icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
katharines
26. aug 2018

Na zamyslenie: Bill Gates, ktory financuje ockovacie programy, sa vyjadril v TED, ze ockovanie a reprodukcne sluzby mozu zredukovat populaciu o 15% a tym chce znizit mnozstvo CO2

https://www.youtube.com/watch?v=_fh3NsxeS7M
adsumus
26. aug 2018

@katharines financuje očkovanie a sučastne vytrubuje do sveta, že tým zabíja ludí.

eva8
26. aug 2018

@adsumus zaujímavé, že si si nevšimla vetu, ktoré nahráva očkovaniu
"U očkovaných pacientov je výskyt subakútnej sklerotizujúcej panencefalitídy znížený o faktor 20."
Vari preto, že je to výplod fantázie nedôveryhodného zdroja? Chujbuj ...
Multilingvista je pochvala - tvoja gramatika je fakt výborná a v linkoch na youtube sa hovorilo rôznymi jazykmi , nie všetko mi preložilo pomocou tituliek.
A veta "U očkovaných pacientov je výskyt subakútnej sklerotizujúcej panencefalitídy znížený o faktor 20." podporuje očkovanie aj vakcínami vyrobenými chujbuj - však niekto zomrie, niekto nie. Pripadáš mi ako bezcitná fanatička, po tejto tvojej vete, prepáč, preto som sa takto rozčúlila. Nepozeráš vpravo ani vľavo. Ak by si chcela dať vymazať tento príspevok - použila som prirovnanie AKO, neoznačila ani neurazila som ťa

adsumus
26. aug 2018

@eva8 tvoj zdroj uvádza že

"Takáto encefalitída je ovplyvnená deťmi a dospievajúcimi, ktorí počas prvých 15 mesiacov života utrpeli osýpky."

tomu si ako porozumela? ostane veci som opravila, treba brať na vedomie, že nie jeden z miliona ale jeden z približne 1000 dostane SSPE. k fanatizmu hodím tiež poznámočku, že si sa pekne opísala, vystižne.

eva8
26. aug 2018

@adsumus chujbuj 🙂

eva8
26. aug 2018

@adsumus článok bol preložený asi pomocou googlu. Chcela som byť férová (aj pre aj proti, preto som ho udala kvôli vete:
""U očkovaných pacientov je výskyt subakútnej sklerotizujúcej panencefalitídy znížený o faktor 20.""

evittam
26. aug 2018

@eva8 Tvoja vytrvalost je uplne zbytocna.😉

adsumus
26. aug 2018

@eva8 no ved to ma zaujíma čo je to faktor 20? ako došli k tomuto vyjadreniu, z čoho vychádzajú? kto to vlastne napísal, tento tvoj článok?

eva8
26. aug 2018

@evittam znova som sa dala uniesť. Každý vidí len to čo chce 🙂

eva8
26. aug 2018

@adsumus odrazu ťa zaujíma toto? Naštuduj si. Používa sa to nielen v zdravotníctve

adsumus
26. aug 2018

@eva8 ak niečo uvádzaš ako fakt, mala by si tomu aj rozumieť, či nie? faktor 20, keby sme sa bavili o opalovacích mliekach tak to by ešte šlo. inak man ten faktor 20 hned zaujímal, čo to len môže byť, možno translator zlyhal trošičku.

eva8
26. aug 2018

@adsumus stačí si otvoriť link, preklikať a nájdeš čo hľdáš. Je tam kolonka "o nás"

eva8
26. aug 2018

@adsumus teba nezyujímal hneď faktor 20, ale posledná veta.

adsumus
26. aug 2018

@eva8 no ešte že vieš lepšie ako ja, čo ma zaujíma. faktor 20 nevieš vysvetliť, ok, ide sa dalej.

adsumus
26. aug 2018

@eva8 tuto vetu som tam tiež našla, to si ako vysvetluješ?

