icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
eva8
14. aug 2018

@katharines áno, vtedy mi ako prvý vyskočil tento článok. Teraz vyskakuje o démonoch, či satanoch či čo v tom linku. Postupne sa pridávajú články. Je sranda, že niekto žiada to, čo neposkytuje - konkrétne údaje, pritom viackrá tie konkrétne údaje sama neudala - viď o tom dieťati.... Ale v pohode, pamäť mi slúťi ako-tak 🙂

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
tin007
14. aug 2018

Talianska vláda navrhla zmenu zákona o povinnom očkovaní. Návrh už prešiel hornou komorou parlamentu. Ak ho po letných prázdninách schváli aj dolná komora, stane sa právoplatným.

https://euractiv.sk/section/spolocnost/news/tal...

tin007
14. aug 2018

Taliansko ma cca 60 mil obyvatelov; min. rok mali cez 5000 pripadov osypok. Slovensko ma 5.427 mil obyvatelov, tento rok mame zatial nieco cez 300. Je zaujimave, ze 89% pripadov osypok v IT boli neockovani (dalsich 6% mali 1 davku), na SK to urcite nie je takto (zatial su data len od aprila po jun - uz tu boli linky), kde ide vacsinu o ockovanych. Je zaujimave zamyslat sa nad tym, co sposobuje take rozdiely (v % ockovanych a neockovanych u oboch krajin).

adsumus
15. aug 2018

@katharines tento pán sa vyjadril nasledovne, že nie je moc chytré zachranovať deti, ktoré nie su najzdravšie, evolucia favorizuje totiž najsilneších a potom sa pýta, či nie je najlepšie nechať slebé deti zomrieť, vyjadril sa tak potom ako nedal očkovať svojho syna, ani jedno dieťa nenavštevuje lekárov, on ich považuje za horších ako chorobu a nazýva ich kdeako, napríklad ako knazov naboženskeho kultu a jeho viera? ja by som charakterizovala ako krestanský fundamentalizmus, čiže ekstrem aký sa nevyhýba žiadnemu náboženstvu. Ináč toho prípadu su plne media. Niekedy sa stane, že sa extrem stáva mainstreamom, ale potom si treba uvedomiť, že toto nesie so sebou velmi vážne následky.

https://www.thesun.co.uk/news/6991652/christian...

katharines
15. aug 2018

@adsumus stale natlacas, ze kto neockuje, je extremista, co s tebou silno nesuhlasim. Tento pan je divny, ale u teba mam pocit, ze stale sa vsetkych snazis strcit do jedneho vreca. A keby si sem nedala link, tak sa o priblbo rozglavenom panovi, ktory vlastne zavrazdil dieta, ze mu nedaval jest, ani nedozviem.
Inac, akurat dnes mi pisala kamoska, ze jej syncek po MMR ockovani prestal uplne rozpravat, co je znak neurologickeho poskodenia.

eva8
15. aug 2018

@adsumus už vieš, prečo som sa pýtala, či rozumieš pojmu extrémny?

doly7
15. aug 2018

@adsumus Obdivujem Tvoju trpezlivost je to extrem a Ty snim.

adsumus
15. aug 2018

@katharines vobec nie, ani si to nemyslím, že každy kto neočkuje je mimo mainstreamové chápanie sveta a vecí, aspon nie vo všetko, tanto pán je mimo ale celkom určite.

adsumus
15. aug 2018

Srbsko za desať mesiacov 5,700 chorých na osýpky, 94% chorých predstavuju neočkovaní, nedoočkovaní alebo ich okčovací status nie je známy. 15 ludí zomrelo v suvislosti s osýpkami.

http://outbreaknewstoday.com/serbia-measles-570...

katharines
15. aug 2018

@adsumus lenze len 2875 bolo aj laboratorne potvrdenych.

eva8
15. aug 2018

fakt je to zaujímavé ako to už bolo spomenuté, že všade vo svete je vysoké percento nezaočkovaných nakazených a na Slovensku to akosi neplatí až tak striktne

adsumus
15. aug 2018

@katharines čo sa mení natom, že 5,700 ludí ochorelo a 15 zomrelo? že 94% bolo neočkovaných?

adsumus
15. aug 2018

@eva8 prečo si nepočkáš na vysledky vyšetrovania, či títo chorí ludia boli naozaj očkovaní prebieha testovanie, predsa, ved u nás na slovensku antivax aktivisti pravidelne vyzývaju ludí aby očkovali deti do umývadla a upozornuju sa na lekárov ochotných neočkovať, potom sa dostavaju do štatistík ako očkovaní.

