icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
charlie1980
22. júl 2018

@katharines Že sa zbytočne namáhaš svojimi argumentmi voči lauritke.

katharines
22. júl 2018

@charlie1980 jaj, tak v tomto kontexte to ma uplne iny vyznam. Lenze mozno lauritka deti ma, len ich nema uvedene na MK.

adsumus
23. júl 2018

ano v otázke očkovania je podstatne či niekto hlavne ak je to človek za okčovanie má alebo nemá deti, ale treba si kopnuť, lebo to je take vlastne odporcom očkovania, ona našla trii umrtia po okčovaní, nezaujímaju či naozaj z očkovania tisíce umrtí a poškodení reánych z chorob nenašla a radšej riskne osýpky ako autizmus, lebo očkovanie sposobuje autizmus aj ked je dokázane, že nie, ju to nezaujéma, lebo všetci vedci su klamári a vedome ohrozuju všetky deti na svete, že može ohroziť stovky deti jediným ochorením u svojho dieťaťa, ju tiež netrápi. okolo toho pouráža každeho kto jej netlieska a takto si tu uvažujeme spokojne, slovenske matky, porodom získala automaticky lekárske kompetencie, vie z čoho su choroby, ktoré treba dožičiť dieťaťu aktoré nie, načo studovať na vysokej škole. potom ked príde epidemia, ide a doočkuje potichučky. 💃

adsumus
23. júl 2018

inak ludia bojujete za právo neočkovať sa, prečo nikto z vás nepozdvihol svoj hlas v záujme romskych osadníkov neočkovať sa, síce su opití a pod vplyvom drog, ked odmietajuokčovanie ale mali by ste ich zastávať, nielen bratislavske paničky z milionových barákov.

podľa našich informácií tu bolo minulý týždeň očkovanie, pri ktorom desať ľudí vakcínu odmietlo. Čo to boli za prípady?

To je bytovka, v ktorej žijú Rómovia v najťažšej sociálnej situácii. Je tam dvadsať bytov, z toho tri sú úplne preplnené a môže tam žiť aj pätnásť Rómov. Ľudia, ktorí sú pravidelne pod vplyvom omamných látok a ani lekárke, ani nám sa ich nepodarilo presvedčiť a zaočkovať. Nemôžeme ich k tomu prinútiť násilím. Mnohí zo zoznamu nepreočkovaných tu ani nie sú, zrejme odcestovali do Británie.
https://www.tyzden.sk/politika/49418/-socialni-...

lauritka
23. júl 2018

@vroni. Talianska odpoved na epidemiu osypok bola :este viac okcovani a povinne. Takze potom ako je.teda ak oni su cervene pomazane hlavy a rozkazuju rodicom ???
Je to v zaujme verejneho zdravia. A ani inde je to neppvinne.napriek tomu vela ludi ockuje.ale keby to zaviedli tu.tak to by bol fukot.My nie sme mentalne zreli na urovni Nemecka.aby tu mohlo byt ocko dobrovolne.tam kde si ty. A to vies aj sama.Vychodna europa je tam kde je a dlho este bude. A uz ked aj europska komisia sa vyjadrila.ze sme hlupi.tak dakujem pekne.

lauritka
23. júl 2018

A co si citam aj inde o ockovani a neockovani je modry konik uvadzany ako bašta av podla hesla "lebo modry konik" Uz z toho ludia maju zabavu...
Pekny den.

lauritka
23. júl 2018

@adsumus este rake zamyslenie.myslis.ze sa niekto prizna.ze isiel tichucky doockovat...veeelmi pochybujem.
Podla av sa stale nic strasne nedeje.hmmm.

katharines
23. júl 2018

@adsumus prispevok 3:07, no vidim, ze nemozes spat. O akych urazkach opat pises? A co poskodenia ako: strata reci, ochrnutie, nespavost.....? A ked uz mas problem s tym, ci je to po ockovani, tak ti pisem opatovne, pozri si letak a vedlajsie ucinky, ci myslis, ze ani tie nie su z danej vakciny, aj ked su tam uvedene?