POZOR! SAMOSTATNOSŤ MÔŽE ZAOBCHÁDZAŤ VAŠE ZDRAVIE!

eva8
26. aug 2018

@adsumus znamená to, že SSPE sa vyskytuje u očkovaných 20x menej často ako u neočkovaných.

adsumus
26. aug 2018

@eva8 a to si odkial nabrala?

eva8
26. aug 2018

@adsumus faktor 20
prosím, konzultuj s odborníkmi. Ďakujem

adsumus
26. aug 2018

@eva8 no už som počítala aj pomerne dosť o týchto veciach, ale s faktorom 20 si sa vyytasila jedine ty, tak som myslela, že objasníš, ale ak nie tak nie. nič sa nedeje, nikto nevie všetko. faktom zostáva, že očkovanie proti osýpkam priamo aj nepriamo chráni populáciu pred týmto desivým ochorením, ktoré nevieme liečiť, iba mu predchádzať. prikladám link, lebo toto som si nevymyslela ja, ale prišli nato vedci. koho by prípadne zaujímala tato problematika viac. faktor 20 tam ale akosi nespomínaju, neviem prečo.

https://academic.oup.com/ije/article/36/6/1334/...

eva8
26. aug 2018

@adsumus nájdi niečo nové, nie viac ako 10 rokov staré

adsumus
26. aug 2018

@eva8 myslíš, že tam už nabehne faktor 20?

eva8
26. aug 2018

"Reported SSPE incidence varied greatly from approximately 0.2 to 40 cases per million population per year. "
- to sa viac zhoduje s 1 z 1000 000 ako tvoja oprava 1 z 10 000. Keď niečo sa píše, treba vziať do úvahu aj vzorku, to, jest, na koho sa ten počet vzťahuje 🙂 (na celkový počet obyvateľov,čilen na prekonaných po osýpkach) Nedajú sa miešať hrušky z jablkami pri štatistike len preto, že je to ovocie
Teda tak

adsumus
26. aug 2018

@eva8 no to je to tvoje čítanie s porozumením, zadrapneš sa do nejakej z kontextu vytrhnutej informácie a nepustiš. teda tak.

eva8
26. aug 2018

@adsumus faktor si môžeš prepočítať aj sama ak ťa to veľmi zaujíma, stačí mať údaje.

Vidíš ako šikovne odbáčaš od tvojej necitlivosti? Chujbuj?
A človek ťa chce podporiť v očkovaní ale ty nieeee, o spoluprácu nestojíš. Takto ostaneš sama - to len rada do života

adsumus
26. aug 2018

@eva8 vieš ak sa dieťa nakazí osýpkami do jedneho roka, žiadny faktor ti nepomôže počítať, aj ked ho neskor zaočkuju proti osýpkam, ty povieš ochorel aj ked bol očkovaný, tak načo mu to bolo, ono je to nato, že očkovanie tým, že nemáme epidemie, znižuje počet takto chorých detí, výrazne a zásadne. ale ked sa ludia rozhodnú, že očkovanie nebude, tak nebude, ale treba sa pripraviť na následky.

eva8
26. aug 2018

@adsumus
veta z článku tebou daného:
Incidence
Reported SSPE incidence varied greatly from approximately 0.2 to 40 cases per million population per year.
Vetra z môjho linku:
Výskyt je 1 prípad na 1 milión obyvateľov.

tvoja oprava:
" ostane veci som opravila, treba brať na vedomie, že nie jeden z miliona ale jeden z približne 1000 dostane SSPE"

Zacitujem ťa:
"ak niečo uvádzaš ako fakt, mala by si tomu aj rozumieť, či nie?"

P.S. som rada, že tvoj link potvrdil informáciu z môjho linku

eva8
26. aug 2018

@adsumus a ešte raz ťa zacitujem:
" no to je to tvoje čítanie s porozumením, zadrapneš sa do nejakej z kontextu vytrhnutej informácie a nepustiš. teda tak."

adsumus
26. aug 2018

@eva8 my debatujeme a ty tu cituješ mna ako keby som bola senilná a nepametala si, čo píšem, prečo to robiíš?

eva8
26. aug 2018

@adsumus lebo trepeš dve na tri

adsumus
26. aug 2018

@eva8 chcela si niečo novšie, možem poskytnúť a opakujem pre dieťa do jedneho roka a deti do 5 rokov je riziko, že ochoreju na SSPE vysoké, velmi vysoké, ide o jedno dieťa z 1700 približne, žiadne miliony, ide o vysoke riziko.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC37...