icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

adsumus
autor
10. máj 2013

@nae Prajem pekné sny, ale hlavne aj pekné prebudenie.

nae
10. máj 2013

@zuzanockamt Jasné, až na to, že Pfizer platí samotného prof. Dluholuckého 😀 😀 😀

"Dluholucký pre americkú farmaceutickú firmu Pfizer, výrobcu Prevenaru 13, poskytuje platené vzdelávacie-poradenské služby, čo aj sám potvrdil (bez uvedenia sumy):
Túto činnosť vykonávame vo svojom voľnom čase, máme na rozsah práce dohodu za ktorú dostávame riadny zdanený honorár. Podobne je to aj s prípadnou inováciou tlačenej brožúry. Osobne ani neviem povedať, či je výška nášho honoráru primeraná – vysoká, alebo nízka.
… Firma nijako neovplyvňovala obsah, rozsah a ani formulácie textu. Nemuseli sme si túto nezávislosť ani nijako vyžiadať – bola našou prirodzenou plne akceptovanou podmienkou."

http://www.transparency.sk/sk/pozor-na-skryte-k...

adsumus
autor
10. máj 2013

@nae No tak toto zavádzanie, to sa len tak nevidí. To je už fakt sila.

misaha
10. máj 2013

ONI TYM SVOJIM KRAVINAM NAOZAJ VERIA !!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂..aj keby im to prišli oznamit osobne a sa priznali aj tak by im neverili :
@nae 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

katrinka8
10. máj 2013

@adsumus - na prihlaske do skolky sme mali uvedene: Zdravotna sposobilost dietata na nastup do MS - vyplni lekar. Nasa pediatricka mi na priamu otazku, ci sa tam pise o ockovani, povedala, ze nie, ze to absolutne nesuvisi s tym, ci je alebo nie je dieta sposobile na nastup do MS. A tak nam to aj napisala: Dieta je sposobile na nastup do MS. (ma 2 hexy, 2 prevenary a BCG) + mi povedala, ze ako nedoockovana ma trochu vyssie riziko chorob ako ockovane deti. Cize neviem v konecnom dosledku, kto je vlastne to riziko. Podla mna rizikom pre vsetky deti, ci uz ocko alebo neoocko je NOSIC. A toho, neviem preco, nikto neriesi. Preco sa nehlada zdroj nakazy a neodstranuje sa? Preco nik nezistuje, kto vlastne siri tie choroby a preco? Preco sa nepracuje s tymito ludmi? Ale radsej sa ohrozuju preventivne zdrave (aj uz chore) deti?

sampo
10. máj 2013

@adsumus coooo? 😲 kde tvrdia AV, ze ockovane deti pokapu? to citam prvykrat od teba 😕
myslim, ze to uz zachadza dost do extremov tato debata... Ja mam prve dieta plne ockovane, toto druhe uz nebude... A mije rozhodnutie nijako nesuvisi s AV. Preco mas pocit, ze neockujuci si chodia po rozumy k AV? kazdy ma predsa svoj rozum a na zaklade triezvej uvahy sa snad dokaze rozhodnut... Fakt sa mi zda, ze mas asi osobny problem s niekym z tych udajnych AV 🤐

katrinka8
10. máj 2013

@adsumus - zaockuj svoje dieta proti chorobam a bude chranene 😉 a @luciahromadkova svoje dieta nezaockuje a bude chranene pred NU - celkom jednoduche riesenie, ci? 🙂

adsumus
autor
10. máj 2013

@katrinka8 Šíria ich neočkovaní ľudia, ktorí sa v zahraničí nakazia a donesu to domov. Tak to bolo pri ochoreniach v Norsku,USA a iných krajinách, ak nejaké epidémia vypukne, hlada sa zdroj nákazy a najčastejšie sú to práve neočkované deti.

nae
10. máj 2013

@adsumus
Takže Dluholucký sám prizná, že ho platí Pfizer, a podľa teba je to zavádzanie. 😀 Ty si riadna kariéristka 😉
Odchádzam, nechávam ťa napospas ostatným. 🙂

adsumus
autor
10. máj 2013

@sampo Opakujem mám problém so zavádzaním so starny AV, nič viac, nič menej.
@katrinka8 No nie je to také jednoduché, lebo ak ona chce právo chranit svoje dieťa pred NU, ja chcem pravo chranit svoje dieťa pred nezaočkovaným dieťaťom, ktoré je možným rizikom nákazy.