katharines
23. júl 2018

@lauritka na rozdiel od vas, ti, co sa rozhodli neockovat maju skusenosti aj s ockovanim, a to negativne, a vacsina sa az nasledne rozhodla neockovat. A nejde vam o to, aby ti, co sa rozhodli neockovat, zmenili nazor? A este raz, ci sa niekto rozhodne ockovat, lebo tomu veri, alebo neockovat, lebo neveri, rodicia to robia v najlepsom zaujme dietata. A ako mame rozlisovat, ked tu padol nazor, ze "nie sme na urovni, a preto nemozeme dobrovolne o ockovani rozhodovat", ci akurat ti, co ockuju su na tej pozadovanej urovni?

luxikate
23. júl 2018

@lauritka a to ze sme hlupi podla ek si kde citala,ma to zaujalo.

lauritka
23. júl 2018

@katharines ake ja nemam skúsenosti s ockovanim?.tiez som bola zaockovana ako dieta.ockujem sa aj v dospelosti aj cela rodina.
Tiez som mala atopicky ekzem od narodenia- 18 rokov .aj to mam pripisat ockovaniu ??? Rovnako ako mna ockovali.zaockujem deti a fascinuje ma zee viac veris socialnym sietam a zarucenym pribehom ako odbornikom.alebo uz aj ty spochybnujes lekarov a vedcov a vlasten celu lekarsku masineriu.ze chcu detom len a len ublizovat ???

katharines
23. júl 2018

@lauritka zle si pochopila moj prispevok. Pisala som, ze aj ti, co sa rozhodli neockovat maju skusenosti s ockovanim, takze citaj s porozumenim. A su odbornici, ktori pred ockovanim varuju, takze rozhodne sa na to neda pozerat len z 1 brehu.

katharines
23. júl 2018

@lauritka a to, co som pisala "narozdiel od vas", bolo myslene, ze ti, co ockuju, nemaju s cim porovnat, kedze maju skusenosti len s ockovanim a zrejme len najlepsie.

lauritka
23. júl 2018

@katharines kto varuje pred oclkvanim ??.cely svet sa chyta za hlavu.ze sa rozsiruju epidemie.vsade sa snažia vyvracat myty o ockovani.lekari a epidemiogovia odporucaju ockovanie ako najlepsiu prevenciu voci imfekcnym chorobam. V Asutralii po epidemiach napr
Ciermeho kasla zaviedli system no jab no pay.ked rodic nezaockuje.nedostane pridavky.
Teeda samozrejme ak nema na to zavazne zdravotne dovody. .

doly7
23. júl 2018

@adsumus Mas pocit ,ze len v Bratislave su panicky z milionovych barakov?Trocha nevhodna pripomienka.Ziju tam aj obyc ludia ktory zdielaju nazor okolia ak s nim suhlasia.Mentalita romskej komunity a hlavne na vychodnom slovensku je dost uboha,ale je to asi vseobecne nielen na vychode.To co sa deje teraz na vychode s osypkami nasvedcuje tiez o niecom a za to asi tie panicky z Bratislavy v milionovych barakoch nemozu.Vecny boj vychod zapad a v kazdej teme lebo na zapade mame vsetko a lahsie sa nam zije.Akurat,ze uz pol bratislavskych paniciek je z vychodu.Dala si tomu na frak a uspesne.

vroni
23. júl 2018

@lauritka, ano. Ano, su cervene hlavy a ano, rozkazuju rodicom. A nie, nie je to v zaujme verejneho zdravia. Je to v zaujme skupiny ludi, ktora ma z toho busines (a nie, rozhodne to nie je len o farmafirmach). Ano, sme blby narod. A ked d nechame vsetko predpisovat od zodpovednych, tak aj takym zostaneme. Rozpravka o dobrom state, ktory chce len to najlepsie pre svojich obcanov je asi na urovni tej o Cervenej Ciapocke (a plati to aj o Nemecku ci Taliansku, nielen o Slovensku). Europska komisia nie je zdruzenie Mensa, pri lapsusoch, ktore zo seba vypluli, by som ich nazor na Slovakov za smerodajny nepovazovala. A uz vobec nie na zaklade takejto kontroverznej temy.

