Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@alice107 -ironia, lebo s tebou sa inak neda. A pediatricku sme uz zmenili. Plus my mame oficialne stanovisko, ze nase dieta uz ockovane byt NESMIE podpisane dvoma odbornikmi (gastro a imunolog). To teraz moje dieta nesmie do skolky spolu s tvojim, lebo napadnes aj toto pisomne vyjadrenie? Mam moje dieta zabit dalsou vakcinou, aby si ty bola spokojna a tvoj skolkar chraneny? Mam ist proti vyjadreniu lekarov? Pre dobro tvojho dietata? Prepac, ale u mna je a bude vzdy prve to moje! Nie nejake hypoteticke ohrozenie ineho v porovnani s priamym ohrozenim mojho.
To do skolky nesmie ziadne dieta alergicke na vajecny bielok, lebo predsa nemoze dostat mmr vakcinu? Ano? Takto zaciname diskriminovat? Pekne... len zdrave a stopercentne ockovane deti do skolok, do skol, len toto zavana prvkami diskriminacie ak nie niecoho horsieho.
@pectore - mozno prave zavisi aj od toho, v akej krajine ziju, ked sa rozhoduju tak, ako sa rozhoduju. Treba prihliadat aj na to, na zaklade coho sa rozhoduju. Aki obyvatelia sa napr. stahuju do Francuzska ci inych zapadnych krajin, a aki ku nam. Dalsia vec je, ze tu zije vela "byvalych" deti, ktore niektore infekcne detske ochorenia ako deti uplne pokojne prekonali a maju pocit, ze ockovat proti nim je zbytocne. To hra tiez svoj vyznam. Je vela faktorov, ktore ovplyvnuju rozhodnutie ludi.
@katrinka8 takze takto premyslame.... bavime sa o obcianskych pravach.... a nieco ako kolektina zodpovednost... zodpovednost za slabsich... empatiaa.... vsak bezne lutujete deticky co trpia NU..ale pre onkologickych pacientov uz tolko sucitu nemate... zaujmave....vravim s takouto fylozofiou sa treba odstahovat na ostrov ....
Nemozes ziadat od ludi, aby povinne podstupili zasah do svojho organizmu, ktory ich potencialne moze ohrozit (aj na zivote) len preto, lebo ako ho nepodstupia, tak mozno ohrozia inych ludi. ...tu davas do roviny (odvazne povedane )koho zivot je dolezitejsi...
@anjelicek26 nebudem si vsimat tvoje trosku smiesne ospravedlnovanie ironickeho podtonu debaty.takze k veci.no,co sa tyka tvojho syna,tak to si veru neskoro zacala riesit problemy o o zakaze ockovania dietata.ved syn mal problem uz od casu,ked is ho odstavila od materskeho mlieka.takze tam si mala uz riesit,ze ho nedas ockovat.ani vUK to nie je. povinne.ale to je tvoja vec.tu je debata o inej podstate problemu.
je jasne,ze kedze si ho nedala ockovat prti kiahnam,tak ma l opar a rozne infekcne choroby v suvislosti s este viac znizenou imunitou v dosledku prekonania kiahni. to ako som citala,ti povedala j tvoja pediatricka.takze je jasne,ze terasz uz je ozaj rizikove kvoli jeho zdravotnemu stavu ho ockovat.
co sa tyka zmeny pediatricky,tak je super,ze ak jej nedoverujes,zmenis ju.takze teraz sa uz nemusis obavat tej nastenky co si spominala.
no a to,ze teda ziadna skolka ked je neockovany../jedno z akeho dovodu/...no..to nie je problem okolia ale vas rodicov.ak napriek tomu nakazi nejake dieta,ak ho do skolky prijmu aj ak nie je ockovany proti nejakej nakazlivej chorobe/ nesiete ako rodicia plnu zodpovednost /spolu so skolkou/za pripadne skody voci okoliu.takze vase dieta je rizikove a musite v pripade problemu niest nasledky.
o tom to cele je,ak si to pochopila.o sobnej zodpovednosti kazdeho jedneho jedinca .nemas len prava,ale mas aj zodpovednost.
mne sa zda,ze ty to vsetko beries velmi osobne. tak to uz chodi.kazdy clovek si musi byt vedomy svojej zodpovednosti za svoje konanie.aj v tomto bode to tak je. cele je to o tom.
