icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
aristka
20. jan 2018

@amoremio26 pre uplne jednoduchu zalezitost ,izolovali ich ,vies o tom ,ze Ba patri medzi velke percento neockovanych a ak im lekar naordinovak ustavnu karantenu ,co sa urcite stalo ,museli nastupit alebo by ich tam odvliekli prislusnici policie ,aby sa zamedzilo sireniu nakazy v Ba a dalej .

aristka
20. jan 2018

@eva8 je vidiet ,ze o imunite a anitigenoch je velmi male povedomie na tychto strankach ....ak poskodia mrtvoly a oslabene antigeny ,ktore sa nemozu pomnozovat ,co potom denno denne ,co dychane bordel ,vsakuje sa nam cez pokozku ,jeme ,pijeme ....co tak si pozriet bol raz jeden zivot a poucit sa nieco o imunite ,antigenoch ,vlastnych bunkach,aspon par by vas to mohlo spravit ,kedze Vasi šefovia av skupiny to doteraz zjavne neurobili .

eva8
20. jan 2018

@aristka kto je mojim šéfom?

pietricka80
20. jan 2018

@peter952 Nerada sa opakujem, ale pri tebe bohuzial musim.. Ockovanie neznamena, ze nemozes ochorenie dostat, ale ze ak ho uz dostanes jeho priebeh je lahsi a v 99.9% nie smrtelny. Ak nejake dieta, ktore bolo ockovane a ochorenie dostane, nieje to chyba ockovacej latky (v mizivom % sa to ale moze stat), ale skor imunologickej reakcie organizmu ockovaneho. Darmo tu ludia pisu statistiky z oficialnych zdrojov, ty aj tak vsetko spochybnis resp. znegujes. To sa potom tazko diskutuje o ockovani.. Doslova by som povedala, ze ty si nielen Antivaxer, ale aj velmi silny konspirator. V konecnom dosledku uznavas len svoju pravdu a realne vysledky/nasledky ockovania prehliadas. A opierat Antivax o to, ze farmafirmy na tom chcu zarobit je rovnaky hlupy argument, ako povedat, ze automechanik je zlodej, lebo ti chce opravit auto aby si sa mohol dostat kazdy den do prace. Nemas vlastny nazor, nemas spravne informacie, ale loz pokladas a predkladas za pravdu (ako vacsina antivaxerov) a toto je velmi nebezpecne pre spolocnost.

eva8
20. jan 2018

@aristka prosím ťa, môžeš mi podať k tomuto vysvetlenie?,

Protilátky tiež znižujú infekčnosť vírusov .
Vírus hepatitídy B je príkladom vírusu, ktorý môže byť eliminovaný protilátkami sprostredkovanou imunitou aj v čase ich uvoľňovania do krvi
z cieľového tkaniva, v ktorom sa pomnožujú (sekundárna virémia)
Pri niektorých infekciách však protilátky proti vírusovým proteínom môžu pôsobiť imunopatologicky.... Podobný účinok preformovaných
antivírusových protilátok sa popisoval po následnej infekcii vírusom osýpok ako aj po neskoršej infekcii divokým vírusom morbíl pacienta očkovaného starším typom živej vakcíny proti morbilám.

Ďakujem

evittam
20. jan 2018

@pietricka80 Mozem poprosit o nazov vakciny,ktora mi zaruci lahsi priebeh ochorenia a ze na 99,9% nezomriem? Vďaka.

pietricka80
20. jan 2018

@evittam ze by povinne ockovania? o com je tato tema?

evittam
20. jan 2018

@pietricka80 Urcite? Pytala som sa na nazov vakciny, ktorá mi zaruci to co tvrdis nie na očkovania, nevadí - neexistuje totiz taka vakcina,bohuzial. A nepoznám, bohuzial, lekara ktory by mi to potvrdil a to ich poznam teda dost. Ale dik za odpoved.

pietricka80
20. jan 2018

@evittam tak menuj lekara, ci si len pocula a citala ako Peter? Aj ja poznam lekarov a nic to nemeni na tom, co som napisala vyssie. Chapes ty vobec vyznam ockovania u deti? Ci staci, ze Antivax nepusti a budes si stale tvrdit svoje?

evittam
20. jan 2018

@pietricka80 Ako som už xykrat napisala. Ja nepoznám žiadny antivax,nejaky Peter je mi naozaj ukradnuty. Riadim sa radami lekárov. A prepac, naozaj tu nebudem dávať súkromné údaje inych ludi. Nemam preco. Ty uved meno lekara, ktorý ti podpise,ze vakcina tvojmu dietatu zaručí,ze neochorie pripadne, že nebude mat následky. Vyznam očkovania veľmi dobre poznam. Ja proti ockovaniu vôbec nič nemám.

pietricka80
20. jan 2018

@evittam mne staci meno lekara, to je snad verejne nie? Ci? Podla teba nema ockovanie zmysel?

evittam
20. jan 2018

@pietricka80 Nebudem uvádzať meno niekoho bez jeho vedomia a súhlasu. Prečo ho neuvedies ty? Este raz-citaj pomaly-nemam nic proti ockovaniu.

