icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
lenadka
19. dec 2017

@libawet v tomto som pesimista, asi sa vrátiť späť k prírodným veciam sa ani nie že nedá, ale už je všetko tak znečistené a vyzerá to že lepšie to nebude, veď len nedávno bol medzinarodný summit o znižovani emisií a vôbec sa nedarí to dodržať. Bohatšie krajiny začali presúvať výrobu do Číny lebo mala povolené vyššie limity, "super" riešenie. Kamarát napr. robí v hlinikárni v ZH tam z okolia vysťahovalu obec lebo ľudia začali byť chorý na rôzne formy rakoviny a na dýchacie cesty. Hlinikáreň namontovala ultra špeciálne filtre, ktoré vypínajú lebo šetria. Ak príde inšpekcia kým prídu k ich kontrole stihnú ti zas zapnúť. Možno si vymýšľa a možno nie, ak nie tiež "super". A to je len pár príkladov 😏

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
19. dec 2017

@peter952 vakcina sa pichá priamo do krvi???? :face_palm: si zas zaperlil.

adsumus
19. dec 2017

@peter952 peter klameš ludí, take studie existuju a su jednoznačne už sme ti tu ich dávali velakrát, ignoruješ ich, vyvolávaš dojem, že veda nie je jednotná, je, to ty nemáš ničím podložene svoje názory a neočkovane deti zatial doplácaju na antivax klamstvá, ktorými krmíš statočne rodičov, prečo nedokážeš a nežiadaš od antivaxerov od seba dokazy pre vlastne tvrdenia? neviete doložiť, respektíve ak niečo doložíte, bud je to klamstvo alebo dokážete, že očkovanie je bezpečne a učinne.

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
19. dec 2017

@peter952 a prečo by som mala niečo nové odmietať? Jedine ak to vyrobíš a odporučíš ty, naslovovzatý odbornîk 😁.
Tak ako sa vakcina pichá priamo do krvi.
Tak je zaujímavé, že niektoré látky sa pichaju do svalu a do žíl (krvi) sa nesmú a naopak, asi by si inakšie kukal keby ti také kalcium pichnú do svalu. Kto vie prečo sa to tak robí?🤔😋

lenadka
19. dec 2017

@peter952 sa to čo inhalujeme sa do krvi nedostane? Hej? Vážne? 😂 Taký kyslík napríklad, ale aj jedy, už si počul o tom že sa niekto otrávil vdychovanim? Mechanizmus účinku je teda v čom iný keď do krvi sa to dostane tiež? Ešte som o nich tých nových inhalacnych nepočula preto sa pýtam.

peter952
Odpoveď bola odstránená
lenadka
19. dec 2017

@peter952 však to vysvetli nie len pre mňa ale aj ostatných v čom to je iné a lepšie.
Aj kalcium keď vypiješ je neškodné ale šup do svalu a inakšie by si trpel. Asi preto má každé svoj spôsob podávania. Ale nehovor mi, že čo inhalujeme sa do krvi nedostane.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
20. dec 2017

Výstraha pre všetkých odporcov očkovania detí? Mamička ho podcenila a doplatila na to vlastným životom!

Ako sa to mohlo stať? Tehotná matka, ktorá prišla do nemocnice s ušnou infekciou, zomrela po urgentnom cisárskom reze. Smrteľné ochorenie zrejme mohla dostať od svojho staršieho potomka.

https://www1.pluska.sk/Zaujimavosti/Vystraha-pr...

adsumus
20. dec 2017

Nové dno antivax propagandy, používaju fotografiu dieťaťa, živeho a očkovaneho, ktoré vydávaju za mrtve a píšu, že zomrelo po očkovaní, je to príšerne rpečo sa títo ludia takto zahrávaju s našimi citmi. Dieťatko má dnes 5 rokov a je synom Breydena Howieho, ktorý ich požiadal o stiahnutie tejto fotografie, ale bez uspechu.

http://fr.newsmonkey.be/article/21344

tin007
20. dec 2017
adsumus
20. dec 2017

všetci vieme, že nám očkovanie z detsva nemusí zabezpečiť stopercentnu imunitu o 40 rokov, preto sa v zahraničí preočkuvaju aj staršie ročníky, u nás zatial zdravotníci dovod nevidia. ale asi sa to bude meniť, kedže už su ospyky aj u nás. ináč osypková tema je vedla. založil ju odporca okčovania ako dokaz, že u nás epidemia nehrozí, hahaha, ale akosi sa kopol.

tin007
20. dec 2017

Rozhovor s Dluholuckym http://new.kzu.sk/index.php/2-uncategorised/15-...