Inak konci to presne tam, kde smeruje kazda debata o ockovani, mne rozum hypotezy kto koho nakazi akosi neberie.
Moje neockovane dieta nesmie do skolky, lebo nakazi chorobou (ktoru urcite dostane) zaockovane dieta, ktore by sice chranene byt malo, ale byt nemusi, lebo ockovanie nie je stopercentne - preto je moje dieta velke riziko.
Ockovane dieta s neucinnym ockovanim a tym padom nulovou imunitou uz totiz rizikom nie je, pretoze ma to spravne razitko v knizke. Prito imunita rovnako nulova, ako ta neockovaneho dietata.
Ako som uz spominala pridajme si vsetky mamicky, oteckov, babky, dedkov, ucitelky, ktore si ockovanie pravidelne neobnovuju a choroby neprekonali a do skolky denne deti vodia a vyberaju, su teda v priamom kontakte. To uz riziko nie je? Pretoze tie chudence ockovane deti sa predsa mozu od nich nakazit! Niecim!
A kedze mi tieto teorie rozum fakt neberie, nie teraz a asi nie zajtra, tak sa porucam, aj tak tu nic neporiesime, kazdy si bude to svoje piskat...
@pectore - ja nemozem niest zodpovednost za inych ludi. Kazdy nesie zodpovednost sam za seba, resp. za svoje rozhdnutie. Zodpovednost je jedna vec a empatia je druha. Som ochotna podstupit sama riziko, aky by som tomu slabsiemu tym pomohla. Ale nik nemoze nutit nejakym zakonom riskovat inych. To rozhodnutie riskovat vlastny zivot ci zdravie musi prist od toho jedinca. Ked to dovediem do extremu je moj zivot teda menej hodnotny ako zivot toho choreho? Preco mam ja zomriet miesto neho? Toto su nezodpovedatelne otazky, ktore v tomto nie su na mieste. To mozem aj ja povedat o tych, co chcu povinne ockovat. Preco pre svoj pocit ochrany chcu riskovat zdravie a zivoty inych? Takto sa pytat neda. Som ochotna riskovat ja, ak by to niekomu malo zachranit zivot, ale nie som ochotna riskovat svoje dieta. Je zvlastne a cudne, ze moje vlastne dieta uprednostnim pred inym? Mne to je prirodzene. Ved je to moje dieta, prepanajana. Neviem, ci mas deti, v pase to nemas uvedene. Ale ak ich mas, tak isto by si neuprednostnila pred svojim cudzie, a ak ich nemas, tak mozno preto to chapes inak... Stojim si za tym, ze nemozes ziadat od ludi, aby povinne podstupili zasah do svojho organizmu, ktory ich potencialne moze ohrozit (aj na zivote) len preto, lebo ako ho nepodstupia, tak mozno ohrozia inych ludi.
@katrinka8 nemš šancu pri pectore..ona je beznadejny pripad 🙂..ved aj včera mi hodila takuto info ked sme sa bavili o billovi gatesovi :Iní diskutéri nepochopili, že pokiaľ Gates povedal, že vakcíny slúžia ako prostriedok na znižovanie populácie, tak tým nemyslel priame pôsobenie vakcín, ale to, že ľudia nemusia mať tak veľa detí. " ...🙂..ja sa ešte stale smejem 🙂
Zodpovednost za poskodene zdravie kvoli neockovaniu ma brat organizacia proti ockovaniu, ale zodpovednost za poskodene zdravie kvoli ockovaniu na Slovensku neberie nikto.