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
20. jan 2018

antivax proti očkovaniu nič nemá, len sa neočkuje žiadnymi dostupnými ani nijakými vakcínami, plus šíri nepodložene informácie, typu jedna pani povedala, "sestrička mi poškuškala, že dobre robím alebo pán doktor, ktorý je sučastne homeopat radí neočkovať, ale meno neuvádzam, aby sa náhodou nezistilo, že to nie je pravda". a ludia tomu veria, deti nezaočkuju a potom sa čuduju, že sa šíria choroby a niektoí aj pomrú.

peter952
Odpoveď bola odstránená
kvieta
20. jan 2018

@eva8 Prosím, prilož k tomuto zdroj, chcela by som si o tom prečítať aj to viac...Dík

"...Protilátky tiež znižujú infekčnosť vírusov .
Vírus hepatitídy B je príkladom vírusu, ktorý môže byť eliminovaný protilátkami sprostredkovanou imunitou aj v čase ich uvoľňovania do krvi
z cieľového tkaniva, v ktorom sa pomnožujú (sekundárna virémia)
Pri niektorých infekciách však protilátky proti vírusovým proteínom môžu pôsobiť imunopatologicky.... Podobný účinok preformovaných
antivírusových protilátok sa popisoval po následnej infekcii vírusom osýpok ako aj po neskoršej infekcii divokým vírusom morbíl pacienta očkovaného starším typom živej vakcíny proti morbilám."

pietricka80
21. jan 2018

@adsumus Homeopatika su dalsia sprostost, tlacena antivax spolocnostou. Ziadna ucinna latka, ucinok len psychologicky. De facto si mozes dat hroznovy cukor a povedat si, ze budes zdravsia. A budes.. :D

evittam
21. jan 2018

@pietricka80 Maximalny suhlas. Vyhadzovat nemale peniaze za vodu s cukrom v inom skupenstve a nejaký placebo efekt.

pietricka80
21. jan 2018

@peter952 Osobna skusenost - manzel bol na expedicii v Afrike s dalsimi cca 12 ludmi. 10 z nich bolo zaockovanych proti najcastejsie sa vyskytujucim chorobam a infekciam a 2 sa nedali vobec. 6 ludi ochorelo (medzi nimi aj 2 neockovani, ktori napokon aj museli opustit vypravu ) a dalsi 4 mali 2 dni zvysene teploty - inak nic. Len jeden priklad. A teraz mi zacnes pisat o hygiene v Afrike, pitnej vode a kade com vsetkom, ze to su rozvojove krajiny..

stormie
21. jan 2018

@pietricka80
@evittam ak ta voda s cukrom a placebo efekt funguju a hlavne bez vedlajsich ucinkov tak budem rada pouzivat. A u mna a mojej rodiny funguju .... mimochodom aj britska kralovska rodina ma svojho homeopata a v cine ti ako beznu liecbu poskytnu homeopatika, to zase len na slovensku treba "páit bosorky" lebo je to nieco nove

lauritka
21. jan 2018

Spochybňovanie imunizácie a imunizačných programov neuváženými prehláseniami, bez dôkladnej znalosti problematiky môže závažným spôsobom ohroziť zdravie detskej populácie a priniesť návrat takých infekčných ochorení, ktoré sa u nás vďaka očkovaniu dlhodobo nevyskytujú.

evittam
21. jan 2018

@stormie Nie, nemienim "palit bosorky"😉. Ale po prečítaní zloženia homeopatik naozaj nemienim kupovať vodu v inom skupenstve. A neverim im a hotovo. A ano kupila som parkrat-nepomohli,vobec. To už skôr bylinky.
A btw.co používa britská rodina a ze ma vlastného homeopata a co poskytuju v Cine je akoze dokaz coho? Nehnevaj sa je mi fakt jedno cim sa "lieci" britská aristokracia.😉 A koho platia za to,ze im naordinuje gulicky.

stormie
21. jan 2018

@evittam no ja rovnako po precitani zlozenia vakcin odmietam ockovat 🙂
mozno neucinkovali lebo si ich zle pouzila pripadne mala nevhodne homeopatika na tvoj problem. Konzultovala si to s homeopatom alebo len isla do prvej lekarne? A coho je to dokaz? Ze inde to funguje a pouzivaju to bezne, len u nas na sr sa z toho robi halooo

evittam
21. jan 2018

@stormie Prepac, ale tvoju vieru v homeo nezdielam a nemienim to riešiť. A nerobím z toho ani ziadne halooo. Ale naozaj v homeo nevidim nic liecive.

pietricka80
21. jan 2018

@stormie homeopatika ti zaberu najviac vtedy, ak mas zlomenu kost, skus si ich dat vtedy, ci maju naozaj taky ucinok 🙂

lauritka
21. jan 2018

@pietricka80 vtedy uz su lekari zraru dobri...

stormie
21. jan 2018

@evittam ja takisto nezdielam tvpju vieru v ockovani 🙂
@pietricka80 prosim ta a co ponuka na zlomenu kost bezna medicina? Asi len sadru ze? Takze nic ohromne🙂
A kedze som nemala nikdy nic zlomeme tak som homo pri takom probleme riesit nemusela, ale verim ze aj v takom pripade ponuka moznosti na lepsie/rychlejsie hojenie

pietricka80
21. jan 2018

@stormie Toto ponuka na chripku :

Čo Oscillococcinum obsahuje
- Liečivo:
Anas barbariae hepatis et cordis extractum 200K (0,01ml/g)
(extrakt z pečene a srdca kačice Anas barbariae)

- Ďalšie zložky sú sacharóza a laktóza.

evittam
21. jan 2018

@stormie My neočkujeme. 😉😎
Btw. to neznamená, že veríme v homeo a "pitie" Sava ako to tu niekto prezentuje.

evittam
21. jan 2018

@stormie Takže nemáš čo zdieľať.