adsumus
autor
10. máj 2013

@nae A kde to priznal, ved to len autori hodili link na tu stránku, to je zavádzanie.

aristka
10. máj 2013

úplne náhodou som sem nakukla a nechápem kam sa to zviezlo a to som radšej nečítala celú tému,poviem svoj názor,som zástancom základného očkovania aj proti hepatitíde,prečo lebo čiastočne chráni moje dieťa hlavne v prvých rokoch jeho života,princíp fungovania vakcíny nemusím vysvetlovať,pretože to určite máte naštudované,podstatou je, ale že sa dieťaťu navodí akoby choroba kedy si dieťa vybuduje protilátky proti tejto chorobe,vpravujú sa mŕtve alebo oslabené laicky povedané bacily,robí sa to hlavne preto v deckom veku ,lebo dieťaťu sa hlavne do 6 rokov vyvíja imunita a má šancu si tie protilátky vyrobiť,tu ide hlavne o kvalitu protilátky,takže je hlúposť,že dieťaťu sa imunita pokazí,kedže sa ešte len vyvíja,je hlúposť ,že očkovanie spôsobí diabetes mellitus,nemám znalosť,žeby očkovacie látky poškodzovali funkciu langer.ostrovčekov v pankrease,ktoré tvoria inzulín alebo ovplyvnia funkciu prestupu cukru do buniek,je to úplná fatamorgána,tak ako vznikne autizmus,autistom sa dieťa narodí,čo sa môže stať je ,že dieťa je už niečím nakazené a vakcína len urýchli proces choroby ,ktorý by sa spustil pri akejkoľvek inej možno viróze,ale je jedno pravda ,ak dieťa zaočkujem proti jednej chorobe je náchylnejšie na chorobu druhú,ono sa to tak vybíja,ale nikto nepovie ako je to ,keď ho nedám zaočkovať vôbec,,,a dostane mi chorobu končiacu buď smrťou alebo s ťažkými následkami,viď vedecká otázka...pravda je ,že farmaceutický lobing je neuveriteľný,ja tomu hovorím mafia,ale tá mafia aj lieči,predĺženou rukou lekára aj tie homeopatiká a bylinky nám ,dodáva tá mafia ,takže biznis aký majú im spravíme tak či tak,k tomu vit.c aj to šumivé c ,aj tie tabletky c obsahujú bordel,ktorý môže dieťaťu uškodiť a je hlúposť,že keď dám dieťaťu mega céčko tak ho to super lieči,môžete sposobiť hypervitaminózu ,prekysliť organizmus a máme tu problém napr.s obličkami,nehovoriac,že trištvrte toho céčka skončí v záchode lebo telo sa ho chce močom zbaviť,preto som názoru,že treba stále sa snažiť nájsť tú strednú cestu a to vo všetkom,preto je úplne zbytočné sa hádať a byť sa za svoje,to sa môžete až v tedy keď budete na konci života a poviete si ,že to funguje ako som si myslela a potom to treba pred smrťou, vašu štúdiu podsunúť vedcom 🙂

sampo
10. máj 2013

@adsumus a preco ta to tak trapi? co myslis, ze si ludia nevedia vyselektovat informacie?resp. si ich overit? ja mam pocit, ze neockovat dieta nebyva rozhodnutim zo dna na den, ze ti ludia mesiace, mozno aj roky zhanaju informacie..nie prave na tej stranke, na kt. narazas. ze im AV radia ako sa vyhnut pokute? no a co je na tom divne? keby bola slobodna volba, nikto by to neriesil. A aj tak si myslim,.ze by drviva vacsina zaockovat dala... je to predsa kazdeho vec, pisala som to uz uplne na zaciatku 😔 toto fakt nikam nevedie.. iba k osobnym utokom a zbytocnym dotahovackam, kto ma pravdu

adsumus
autor
10. máj 2013

@sampo Tebe vôbec nevadí len tých zopár vecí, čo som tu dnes vypichla ohľadom spôsobu akým ľudí informuju AV? Sami by najradšej povešali lekárov, že im neprečítajú leták a pritom oni informuju ako im to kedy vyhovuje.