Rodicia ktori nepodali dietatu inzulin neliecili chore dieta. Ockovanie nie je liecenie choroby, ale "prevencia", to akoby sa sudili s clovekom, ktory na jesen nebral C vitamin v tabletkach a ochorel.
Jednoducho aj clovek, ktory neockoval z vlastnej vole, by to nakoniec mohol prisit organizacii proti ockovaniu. Tiez je nespravodlive, keby sa dosledky vyvodzovali len voci antiockovancom, pricom ockovanci, ktori trpia poskodenym zdravim v dosledku ockovania, sa mozu stazovat na lamparni, lebo za to nikto nenesie zodpovednost.
No pekne 🙂
@katrinka8 lenze stat tuto zodpovednost narozdiel od nas jednotlivcov ma stat.... preto upozornuje na vyznam ockovania.... A k tomu ti rada vysvetlim aj politiku s cislami.... bolo nakazenych 30 567 z toho 8 mrtvych.... pri rovnakom pocte zaockovanych je kolko mrtvych?.... ze by 0? ....tak co je nebezpecnejsie... nehovoriac ze sa bavime len o jednej jedinej chorobe a jej dopadoch na europu.... (Najviac prípadov osýpok bolo zaznamenaných vo Francúzsku (15 076 prípadov), Taliansku (5 090 prípadov), Rumunsku (2 818 prípadov), Španielsku (1 914 prípadov), Nemecku (1 480 prípadov) a Veľkej Británii (1 030 prípadov). Najvyšší výskyt osýpok sa zaznamenal u detí do 1 roka života a 1-4 ročných detí. Zo všetkých prípadov, u ktorých bol známy očkovací status, bolo neočkovaných až 82 % chorých. ) Tu ide co je vacie rziko pre spolocnost...chceme vyuzivat jej benefity, ako je tepla voda, relativna bezpecnost, pristupnost k potravinam, prava ktore nam v nej nieco zarucuju...ale ked na oplatku spolocnost pyta svoju dan za to aby vobec mohla fungovat tak to zrazu niesme ochotny.... kazda matka riskuje ci ockovanim dieta neposkodi...a kazda matka ktore ma chore dieta riskuje tym ked sa dieta bude pohybovat v neockovanom obyvatelstve... nieje tvoj zivot ani zivot tvojho dietata viac ako zivot niekoho ineho... nemas na neho vacie pravo... a dokonca nemas pravo ani o tom rozhodovat bez toho aby stoho pre teba vyplivali iste povinnosti... system v ktorom fungujeme musi byt nastaveny tak aby fungoal pre vsetkych.... nie len pre velke egoisticke JA (a okruh mojich najblizsich)... este raz tu dam priklad s tymi cislami pretoze je to dolezite... bolo nakazenych 30 567 z toho 8 mrtvych... treba si to porovnat s NU... ci su tiez v takom pomere tak smrtelne.... a to podotykam bolo to povacsine v zapadkych krajinach kde je moderna zdravotna starostlivost.... tym ze sa budu pocty zaockovanych bezhlavo svojvolne znizovat bude znamenat jedno ze podobne epidemie budu aj u nas.... a nebudu bez obeti pretoze choroba nebude mat dovod sa u nas spravat inac.... A ak tu budu umierat deti od 1-4 len preto ze rodicia veria v bubakov vo vakcinach...stat musi mat paky na to zachranit taketo deti pred vlastnými rodicmi a ich "paranojou"...pretoze tiez maju pravo na zivot a na to aby boli chranene....
