icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
10. aug 2018

@eva8 tynemáš zdroj odkial dávaš informácie?

eva8
10. aug 2018

@adsumus ten článok z topiek mal nahrať tým, ktorí považujú očkovanie za podstatné. Bohužiaľ, ty absolútne nie si za spoluprácu, stále hľadáš rozdiely miesto styčných bodov.
Tie údaje, keď som ich porovnávala s Topkami - vlastne ukázali, že naozaj bolo najviac chorých vo vekovej skupine, ktorú udával lekár, teda v tom "limite ročníkov", kedy bola najnižšia zaočkovanosť.
Takisto z grafu, ktorý si udala sa dá všetko vyčítať, ty píšeš o farbosleposti.... Teda tak
Miesto vyjadrenia sa k napísanému (nepochopila si ho, inak by si tak nereagovala) dáš mnou absentujúcu info o robení statusu očkovania, či ho neudávam preto, lebo to nepovažujem za dôležité.. Však keby sa nerobil, odkiaľ by sa brali info?
Na to som ti napísala, že za dôležitejšie považujem robenie imunologického profilu od júla. Link som tiež udala, nájdi si, 2 - 3 strany dopredu.
Teda tak

zaba22
10. aug 2018

@eva8 kasli na @adsumus ona je niekym platena, nedivila.by som sa,keby to bola jedna z tych farmadebilkov,co chodia do lekarni a k lekarom nahovarat vetami typu: tento liecik je sladucky, deti sa na to budu tesit, ano, nema take ucinky ako jeho predchodca, ale je vyyyyborny. Grciam. Ona ma overene zdroje vzdy,ktore nikdy nekonkretizuje. Nie si povinna jej nic dokazovat. Ona dokaze spochybnit aj oficialnu statistiku,vzdy nieco vyhrabe,aby to vyzeralo,ze len ona vie vsetci ostatni su nevzdelanci.
@adsumus, divim sa,ze clovek taky zbehly v problematike nevie,ze.ide.o mesacnu spravu ruvz.

eva8
10. aug 2018

@evittam ale však niekedy dáva zaujímavé info, inokedy len aby niečo napísala.... Nevyjadrí sa, rýpne 🙂 Čo už? I ja viem byť nepríjemná. No kvôli nám sa téma sfušuje
@zaba22

katharines
10. aug 2018

@zaba22 i mne presne napadlo, ze je to zastupkyna farmafirmy.

eva8
Autor odpoveď zmazal
adsumus
11. aug 2018

jasne ked rodič očkuje a neverí antivax bludom, tak je zaplatený, inak to nemože byť akoby mohlo? miliony rodičov zaplatených po celom svete.

eva8
Autor odpoveď zmazal
eva8
11. aug 2018

@adsumus nechtiac som zmazala komentár, keď som chcela dopísať. Tak len v krátkosti. Tu nejde o to, že z presvedčenia píšeš o správnosti očkovania, pre mňa je problematický tvoj spôsob komunikácie. Nabehneš, prečo niečo od niekoho kopírujem, následne doplníš akože mnou zámerne vynechanú info z toho zdroja s výčitkou, že vynechávam dôležité info o skúmaní očkovacieho statusu, následne sa pýtaš na zdroj, odkiaľ tú info mám. Kde je tu logika? Však si čerpala z toho istého zdroja akože, teda ten zdroj máš 🙂 Alebo jpp povedala, že tie info boli z netu stiahnuté? A následne rozhovor o ničom. Na také naše príspevky sa naozaj (požičiam si slovné spojenie od teba) dá pozerať ako na kôpku hnoja 🙂 Až na to, že v kôpke hnoja aspoň nejaký proces prebieha 🙂 A tak ako sa ja sama zhovaďujem, zhovaďuješ sa aj ty sama. V tomto sme na tom rovnako 🙂

adsumus
11. aug 2018

@eva8 normálne napíš, že nevieš odkial je tvoj príspevok a dobre. a nemám tvoj zdroj, moj zdroj hovorí niečo iné ako čo si dala ty, preto sa pýtamodkila dávaš informácie, zbytočne. 😕

eva8
11. aug 2018

@adsumus mám ťa kopírovať? 🙂

eva8
11. aug 2018

@adsumus Pekne zaradom tvoje správy pre mňa:

Včera o 18:23
@eva8 čo sa deje že opakuješ tu istu správu miesto tinky?

Včera o 19:37
@eva8 ked kopírujem správu z ofi zdroja, nevynechávam niektoré info, ty ano, neviem prečo.

