icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
adsumus
12. sep 2018

@eva8 podla seba sudim teba, že?

katharines
12. sep 2018

@adsumus ping pong si nechaj. 😉

prevenar
12. sep 2018

@kvieta ...vidim ,ze rada reagujes 😀

katharines
12. sep 2018

@adsumus
@kvieta este sa tu rozplaceme vsetci.

adsumus
12. sep 2018

@kvieta vyjadrila som sa zle, nie od prvej vety ktoru si kedy napísala na net, ale od prvej vety ktoru som si ja od teba prečitala, aby si ma zas nedojebkala, že sa zle vyjadrujem. ale beriem ak vnímaš ináč, nevadí.

adsumus
12. sep 2018

@katharines ty sa hlavne nepokakaj.

katharines
12. sep 2018

@adsumus 😂 to je jedina veta, ktora ma dnes od teba pobavila.

adsumus
12. sep 2018

@katharines si zjavne hrdinka, može sa ti poskladať na potlesk skupinka.

katharines
12. sep 2018

@adsumus no vidis, aspon rymovacky ti idu. Ta sa mi naozaj paci 👍

eva8
12. sep 2018

@adsumus akože ty si písala o nejakom orgazme.... hladný o chlebe sníva

sticker
adsumus
12. sep 2018

no podte dievčatká @kvieta nepridáš sa? kopnuť si do človeka za očkovanie?

katharines
12. sep 2018

@adsumus no ide ti teraz karta. 😉

katharines
12. sep 2018

@adsumus aspon na zaver dna si ma pobavila. 👍

eva8
12. sep 2018

....... orgazmus, plač, dojebkanie, pokakanie.... asi je už naozaj neskorá nočná hodina...
deti plačú, treba meniť plienky, v noci sa krásne pomilovať a zajtra bude nový úžasný deň 🍀

peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
12. sep 2018

@peter952 uprimne nebojíš sa, že ked sa rozšíria chorby, pojdeš medzi prvými? ako chorý na aids?

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
12. sep 2018

@adsumus pri teambuildingovom orgazme sa AIDS-u nebojíš? Prečo vkuse vyťahuješ súkromné info na diskutujúcich? Mám začať o tebe písať?
A ešte si zabudla ukázať v článku ten nezmysel, ktorý si v rýchlosti napísala. Preto vznikajú nedorozumenia. Už od začiatku som ti písela, že niečo myslíš dobre, ale nesprávnou interpretáciou všetko pokazíš a odoženieš od seba ľudí. TO je smutné. A preveľká škoda.

adsumus
13. sep 2018

náklady na epidemiu antivax

za prvé mesiace tohto roka 41, 000 prípadov osýpok v europe, 37 umrtí.

http://thechronicleherald.ca/opinion/1594013-sc...

adsumus
13. sep 2018

@eva8 sukromna informácia ktorú tu dal sám peter? napísal to verejne on sám o sebe.

eva8
13. sep 2018

@adsumus a ty sa v tom vyžívaš? Tú info som sa dozvedela od teba. A vyťahuješ to neustále. Tak isto ako info z blogu. Kto chce, nájde si. Kto chce, povie o sebe.

Dobré ráno aj tebe 🌞

eva8
Autor odpoveď zmazal
eva8
13. sep 2018
teegreen
Odpoveď bola odstránená
katharines
13. sep 2018

@teegreen o nic si neprisla 😉

teegreen
Odpoveď bola odstránená
eva8
14. sep 2018

@tin007 nedá sa otvoriť link
https://www.6minutes.com.au/news/features/pertu...
kde sa píše ako očkovaná sestra nakazila deti čiernym kašľom. Dá sa ešte raz preposlať, prosím?

eva8
14. sep 2018

Celkovo je veľmi dobré, že sa pripúšťajú sj tieto možnosti. A teda aj preverili. Potom sa dá eliminovať aj to nežiadúce riziko. Rozmýšľať nad spôsobmi, ako ho odstrániť.
Žiadna mamička nie je nadšená, ke´d sa jej dieťa napriek opatreniam nakazí čiernym kašľom v pôrodnici alebo v škôlke.... Ak sa pripustí táto možnosť, môže sa tomu zabrámiť napr. tak, že sa otestuje každý pracovník pred násupom na miesto, alebo aj väčšiemu dieťaťu pri neutíchajúcom kašli sa urobia testy na čierny kašeľ a nenakazí tak hromadne okolie. Píšem tieto opatrenia len tak laicky, odborníci vedia určite lepšie ako spraviť prevenciu pred takými "nehodami" v rizikových oblastiach. Jednoducho, treba brať do úvahy aj možnosti negatívne pre tvrdenia o fantastickej prevencii očkovaním. Je to prevencia, ale sú medzierky. Ešte treba pripustiť aj znežiadúce účinky a vyšetreniami pred očkovaním aspoň čiastočne aj im zabrániť

Prečo v kuse filozofujem, aj keď to lezie krkom? Nielen v práci, ale hlavne počas života som sa naučila, že do úvahy treba brať všetky možnosti, lebo aj tie nepravdepodobné sa vyskytujú, hoci len zriedka.

tin007
14. sep 2018

@eva8 Uz to nefunguje, ale ten odkaz som davala do diskusie pred par rokmi a vtedy tam bol dost dlhy clanok o sestre na neonatologii, ktora chodila kaslajuc do prace a nakazila deti - 4 ciernym kaslom. Takze potom ich liecili ATB plus preventivne davali dalsim tusim 70 ci 80tim novorodencom ATB! a ked preverovali okolo ochorenia tej sestry, tak tam boli informacie, ze cca 3 ci 4 roky predtym bola ockovana proti CK.

tin007
14. sep 2018

Asymptomaticky prenos cierneho kasla ockovanymi jedincami

Jedna z velmi "zaujimavych" citacii, prekladam cast: Model ukazuje, ze choroba sa moze sirit ockovanymi jedincami s asymptomatickymi prejavmi, uroven ockovania, potrebna na ochranu tych, ktori su neockovani (tzv. kolektivna imunita) ma byt viac ako 99%.
Vzhladom na to, ze uz po prvom roku po preockovani klesa uroven protilatok u deti a tinedzerov o 42% a v 5. roku po ockovani ma protilatky pod 10% ockovanych (studie N. Klein et), je to tazky pruser.

What’s worse, their model shows that if the disease can be spread through vaccinated, asymptomatic individuals essentially undetected, the level of vaccination needed to protect those that are unvaccinated (so-called ‘herd immunity’) is over 99 percent, impractically high at a time when anti-vaccine campaigns are turning people away from vaccination.
https://globalbiodefense.com/2015/06/24/asympto...