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
Autor odpoveď zmazal
eva8
16. aug 2018

@adsumus to testovanie teda ukáže, že neočkovaný človek po prekonaní osýpok má iné protilátky, ako človek očkovaný po prekonaní osýpok?

adsumus
16. aug 2018

Dobré správy, deti matiek očkovaných v tehotenstve vakcínou proti záškrtu, tetanu a čiernemu kašlu mali autizmus v 1.5%, deti matiek neočkovaných počas tehotenstva mali 1.8%, priemer je 1,7% v bežnej populácii. další s tisícov dokazov, že očkovanie deťom neubližuje, ale chráni pred chorobami.

http://outbreaknewstoday.com/vaccines-kaiser-pe...

adsumus
16. aug 2018

@eva8 no ked to tam píšu tak asi to tak je,či ty myslíš, že lekári, epidemiologovia a imunologovia si len tak vypisuju, čo im slina na jazyk prinesie ako antivaxeri anonymní? bububu bojte sa očkovania, deti vám pomru, mozgy budete mať poškodene a tak dalej? odpovedám len zo slušnosti.

adsumus
16. aug 2018

11 mesačné chlapča utrpelo porážku potom ako dostalo kiahne, neočkovaný, následky asi bude niesť po celý život. matka zaznamenala oslabenu polovicu tela. Clovek asi začne pochybovať o vyjadreniach antivaxu, že tieto choroby su neškodne a bežne, treba ich veselo prekonávať, nič sa nedeje.

https://people.com/health/back-to-school-vaccin...

katharines
16. aug 2018

@adsumus ak by toho chlapceka ockovali, pravdepodobne by neprezil vobec. Tieto choroby totiz robia problem ludom so slabou imunitou.

katharines
16. aug 2018

@adsumus no, ze vakciny redukuju vyskyt autizmu?! Podla mojho nazoru strasna hlupost. Autizmus mozu sposobovat vakciny, ako jeden z faktorov. A okrem ineho su aj ine faktory ako napr mozog poskodzuju aj umele sladidla, komplikovany porod, kde dietatku chybal kyslik, dedicnost.... Ak tieto ine faktory nie su zahrnute, v studii, tak je tato studia len malo vypovedna.

adsumus
16. aug 2018

@katharinesja viem, všetko čo zistia vedci a lekári, je nezmysel, ty máš iný názor, očkovanie by dieťa zabilo, dobre dopadol, že len ochrnul, mohol zomrieť z očkovania. 😔

adsumus
16. aug 2018

@katharines inak studiu robia na náhodnej vzorke, nevyberaju len deti, ktoré nemali žiadne komplikácie, takže skupiny su porovnatelné.

adsumus
16. aug 2018

@katharines a ešte dalšia vec je doležitá si uvedomiť, že z tejto studie vyplýva, že neočko deti maju vetšiu šancu, že sa u nich vyvinie autizmus.

https://jamanetwork.com/journals/jamapediatrics...

adsumus
16. aug 2018

a vedci znova upozornuju, že používanie ddt, pesticídu ma silné prepojenie na vznik autizmu. to čo ja stále tvrdím dookola, že nám ničí deti, pesticídy, herbicídy, skládky odpadu.

https://www.iflscience.com/health-and-medicine/...

abbey1
16. aug 2018

@katharines Vieš, tu sa dozvieš, že očkovanie aj znižuje výskyt rakoviny u detí.

katharines
16. aug 2018

@abbey1 to mas pravdu. Uz to tu bolo spominane. To, ze ockovanie moze sposobit akutne zlyhanie imunity, je pre zastancov ockovania vymysel, i ked to potvrdili lekari. Dokonca samotni ockujuci lekari priznavaju, ze ockovanie ma neziaduce ucinky. Laici, ako adsumus asi vedia viac 😉

adsumus
16. aug 2018

@katharines nemože vedci porovnávali vyskyt chorob u očkovaných a neočkovaných detí a k žiadnemu zlyhaniu imunity nedochádza po očkovaní, prečo by malo?