(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@katharines financuje očkovanie a sučastne vytrubuje do sveta, že tým zabíja ludí.
@adsumus zaujímavé, že si si nevšimla vetu, ktoré nahráva očkovaniu
"U očkovaných pacientov je výskyt subakútnej sklerotizujúcej panencefalitídy znížený o faktor 20."
Vari preto, že je to výplod fantázie nedôveryhodného zdroja? Chujbuj ...
Multilingvista je pochvala - tvoja gramatika je fakt výborná a v linkoch na youtube sa hovorilo rôznymi jazykmi , nie všetko mi preložilo pomocou tituliek.
A veta "U očkovaných pacientov je výskyt subakútnej sklerotizujúcej panencefalitídy znížený o faktor 20." podporuje očkovanie aj vakcínami vyrobenými chujbuj - však niekto zomrie, niekto nie. Pripadáš mi ako bezcitná fanatička, po tejto tvojej vete, prepáč, preto som sa takto rozčúlila. Nepozeráš vpravo ani vľavo. Ak by si chcela dať vymazať tento príspevok - použila som prirovnanie AKO, neoznačila ani neurazila som ťa
@eva8 tvoj zdroj uvádza že
"Takáto encefalitída je ovplyvnená deťmi a dospievajúcimi, ktorí počas prvých 15 mesiacov života utrpeli osýpky."
tomu si ako porozumela? ostane veci som opravila, treba brať na vedomie, že nie jeden z miliona ale jeden z približne 1000 dostane SSPE. k fanatizmu hodím tiež poznámočku, že si sa pekne opísala, vystižne.
@eva8 no už som počítala aj pomerne dosť o týchto veciach, ale s faktorom 20 si sa vyytasila jedine ty, tak som myslela, že objasníš, ale ak nie tak nie. nič sa nedeje, nikto nevie všetko. faktom zostáva, že očkovanie proti osýpkam priamo aj nepriamo chráni populáciu pred týmto desivým ochorením, ktoré nevieme liečiť, iba mu predchádzať. prikladám link, lebo toto som si nevymyslela ja, ale prišli nato vedci. koho by prípadne zaujímala tato problematika viac. faktor 20 tam ale akosi nespomínaju, neviem prečo.
"Reported SSPE incidence varied greatly from approximately 0.2 to 40 cases per million population per year. "
- to sa viac zhoduje s 1 z 1000 000 ako tvoja oprava 1 z 10 000. Keď niečo sa píše, treba vziať do úvahu aj vzorku, to, jest, na koho sa ten počet vzťahuje 🙂 (na celkový počet obyvateľov,čilen na prekonaných po osýpkach) Nedajú sa miešať hrušky z jablkami pri štatistike len preto, že je to ovocie
Teda tak
@eva8 vieš ak sa dieťa nakazí osýpkami do jedneho roka, žiadny faktor ti nepomôže počítať, aj ked ho neskor zaočkuju proti osýpkam, ty povieš ochorel aj ked bol očkovaný, tak načo mu to bolo, ono je to nato, že očkovanie tým, že nemáme epidemie, znižuje počet takto chorých detí, výrazne a zásadne. ale ked sa ludia rozhodnú, že očkovanie nebude, tak nebude, ale treba sa pripraviť na následky.
@adsumus
veta z článku tebou daného:
Incidence
Reported SSPE incidence varied greatly from approximately 0.2 to 40 cases per million population per year.
Vetra z môjho linku:
Výskyt je 1 prípad na 1 milión obyvateľov.
tvoja oprava:
" ostane veci som opravila, treba brať na vedomie, že nie jeden z miliona ale jeden z približne 1000 dostane SSPE"
Zacitujem ťa:
"ak niečo uvádzaš ako fakt, mala by si tomu aj rozumieť, či nie?"
P.S. som rada, že tvoj link potvrdil informáciu z môjho linku
@eva8 chcela si niečo novšie, možem poskytnúť a opakujem pre dieťa do jedneho roka a deti do 5 rokov je riziko, že ochoreju na SSPE vysoké, velmi vysoké, ide o jedno dieťa z 1700 približne, žiadne miliony, ide o vysoke riziko.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC37...

Na zamyslenie: Bill Gates, ktory financuje ockovacie programy, sa vyjadril v TED, ze ockovanie a reprodukcne sluzby mozu zredukovat populaciu o 15% a tym chce znizit mnozstvo CO2
https://www.youtube.com/watch?v=_fh3NsxeS7M