icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
stormie
21. jan 2018

@pietricka80 asi ti sem nemusim davat zlozenie vakcin ze?

Mimochodm ked sa zacnes zaujimat o homeo aspon okrajovo tak zistis ze sa nedava ako prevencia, takze horespominsny liek ti dobry homeopat neodporuci a ked uz chripku mas ti predpise ine podla prejavov

adsumus
21. jan 2018

napríklad vyťažok zo semeníkov býka?

pietricka80
21. jan 2018

@stormie ja viem ake je zlozenie vakcin. A teraz s cim mas ty problem? Chces sa bavit o hliniku? Hlinik sa nachadza v kazdom orgamizme okrem inych kovov. Skor si ty nastuduj, preco tam ten hlinik je a v akom mnozstve. Keby si si precitala nieco viac o molekularnej biologii a dalsich veciach, by si pochopila suvislosti.. Homeopatika nemaju vedlajsie ucinky, pretoze neobsahuju ziadnu ucinnu latku - preto sa nemozu ani povazovat za liek/liecivo.

lauritka
21. jan 2018

"Hliník se odstehoval do Humpolce" 😀
zaujimavost- formaldehyd v hruške -
"Not to mention the fact that your body is tirelessly producing formaldehyde every minute of every day, as an essential part of protein and DNA synthesis. Your liver is very good at detoxifying formaldehyde, at levels that are many orders of magnitude above those found in vaccines."

lauritka
21. jan 2018

Injection vs Ingestion. Myths and Facts. https://vaxplanations.wordpress.com/2015/02/25/...

eva8
21. jan 2018

@kvieta
Prosím, vieš čo znamená "sprostredkovaná imunita" a "preformované vírusové protilátky"? Nie som si istá, či si to správne vysvetľujem v danom kontexte, som totiž laik v tomto. Ďakujem
tu je zdroj:
file:///C:/Users/Eva/Downloads/imunoserologia-infekcnych-chorob-skr.pdf

stormie
21. jan 2018

@pietricka80 nie nechcem sa bavit o hlinku - aby si to teda pochopila - ockovanie ma vedlajsie ucinky, ci sa bavime o zacervenani v mieste pichu, zvysenej teplote alebo ne/potvrdenom autizme a je otazne ci teda funguju (vid osypky na sr - ockovany ludia)

Narozdiel od homeopatik - ziadne veldajsie ucinky a na mne teda funguju, je mi jedno ze obsahuju "len cukor a vodu" ak to funguje tak super

eva8
21. jan 2018

@kvieta str.cca 36, nie sú očíslované strany (odhadujem len podľa č.str. obsahu) , teda kapitola 6.1, podnadpis Vírusy

kvieta
21. jan 2018

@eva8 Pošli prosím ešte raz link, ten predošlý mi nenájde.

eva8
21. jan 2018

@kvieta
ja som ho prekopírovala do prehliadača a otvorilo mi.
Pre istotu ešte raz, je to pdf formát - asi preto, lebo to treba načítať
MIKROBIOLÓGIA – PRINCÍPY A INTERPRETÁCIA LABORATÓRNYCH VYŠETRENÍ 1. ČASŤ
- daj si do vyhliadača tento názov

tretí údaj - formát odf, musíš si to stiahnuť

kvieta
21. jan 2018

@eva8 Pdf mám, len ty si tu skopírovala link, kde si si to už uložila vo svojom pc, preto mi to nemohlo nájsť.

pietricka80
21. jan 2018

@stormie Vies co vsetko ma vedlajsie ucinky a robis to denno denne? Zase sa tu nehrajme na slovicka, ale berme ockovanie ako celok, dakujem.
A este raz k homeopatikam - obsahuju velke nic = cize nijake vedlajsie ucinky nemozu mat to dava logiku.

stormie
21. jan 2018

@pietricka80 ale funguju a to je pre mna dolezite

adsumus
21. jan 2018

homeopatia ma v prvom rade dopad na ludí, ktorí miesto aby sa liečili sa neliečia. osobne príbehy ako ludia doplácaju na šarlatánstvo, to máme radi.

http://whatstheharm.net/homeopathy.html

eva8
21. jan 2018

@kvieta Máš pravdu, všimla som si to až neskôr. Podarilo sa ti to nájsť cez ten názov?

kvieta
21. jan 2018

@eva8 Hej, našla. No nevysvetlím Ti to, som tiež iba laik a neidem až do takých detailov pri skúmaní. Čomu nerozumiem, má mi kto vysvetliť, no fakt nie som na takej vedomostnej úrovni v tejto oblasti, aby som to vysvetlenie podávala ďalej. Bola by som zlý učiteľ z druhej ruky. Je tam mnoho náväzností: sprostredkovaná imunita=imunita sprostredkovaná T bunkami, T bunky sú.... atď. To ako keď sa deti dookola pýtajú PREČO ?

eva8
21. jan 2018

@kvieta presne, musela by som si hodne doštudovať

lenadka
21. jan 2018

@kvieta prosím dáš link, tiež si rada prečítam.

kvieta
21. jan 2018

@lenadka

MIKROBIOLÓGIA – PRINCÍPY A INTERPRETÁCIA LABORATÓRNYCH VYŠETRENÍ 1. ČASŤ
- daj si do prehliadača tento názov a je to tretí odkaz v pdf formáte.

kvieta
21. jan 2018

@eva8 Presne tak. Veľa súvislostí, preto sa nečudujem poniektorým, ktorí sú tu od fachu, že im tie antivakcinistické tvrdenia povytrhávané z kontextu a chybne interpretované vyvádzajú z miery. Samoštúdiom nadobúdajú sebavedomie parádneho koňa a oblbujú mamičky.

eva8
21. jan 2018

@kvieta
Pre vysvetlenie:
Na moju súhlasnú reakciu niekomu úplne inému:
"samozrejme, že choroba sa skôr nalepí na oslabený organizmus"

mi @aristka odvetila:
"je vidiet ,ze o imunite a anitigenoch je velmi male povedomie na tychto strankach ....ak poskodia mrtvoly a oslabene antigeny ,ktore sa nemozu pomnozovat ,co potom denno denne ,co dychane bordel ,vsakuje sa nam cez pokozku ,jeme ,pijeme ....co tak si pozriet bol raz jeden zivot a poucit sa nieco o imunite ,antigenoch ,vlastnych bunkach,aspon par by vas to mohlo spravit ,kedze Vasi šefovia av skupiny to doteraz zjavne neurobili ."