@misaha k billovi gatesovi : radsej tu dam cely text.. pretoze tak ako vo vsetkom radi robite vycuci... : Pravdepodobne máte na mysli mHealth summit, na ktorom Bill Gates vystupoval k téme možnosti využitia mobilných technológií ku zlepšeniu zdravotnej starostlivosti. Gates tam prednášal, že zvýšenie prežitia narodených detí by prospelo nielen samotným rodinám, ale aj celej spoločnosti a planéte. Ako kľúčovú záležitosť, ktorú by mali ľudia vedieť, uviedol fakt, že pokiaľ sa zachránia deti do veku 5 rokov, tak je to vec, ktorá znižuje nárast populácie. Vyznieva to síce paradoxne (dokonca kontroverzne), ale myslené je to tak, že dnes sa rodičia vďaka zlepšovaniu zdravotnej starostlivosti (patrí tam aj očkovanie) rozhodujú mať menej detí. Hovoril tam, že počet detí, ktoré zomreli v roku 1960 pred svojimi piatymi narodeninami poklesol z 20 miliónov na súčasných 8,5 miliónov. To prisudzuje Gates predovšetkým očkovaniu. Gates tam uvádza, že asi jedna tretina tohto zlepšenia je spôsobená zvyšovaním finančných príjmov, ale väčšina je v dôsledku očkovania. Futuristicky (nie medicínsky) pristúpil aj ku komentáru, že ak by sa každé narodenie zaregistrovalo mobilným telefónom – zadali by sa odtlačky prstov, miesto narodenia – tak by bolo možné nastaviť systémy tak, aby sa všetkým deťom zaistilo očkovanie. Čiže nie je účelom rodiť veľa detí, ktoré potom zomierajú. Ich matky sa nevedia o nich postarať a aj matky potom zomierajú na rôzne iné infekcie a podvýživu. Mať 12 a viac detí v katastrofálnych podmienkach (nielen stravovacích) znamená pre zdravie a kvalitu života týchto žien hotovú katastrofu. Pozor, svet je preľudnený, a to najmä v oblastiach rozvojových štátov, kde je nedostatok potravy, vody a vôbec podmienok na kvalitný život. Samozrejme diskusia tých, ktorí to nepochopili, sa niesla smerom, že chce čipovať ľudí, fyzicky ich sledovať a podobné nezmysly. On pritom v tejto prednáške len uvažoval v prospech narodených detí najmä v oblastiach, kde prevencia nie je dostupná, aby sa vyhľadávali rodičia, ktorí by mali doniesť svoje deti na očkovanie. Gates navrhoval využitie mobilných technológií aj na sledovanie dodávok vakcín najmä v týchto problémových krajinách. Iní diskutéri nepochopili, že pokiaľ Gates povedal, že vakcíny slúžia ako prostriedok na znižovanie populácie, tak tým nemyslel priame pôsobenie vakcín, ale to, že ľudia nemusia mať tak veľa detí. " .... asi tak ..
@pectore Takze podla teba mam len povinnost, ale nemam moznost vyberu. A co ked nemam problem ockovat dieta, ale nechcem super- hyper vakcinu proti 19tim chorobam pichnutu v jednej davke? Ukaz mi v prirode priklad, kedy clovek dostal naraz 19 chorob a prezil. Preco by moje dieta malo dostat v jeden den vakcinu proti 19tim chorobam? Aj clovek bez lekarskeho vzdelania, staci len trosku rozumu, pochopi, ze to nie je normalne, zdrave a prirodzene, aby som napchala do telicka takmer cerstvo narodeneho dietat protilatky proti 19tim chorobam v jednom vpichu. A co ked nahodou na zaklade tej vakcinacie tak zo tri choroby z toho zoznamu dostane? Aka je sanca prezitia? Preco neexistuju monovalentne vakciny? Aby nebodaj nebolo dieta pichane viac krat? Alebo skor preto, ze by si matka lepsie vsimla, ze kolko tych vakcin vlastne je a zacala by uvazovat, ci je to potrebne.
Preco u nas nemoze byt dobrovolne ockovanie s moznostou vyberu vakcin?
