(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
Dve deti zaokčovala bez problémov, potom sa vydesila, tretieho už nedala a takmer jej umrel na čierny kašeľ. ešte že sa rozhodla zdielať tuto hroznú skusensoť a vystríhať ostatných a hlavne že drobec to prežil. Dufajme, že aspon niekto sa poučí.
@adsumus matka dala dietatko zaockovat, ktore nasledne zomrelo v jej rukach
@adsumus ale ano, klames, zavadzas a domyslas si. Pretoze podstata vzniku epidemii je inde a nie je pravda, co tvrdis ty, ze chorobu ockovany clovek neprenasa. To si si ty vymyslela a podavas to dalej. Takze akekolvek informacie od teba sa stavaju uplne nedôveryhodné a mozes si zato sama.
Pripad Measles Mary
Clanok o tom, ako ockovany dospely clovek v US nakazil dalsich a sposobil epidemiu osypok http://www.sciencemag.org/news/2014/04/measles-...
Tu je vedecka verzia clanku https://academic.oup.com/cid/article/58/9/1205/...
@minuskad nie neklamem, je to tak a aj ked napíšeš milionkrát, že klamem, kalmarku zo mna neurobíš, ludia maju rozum, vzdelanie net, vedia si overiť kto tu klame. a opakujem nikdy som netvrdila, že očkovaný nemože preniesť chorobu, tvrdím, že očkovaní nie su za šírením epidemii, za tým su neočkovaní. ak si dovolíš označi ťčloveka za klamára mala by si to mať podložene, za tvojim obvinením je len obyčajná ludska zaslepenosť a hluposť, bez urážky.
a čo takto reagovať na matku ktorá sa vylakala antivax dezinformácii, tretie dieťa nedala zaočkovať, to jej ochorelo a teraz upozornuje iných aby neurobili rovnaku hluposť? vážení neočkujuci rodičia?
neočkovane dieťa spúšťa epidemiu
https://www.cbsnews.com/news/how-one-unvaccinat...
@adsumus ide piesen dokola, okolo stolalala....
Dieta kaslalo 5 dni a prezilo. A co chuda dievcatko, ktore po ockovani je uplny invalid? Skus to vysvetlit jej rodicom. Hnali by ta. A takych pripadov je mnoho.
neočko teenager spúšťa epidemiu
https://www.reuters.com/article/us-health-measl...
@katharines teba by asi podla tvojej logiky hnali rodičia čo im deti pomru zbytočne lebo si ich vydesila dezinformáciami ohladom očkovania, ked každu chorobu vydávaš za nasledok očkovania, aj ked zjavne nemaju nič posločne. ale načo take veci písať, každy nech sa rozhodne čomu verí a podla čoho pojde, či podla klamstiev alebo dá prednosť prevencii.
@katharines a okrem toho, preoč by mal ktokolvke hnať, možno by to potešilo teba ked to píšeš, že sa očkujem a sovje dieťa? škodí ti to nejako na dušičke?
@adsumus vies co je vobec prevencia?
Minule si mudrovala o horucke. Vies co je vobec horucka a naco telu sluzi?
Velakrat nie je mozne zistit, kto spustil epidemiu, niekedy sa to da dopatrat ale mnohokrat nie.
Na Vychode SR je to opat zaujimave; urcite mnohi viete, ze v Michalovciach a niektorych prilahlych obciach boli hromadne ockovania ludi od 6.mesiaca do 50 rokov, k dnesnemu dnu je 426 pripadov osypok v okrese Michalovce. Na zamyslenie je napr. to, ze 7.9. pripudlo 5 novych, ktore sa vyskytli v "preockovanych" oblastiach, t.j. na ulici Mlynska a v Drahovciachh. Zaujimave, ze?
https://www.ruvzmi.sk/
@adsumus ide piesen dokola, pkolo stolalala... Ach
@adsumus 😂 ty si mi doteraz nepodlozila vedecku studiu, ktore ma tvrdit, ze ockovany clovek neprenasa danu chorobu. Cize ziadna zaslepenost a hlupost. Klamarku si urobila zo seba sama, pretoze prave to, ze ludia si vedia overit kto klame a kto nie. A este aj kvietu si oznacila za trapnu... neboj sa, vzdelanie tu mame, ale zjavne ty nevies pochopit rozdiel medzi vytvorenim protilatok a medzi infekcnostou. Krasnu kolaz som ti urobila, aby si nezabudla, co kde tvrdis....
@prevenar jej taktika je prekrutit, potom tvrdit nieco ine a z diskutujuceho urobit nakoniec neschopneho, hlupeho a zaslepeneho. To som prekukla hned, ale ja si toto nenecham. Pise tu o dezinformaciach od antivax, pricom ona sama tie dezinformacie šíri. Ja sa snazim iba o to, aby si pripadny citatel, ktory sem pride utvoril sam nazor.
