icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
petruldo
14. aug 2013

@mimka27 toto v prvom rade konzultuj so synovou neurologičkou, nie tu

siska53
14. aug 2013

@palomka tak uvidime, nas ockovali minulu stredu - 7.8., zajtra to bude 8. den.. kamoskin syn nemal nic, len bol okolo 8. dna taky mrzutejsi, podrazdenejsi. Dam vediet.

abbey1
14. aug 2013

@mimka27 Pre tak malé dieťa a ešte aj s určitou neurologickou diagnózov, je samotné užívanie toho lieku rizikové. Preč vás vaša pediatrička rovno neposlala do špecializovanej ambulancie, ale sama navrhla takéto "ošetrenie" očkovania? U mňa by stratila dôveru a zdupkala by som od nej. Ak naozaj chceš očkovať, určite sa poraď s dobrým detským neurológom, odlož očkovanie aspoň na určitú dobu a keď už očkovať, tak riadne zvážiť a ísť sa očkovať pod ozajstným dohľadom a nie to riešiť diazepamom. Vie vaša Dr k čomu vlastne slúži? Ako ti ona vysvetlila tú "ochranu"?

aristka
14. aug 2013

z akého dôvodu vám dala diazepam,a prevevtívne..blbosť,určite sa nakontaktuj na neurológa nech dá svoje hodnotenie k tomuto stavu a k tomu diazepamu a radila by som sa aj s imunológom ....a na základe toho sa rozhodni...

palomka
14. aug 2013

@mimka27 myslim, ze v kazdej vacsej nemocnici je nejaka poradna pre rizikovych pacientov, ktory vas stav posudia a potom buf odporucia ockovanie alebo nie, alebo daju inu vakcinu. My sme takto boli s dcerou v KE. A urcite chod za vasiu neurol.sa poradit 😉

kreativna
14. aug 2013

@mimka27 nechcem ti radiť ani ťa ovplyvnovať ale ak ti možem povedať svoj názor,nedala by som ho zaočkovať a vžiadnom prípade by som ho nekrmila diazepanom ale rozhodnutie je na tebe

kreativna
14. aug 2013

@aristka čo povieš na ten diazepan, ved to je horor,ja na jej mieste by som zmenila aj pediatra

kreativna
14. aug 2013

@aristka všeličo som si pozrela o tom vit c a su aj ine názory ako máš ty a je zaujmavé mne to tak pripadá ako keby si bola zaujatá proti tomuto vitamínu a hovoríš že v strave ho mame dosť ja si to nemyslím i ked máš pravdu lepšia cesta je stravou ako dopovať sa pripravkami z lekárne ale vieš ked ti dieťa odmieta stravu tak nemože mať v sebe ani dostatok živín a vitamínov a pod.a aká je cesta dr.doporučí určitú skupinu vitamínov a pre zaujmavosť pred 23 rokmi ked sa mi narodila najstaršia dcéra bola som šestonedielka a kojila som a dostala som 40 horúčky nekašlala som ani nič také ako angína či chrípka ani iné diagnozy zapal prsnikov a pod.len som mala plne hrdlo aftov alebo herpesu neviem ako to mam nazvať bolo to hrozné 2 dni som nejedla a lekár chcel odstaviť dieťa a dať tetraciklin odmietla som otec mi našiel krč.lekára a ten mi dal liečbu calciové inj.s vitamínom c a čuduj sa svete už po 2 dávkach som mohla jesť a pekne do5 dní som sa z toho dostala dieťa som mohla kojiť dalej a nemusela som zbytočne brať silné antibiotiká

kreativna
14. aug 2013

a ešte som zabudla do všetkých tých horúcich nápojov typu teraflu a coldrexoch pri nachladnutí a chrípke všade je prítomný vit.c pri rekonvalescencii pri chronických ochoreniach, infekčných onko, akutných infekciach všade sa odporúča vit.c aj pri unave a strese