P.S. ak sa bojis cierneho kasla u svojho dietata, mas naozaj velky problem. Tych ovela horsich chorob na svete je mnozstvo, taky cierny kasel je proti nim pohodicka. Cize tebe nezostava nic ine, len nejaky opusteny ostrov bez ludi, ale musi byt hlboko v mori, lebo zvierata dokazu zavliect cokolvek. Aj ked sa obavam, ze ani tam nebudes v bezpeci pred roznymi bakteriami a pod.
april 171 .....nie...... mas moznost vyberu ale nie bez povinosti.... nie zadarmo... nie len tak...ze sa rozhodnes sama od seba...a hlavne za seba.....budes za svoje konanie niest plnu zodpovednost....Tvoje decko ma prava samo o sebe....a navyse sa pocas dna stretne s daleko vacim mnosztvom patogenov nez je cislo 19..mnozstvo znich nieje oslabenych....... je tu vela chorob... ide vsak aj o to ci su vysoko infekcne a siria sa rychlo...a ci sposobuju caste komplikacie... ale vzhaldom na to co tu pises tak nieje o com sa bavit sme myslienkovo niekde uplne inde a tato debata je pre mna skok dozadu.... viac odbornych info najdete v teme https://www.modrykonik.sk/skupina/1838/ .... ked si je prejdete celu.. mozme sa odrazit a pokracovat v debate... pretoze sa tu vazne nebudem stracat cas vysvetlovanim tych istych veci dokola.... zakazdym niekomu inemu....
@pectore pocuvaj... pri tvojich nakazenych 33 000 ludi....tie staty, co si vymenovala maju spolu zaokruhlime to 330 000 000 obyvatelov .... slovne 330 milionov obyvatelov (v pripade, ze by si nechapala) . Vies, kolko je to percent tych nakazenych? 0,01 % Toto ty nazyvas epidemiou???????????????????????????????????????????????????
Percento mrtvych 8 ludi z 330 mil. obyvatelov....ani nejdem pocitat.
A este ide o to, ake vakciny sa pichaju. To nie su nejake vitaminky. Moj dostal len jednu, nahnisalo mu to, vyrezali mu to, ze chybna vakcina a to mozem byt rada, ze mu nemuseli vyoperovat uzliny ako tu dietatu jednej maminy na konovi, co aj fotku sem dala. Samozrejme tato vakcina je uz stiahnuta, lebo uz aj mudre hlavy zistili, ze je na houby. Na mojom dietati nebude uz nikdy nikdo testovat vakciny a pichat donho vadne vakciny!!! To je v poriadku, ze kvalita vakcin pre novorodencov sa rovna kvalite otravy na potkany??
@janano nie z 330 milionov ...sa zobud jak to pocitas.... mozes pocitat len tych ktory sa nakazili a to je 30 567 ....s toho 8 mrtvych.... preco pocitas aj tych ktory sa nenakazili ???? ....vsak to stym nema co docinenia .... to je akoby si pociata k NU aj tych co ockovany neboli...... nehovoriac o tom ze to bolo v takych cislach preto ze vacsina je aj tak zaockovana a epidemia nemala take nasledky akoby mala keby neockovanych bolo este viac..... cakala som kedy niekto takuto hovadinu trepne... a zacne to porovnavat s obyvatelstvom v celej europe... to by sme mohli robit keby bola zaockovanost vsade 0 .....vies ked to buchne v jednom mieste, v jednej lokalite napr v FR mas 15000 pripadov tak je to epidemia...
@pectore samozrejme, ze to mozem pocitat na stat. Ked vyhlasili "pandemiu" svinacej chripky, tiez pocitali na cely stat, kolko nas umrie. A to tvoje "ked to buchne v jednom mieste, v jednej lokalite napr. FR"...prosim ta. Pozeraj, co pises.
Ked to buchne v dedine, kde zije 100 romov, z toho 90 bude chorych, to tiez chces nazyvat epidemiou?
