(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@eva8 A ešte k tomu, nad čím uvažuješ:
"a ešte sa opäť vrátim k tomuto - prečo vznikla očkovacia diera v dedinke? Nad tým sa nikto nezamýšľa? Bol to len malý experiment na vystrašenie? Prečo sa nerozšírila na celé Slovensko? Lebo v dedine beli všetci preočkovaní a zaočkovaní? Však už choroba sa rozšírila aj mimo dediny, už bola vonku. Alebo lenpreto, že sa nakazili očkovaní, ktorí osýpkami už nikoho ďalej nakaziť nemohli?"
Možno by Ti to bolo jasné, keby sa z celkového počtu chorých zverejnil počet Rómov, ich očkovací, príbuzensky status, kto sa s kým a akým spôsobom stretol. Lenže to by bola diskriminačná informácia.
Mne je jasné, že pokiaľ sa vírus pohyboval v rómskej komunite s vakcinačnou dierou, darilo sa mu. Do komunity s dostatočným % zaočkovanosti sa mu nepodarilo preniknúť, následným doočkovaním nazaočkovaných, alebo úplne naočkovaných epidémia skončila.
Skvelý príklad z praxe, ako to funguje tam, kde sú vakcinačné diery. Na celé Slovensko sa to rozšíri vtedy, ke´d bude viac vakcinačných dier po celom území SK.
Kto má vážny problém, nech neočkuje, toho má chrániť práve kolektívna imunita. No tí, čo neočkujú iba preto, lebo sa v napr. v previho skupine dočítajú o jedoch a koktejloch a nevedia ani rozdiel medzi paralenom a nurofenom, ohrozujú zdravie iných. A to ani nemusia ísť s deťmi pre dávky do UK a aj tak sa môžu vrátiť s "niečím" späť nielen z UK.
@eva8 Toto by si zámerne nikto nedovolil. Doočkovanie môže byť nariadené iba v prípade ohrozenia verejného zdravia v súlade so Zákonom č. 355/2007 Z. z. (Zákon o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia). Takéto konšpiračky sú možno zaujímavé, ale nemajú s realitou nič spoločné.
Ale ako si všímam, Teba to miestami dosť baví (fantazírovanie).
@kvieta fantazírovala som kvôli tomuto:
" prečo vznikla diera sa man nepýtaj, ale tých, čo odhovaraju iných od očkovania, dezinformáciami." Dala som dve alternatívy: cigánčekovia, ktorí uvažovali nad očkovaním surfovali po internete a narazili na antivax. Druhá, že sa robil experiment. Ty si dala tretiu možnosť, ktorá sa dá domyslieť. Sami kašľali na očjovanie, ale daná osoba to zvalila na ANTIVAX. Tak aby sa dopracovalo k rozumnému záveru, použila som nonsens
Inak k objavom okrem faktov a šťastia je treba aj fantázia.
Moje fantazírovanie - aha, link o čiernom kašli. Fantazírovanie istej osoby o dovolenke som poupravila, ako ty moje fantazírovania, za čo som ti vďačná 🙂
@eva8 Nechcem sa baviť o vašich debatách s adsumus, k tomu som už svoj názor vyjadrila.
Ale tiež stále dookola fantazírovať, prečo sa v danom regióne "ujali" osýpky je... no, ako to správne nazvať, aby to nevyznelo zle... scestné. Nechce sa mi to hľadať, kde sme to už preberali, myslím, že som to písala dokonca Tebe a znova tá istá otázka, prečo asi k tomu došlo. Debatuje sa tu iba aby sa debatovalo, bez toho, aby sa prijali nové informácie a konšpiruje sa ďalej. Je to škoda času☹ Ale čo už, toto je Modrý koník. Idem radšej ku kámoške na kávu.
Pekný deň ženy.
PS: Ozaj, keby neprebehlo doočkovanie a preočkovanie, tých ochorení by bolo ďaleko viac a na širšom území, pretože toto a karanténa (o ktorej pri danom etniku môžeme iba snívať), je najúčinnejšia stopka epidémii
@kvieta čakala som na adekvátnu odpoveď, ktorá bola "verejným tajomstvom" - to kašľanie Rómov na očkovanie. Presadzovalo sa, že antivax je vinný. A, keď som aj napísala podobné - že Rómovia karanténu nedodržiavali, začalo sa hovoriť o náckoch a o stíňaní hlavičiek 🙂 ,však MK znesie všetko...
Príjemné kávičkovanie prajem 🙂
@minuskad jezis , ano ..OCKUJUCE som myslel 😀 haha sorry :P
@kvieta mna ten "vysledok" tiez riadne pobavil 😅 a tu namahu si to ulolit si rad dam 😉 . je to z tejto zimy a vidim ,ze do dnes sa na tom nic nezmenilo , hahaha ..dnes rano ..stale NULA . ved kto pre boha by uz mal o vas zaujem ?? vieme presne cislo - NIKTO ! 😂😂😂
@minuskad kvieta reagovala ako reagovala, jej vec, podla mna krajne hlupo, pretože ja som tu dezinfo nedala, za epidemiami su neočkovaní, nie očkovaní,tak to je.