aristka
14. aug 2013

@kreativna ,ale prečítaj si tu niečo ..nie som zaujatá ,ale nemôže sa brať ako univerzálny liek lebo tak je tu presadzovaný určitou skupinou a o to tu ide ,pozri si niekoľko strán dozadu aj na tomto fóre možno pochopíš ...inak to čo si mala v puse buď bola herpetická angína alebo pleseň ,čo je vírusového lebo mykotického charakteru a na to atb neúčinkujú v prvom prípade, k čomu sa nakláňam,že išlo o herpetickú angínu , sa lieči len príznak a samo to prejde ,takže vit.C bola len podpora ..prešlo by ti ti tak či tak a skôr by som to riešila pyridoxinom a probiotikami a v druhom prípade sa podáva tak isto komplex vit.B a antimykotiká keďže mykóza veľmi často prejde až na pažerák alebo celý tráv trakt.od toho sa aj rozlišuje či treba vytierať len pusu....používala aj sa používa genciánová violeť a iné vodičky alebo antimykotiká a prorálne nizoral ...obidvoje tieto dg.alebo hlavne herpetická angína je sprevádzaná vysokými horúčkami....a teraflu a coldrex neužívam,lebo jediným ich cieľom je tlmenie príznakov choroby a potom ľudia po ich požití chodia do práce ,namiesto ležania v posteli a potom majú neurologické problémy z nevyležanej choroby....takže tieto akože lieky u mňa v lekárničke určite nenájdeš....

tatko_bebe
15. aug 2013

@aristka ja neviem ci sa mam smiat alebo plakat to s tym utopenim si nemyslela vazne 😀
@adsumus Libenar je super (pouzivame) ale ked sa nadtym zamyslis co to je a ze za 4eura mam skoro 2krabicky rovnakych PE ampuliek naplnenych fyziologom, kt. sa daju rovnako aplikovat tak neni o com

tatko_bebe
15. aug 2013

vit C je super, otazna je kvalita, potom kto si ho dava a kedy, volakedy som si Ccko vzdy daval i.v. ked na mna nieco slo 😉 spolu s magneziom. A vzdy mi to pomohlo.
Ale od urciteho casu radsej uzivam imunoglukan preventivne a je to este efektivnejsie

adsumus
15. aug 2013

@tatko_bebe Ja to mám radšej pekne v ampulke s dátumom spotreby, otestované, opečiatkované, aby som to mala komu oplieskať o hlavu, keby niečo. Za to si rada zaplatím.

bluerose
15. aug 2013

Ludia, ak by som sa mala rozhodnut medzi vakcinou Hexa a MMR, ktora je podla vas taka viac dolezitejsia pre dieta? Prosim, nech sa k tomuto prispevku nevyjadruje nikto, kto by chcel pisat nieco v zmysle "vsetky vakciny su zbytocne a pre dieta nebezpecne"... vdaka

tatko_bebe
15. aug 2013

@adsumus tak neviem ale to co popisujes ma aj ta ampulka fyziologu, akurat ze je x nasobne lacnejsia

aristka
15. aug 2013

@tatko_bebe sám vidíš s čím tu máme sem tam dočinenia a čo tých ľudí dokáže napadnúť a sú schopný čohokoľvek a treba ich upozorniť nech ich fakt nenapadne zarobiť lacnejšiu variantu slan.nos.spreja z vody lebo fakt je to možné a detičky si utopia....

aristka
15. aug 2013

@bluerose Hexa

aristka
15. aug 2013

@tatko_bebe vidíš a mne táto kombinácie nikdy nepomohla vit.C a magnézium a vždy som skončila na pn ,ale imunoglukán dávam deťom a mám pocit,že funguje...

adsumus
15. aug 2013

@tatko_bebe Môžem vedieť aká ampulka sterilného fyziologického roztoku je xnásobne lacnejšia ako libenear?

tatko_bebe
15. aug 2013

@adsumus hladam na nete obrazok nedari sa mi, ked nenajdem odfotim krabicku vecer

tatko_bebe
15. aug 2013

@tatko_bebe nasiel som, neviem ci nahodou z cista jasna nieje na Rp. ale myslim ze v lekarni Vam ho v pohode predaju v ciselniku uvadzaju ze max uhrada pt. je 5,87 € ale je lacnejsi cca 3eura za 20amp.

