2017
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
3. nov 2017

@evittam ešte raz hlavne správy akozdroj nepoužívam, takže tvoje opakovane utoky na mna, že klamem hlásim administrácii, aj ked ako vždy zbytočne.

evittam
3. nov 2017

@adsumus Tak sa ospravedlňujem-hlavne spravy beriem spat. Bol to len priklad.😁😉

evittam
3. nov 2017

@adsumus Ale nechajme to tak.😉