icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
lenadka
20. nov 2017

@peter952 to je len tvoja hypotéza že by zanikla, prečo zanikli práve kiahne proti ktorým sa očkuje a ovčie kiahne majú rovnaký výskyt chorobnosti ako voľakedy? Vlastne jen mizive percento ľudí čo ich neprekonali, napriek vysokému hygienickemu štandardu.

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
20. nov 2017

@peter952 a graf na tbc na úmrtnosť si dal, nie na počet ochorení. Či nechápeš rozdiel??? 😁 To vôbec nesúvisí s liečbou, liekmi, očkovaním 😎

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
20. nov 2017

@peter952 a čo žltačka A v osadách? Každý rok niekoľko. Zaujímavé, že preventivne očkovaný neochorie nik, pár zaočkovanych v inkubacneho dobe ochorie, ale preventívne očkovaný neochorie nik, napriek

lenadka
20. nov 2017

tomu z hygienická úroveň je na nulovej úrovni naďalej.

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
20. nov 2017

@peter952 všimol si si roky odkedy to klesá? Úmrtnosť nie chorobnosť o chorobnosti graf nehovorí a chceš povedať že TBC sa liečila v roku 1930 rovnako ako v 1960? Či logika nefunguje?

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
20. nov 2017

@peter952 ovčie kiahne sú na ústupe? Si robíš srandu, že? 😂 Akurát že asi žijem v inej krajine na výnimočnom mieste keďže spolužiaci mojich detí ich všetky mali a moje ako posledné, všetci príbuzný chcete mali, všetci koho poznám ich mali. Každý rok je niekoľko epidémií kiahní 🤔

lenadka
20. nov 2017

@peter952 tá žltačka sa pravidelne v osadach vyskytuje a ja ti opakujem že preventívne očkovaný neochorie NIK. A že sú nové epidémie áno však koľko ich ročne pribudne, miešajú sa medzi sebou migrujú z osady do osady a stále nie sú všetci zaočkovaný.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
abbey1
20. nov 2017

@lenadka Môžem len dotaz? V tejto téme vystupuješ ako matka, alebo ako pracovník hygieny šíriš povedomie?

lenadka
20. nov 2017

@peter952 a ešte jedno mi vysvetli citujem ťa "musi sa dosiahnut vysoky hygienicky standard na dostatocne velkom uzemi"
A toto mi prezraď ako zabezpečiť???
Pracujem na hygiene a čo nenariadiš, za čo pokutu nedáš to sa neurobí, len obyčajné reštaurácie v niektorých som ako na klavíri a nepomôže nič! Aj to na mieste zavriem, najmú si firmu, spraví im komplet samotu, podajú žiadosť nanovo sa otvorí a o mesiac sú v takej istej sedačke a stále dookola. Ako chceš zabezpečiť ten vyšší hygienický štandard? Podľa mňa je súčasnosť strop.

lenadka
20. nov 2017

@abbey1 oboje, no v prvom rade ako matka.

bmuller
20. nov 2017

@lenadka su na ustupe, pocty neklamu... v minulosti ich mali mnohi aj 2x za zivot 😀 😉

lenadka
20. nov 2017

@peter952 ale tie choroby nezanikli, stále si nečítal tú výročnú správu, pozri si to tam, dokonca je niekoľko ochorení za rok. Prečítaj si prečo sa nešíria aké protiepidemiologickymi opatreniami sa robia.

lenadka
20. nov 2017

@peter952 skus si to pred spaním niekedy prečítať realitu v SR
http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conten...

peter952
Odpoveď bola odstránená
evittam
20. nov 2017

@lenadka Bohuzial nepoznám vakcinu,ktora mi zaruci co tvrdis. A ani to,ze to tvrdis ty mi to bohužiaľ nezaručí. Ale nevadí. Odpoved si mi dala. Dakujem. Viac ma nezaujíma a nemienim viac diskutovat.

evittam
20. nov 2017

@aristka Ale chapem. Nemusís mat strach. A uz prestaň stále vyťahovať tu ekonomiu. Uz si trapna. A predstav si,ze ani v tom nemáš pravdu-ani tam vzdy nie je 2 a 2 styri.😉

evittam
20. nov 2017

@lenadka A posledne- "u vacsiny populacie to tak je"... Kolkym detom sa tie testy robia, kolki rodičia sa o to vôbec zaujimaju?! Myslíš,ze tych 95% zaockovanych? Ale ti co ani nevedia aku vakcínu davaju dietatu, proti čomu vlastne a vedia,ze je to len "do rucicky ci nozicky" a nic viac ich nezaujima....To je ta vacsina populacie,ktora si dala urobiť testy na imunitnu odpoveď...

aristka
20. nov 2017

@evittam sa hanbis co robis a comu rozumies ....

evittam
20. nov 2017

@aristka 😂😂😂

evittam
20. nov 2017

@aristka Ja sa nemam za čo hanbit.

aristka
20. nov 2017

@peter952 mor zanikol ...takze niekedy v jeseni pocuvaj mestky rozhlas alebo si ho precitaj na nete ,ked budu vyhlasovat ,,pozor na psikov v tych a tych dnoch....a napisu ti aj preco ...a uprimne ,my nie sme hovedzi dobytok ,ktori sa pri nakaze aj napriek karantennym opatreniam likviduje ...inak si dostuduj kvapockovu infekciu a fekalno oralnu...a clostridie tetani uz vies....inak peto ,co na teba hovori predseda hnutia av prevco.

aristka
20. nov 2017

@evittam tak co riesis...