@eva8 neviem čo chceš poopravovať, tu epidemiu rozšírili neočkovaní ludia ako aj všetky ostatne. a ano boli to neočkovaní ludia, ktorí rozšírili chorobu a ano nakazili aj zopár očkovaných, tak to býva.
@kvieta reagovala si hlupo, dala si do ruk zbran antivaxerom, pretože akosi nás dve spájaju, že sme za spoločnu vec, ja neviem, ale, ja som nikdy netvrdila tie bludy ktoré tu oni proti mne vyťahuju, že očkovaný nemože ochorieť a nakaziť ineho, ja tvrdím ine, že epidiemie šíria neočkovaní, nie očkovani, takže tvoja pochaba kritika vyznela hlupo a trápne a ked chceš kopčiť veci vytrhnuté z kontextu aby si dokázala, to čo chce dokázať antivax, že provax klame, páči sa. kopíruj.
@adsumus ty sa vazne necitas. tebe nestaci ani print screen z tvojich vyrokov.....
potom toto kto napisal ? nebola si to ty? alebo preco si to napisala ? ved si to napisala, skus si to precitat, ja neviem priznat si, ano napisala som to ale nemyslela takto. ci ti to nedovoli ego tak radsej budes dookola klamat ??? fakt tomu nerozumiem a to sa ta snazim momentalne pochopit.
lebo kviete tvrdis toto :,, ja neviem, ale, ja som nikdy netvrdila tie bludy ktoré tu oni proti mne vyťahuju, že očkovaný nemože ochorieť a nakaziť ineho,,
a nie, kvieta nereagovala hlupo. ona sa snazi bojovat proti akymkolvek nejasnostiam a klamstvam. jej prispevky maju hlavu aj patu....
@kvieta ano a ja sa možem vyjadriť nepresne, ale ty máš povinnosť dotazovať sa ako som to myslela a nie utočiť na mna v štýle antivaxerov. to, že ta antivaxeri ocenuju to je na zamyslenie, velmi vážna vec, takže nechcem byť ako ty, toto nie je človeče nehnevaj sa toto može mať následky na životoch. to, že ti antivax tlieska, znamená len jedno pomáhaš im šíriť ich bludy.
@adsumus Tak teda OK, ešte raz:
Na toto Tvoje tvrdenie:
adsumus
•
8. sep 2018
@kvieta no nie je to celkom tak, čítala som vznik epidemii a ani v jednej nehral hlavnu ulohu očkovaný človek. vždy stoja za epidemiami neočkovaní ludia, ktorí nakazia iných, podla mna je to pretože očkovaný človek aj ked ochorie nešíri vírus v jeho nebezpečnej forme.
https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/neockovanie-na-modrom-koniku/
som reagovala takto:
kvieta
•
9. sep 2018
@adsumus Či existuje vírus v nebezpečnej a menej nebezpečnej forme to neviem posúdiť, myslím si, že skôr nie, vírus osýpok napr. podľa mňa očkovaný organizmus pri nakazení nevie oslabiť, dokáže s ním akurát lepšie bojovať. Ale kým je človek infekčný, je pre jeho okolie jedno, či je očkovaný, či neočkovaný.
Je ale pravda, že pravdepodobnosť nakazenia sa u neočkovaného a toho, kto chorobu neprekonal, rovná takmer 100%.
https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/neockovanie-na-modrom-koniku/
Podľa Teba hlúpo.
Mne je jedno, kto mi tlieska, alebo netlieska. Ja mám vždy na pamäti, že tieto príspevky čítajú nielen rodičia rozhodnutí očkovať, očkovať, ale aj tí, ktorí sa ešte iba rozhodujú, hľadajú odpovede na ešte nezodpovedané otázky ohľadom očkovania. A záleží mi na tom, aby nečítali bludy aspoň zo strany provax. Preto som i to nemohla tichúčko napísať do IP. A nemyslím si, že som na Teba útočila. My na Východe Tvojej reakcii hovoríme: Zmetala ši še Ty.
@adsumus ja to kde tvrdim, prosim ta ? nikde a nikdy som to ani netvrdila. ako si si vsimla, vstupila som tu, do tejto diskusie pretoze si tvrdila, ze ockovany clovek aj ked ochoreje, chorobu nesiri. opakujem ti to po 200x. zaujal ma mechanizmus, ci ide o nejak inaktivaciu virusu po strete s imunoglobulinmi ako biologa. ty tu vytahujes ine veci a konecne by si mohla pochopit, ze su to DVE rozdielne veci, ktore tu dookola tvrdis. ale asi ako laikovi ti to budem zbytocne vysvetlovat, lebo evidentne v tom absolutne nevidis rozdiel tolko k tomu.

Pánečku... z UK... ospravedlňujem sa...