Nadpis hovori sam za seba "Pertussis Infection in Fully Vaccinated Children in Day-Care Centers, Israel" Infekcia cieneho kasla u plne ockovanych deti v dennom centre/skolke, Izrael
Tieto vety hovoria same za seba: "The effects of whole-cell pertussis vaccine wane after 5 to 10 years, and infection in a vaccinated person causes nonspecific symptoms. Vaccinated adolescents and adults may serve as reservoirs for silent infection and become potential transmitters to unprotected infants." Efekt celobunkovej vakciny proti CK vyprcha po 5 az 10 rokoch, a infekcia u ockovanych ludi sa prejavi nespecifickymi symptomami. Ockovani adolescenti a dospeli mozu sluzit ako rezervoar pre "tiche" infekcie a posobit ako mozny siritel (ochorenia) na neockovanych infantov/batolata.
https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/6/5/00-0512_a...
@adsumus samé linky, že neočko jedinec spúšťa epidémiu.... Áno? Ale však keď sú naokolo všetci očkovaní, epidémia by nemala prepuknúť. A niet sa čo báť úmrtí, veď u očkovaných prebehne len mierne a bez následkov. Alebo sa mýlim?
Prikláňam sa k @minuskad Zavádzaš. Treba brať do úvahy viac skutočností, nielen to, že neočkovaný jedinec spustil epidémiu, preto očkovaný nemôže spustiť (pretože "očkovaný aj ked ochorie chorobu potlačí do stadia, že neskodi iným") Už len ten jediný prípad - link od @tin007 to tvoje "nemôže" vyvracia
@kvieta haha ..to sme na tom potom rovnako, lebo aj ma skoro piclo ..od smiechu, ked som to videl 😂😂😂 to sa nedalo neulozit 😀
..a nemusel som nic "striehnut" ..pred par rokmi mi napadlo ,ze kolko ludi ma o vas asi zaujem , tak som sa pozrel a mali ste po 1 aktivnom clenovi. no a ked su raz tak sedel o vyse roka neskor a rozmyslal ,ze ci vobec este existujete ..ze pozriem a videl som pokles z 1 na nula 😂😂😂 tak som hned pozrel a ulozil aj nasu skupinu v ten isty den.
nechapem co tym myslis ..pouzit , kedy sa mi to bude hodit 😀 ..ale mozem ti povedat, ze to budem pozivat vzdy ked sa mi to bude hodit ..a hodit sa mi to bude velmi casto. hahaha 😂😂😂 realita je taka krasna no nie ? 😍 drz sa ! 😘
@eva8 skor ako obviníte človeka, že klame treba si prečítať fakty, tuna je analýza epidemii osýpok usa za poslené roky, každa sposobených neočkovanými ludmi, ktorí cestovali do zahraničia a vrátili sa do svojej neočkovanej komunity a tam sposobili epidemiu medzi neočkovanými ludmi, ano schytaju to občas aj ludia ktorí síce boli očkovani ale z roznych dovodov nie su imunni, ale je ich málo, tvria tak jedno až dve percenta chorých.
@minuskad este raz ja ti nemám prečo predkladať studiu, že očko človek neochorie ja to netvrdím ani to nie je pravda, može ochorieť ale s ovela menšou pravdepodobnosťou ako neočkovaný. tvrdím niečo ine, že očkovaní nestoja za epidemiami ale neočkovaní ludia, vzdelanie ti je zbytočne ak je človek zaslepený, prečítaj si link a zamysli sa, čo robíš. neočko dieťa priviezlo osýpky do komunity a tak dalej a tak dalej.
@kvieta pointa jetá, že prevenar mal takto pred pár rokmi tristo aktívnych členov a akosi mu odbudlo, ono čeliť chorobe dieťaťa, ked človeka naletí na nezmysly akehosi anonyma na nete, ktorý predáva kdeake produkty nie je sranda, a ešte ta zhanobia a vyhodia z tejto vzácnej skupiny ako psa, chýba vzdelanie na školách a osveta zo strany štátu, deti by sme mali učiť kritickemu mysleniu, lebo potom veria kdektočo napíše na net a dopláca nato celá spoločnosť, tak ale ja verím, že toto časom doladíme.
ešte doplnam tieepidemie aby náhodou niekoho šlak netrafil, ale je to tak za tými stoja neočkovaní ludia, prečo tomu niekto nechápe nechápem zasa ja, raz je neimunný, tak chorie a šíri choroby, kvoli tomu take povstanie v radoch neočko rodičov, vy stým nepočítate či čo?

@minuskad ja ničneprekrucam je to tak ako som napísala, za takmer každou epidemiou su neočkovaní ludia, rovnako ako to bolo u nás na slovesnku osýpky rozšírili neočkovaní, ked ich priniesli očkovaní epidemia nebola.