"Aký je najväčší efekt vakcinácie?
Neochoriete. "

😀

libawet
20. dec 2017

@peter952 pozri sa, všetko, čo sem dávaš o očkovaní, je akoby vytrhnuté z celk. kontextu. Nedá sa na to takto pozerať ako to robíš Ty, lebo to nie je celkom objektívne, treba to naozaj rozobrať a preskúmať z každej strany. Verím, že aj to, čo sem dávaš, Tvoje názory na očkovanie - tiež je v nich kus pravdy, nepopieram to, no aby bol obraz na vec kompletný a ucelený, treba zvážiť všetky faktory, ktoré tam vstupujú, jednotlivé prípady detí, ktoré po očkovaná ochoreli, či zomreli. Ich komplexný zdravotný obraz a až vtedy by sa dalo naozaj povedať, prečo a z čoho naozaj to dieťa ochorelo, či nebodaj zomrelo a čo bolo tou pravou príčinou. Vieš, čo je dnes už na 100% v poriadku? Ak sa pozrieš okolo seba, tak asi nič. Máme znečistenú prírodu, vzduch, vodu, pôdu, rieky, lesy, stromy, kvety, vymierajú včely, motýle, zvieratá, rastliny, máme pokazené vzťahy, ako aj partnerské, tak aj medziľudské, pracovné, ak aj sa nájde niečo " košér" , tak už je to pomaly vzácne a Ty chceš, aby v tomto všetkom marazme, ktorý sme si urobili my ľudia sami, sme boli práve my ľudia v poriadku ? A prečo ? To nedáva logiku, že ? Jediné, čo nám ešte zostáva - zmeniť seba samých od základu - nevidieť len seba a svoje potreby, prestať byť hamižní a pažraví na úkor tejto planéty...pýtam sa však - dá sa to ešte, nie je už neskoro? Myslím si a je to môj osobný názor, že už pre našu planétu a nás, ľudí, nie je šanca, že sme ju už prešvihli. Nemáme na to, nedorástli sme do levelu, kde by sme nevideli len seba, a preto ako ľudstvo skončíme. Ale nesmútim, pretože táto planéta sa spamätá, možno o takých tisíc, milión rokov a bude zasa taká ako bola kedysi, no bez nás...ale tak nám treba, nič iné si ani nezaslúžime, my sme na tejto nádhernej, modrej planéte anomália, ktorá tu nemala byť.

libawet
20. dec 2017

@tin007 myslím, že to je objektívna odpoveď asi všetkým antivaxerom.

tin007
20. dec 2017

@libawet prosim?

A vsetci ti ludia, ktori boli ockovani a ochoreli na chorobu, proti ktorej boli ockovani, vakcinou ktora ich mala chranit...?!

Vid cerstve pripady osypok u dospelych muzov v BA - boli ockovani 2x proti nim.
Dalsie pripady - cierny kasel, dostali ho mnohi ockovani, pripady mumpsu na SK - viac ako 3/4 boli ockovani atd.

libawet
20. dec 2017

@tin007 ale on to tam vysvetľuje, prečo sa tak deje.

tin007
20. dec 2017

@libawet
Dluholucky rad vselijako vysvetluje; hlavne tak ako sa mu to hodi.

Uviedla som ti konkretne pripady, kde teda jeho tvrdenie, ze po vakcinacii neochories je loz.

V tom rozhovore rozprava o tom, ako bola "ziva" vakcina proti obrne nahradena bezpecnou. Este v r. 2005 vyhlasoval, ze "vyborna"a "povinna"a v 2007 ju oznacil za "neprijatelnu z celosvetoveho hladiska".

libawet
20. dec 2017

@tin007 tak vieš, ja za očkovanie som, ale nie proti "všetkému", určite by som napr. nedala dieťa očkovať proti ovčím kiahňam alebo dcéru proti papilovírusu. Myslím si, že aj v očkovaní si treba zachovať zdravý rozum a nie ísť do extrémov, aj tu platí tá zlatá stredná cesta ako vo všetkom. Toho Dluholuckého nepoznám, nechodím na takéto stránky, a nič iné som teda od neho nečítala, preto sa mi tento článok zdal objektívny.

tin007
20. dec 2017

@libawet To, aky mas postoj k ockovaniu je tvoja sukromna vec.
Ja som upozornila na to, akym sposobom o ockovani komunikuje clovek, ktory bol (myslim, ze uz nie je) jednym z prednych predstavitelov a tvorcov/navrhovatelov povinneho ockovania v SR. Pisem o tom, ze raz tvrdi nieco, potom nieco ine a hlavne, ze jeho tvrdenia nezodpovedeju realite.

