(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@mimka27 Pre tak malé dieťa a ešte aj s určitou neurologickou diagnózov, je samotné užívanie toho lieku rizikové. Preč vás vaša pediatrička rovno neposlala do špecializovanej ambulancie, ale sama navrhla takéto "ošetrenie" očkovania? U mňa by stratila dôveru a zdupkala by som od nej. Ak naozaj chceš očkovať, určite sa poraď s dobrým detským neurológom, odlož očkovanie aspoň na určitú dobu a keď už očkovať, tak riadne zvážiť a ísť sa očkovať pod ozajstným dohľadom a nie to riešiť diazepamom. Vie vaša Dr k čomu vlastne slúži? Ako ti ona vysvetlila tú "ochranu"?
z akého dôvodu vám dala diazepam,a prevevtívne..blbosť,určite sa nakontaktuj na neurológa nech dá svoje hodnotenie k tomuto stavu a k tomu diazepamu a radila by som sa aj s imunológom ....a na základe toho sa rozhodni...
@aristka všeličo som si pozrela o tom vit c a su aj ine názory ako máš ty a je zaujmavé mne to tak pripadá ako keby si bola zaujatá proti tomuto vitamínu a hovoríš že v strave ho mame dosť ja si to nemyslím i ked máš pravdu lepšia cesta je stravou ako dopovať sa pripravkami z lekárne ale vieš ked ti dieťa odmieta stravu tak nemože mať v sebe ani dostatok živín a vitamínov a pod.a aká je cesta dr.doporučí určitú skupinu vitamínov a pre zaujmavosť pred 23 rokmi ked sa mi narodila najstaršia dcéra bola som šestonedielka a kojila som a dostala som 40 horúčky nekašlala som ani nič také ako angína či chrípka ani iné diagnozy zapal prsnikov a pod.len som mala plne hrdlo aftov alebo herpesu neviem ako to mam nazvať bolo to hrozné 2 dni som nejedla a lekár chcel odstaviť dieťa a dať tetraciklin odmietla som otec mi našiel krč.lekára a ten mi dal liečbu calciové inj.s vitamínom c a čuduj sa svete už po 2 dávkach som mohla jesť a pekne do5 dní som sa z toho dostala dieťa som mohla kojiť dalej a nemusela som zbytočne brať silné antibiotiká
a ešte som zabudla do všetkých tých horúcich nápojov typu teraflu a coldrexoch pri nachladnutí a chrípke všade je prítomný vit.c pri rekonvalescencii pri chronických ochoreniach, infekčných onko, akutných infekciach všade sa odporúča vit.c aj pri unave a strese
@kreativna ,ale prečítaj si tu niečo ..nie som zaujatá ,ale nemôže sa brať ako univerzálny liek lebo tak je tu presadzovaný určitou skupinou a o to tu ide ,pozri si niekoľko strán dozadu aj na tomto fóre možno pochopíš ...inak to čo si mala v puse buď bola herpetická angína alebo pleseň ,čo je vírusového lebo mykotického charakteru a na to atb neúčinkujú v prvom prípade, k čomu sa nakláňam,že išlo o herpetickú angínu , sa lieči len príznak a samo to prejde ,takže vit.C bola len podpora ..prešlo by ti ti tak či tak a skôr by som to riešila pyridoxinom a probiotikami a v druhom prípade sa podáva tak isto komplex vit.B a antimykotiká keďže mykóza veľmi často prejde až na pažerák alebo celý tráv trakt.od toho sa aj rozlišuje či treba vytierať len pusu....používala aj sa používa genciánová violeť a iné vodičky alebo antimykotiká a prorálne nizoral ...obidvoje tieto dg.alebo hlavne herpetická angína je sprevádzaná vysokými horúčkami....a teraflu a coldrex neužívam,lebo jediným ich cieľom je tlmenie príznakov choroby a potom ľudia po ich požití chodia do práce ,namiesto ležania v posteli a potom majú neurologické problémy z nevyležanej choroby....takže tieto akože lieky u mňa v lekárničke určite nenájdeš....
vit C je super, otazna je kvalita, potom kto si ho dava a kedy, volakedy som si Ccko vzdy daval i.v. ked na mna nieco slo 😉 spolu s magneziom. A vzdy mi to pomohlo.
Ale od urciteho casu radsej uzivam imunoglukan preventivne a je to este efektivnejsie
@tatko_bebe Ja to mám radšej pekne v ampulke s dátumom spotreby, otestované, opečiatkované, aby som to mala komu oplieskať o hlavu, keby niečo. Za to si rada zaplatím.
