(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@martinjasen Je mi ľúto tohto rozhodnutia, pretože sama viem, koľko upozornení som musela adminovi zaslať, aby dospel k tomu, že prirovnávať lekárov a štát k fašistickým praktikám je "asi" neprípustné. Uznávam, @adsumus popustila uzdu slušnosti, ale na druhej strane sa jej ani nedivím, trpezlivosť má predsa len svoje medze aj u nej a nie len u nej. Vnímam to bohužiaľ ako neobjektívne likvidovanie protichodných názorov a prispievateľov. Škoda, pretože sa tu vytvára priestor iba pre jednu názorovú skupinu ☹ Dúfala som, že k tomu nedôjde.
@kreativna a čo myslíš, prečo neexistuje....? Lebo niekto nechce, aby existoval, tak to ututlávajú......tá pravda by bola veľmi krutá a nebodaj by sa žiadalo zadosťučinenie.....od kompetentných a zodpovedných za TO! Autizmus má jednoznačne spoločné, tie črevá, to vidím aj u nás......hnačka v podstate stále, nestrávená potrava......Ale zarážajúce je, že doteraz sa v pediatrickej ambulancií stretneš s tým, že Wakefield je podvodník a falšoval štúdie 😠 Bohužiaľ, to sa na seminároch GSK lekári nedozvedia a len máloktorí (osobne poznám "až" troch 😖 ) sa o to, z pozície svojho povolania zaujímajú...... 😔 Ked sa niečo snažíš podozvedať, tak ti povedia, že ich príčina jednoducho nezaujíma, a že ju nepoznajú, celé zle...... 😖 😖
@aristka vieš, ked máš dieťa poškodené vakcínou, dávaš si pozor, aby si mu znova neublížila, liekmi....Náš syn má averziu k liekom (od MMR), takže nič neberie a nič nemá predpísané (len homeopatiu bez NU a reaguje).....Takže krok vedľa......To, že trištvrte liekov vyvoláva tráviace potiaže je žalostné, smutné a zároveň vážne a svojmu dieťaťu, ktoré milujem tieto NU nedoprajem......Medicína nám vážne poškodila a teraz pomôcť nevie, preto jej nedôverujem v tomto.. 😒 😔 😔
@nikimax odkiaľ vieš ,že homeopathia nemá NU ,pokiaľ viem musí tam byť presné dávkovanie a podľa dg .sa dáva homeo liečivo a homeo treba brať ako lieky a tým pádom aj s Nu.len nikto o tom nepíše..keď je taká neškodná ,prečo sa môže brať len určitý čas a nie dlhodobo....a buď len rada ,že to zvládate len homeo a dúfaj ,že to nemá aj z toho... 😉
dala som si zloženie homeopathie a tu to máme...
na výrobu homeo sa používajú rastlinné výťažky a minerály :kovy a zlúčeniny solí
živočíšne lieky :napr.z rozdrvených jašteríc
nosody:prípravky z patologických tkanív a sekrétov....pre ozrejmenie laikov patologických znamená chorých
sarcody:prípravky zo zdravých sekrétov zdravých zvierat
a potom je to napr.slnečná žiara a magnetické pole apod.sily
takže môj názor,že aj keď je to v stopových množstvách tj.potencia lieku a je to z takéhoto materiálu určite sa treba mať na pozore ako pri každom inom lieku ..lebo človek za normálnych okolností patologické tkanivo neje ani sekréty zvierat a samozrejme tie kovy....inak s čím to zarábajú aby to bola taká pekná gulička...
@kveta & @aristka
Autizmus v pribalovanom letáku vakcín naozaj! je! Proti DTaP trojkombinancna vakcínu proti Diphtheria and Tetanus Toxoids and Acellular Pertussis Vaccine Adsorbed
Tripedia®
ttp://www.fda.gov/downloads/BiologicsBloodVaccines/Va...
Strana 11!!!! Adverse events reported during post-approval use of Tripedia vaccine include idiopathic thrombocytopenic purpura, SIDS, anaphylactic reaction, cellulitis, autism.....