adsumus
23. júl 2018

@doly7 mne je jedno odkial su paničky, možu byť aj z marsu, ak by mali svoje vzácne potomstvo posielať do škol s deťmi z rizikových oblastí, kde sa ludia nedaju zaočkovať ani keby čo bolo (lebo ich tým chcu vyhubiť), asi by si svoje postoje rozmysleli viac, to, čo som chcela povedať je, že je lahke neočkovať, ked si v oblasti, kde ti relatívne nič nehorzí, ale bohužial slovensko, či už východ alebo západ takou oblasťou nie je, len ludia to nechápu, kým sa s tým osobne nestretnu, potom doočkuju.

adsumus
23. júl 2018

@vroni tvoja odpoved na šírenie epidemii? my očkujuci sme blbí, europska komisia odpad, ponúkaš hádam riešenie?

adsumus
23. júl 2018

@lauritka jasne, že sa pojdu zaočkovať dobrá tretina z nich, ked sa stretnu s realitou chorob, ono sa dobre neočkuje, ked mám v hlave že choroby su neškodne, ale ked už im človek čelí situácia sa mení zásadným sposobom. 42 stupnove horučky u dieťaťa, ked nevieš či prežije alebo nie pri osýpkach, človek ma ponaučenie na celý život.

vroni
23. júl 2018

@adsumus, nie. To je moja odpoved @lauritka.

adsumus
23. júl 2018

@vroni takže riešenie epidémii odporcovia očkovania nemajú? ani ty?

vroni
23. júl 2018

@adsumus, netusim, co maju a co nemaju odporcovia cohokolvek. Ani ja nie som platena za riesenie epidemii. Aj ked si nejake lokalne riesenia predstavit viem (teoreticky). Ale vseobecne platne riesenie zrejme existovat nebude, inak by sa uz objavilo, minimalne vo forme konspiracnej teorie.

adsumus
23. júl 2018

@vroni aha, teraz sa mi začína črtať celý obraz, my len nech ludkovia neočkujeme a čo bude dalej, koho to trápi, ved na cintorínoch je miesta dosť.

vroni
23. júl 2018

@adsumus, len crtaj, crtaj, na halucinacnych obrazoch uz zopar ludi zbohatlo.

adsumus
23. júl 2018

@vroni tak ale nemožeš poprieť, že prvá epidemia je tu, napriek tomu, že nás antivakcinační aktivisti uisťovali, že nám epidemie nehrozia, ale tak akosi to nie je. v čom dalšom ešte fatalane zlyhávaju ich odporúčania, názory, či ako to nazvať. strašiť ludí autizmom je jedna vec ale chrániť ich pred chorobami druhá a liečiť tretia, z toho splnaju antivaxeri len jednotku, na jednotku.

doly7
23. júl 2018

@adsumus Zaujimave ,ze jedine co ze co Ta napadlo tak tie bratislavske panicky z milionovych barakov.Zle prirovnanie a pre mna urazajuce.Mas moznost prestahuj sa z rizikovej oblasti.To ,ze je vychod plny romov medzi ktorymi sa osveta siri dost tazko urcite nezavinili tie bratislavcanky.Ak mas picit ,ze si v nevyhode bud sa s nou zmier a zi si svoj zivot v prostredi ktore milujes aj ked je rizikove,alebo sa zbal ako to urobila polovica vychodu a prid do toho zlateho milionarskeho kraja aby si zistila kde je pravda.Mas trocha skresleňe predstavy o zivote na zapade.Popripade sa obetuj a sir tu osvetu osobne a nestazuj sa.

adsumus
23. júl 2018

teraz ked sa zamyslim, žeby malo bežne dieťa prekonať, hepatitidu, čierny kašeľ, rubeolu, pneumonie, osypky, obrnu, záškrt, to kolko detí by trebalo porodiť? zo desať aby jedno zostalo nepoškodene desať krát tri 30 rokov na materskej, treba začať rodiť v 20, pekná buducnosť. a kto to zaplatí, ked polka populácie bude doma?

adsumus
23. júl 2018

@doly7 a to je riešenie problému, odsťahuj sa? to sme vyriešili problém epidemie?