Včera o 19:45
@eva8 toto ti tam chýba pre uplnosť, neviem ako sa to mohlo stať - udaný prefotený obrázok o očkovacom statuse

Škoda, že obsah,ktorý ti nahrával, ti úplne unikol. Ty sineprišla komunikovať, ale zapárať 🙂

eva8
11. aug 2018

@adsumus a zdroj tvojej info som si pýtala prvá, lebo som ťa napodobnila vetou - poprosím zdroj (ešte som sa aj zamyslela nad množným číslom - poprosíme) keď sa hráme na deti v škôlke 🙂 A neudala si 🙂 tak tak 🙂 Znova mlátime prázdnu slamu - kto z koho? Mňa to nebaví, ale tvoje poznámky už nebudem prehliadať 🙂

adsumus
11. aug 2018

@eva8 porposíme tvoj zdroj o chorobnosti na osýpky, odkial si to vzala, to je cele, čo som chcela, ked nemáš, nemáš, nič sa nedeje, myslíš, že ked budeš kopírovať celé diskusie nahradíš to? zapárať som prišla? nie, som zvedava pýtam sa, aj takí sme ludia.

adsumus
11. aug 2018

Turci upozornuju rodičov neočkujucich, že očkovacie látky neobsahuju žiadne bravčové produkty. Tiež dovod prečo neočkovať.

http://www.hurriyetdailynews.com/turkeys-health...

eva8
11. aug 2018

@adsumus ja som poprosila prvá 🙂 A neudala si 🙂

adsumus
11. aug 2018

Ludia utekajuci z venezuely, kde sa neočkuje su zdrojom nákazy osýpkami v brazílii, kde utekaju.

https://www.newsweek.com/brazil-says-venezuela-...

adsumus
11. aug 2018

@eva8 nemáš nemáš, nič sa nedeje. to jenormálne informovať ludí a nemať zdroj. nová doba.

adsumus
11. aug 2018

rodičia dieťaťa s oslabeným imunitným systemom žaluju rodičov neočko deti, kvoli ktorým ich drobec nemože navštevovať skolku.

http://www.ansa.it/english/news/general_news/20...

eva8
11. aug 2018

@adsumus nápodobne: nemáš nemáš, nič sa nedeje. to je normálne informovať ludí a nemať zdroj. nová doba.
Z mojej strany sa ale deje, zapárala si s tým, že prečo kopírujem zdroj od neviem koho, teda si vedela o čo sa jedná, doplnila si ho s podozrením, že zámerne vynechávam info. Keď si zistila, že si sa kopla, začala si mudrovať. Darmo vzdycháš, že taká je doba - doba je taká akú ju vytvárajú ľudia. Medzi nimi ty aj ja

adsumus
11. aug 2018

@eva8 tak teda máš ten zdroj svojej informácie?

eva8
11. aug 2018

@adsumus a znova si spomenula poprosímE - kto Vaše veličenstvo? To ti má onikať?

eva8
11. aug 2018

@adsumus tak teda máš ten zdroj svojej informácie?
Pýtala som sa prvá 🙂 Pardon : Majú zdroj ich informácie?

adsumus
11. aug 2018

@eva8 akej informácie?

eva8
11. aug 2018

@adsumus prečítaj si predchádzajúcu stranu a zistíš, nevieš, čo si písala včera? Alebo aj dnešné príspevky a zistíš
včera 19.45 - informáciu, ktorú som zabudla zámerne dodať z môjho oficiálneho zdroja

adsumus
11. aug 2018

@eva8 tvoj príspevok včera 16:29 odkial to máš. fakt ma to zaujíma, odkila si to nabrala, ale ked nie tak nie.

eva8
11. aug 2018

@adsumus však akože od Tinky ako si skonštatovala 🙂 Nie, nie je odtiaľ, zmýlila si sa. A ty tvoj? Obvinila si ma, že som v tom svojom neudala zvyšok tebou kmpetentne doplnenej informácie. Teda odkiaľ ju máš?

adsumus
11. aug 2018

@eva8 normálne zo správy michalovskej nemocnice. 😉 je to na nete. ale nesuhlasí to s tým, čo si nás tu poinformovala ty, preto sa pýtam. čo hovoríš na turkov?

eva8
11. aug 2018

@adsumus link mi daj 🙂

adsumus
11. aug 2018

@eva8 ja ti mám dávať link na tvoju informáciu? ja viem odkial si to nabrala, už ma neprovokuj ako ty píšeš. ani to nie je vtipne, ani prišité, ani priplátané. (pozdrav mama👍)