adsumus
15. aug 2013

@tatko_bebe Tam nepíše, že to je do nosa pre malé bábätká, ale že sa to užíva ako infúzny roztok. V cene nejaký slávny rozdiel nevidím. Akurát, že je rozdiel otvoriť 5ml a to vykvapkám za den a 10ml a potom môžem kvapkať aj dva dni a to už asi veľmi sterilné nebude.

adsumus
15. aug 2013

@bluerose Ochorenia, ktoré ošetruje hexa sú smrteľnejšie ako tie, ktoré ošetruje MMR vakcína. Pozor, ak nedáš zaočkovať proti rubeole(MMR) a ani neprekoná ochorenie dcérka, nesmie sa nakaziť rubeolou počas tehotenstva, hrozí poškodenie plodu, ale to hrozí aj pri osýpkach a mumpse. Tak to je veľmi ťažko povedať, čo je dôležitejšie zaočkovať.

bluerose
15. aug 2013

@aristka
@adsumus dakujem za odpovede 🙂 k tej mmr- nastastie mam syna 😀 este sa chcem spytat, ci existuje ina vakcina, kde je napr tetanus, cierny kasel, zaskrt? Totiz v tej hexe sa mi nepaci, ze ich je 6 naraz a podla mna zbytocna zltacka 😒

adsumus
15. aug 2013

@bluerose Chápem, máš syna. tak ho treba upozorniť aby si dal pozor ak náhodou ochorie, aby si nenakazil tehotnú manželku alebo inú ženu, lebo predsa ide o ľudské životy. Bohužiaľ nedá sa to na 100% a pri veľkých epidémiách rubeoly ako je aj teraz v Poľsku sa rodia detičky s rubeolovým syndromom. Pridávam článok o tom, prečo sa začalo očkovať v Čechách proti hepatitíde, možno niekoho zaujme.

Citujem z článku ":V naší populaci, kdy výsledky sérologických přehledů potvrdily v r. 1996 prevalenci anti-Hbs protilátek u dětí ve věku pět až devět let, by to bylo ve 3,6 procentech. To znamená, že v naší populaci (čítající dnes cca 90 000 dětí v ročníku) by šlo o cca 3 240 dětí ročně. Pokud by z nich u 2,1 procenta došlo později v dospělém věku k úmrtí na uvedené diagnózy, v číselném vyjádření by to v absolutních číslech znamenalo 68 osob ročně, u kterých by bylo možno tímto očkováním v raném dětském věku později zabránit úmrtí na cirhózu jater nebo na primární karcinom jater. Tento argument zřejmě nepotřebuje další komentář a byl důvodem pro návrh do očkovacího kalendáře pravidelných očkování zavést i očkování proti VHB u dětí do jednoho roku věku. "

http://zdravi.e15.cz/clanek/priloha-lekarske-li...

adsumus
15. aug 2013

Máme najnovšie čísla výskytu laboratórne potvrdených prípadov výskytu osýpok na celom svete.
http://www.who.int/immunization_monitoring/dise...

kreativna
15. aug 2013

nikto na svete vam nepotvrdí ani nevyvráti že zaočkovany jedinec neochorie na danu chorobu, a takisto že nezaočkovany ochorie na danu chorobu.niekedy zaočkovany ochorie a nezaočkovany neochorie a naopak,každá minca ma dve strany a podaktorí čo tu predvádzajú mi pripada ako zastrašovanie.

adsumus
15. aug 2013

Tak presné štatistiky ak sa chceme silou mocou vrátiť do čias bez očkovania, približne čo nás čaká.

adsumus
15. aug 2013

Prvé štyri stlpce-obdobie pred očkovaním priemerne ročné čísla a vrchol za rok, piaty stlpec-začatie očkovania, dalšie dva stlpce počet prípadov a úmrti vo vybraných rokoch a posledné dva stlpce-ušetrené životy.

aristka
15. aug 2013

@adsumus to ,že je to fyziologický roztok to znamená je to zloženie prirodzené našemu telu a kľudne to môžeš použiť pri soplíkoch ,aj my to používame pri lavážach a odsávaní z dých .ciest a tam aj keď dieťa aspiruje nejaké malé množstvo pekne to predýcha...