Je to v pribalovom letáku. Kukni aj ty v linku aby ste to mali presne nielen čo som skopirovala! . Aj SIDS - Sudden Infant Death Syndróm! Čo v spánku babatka zomru!
Ďalej tam je napísané ze absolútne neboli testované proti rakovinam a ze sa nevie či nemôže (táto konkretna vakcínu) spôsobiť rakovinu. Na strane 6
Ešte raz link lebo jedno H na začiatku chyba.
@mariuskaa aj ja som si našla informácie že očkovanie ma súvis so syndromom náhleho umrtia leukémiou krvi už u malých detičiek kostnou rakovinou a aj už spominané alergie, atopické ekzémy, autizmus cukrovka a vela vela dalších vecí,je to hroza a človek tomu nechce akosi uveriť že by to bolo možné a že v dnešnej dobe sa možu takéto veci diať a ešte k tomu v mene dobra a lekári a vedci čo sa postavia proti tomuto tak su znevažovaný a likviduju ich, čo ma pre nich následky aj v ich osobnom živote a je tu vela lekárov čo o tom vedia ale maju strach a ja sa im ani nečudujem pretože každý si rozmyslí ísť hlavou proti múru a kto chce s vlkmi žiť musí s vlkmi vyť a ruku na srdce ludia začínajú premýšlať a patrať po informáciach až vtedy ked sa niečo stane v ich rodine alebo ich vlastnému dieťaťu,sú lekári ktorí sú aj rodičia a dali svoje deti zaočkovať a až ked ich dieťa ostalo nejakým sposobom poškodené až vtedy sa začali zamýšlať nad povinným očkovaním dovtedy to brali ako rutinu a že robia pre svoje dieťa to najlepšie.i ked je to boj s veternými mlynmi ja som neviliečitelný optimista a verím že časom sa to prevalí a pravda vyde najavo.len treba sa zbaviť strachu, strach je zlý radca a bohužial v dnešnej dobe si každý rozmyslí za a proti a či sa pustí do boja z niečím čo zdanlivo vyzerá že sa nedá premocť.
@aristka je neuveritelne že ty do slova a do písmena dokážeš obrátiť a znevážiť všetko čo nie je podla tvojich predstáv a nepripustíš žiadny iný názor ako tvoj, nemusíš s tým suhlasiť ale su ludia ktorí nesuhlasia ale rešpektujú názory druhých a tí medzi nich nepatríš, ty doslova a dopísmena lobuješ za očkovanie ani na sekundu nezaváhaš že aj očkovanie može mať nežiaduce učinky, čo ma dosť prekvapuje vzhladom k tomu ako preferuješ svoju vzdelanosť a neustály príjem vedomostí a informácií, zrejme si orientovaná len jedným smerom a podaktorí vieme akým, keby očividne niečo bolo čierne a všetci by to videli ty by si aj tak tvrdila za každu cenu že je to biele.a ked ti tak velmi záleží na dokazoch tak ťa prosím daj mi dokaz že očkovanie nemá žiadne nežiadúce účinky a zaočkovanému dieťaťu nehrozí absolútne žiadne riziko.máš takýto dokaz?
@mariuskaa
@kreativna Opakovane vás lekári budú presviedčať, že očkovanie-teda zásah do imunitného sytému dieťaťa- nemohlo spustiť onkologické ochorenie. Na otázku, prečo a čo teda spustilo AML u môjho dieťaťa, ale odpoveď nedostanem. Možných faktorov je mnoho, ale nikto nevie, ktorý z nich a či vôbec jeden z tých, ktoré sú považované za možné spúšťače tak závažných a netypických ochorení u tak malých detí. Nuž vyber si človeče odpoveď sám. Ale aspoň ma ubezpečia, že chápu naše obavy očkovať. 😠 ☹
@kreativna Akútna myeolidná leukémia-veľmi vzácna u detí, prakticky nevyliečiteľná a práve u nášho synčeka sa prejavila, keď mal 20 mesiacov, dovredy dojčené, tdravé dieťa a zrazu taký šok. Jasne, že som ako rodič pátrala po príčinách vzniku, ale jednoznačnú odpoveď ti nedá nikto. Je preto jasné, že sa bojíme akéhokoľvek umelého zásahu do imunitného systému dieťatka.