Keďže je rozhľadenejšia v tejto oblasti ako ja, poprosila som ju o vysvetlenie tohoto, asi nemala čas:
"Protilátky tiež znižujú infekčnosť vírusov .
Vírus hepatitídy B je príkladom vírusu, ktorý môže byť eliminovaný protilátkami sprostredkovanou imunitou aj v čase ich uvoľňovania do krvi
z cieľového tkaniva, v ktorom sa pomnožujú (sekundárna virémia)
Pri niektorých infekciách však protilátky proti vírusovým proteínom môžu pôsobiť imunopatologicky.... Podobný účinok preformovaných
antivírusových protilátok sa popisoval po následnej infekcii vírusom osýpok ako aj po neskoršej infekcii divokým vírusom morbíl pacienta očkovaného starším typom živej vakcíny proti morbilám"

Zjednodušene som tomu porozumela takto: Keďže protilátky znižujú infekčnosť vírusov (napr. u žltačky typu 😎, očkovanie je vhodné, pretože sa ním vlastne tie protilátky vytvárajú. ALE napr. pri osýpkach tieto protilátky môžu pôsobiť imunopatologicky, teda aj to by mohlo byť dôvodom, prečo niektoré bábätká práve očkovanie proti osýpkam trvale poškodilo
(imunopatologický – chorobný v důsledku poruch imunitních funkcí. I. děje mohou způsobit systémové i. stavy, poškození jednotlivých orgánů orgánové i. stavy nebo mohou být podkladem některých přechodných stavů provázejících např. infekce např. parainfekční artritidy. Podle mechanismů se i. reakce dělí na několik typů)

Toto celé je len mnou vydedukované keďže sa rozpráva prevažne o mmr vakcíne

Ale čo mi @aristka chcela svojim príspevkom naznačiť mi nie je jasné doteraz...

eva8
21. jan 2018

žltačky typu B , nie smejko

samozrejme to môže mať úplne iný význam, preto som sa pýtala, nerozumiem tomu a nechcem šíriť nezmysly

kvieta
21. jan 2018

To je to.. nie každý, kto tomu rozumie to vie aj vysvetliť. Pripomína mi to situáciu, keď mám dcére vysvetliť pre mňa triviálnu vec a ona na mňa hádže nechápavé pohľady...
Treba sa zamyslieť nad tým, čo by sa stalo, keby také deti prišli do kontaktu s osýpkovým vírusom, ktorý by bol v plnej sile (choroba), keď stretnutie s oslabeným vírusom vo vakcíne im spôsobí zdravotný problém. Práve tieto deti by túto chorobu nemuseli prežiť vôbec.

Môže nastať aj situácia, že naše telo začne bojovať vlastne proti sebe, laicky povedané, pri vyššom počte vytvorených protilátok, no sú to veľmi ojedinelé reakcie imunitného systému. Ale to je fakt veľmi zjednodušene povedané.
Keďže o tom "prd" viem, verím ľuďom, ktorí toto 5 rokov študovali a ktorí sa tomu aj ďalej profesionálne venujú. Preto ma nejaký peter a (a spol.) so svojimi prispôsobenými obrázkami a demagogickými teóriami nepresvedčí o škodlivosti očkovania.

@eva8

eva8
21. jan 2018

@kvieta stále je alternatíva, že by sa tie oslabené deti s tým vírusom nestretli a prežili by plnohodnotný život bez zdravotného problému.... :(
Už odborníci musia posúdiť, ale rodičia, ktorí majú pochybnosti, mali by mať možnosť bezplatne si dať dieťa dôkladnejšie vyšetriť pred povinným očkovaním

kvieta
21. jan 2018

@eva8 Áno, aj to si môžeme namýšľať... Ale práve takéto deti majú najväčšiu pravdepodobnosť, že si ich vírus nájde ako prvé.
A tá možnosť vyšetrenia tu je. Aspoň u detí s predispozíciou, nejakým zdr. problémom...
Takéto debaty sú pre mňa bezpredmetné, len ženú vodu na mlyn AV a vracajú diskusiu na začiatok a ide to stále dokola v jednom uzavretom kruhu☹

peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
21. jan 2018

@peter952 asi takto :

eva8
21. jan 2018

@kvieta
práveže toto za bezpredmetnú debatu nepovažujem. Uprednostňujem plnohodnotný život dieťaťa pred rizikom, že sa stretne s nejakým smrteľným vírusom. Nie u všetkých detí je známa predispozícia k niečomu, ktorá práve po očkovaní sa môže prejaviť. Preto verím na inštinkt rodiča, aby v takom prípade mohol dať dieťa bezplatne vyšetriť, či je naozaj v poriadku. Je otázne, o aké vyšetrenia by sa jednalo.... A koľko by to stálo štát, či by bolo dostatok lekárov atď.

peter952
Odpoveď bola odstránená
lauritka
21. jan 2018

@peter952 aj ja pockam, kym vytriezveš, precitaj si clanok ako funguje vpichovanie "jedov" https://vaxplanations.wordpress.com/2015/02/25/...