(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@saska.t zatial 4 ti olajkovali prispevok o tom ako sa nesmie pouzivat sprej do nosa a kde sa cudujes ako o tom nejaka matka nevie a ze solne spreje sa smu pouzivat az od 3 rokov...tak farmaceuti su asi uplni diletanti, neviem naco studovali ked si dovolili na sprej do nosa pre babatka napisat, ze su od 6 mesiacov...no ale co sa cudujem, ty a ti co ti olajkovali prispevok o sprejoch do nosa sa asi citite byt MUDRejsi ako farmaceuti a lekari dokopy 😝
@saska.t tu mas dalsi ked ti jeden nestacil http://www.docsimon.sk/tovar/quixx-nosni-sprej-...
baby už sa vykašlite na tie spray hovorme už o inom čo tak o /ne/očkovaní, naprz mojho okolia je akosi privela detí z poruchami spravania čo su postupne diagnostikovaný ako autisti jedny menej druhy su viac postihnutý a je to od matiek rozneho veku od 20 do 40 a niektore maju prve niektore tretie a vačšina z nich to dava do súvislosti s očkovaním,čo si o tom myslíte?a ešte sa chcem spýtať ma niekto nejaké informácie o naraste autizmu pretože ja mam informaciu že je 60%tný nárast tak ak by sme si mohli pokecať na tuto tému bola by som rada, zaujma ma to
@natas4 ty si vobec nepochopila prispevky,takze islo o to ze nosne kvapky (nie soli) sa do roku pouzivaju iba v kvapkovej forme kvoli vdychnutiu,nevyvinutym reflexom a tak isto spomenutemu utopeniu,od roka mozes pouzivat spreje,ktore su ale najcastejsie od 2 rokov opakujem nosne kvapky-spreje,nie solne preparaty,takze ziadna mi tu nosne spreje proti nadche pre deti do 1 roka /typu olynth,otrivin,nasivin atd.neukazala a myslim,ze ani neukaze/vsetci s tu ohanaju iba solymi roztokmi),takze opät si si chcela nieco dokazat,a ani si si poriadne neprecitala prispevky,ale nevadi...samozrejme ostatni tiez nie,naco citat,najlahsie je hned zautocit To co si uviedla ty je tiez len solny roztok od 6 mes. a nie od narodenia...
Toto bol moj posledny prispevok v ramci spreju ci kvapiek do nosa ak chcete riesit ine veci zalozte si vlastnu diskusiu na danu temu,alebo prispievajte k teme o ockovani, v ktorej sa nachadzame
@saska.t ty si nepochopila o com pisala aristka a tatko bebe, potom si chcela byt MUDra, nasledne si sa zamotala a na koniec si to cele otocila 😅
Napisala si toto" divne,ze ako matka nevies,ze deti do 1 roka nesmu mat sprej,ale iba kvapky a mimochodom uz v lekarni ti povedia,ze pre deti do 1 roka sa nosne spreje ani nepredavaju /nevyrabaju/,tak ako tu spominany libenar,ktory nie je v spreji a najcastejsie sa robia spreje od 2-6 rokov,v kazdom pribalovom letaku je napisane,od kolko rokov je vhodny,takze by si mala citat pribalove letaky, solne SPREJE (volne predajne/su vhodne az od 3 rokov a daju sa nahradit aj Doma pripravenym roztokom a dieta v tomto veku ma vyvynute vsetky reflexi v plnom ponimani... ..."
Pises ze solne spreje su vhodne az od 3 rokov a nasledne si napisala nieco ine..ty sama nevies co vravis 😀
do plena a este raz,ak chce niekto nieco vysvetlit mimo temu o ockovani tak zalozte novu diskusiu,alebo piste IP,je to k nepochopeniu??? 😕
Dlho som tu nebola a urobila som dobre. Ako pozerám dobre sa to tu zvrhlo, keď obyčajné spreje do nosa považujete za dôvod na osočovanie a hádky. Prosím kľud, každá majte svoju pravdu a robte všetko podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia.
@natas4 Nepochopím tvoj štýl vyjadrovania, myslím že toto je už veľmi ďaleko od diskusie na úrovni.
@bubulka722 co konkretne si nepochopila? Ktore moje vyjadrenie podla teba nie je na urovni? Musim ti povedat, ze sa este velmi krotim a naozaj nebadam, ze by som bola vulgarna alebo niekoho urazala 😕 zaujimave, ze utocne ci urazlive prispevky od AV su pre teba OK a "na urovni"
@adsumus vieš zistit ako sa volala ta komunita?a nejake charakteristiky toho ich prostredia atd.Inak nabožensky sentimentalizmus to je ako škodlivy vyrus v podobe myšlienky vyrobenej človekom a širenej človekom.často sa stava že ked človek opusti stav bdelosti a triezvosti opusti aj dobre hygienicke navyky.
Hlavne, že príspevok o utopení dieťatka bol úplne super. Už je to tu na smiech, ak by to nebola taká vážna téma. Kúsance, striekačky na ihrisku, utopenie nosnými kvapkami a sprejmi. Kam ste schopné zájsť? Chápem, že kamkoľvek. 😝
@abbey1 aj keď je to mimo tému ,ale veľa mamičiek neovláda správnu techniku odsávania soplíkov ,čoho súčasťou je aj nosný roztok a buď je to odsávanie neefektívne alebo dokážu ublížiť a ja by som sa z toho nesmiala ,lebo fakt to pozná len človek ,ktorý robí na deckom s čím všeličím a stretnú....,ale poďme k téme
@petot ja to nespochybnujem ale parenteralna liecbu Cckom si nemozem dovolit aj z praktickych dovodov a podkozny i.v. kateter si kvoli tomu davat nebudem 😀
Boooze zase o tych kvapkach stale dookola 🙄 kot kotkodak 😀
@gaboroticus Tá komunitka je v opozícii voči liberálnym názorom väčšinovej holandskej spoločnosti (gay, eutanázia,ganja), nekukajú telku, ženia sa, nosia čierne pančucháče, chodia dvakrát v nedeľu do kodtola, majú veľa detí a celkovo sa snažia žiť, čo najprírodnejšie. Okrem toho odmietajú aj očkovanie, pretože si myslia, že to nie je v súlade so zámerom stvoriteľa. Sú to ortodoxní Kalvinisti. Môj osobný názorj je, že sú úplne normálni ľudia s bežným hygienickým štandardom. Volajú ich Bible Belt.
@bubulka722 no hlavne saska.t by sa mala krotit v tom co mi napisala do IP..lebo to bolo ozaj hlboko pod uroven
@bubulka722 sorryak Ta to urazilo ale po 4stranach dookola som uz nedokazal nic ine napisat
@natas4 pozri sa na svoj Charakter a potom hodnot moj,nikoho som neurazala popisala som Dany stav veci,este raz ta poprosim,daj mojej osobe pokoj,vyhybaj sa mojim prispevkom,nekomentuj ich ak nie su k teme,inak budem nutena nahlasit ta za neustale napadanie a obtazovanie mojej osoby,dakujem...ja sa k tvojim prispevkom mimo temy tiez vyjadrovt nebudem,mozes to uz konecne respektovat a neomielat stale to iste?

@saska.t ty tvrdis, ze sprej do nosa je len od 1 roka a aj to ojedinele, ze najcastejsie od 2 rokov...pekna blbost...mam doma QUIXX a ten je od 6 mesiacov...nikdy mi nik nepovedal, ze by deti do jedneho roka nemohli uzivat sprej do nosa, odporucila mi ho lekarka a taktiez v lekarni...tak asi nadarmo sa tam nepise, ze je od 6 mesiacov