@sabiatko nakazenych bolo 30 567 ....82% z nich boli neockovany.... v jednotlivych statoch to bolo nasledovne : vo Francúzsku (15 076 prípadov), Taliansku (5 090 prípadov), Rumunsku (2 818 prípadov), Španielsku (1 914 prípadov), Nemecku (1 480 prípadov) a Veľkej Británii (1 030 prípadov)....a treba si uvedomit ze zaockovanost v tychto statoch je pomerne vysoka..pod 85% nebude asi nikde....takze vyrus sa realizoval hlavne v priestore kde bolo vnimave obyvatelstvo....a u vekovych skupin ktore este neboli zaockovane to je 1-4 rocny....
Treba ich vsetkych pochytat a odsudit !!!! Ako mozu vobec sirit take nazory, ze neockujte, liecte sa zdravou stravou, dbajte na hygienu, vyuzivajte prirodne latky, vzdelavajte sa, pochybujte o tom co stat nariadi?! To kde sme! Vsetkych pochytat a odsudit !!!!
V druhom kole bude treba pochytat a predviest k sudu vsetkych rodicov, krstnych rodicov, starych rodicov, ucitelov v skolach, upratovacky, vodicov autobusov, skolnikov, predavacky, cudzincov, tetky a ujkov, lebo ti sa urcite tiez neockuju proti ciernemu kaslu, haemophillus B, zaskrtu, ruzienke, mumps, osypkam, hepatitidam, pneumokokom, chripkam atd a sialene tu siria nakazy, coby nakazy, epidemie, ktorym podliehaju nase zdrave zaockovane deti!!!! Nase zaockovane zdrave deti musia dostavat tieto choroby!!!!
V zavese za tym bude potrebne uradne kontrolovat, ci si kazdy obcan dava pravidelne pichat proti-tetanovku, take straty na zivotoch a miliony na liecbu pri zanedbanych ockovaniach, ktore tu su, ved kazdy tyzden sa takmer kazdy z nas porani a tetanus ciha vsade, aj na stole v kancelarii, ved ta liecba sa hradi z nasich dani!!!
Stat by mal byt vdacny, ze moze dotovat financovanim povinneho ockovania farmapriemysel, lebo ten vymyslel tabletku uplne na vsetko, presne tak, z cistej vdaky, tabletky vsetkych farieb. A co ze neziaduce ucinky, aj voda ma neziaduce ucinky, aj voda vas zabije, tak mame teraz prestat platit vodarnam?
@adsumus @pectore zastava mi rozum nad vasim zmyslanim, kde sa teraz v demokratickej spolocnosti beru taketo kreatury, slepo veriace a obhajujuce priemysel s najvacsimi skandalmi a pokutami za zavadzanie klientov, za deformacie vyskumov, korupciami a zahmlievanim vedlajsich ucinkov... Ludia, ktori pracovali vo farmapriemysle sa nedokazu obzriet bez hnusu za minulostou, aj tu na konovi je niekolko prispievatelov s pracovnymi skusenostami v BIG PHARMA, kazdy kto odtial odide by mohol rozpravat, ale nehovori verejne, su zastrasovani...
Obcas sa pozastavim nad vasimi temami, co vas zenie k tomu, ak nie zdravy rozum, tak uz len peniaze
@pectore sa zobud..radsej to to tu dam cele aby si videla aj s jeho hlaškou ohladom matiek čo neočkovali...dufam že sa dožiješ tej jeho dobrosrdečnosti 🙂
Bill & Mellinda Gates nadacia odstartovala program Velke Vyzvy v Globalnom Zdravi spolu s Narodnym Institutom pre zdravie v roku 2003. Zatial bolo udelenych 45 grantov v investicnej sume 458 milionov dolarov pre vedecke projekty zahrnujuce 30 krajin.
Ale do coho vsetky tie peniaze idu ? Do cistenia a zabezpecenia pitnej vody ? Do zakladnej podpory stravovania , ktore optimalizuje imunitny system ? Tak to ani z daleka !
