icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
10. jan 2018

@peter952 a čo ta prekvapuje, že aj očkovany ochorie, ano niektorým ludom sa imunita nevytvorí aj napriek očkovaniu a to ťa neprekvapuje, že nevypukla epidemia, že tu máme pár chorých, čo myslíš, prečo? a ak píšeš o detoch skaličených očkovaním, možno by to chcelo podoprieť dokazmi, lebo tých deti bolo kvantum , ale mnohé z nich vymyslene a ine zas trpeli niečím iným nie očkovaním, inak je to len strašenie a balamutenie a deti zostanu nechránene voči chorobe, bude ich potom tvoje hnutie e ty finančne podporovať ak zostanu postihnuté?

adsumus
10. jan 2018

a ešte ma zaujíma ako si myslíš, že budu taketo epidemie zvládať ludia s oslabenou imunitou napríklad, ktorý su infikovaní virusom hiv, písal si, že to je aj tvoj prípad, celkom ma zaujíma ake máš riešenie, budeš užívať vitamíny, sprchovať sa v studenej vode? aký je plán? mnohí maju oslabenu imunitu, takže čo miesto okčovania radíš týmto ludom aj sebe?

eva8
10. jan 2018

@tin007 ať teraz som čátala link
presne ako si písala:
Mikas poznamenal, že v minulosti v rámci Česko-Slovenska sa imunologické prehľady robili každý rok.... Už niekoľko rokov sa snažíme otvoriť tú otázku, že by bolo treba spraviť imunologické prehľady, aby sme sa nerozhodovali od stola,“ povedal. Keďže sa objavili prípady osýpok a hepatitídy typu A
a zaujímavé:
„Posledný prípad bol starší muž, ktorý nebol očkovaný a mal veľmi pozitívnu cestovateľskú analýzu,“ mohol sa teda nakaziť v zahraničí."
a "milé"
/Hlavný hygienik SR ďalej ubezpečil, že pri prvých dvoch prípadoch výskytu osýpok na Slovensku nikto z personálu nemocnice nepochybil ani neporušil diagnostické postupy, no vzhľadom na to, že osýpky sa prenášajú respiračnou cestou, mohla byť dôvodom aj nevyvetraná miestnosť. "
V niektorých inemocničných izbách sa ani nedá okno otvoriť....

adsumus
10. jan 2018

s tým treba teraz počítať, že osypky sa budu siriť aj v nemocniciach, teraz práve bojuju s osypkami v nemocnici vo svedsku, možeme sledovať na chorých ludochči to zvládnu ako to zvládnu, antivax sa musí radovať. taka neškodná choroba. 😲

adsumus
10. jan 2018

a nielen tam aj v slovinsku, ked bude človek potrebovať hospitalizáciu, musí si rozmyslieť, či operácia alebo nie, pretože je riziko nakazenia sa ospykami, budeme sa všetci liečiť doma viatmínom c teraz.

https://english.sta.si/2468878/fears-as-man-wit...

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
10. jan 2018

@adsumus nepíš hlúposti - kto sa raduje z choroby? Možno jedine ty, pretože máš "tromf" v ruke, ktorý nechutne opakovane vyťahuješ na petra.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
10. jan 2018

@peter952 to nie je žiadny dokaz, to su nežiaduce učinky a vobec medzi ne nepatria astma a to všetko čo tu bubáčiš narod, studii som ti dala dosť, očkovanie je bezpečne a učinne.
@eva8 aký tromf mám v ruke? ja nehrám hry narozdiel asi od teba, ked prisudzuješ ludom nejake tromfy, poprosím mna zo svojich mentálnych hier vynechať.

adsumus
10. jan 2018

@peter952 to by si musel najprv na logicke argumenty reflektovať, čo sa ti nedarí, bohužial, ty ideš len astma, sids, bez dokazov bububbu a neporadíš, čo bude s ludmi oslabenými a chorými, ked tu budeme mať epidemie ako to odporučaš.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
10. jan 2018

@adsumus aké mentálne hry? Vysvetli prosím. Tromf? To fakt nevieš čo neustále opakuješ?

eva8
10. jan 2018

@adsumus resp. pripomínaš Petrovi? Mnesi stále tieš niečo pripomínala. A zbytočne. Človek, ktorý to "má" si to uvedomuje lepšie ako ty 🙂

eva8
10. jan 2018

plus je s tým vyrovnaný asi tiež lepšie ako ty 🙂

tin007
10. jan 2018

Ked na fakt, ze hrozbou z hladiska nakazy a sirenia osypok nie su neockovane deti, ale ockovani dospeli, ktori nemaju, alebo uz klesli protilatky, upozornila Iniciativa pre uvedomenie si rizik ockovania v tlacovej sprave z aprila 2017, tak bol riadny poprask. http://www.rizikaockovania.sk/spravy/ts_osypky_...