Smutne je, ze farmaceuticky priemysel zaraba na strachu rodicov o svoje deti... Myslim tym strach z konkretnej choroby. Lenze dnes uz je tu aj strach z vakcin, takze sme ako medzi mylnskymi kamenmi. Co vsetko v skutocnosti obsahuju vakciny? Aky maju dopad na zdravie dietata? Niektore sa pouzivaju kratko, tak ako moze niekto tvrdit ze je to v poriadku a ze nic zle nehrozi? V casopise Vitalita dlhodobo rozoberaju pravdy o ockovani, odporucam precitat.
@abbey1 môjmu manželovi zomrel kamarát na akútnu leukémiu a čo mám znalosť z detičiek je postihnutie najčastejšie do 2 rokov ,čo som čítala príčinu ako píšeš nikto nevie ..možno genetika ,životné prostredie alebo je to vo hviezdach a som rada ,že aj napriek všetkému si to takto napísala a nedala si jednoznačnú príčinu ....
dievata ako sa moze ockovane dieta nakazit od neockovaneho ? je naozaj ockovanie ucinne a naozaj chrani deti pred nakazou ? to ma len tak zaujima kedze som sa stretla z jednou anketou 😀 dakujem
@aristka U detí je bežná leukémia ALL a najčastejšia vo veku do 3 rokov, tá je slušne liečiteľná, bohužiaľ aj tak často smrteľná a hlavne deti zažívajú pri liečbe peklo.
Náš syn mal AML5, to je leukémia "starých ľudí"., u detí veľmi vzácna.A ako som písala je prakticky nevyliečiteľná. Tak udávajú štatistiky i mne písali lekári. Námosobne bolopovedané už pri začiatku liečby, že má 10-20% šancu, čo je popravde mizivé percento. To však ani nie je percentovyliečenia, ale prežitia nad 5 rokov od diagnostiky. Prežije minimálne percento a aj to s ťažkým postihnutím. Ja poznám len jedného vyliečeného chlapca, zhodou okolností z nášho mesta a poznáme sa teda osobne a veľmi ma teší, že on to šťastie mal. Bohužiaľ, žiadne iné dieťa s podobným "šťastím" nepoznám. Odpoveď prečo náš syn, námn edal nik, ani lekári zo zahraničia, na ktorých sme sa obrátili. Rovnako nám nikto nevedel pomôcť.
@aristka tak teraz mi to vysvetli, akých psych.poruch?myslíš to všeobecne pri autizme alebo individualne?lebo ja som s dcerkou absolvovala aj pedopsychiatra a viackrát a bolo mi povedané že ja mam "zdraveho autistu bez dalších diagnoz alebo postihnutí a žiadnu farmakologicku liečbu nedáva ani nedoporučuje.jedine ak si spomínaš čo som písala moja dcerka brala a to len 3 dni ten sirup predpísaný neurologičkou encephabol a nan mala dosť zlu reakciu a to mi dala že to mám vyskúšať že ma s tým dobre skusenosti a že to podporuje mozog teda lepšie povedané že je to na správny metabolizmus mozgu aby sa cukor správne neviem čo to si už nepamatam /asi ukladal/a dodával mozgu energiu a tak by mal lepšie fungovať atd.ale okrem tohto nikdy nič nebrala ani nemala predpísané akurát sirup myslím že to bol peritol na chuť do jedla od obvodnej ale to bolo bez efektutak ake lieky máš na mysli?
jeeeeeej o niečo menej dusná atmosféra. tlieskam.
inak mi tiež najviac vtipne pride ako sa boja očkovaní neočkovaných... 🤐

@martinjasen Ďakujem! Veľmi rozumné rozhodnutie. 😉