(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@adsumus ping pong si nechaj. 😉
@katharines ty sa hlavne nepokakaj.
@adsumus 😂 to je jedina veta, ktora ma dnes od teba pobavila.
@katharines si zjavne hrdinka, može sa ti poskladať na potlesk skupinka.
@adsumus no vidis, aspon rymovacky ti idu. Ta sa mi naozaj paci 👍
@adsumus no ide ti teraz karta. 😉
@adsumus aspon na zaver dna si ma pobavila. 👍
....... orgazmus, plač, dojebkanie, pokakanie.... asi je už naozaj neskorá nočná hodina...
deti plačú, treba meniť plienky, v noci sa krásne pomilovať a zajtra bude nový úžasný deň 🍀
@adsumus pri teambuildingovom orgazme sa AIDS-u nebojíš? Prečo vkuse vyťahuješ súkromné info na diskutujúcich? Mám začať o tebe písať?
A ešte si zabudla ukázať v článku ten nezmysel, ktorý si v rýchlosti napísala. Preto vznikajú nedorozumenia. Už od začiatku som ti písela, že niečo myslíš dobre, ale nesprávnou interpretáciou všetko pokazíš a odoženieš od seba ľudí. TO je smutné. A preveľká škoda.
náklady na epidemiu antivax
za prvé mesiace tohto roka 41, 000 prípadov osýpok v europe, 37 umrtí.
plastelínová verzia 🙂
@teegreen o nic si neprisla 😉
@tin007 nedá sa otvoriť link
https://www.6minutes.com.au/news/features/pertu...
kde sa píše ako očkovaná sestra nakazila deti čiernym kašľom. Dá sa ešte raz preposlať, prosím?
Celkovo je veľmi dobré, že sa pripúšťajú sj tieto možnosti. A teda aj preverili. Potom sa dá eliminovať aj to nežiadúce riziko. Rozmýšľať nad spôsobmi, ako ho odstrániť.
Žiadna mamička nie je nadšená, ke´d sa jej dieťa napriek opatreniam nakazí čiernym kašľom v pôrodnici alebo v škôlke.... Ak sa pripustí táto možnosť, môže sa tomu zabrámiť napr. tak, že sa otestuje každý pracovník pred násupom na miesto, alebo aj väčšiemu dieťaťu pri neutíchajúcom kašli sa urobia testy na čierny kašeľ a nenakazí tak hromadne okolie. Píšem tieto opatrenia len tak laicky, odborníci vedia určite lepšie ako spraviť prevenciu pred takými "nehodami" v rizikových oblastiach. Jednoducho, treba brať do úvahy aj možnosti negatívne pre tvrdenia o fantastickej prevencii očkovaním. Je to prevencia, ale sú medzierky. Ešte treba pripustiť aj znežiadúce účinky a vyšetreniami pred očkovaním aspoň čiastočne aj im zabrániť
Prečo v kuse filozofujem, aj keď to lezie krkom? Nielen v práci, ale hlavne počas života som sa naučila, že do úvahy treba brať všetky možnosti, lebo aj tie nepravdepodobné sa vyskytujú, hoci len zriedka.
@eva8 Uz to nefunguje, ale ten odkaz som davala do diskusie pred par rokmi a vtedy tam bol dost dlhy clanok o sestre na neonatologii, ktora chodila kaslajuc do prace a nakazila deti - 4 ciernym kaslom. Takze potom ich liecili ATB plus preventivne davali dalsim tusim 70 ci 80tim novorodencom ATB! a ked preverovali okolo ochorenia tej sestry, tak tam boli informacie, ze cca 3 ci 4 roky predtym bola ockovana proti CK.
Asymptomaticky prenos cierneho kasla ockovanymi jedincami
Jedna z velmi "zaujimavych" citacii, prekladam cast: Model ukazuje, ze choroba sa moze sirit ockovanymi jedincami s asymptomatickymi prejavmi, uroven ockovania, potrebna na ochranu tych, ktori su neockovani (tzv. kolektivna imunita) ma byt viac ako 99%.
Vzhladom na to, ze uz po prvom roku po preockovani klesa uroven protilatok u deti a tinedzerov o 42% a v 5. roku po ockovani ma protilatky pod 10% ockovanych (studie N. Klein et), je to tazky pruser.
What’s worse, their model shows that if the disease can be spread through vaccinated, asymptomatic individuals essentially undetected, the level of vaccination needed to protect those that are unvaccinated (so-called ‘herd immunity’) is over 99 percent, impractically high at a time when anti-vaccine campaigns are turning people away from vaccination.
https://globalbiodefense.com/2015/06/24/asympto...

@eva8 podla seba sudim teba, že?