A teraz uz je to fakt, ktory spomina aj hl. hygienik, ci pise o tom celoslovensky dennik "V súvislosti s osýpkami sa už niekoľko rokov veľa hovorí o rodičoch, ktorí odmietajú očkovanie, najnovšia vlna prípadov je však úplne iný problém. Ide o dospelých a zaočkovaných ľudí od 35 do 55 rokov."
https://dennikn.sk/993437/ludia-ktori-sa-v-brat...

eva8
10. jan 2018

@tin007 našťastie zatiaľ ani argumenty, že osýpky sú detské ochorenie, teda treba chrániť detičky pred úmrtím zlyhávajú, lebo sa dal link o úmrtí neočkovaného 29r. Srba. To ale znamenná, že osýpky sú nebezpečné aj pre dospelých, nielen pre deti ako to tu bolo prezentované. Pritom nespochybňujem možnosť, že vďaka očkovaniu sa osýpky nerozšírili medzi deťmi a mládežou.

peter952
Odpoveď bola odstránená
senta_sofia
10. jan 2018

@tin007 hlavne ze omielaju ine krajiny, kde uz osypkova kriza zuri, uz len keby sa boli poucili zo situacie v CR... odblabotali si svoje, hlavne ze budu mat krizu papierovo ukoncenu, hlavne o to ide. Zaspali dobu.

peter952
Odpoveď bola odstránená
bmuller
10. jan 2018

@peter952 A STALE DOKOLA TIE ISTE OBRAZKY... (ty dnes 6:57)
to sa mam tiez stale dokola pytat - ockovanie sposobuje este aj alergiu na arasidy? 🙄 🙄 🙄

hogen91
10. jan 2018

Ahojte,ja sem pridam iba svoj nazor. Moja mama je pediatricka s 30 rocnou praxou a atestaciami, zucastnuje sa casto na roznych seminaroch aj o ockovani. Ja som bola vzdy plne zaockovana,aj nepovinne okrem chripky. Teraz som v 11 tt a urcite dam svoje dietatko zaockovat proti vsetkemu. Pokial by bola pravda, ze lekari vedia o prezentovanych katastrofalnych ucinkoch ockovania a ide im len o peniaze, myslite ze moja mama-pediater, by ma nechala ockovat a necha ockovat aj svoje jedine vnuca?Ja si necham poradit od kvalifikovanych ludi-zdravotnikov, kedze sama mam vystudovanu inu VS. Nazory a spekulacie nezdravotnikov neberiem do uvahy, rovnako ako by som si nenechala vrtat zuby od elektrikara.

peter952
Odpoveď bola odstránená
bmuller
10. jan 2018

@peter952 zachadzas uz fakt pridaleko, ako si dovolujes sudit niekoho, o koho praci nemas ani sajnu?
a tie vase obrazky robi kto? posobia tak "doveryhodne", ze mozno aj elektrikari 😀

slimstar
10. jan 2018

@hogen91 vieš ludia si môžu písať čo chcú, pridávať obrázky a tvrdiť všetko možné. Sú aj maminky, ktoré dali zaočkovať s plnou dôverou a ich dieťa ostalo zťp. Treba si preštudovať všetky materiály k vakcíne, nežiaduce účinky a rozhodnúť sa. Hovorí sa, že to je obchod so strachom, rodičia sa rozhodnú podla toho, čoho sa viac boja. Nežiaducich účinkov vakcíny, alebo chorôb. Je to každého rozhodnutie a každý chce pre svoje dieťa to najlepšie. Ked sa ti narodí, je to zázrak a ten najkrajší dar v živote, mimochodom gratulujem.

prevenar
11. jan 2018

@hogen91 ..ved uvidis co ti povie , ak ti dieta prestane chodit po ockovani a potom ostane take "zmenene" ..na vzdy. ^^ tvoja mama a ty nemate dost informacii ..na druhej strane tu nikoho nezaujima co beries, alebo neberies do uvahy. tvoja vec.

pre ludi ktorym sa predsa len nieco nezda na tom ,ze preco sa sem nevratil mor napriek tomu ,ze existuje a zaroven nikto nie je nanho ockovany ...a preco vsetci nakazeni osypkami na SK (nasa epidemia) su zaroven ockovani ..tak taki si mozu prezriet aj ine info ako reklamne letaciky vyrovcou vakcin. - https://www.modrykonik.sk/group/1799/

adsumus
11. jan 2018

Trošku faktov zo strany našich zdravotníkov, verim, že ak by takto aktivne informovali verejnosť stále, antiočkovacia lobby nemá šancu tuná desiť a zavádzať.

https://www.youtube.com/watch?v=yCWfZ4L8Gps
adsumus
11. jan 2018

@tin007 iniciatíva tvrdí, že ludia pred rokom 1969 neboli očkovani, ty ak dobre chápem tvrdíš, že boli, tak ako to máte v tých informáciach? trošku chaos, či to robíte umyselne taketo zavádzania? inak myslíš, že je v poriadku to, čo robí iniciatíva, že vypočítava zaočkovanosť populácieententiky dva spendlíky? takýmto sposobom ako ty si dala link? dalej tam píše antivax, že neočkovaní dospelí su spolahlivo chránení a bum ujec ročník 1962 chorý na osypky. dalšia vec v tej správe je zavádzanie v čase pred zavedením očkovania zomierali aj kojenci na osypky, materske protilátky nedokáažu chrániť deti do dvoch troch styroch rokov, u mnohých detí už po polroku života dochádza k poklesu protilátok, svedčia o tom mnohé umrtia v tejto vekovej skupine, takže celý zmysel antivax snahy je ohroziť osypkami kojencov ako to bolo v minulosti plus ako bonus starších ludí, ktorí akosi imunni nie su, aj napriek neočkovaniu.