Ludia, ak by som sa mala rozhodnut medzi vakcinou Hexa a MMR, ktora je podla vas taka viac dolezitejsia pre dieta? Prosim, nech sa k tomuto prispevku nevyjadruje nikto, kto by chcel pisat nieco v zmysle "vsetky vakciny su zbytocne a pre dieta nebezpecne"... vdaka
@adsumus tak neviem ale to co popisujes ma aj ta ampulka fyziologu, akurat ze je x nasobne lacnejsia
@tatko_bebe sám vidíš s čím tu máme sem tam dočinenia a čo tých ľudí dokáže napadnúť a sú schopný čohokoľvek a treba ich upozorniť nech ich fakt nenapadne zarobiť lacnejšiu variantu slan.nos.spreja z vody lebo fakt je to možné a detičky si utopia....
@tatko_bebe vidíš a mne táto kombinácie nikdy nepomohla vit.C a magnézium a vždy som skončila na pn ,ale imunoglukán dávam deťom a mám pocit,že funguje...
@tatko_bebe Môžem vedieť aká ampulka sterilného fyziologického roztoku je xnásobne lacnejšia ako libenear?
@adsumus hladam na nete obrazok nedari sa mi, ked nenajdem odfotim krabicku vecer
@tatko_bebe nasiel som, neviem ci nahodou z cista jasna nieje na Rp. ale myslim ze v lekarni Vam ho v pohode predaju v ciselniku uvadzaju ze max uhrada pt. je 5,87 € ale je lacnejsi cca 3eura za 20amp.
@tatko_bebe Tam nepíše, že to je do nosa pre malé bábätká, ale že sa to užíva ako infúzny roztok. V cene nejaký slávny rozdiel nevidím. Akurát, že je rozdiel otvoriť 5ml a to vykvapkám za den a 10ml a potom môžem kvapkať aj dva dni a to už asi veľmi sterilné nebude.
@bluerose Ochorenia, ktoré ošetruje hexa sú smrteľnejšie ako tie, ktoré ošetruje MMR vakcína. Pozor, ak nedáš zaočkovať proti rubeole(MMR) a ani neprekoná ochorenie dcérka, nesmie sa nakaziť rubeolou počas tehotenstva, hrozí poškodenie plodu, ale to hrozí aj pri osýpkach a mumpse. Tak to je veľmi ťažko povedať, čo je dôležitejšie zaočkovať.
@bluerose Chápem, máš syna. tak ho treba upozorniť aby si dal pozor ak náhodou ochorie, aby si nenakazil tehotnú manželku alebo inú ženu, lebo predsa ide o ľudské životy. Bohužiaľ nedá sa to na 100% a pri veľkých epidémiách rubeoly ako je aj teraz v Poľsku sa rodia detičky s rubeolovým syndromom. Pridávam článok o tom, prečo sa začalo očkovať v Čechách proti hepatitíde, možno niekoho zaujme.
Citujem z článku ":V naší populaci, kdy výsledky sérologických přehledů potvrdily v r. 1996 prevalenci anti-Hbs protilátek u dětí ve věku pět až devět let, by to bylo ve 3,6 procentech. To znamená, že v naší populaci (čítající dnes cca 90 000 dětí v ročníku) by šlo o cca 3 240 dětí ročně. Pokud by z nich u 2,1 procenta došlo později v dospělém věku k úmrtí na uvedené diagnózy, v číselném vyjádření by to v absolutních číslech znamenalo 68 osob ročně, u kterých by bylo možno tímto očkováním v raném dětském věku později zabránit úmrtí na cirhózu jater nebo na primární karcinom jater. Tento argument zřejmě nepotřebuje další komentář a byl důvodem pro návrh do očkovacího kalendáře pravidelných očkování zavést i očkování proti VHB u dětí do jednoho roku věku. "
Máme najnovšie čísla výskytu laboratórne potvrdených prípadov výskytu osýpok na celom svete.
http://www.who.int/immunization_monitoring/dise...
nikto na svete vam nepotvrdí ani nevyvráti že zaočkovany jedinec neochorie na danu chorobu, a takisto že nezaočkovany ochorie na danu chorobu.niekedy zaočkovany ochorie a nezaočkovany neochorie a naopak,každá minca ma dve strany a podaktorí čo tu predvádzajú mi pripada ako zastrašovanie.
Prvé štyri stlpce-obdobie pred očkovaním priemerne ročné čísla a vrchol za rok, piaty stlpec-začatie očkovania, dalšie dva stlpce počet prípadov a úmrti vo vybraných rokoch a posledné dva stlpce-ušetrené životy.

@mimka27 toto v prvom rade konzultuj so synovou neurologičkou, nie tu