Napr. vcera sa vyjadrovala jedna MUDr. k dalsiemu pripadu osypok v BA; dospela zena, ockovana. Povedala nieco v tom zmysle, ze vakcina proti osypkam nebola taka ucinna, ako tie, ktore sa zacali pouzivat neskor.

libawet
20. dec 2017

@tin007 to, že som za očkovanie - tým som chcela vysvetliť, prečo som tak reagovala na ten Tvoj príspevok " Dluholucký ".
No, ťažko sa rozprávať na takúto tému, kde ja som " za " , Ty si " proti " , to je ako s vierou, radšej sa o tom nebaviť, lebo väčšinou sú z toho hádky, ale tak netreba to brať osobne, čím nemyslím, že to tak vnímaš Ty alebo ja....naozaj ťažko povedať, ako a či je očkovanie účinné alebo nakoľko je neúčinné a škodné alebo či je to len ťažký biznis. Som 72 ročník, bola som očkovaná na všetko, čo vtedy bolo, nemám žiadne problémy a ani moji rovesníci alebo kolegovia, tak neviem - boli sme odolnejšia generácia alebo tie vakcíny boli lepšie, kvalitnejšie alebo nebolo tých očkovaní ešte toľko? Môj syn je 95 ročník a tiež bol očkovaný na všetko, čo vtedy bolo dostupné, je v poriadku, nemá a nemal žiadne problémy a ani ako bábo nemal, takže čo na to povedať? Dávala som aj preočkovať proti tetanu pred 5 rokmi, nič mi z toho nebolo, a som očkovaná aj proti hepatitíde typu A, aj B, to sme sa celá rodina dávali pred 10 rokmi, boli sme a sme v poriadku, tak neviem...

tin007
20. dec 2017

@libawet
To, ze ty, tvoje dieta, ci rodina su po ockovaniach v poriadku je super, nie kazdy ma to stastie.

libawet
20. dec 2017

@tin007 veď dobre, ale to som skôr uviedla preto, že kde je teda ten problém? Akože hádzať to všetko na očkovanie....nepripadá mi to objektívne.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
21. dec 2017

to je zvláštne, že hyenizmus antivaxerov, ked vydávaju žive dieťa za mrtve v dosledku očkovania, spoludiskutujucim proti okčovaniu neprekáža, prekáža im zovšeobecnenie učinku očkovania, že ludia neochoreju. ked som raz bojovník za pravdu, tak som, či toto mi vadí hento mi nevadí, ale to je sposob ako antivax vedie svoju kampan, vypichne čiastkove informácie a argumentuje nimi ako keby to boli závery, nie su.

adsumus
21. dec 2017

Ak vás zaujíma v akej miere choreju neočkovaní a očkovaní, treba sledovať štatistiky, ktoré sa robia na základe všetkých chorých, nie troch medializovaných prípadov,

1November 2016 to 31 October 2017 bolo v europe 13,726 chorých na osýpky, neočkovaní predstavovali, neočkovaní tvorili 87% prípadov, zaočkovaní jednou dávkou 8% a plne očkovaní len 3% chorých. 30 ludí zomrelo.

https://ecdc.europa.eu/sites/portal/files/docum...

tin007
21. dec 2017

Zaujimava informacia k osypkam v CR
- hned druha strana je tam spomenuta epidemia, ktora bola tento rok v CR (najma na Ostravsku) k 18.tyzdnu (posledny pripad bol tusim v juli) - 47% chorych malo aplikovane 2 davky vakciny proti osypkam
https://www.khspce.cz/wp-content/uploads/predna...
Plus je tam detailne popisane ako su rizikove starsie ockvoane rocniky; ako deti preockovavali, ked zistili, ze nemaju protilatky a aj tak choreju (uz teraz ako dospeli).

libawet
21. dec 2017

@peter952 ale aké sú to deti, ktoré majú to a to x krát častejšie po očkovaní? Aký je ich celkový zdravotný stav? Ako sa narodili? Z akého tehotenstva? Z akého oplodnenia? Koľko mali ich rodičia rokov, keď ich plodili? Ich celková zdravotná genéza. Dedičnosť. Tam je toľko faktorov, čo tam vstupujú...prečo zdravému jedincovi po očkovaní nič nie je a ani v dospelom veku? Toto zasa zaujíma mňa.