Napriklad 100 tisic dolarov bolo nedavno odovzdanych profesorovi psychologie na univerzite v Connecticute S.C. Kalichmanovi a to na projekt "Zalozenia , sledovania, vyhladavania a analyzovania Anti-vakcinacnych skupin za ucelom vytvorenia mis-informacii a komunikacnej proti-kampane"
Bill Gates v interview na CNN tvrdi ,ze matky ktore neockuju zabili tisice deti . ^^
Dalsie podporene projekty :
-Synteticke Lymfove uzliny - polymerove zariadenie ktore , bude zavedene pod kozu a bude do tela vypustat vakciny podla "potreby" + v pripade externej vakcinacie , bude vypustat adjuvanty pre lepsi "ucinok" ^^
-Bez ihlova vakcinacia na baze nanocasticoveho spreja - tato vakcina moze byt aplikovana na pokozky, alebo vdychnuta.
-Podnik na produkciu umelej RNA vakcinacie - jedna sa o produkciu virusovej bielkoviny skombinovanou s RNA antigenom - napriklad pre pripravovanu vakcinu proti malarii .
- Ziskova produkcia vakcin v novo vznikajucich trhoch. -strategie a planovanie pre maximalizaciu zisku. ^^
-Geneticky Programovane patogeny -hladaj a znic. (!!!) ochranne bunky schopne produkovat v pripade kontaktu s votrelcom produkovat toxin a tym ho zabit .
-Vakciny v solnicke - nizkonaklavy pristup k problemu. ockovanie proti salmonele pritomne v soli - bez nutnosti chladenia .
-Geneticky "poclovecena" mys - mys urcena na pokusi novych vakcin , ktora ma simulovat pokusi na ludoch (!!!)
-Alternativa k materskemu mlieku - vyrobena z geneticky pozmeneneho salatu a ryze ..do ktorych bude vpraveny protein materskeho mlieka ^^
- Nehormonalna antikoncepcia.
-Fermentacne bakteria s obsahom vakcin pre urcene pre "rozvojovy svet" ..potraviny ,ako fazula fermentovane touto bakteriou sa stanu ockovacou latkou urcenej na konzumaciu ako jedlo.
-Nanoechlologia na ucel antikoncepcie . tieto castice budu v posve likvidovat spermiam biciky .
-Nastroj na vykonanie obriezky v Afrike
-Objav chemosenzorickej molekuly na ucely antikoncepcie - tato latka ma dezorientovat spermiu a ta nikdy nenajde vajicko .
- Transgenna krava - krava ktora bude produkovat antibakterialne mlieko .. momentalne sa testuje, co na to povie ludsky zaludok ^^.
-Ultra zvuk - za ucelom dlhotrvajucej a zvratnej antikoncepcie. ..utrazvuk ma v semennikoch zlikvidovat spermie.
huh, pekna nadielka ..myslim ,ze vsetkym vasnivym fanusikom vakcinacie sa proste musel rozziarit usmev od samej radosti. evidentne sa o svoju buducnost nemusia obavat , vakcinaciu budu mat v dispozicii skutocne vsade !
zaroven je dobre si vsimnut , ako je popularna pre pana Gatesa politika de-populacie sveta - ci uz cez vakciny ,alebo priamo k ukonom ktore maju zamedzit pocatiu - predpokladam ,ze "vedlajsi " ucinok - totalna neplodnost asi nebude ne zriedkavy ^^.
http://www.greenmedinfo.com/blog/gates-foundati...

@misaha stat ma problem...a je nim .....ekonomika......pretozevdaka vakcinacii tu niesu tisice nakazenych...ktory musia sedet doma a liecit sa.... nemusia sa zatvarat podniky , skoly, urady.... atd atd....a na toto je dobry protiargument ako to ze hoc je vo vacsine statov ockovanie uz peknu dobu dobrovolne je tam zaockovanost pomerne vysoka ... minimalne cez 85 % ???.... jak to ze sa ludia tolko ockuju ked nemusia....????? vies preco..pretoze si tam na vlastnych detoch testuju epidemie infekcnych chorob akoby boli v afrike....