katrinka8
10. máj 2013

@zuzanockamt - moje dieta nie je plne zaockovane, a nemalo ani jednu crevnu virozu, nadchu ma 1x do roka asi 2 dni, chripku este nemalo... Ked dostala vakciny, okamzite po nich zo dna na den ochorela, tahalo sa to 10 mesiacov v kuse, po druhej davke hexy s prevenarom skoncila ako polrocna (mala posunute obe hexy kvoli zlej a nehojacej sa reakcii na BCG) v nemocnici na inhalatore, s infuziou v hlave, s odsavackou den-noc takou, ze tu hadicku mala nie v nose, ale kdesi v dutinach. Ked sa prestalo ockovat, dieta zrazu "zazracne" prestalo byt chore, co trva doteraz... A to sa pohybovala napr. v rodine, kde bola chripkova najprv mamina, potom ocino, potom opat mamina, do toho mm, a mala v pohode, ani sople, ani nadcha, nic. Ja osone poznam niekolko neockovanych deti, ktore nebyvaju chore, a naopak, poznam ockovane, ktore su chore kazdu chvillu.

adsumus
autor
10. máj 2013

@katrinka8 A čo ked je to vdaka tým vakcínam?

zuzanockamt
10. máj 2013

@katrinka8 syn po ockovaniach nemal ziadne problemy takehoto charakteru ako popisujes, len zvysena teplota ... chory zacal byvat az ked nastupil ako dvojrocny v septembri do skolky - bezne respiracne ochorenia (pri nastupe do kolektivu uplne normalne) - od oktobra zhruba do zac. februara maval nadchy, sopliky, zvysene teploty ... ale zacala som davat kozie mlieko a stav sa zlepsil a je to OK 🙂

katrinka8
10. máj 2013

@adsumus - no najma to siria tie 3-mesacne nezaockovane deti, ktore sa bezne pohybuju v zahranici, kde to chytia 😎 Ak predsa viem, ze niekde v nejakej krajine sa siria napr. tie osypky a viem, ze nie som ockovana, (ale aj ked by som bola), tak snad tam nepojdem. Ci? Kedze tieto epidemie sa povazuju za vazne, tak snad sa o tom verejnost teda informuje, ze ta a ta oblast je postihnuta.
A o tej dovere lekarov: Minule v Supermame bola debata o ockovani. Bola tam, okrem ineho, aj "MUDr." Spanikova. Volala tam jedna mamicka, ktora chodi so svojim dietatkom k neurologovi, ktory vyslovene odporucil, aby dieta nebolo ockovane, pretoze je nezrele. "Pani doktorka" vsak predtym tvrdila, ze prave nezrele a nedonosene deti treba ockovat prioritne, lebo su najviac ohrozene. Tak tato mamicka sa pytala, co ma teda robit, ked neurolog vyslovene povedal: neockovat! "Pani doktorka" povedala, ze samozrejme, ockovat, prednostne, lebo dieta je ohrozene... Tak co mala ta mamicka podla Teba ako teraz robit? Komu mala doverovat? 😠

sampo
10. máj 2013

@adsumus sorac, ale nemam to kedy tu cele prejst... takto..poviem ti to len za seba - nie, v principe mi je to jedno..hoci, ok, uznavam, ze niektori su v predkladani svojich nazorov dost agresivni. Nie som vsak z tych, co zeru vsetko aj s navijakom..ci uz je to ockovanie/ neockovanie alebo cokolvek ine. pro-ockovaci vytahuju hlavne pozitiva, AV hlavne negativa. Treba sa na to pozriet s chladnou hlavou a vytriedit informacie. To plati podla mna vo vsetkych oblastiach zivota. Rozhodnut sa musi jedinec SAM, na zaklade coho to bolo, je jeho vec, lebo nasledky bude niest sam.

katrinka8
10. máj 2013

@zuzanockamt - bud stastna, ze je to tak - uprimne. Lebo my sme na tom boli este dobre. Kamaratkina dcerka po BCG mala taku zdurenu uzlinku, ze v 10 mesiacoch ju museli v narkoze vyberat a 2 tyzdne cakali na vysledky z histologie, ci to nahodou nie je zhubne... Chvalabohu, nebolo. A ma to oficialne potvrdene, ze je to NU z ockovania...

adsumus
autor
10. máj 2013

@katrinka8 Všade vo svete som čítala, že nedonosené deti sa maju normalne očkovať, preto by som verila menu, nie neurolog povedal. Choroby nešíria bábätká samozrejme,ale bábätkám môžu najviac ublížiť. A určite, keby tam bola vážna neurologická diagnoza by ho neočkovali.

katrinka8
10. máj 2013

@aristka - vakcina MMR moze sposobit autizmus prave preto, lebo jedinou znamou a potvrdenou pricinou vzniku autizmu je prave rubeola (su aj ine priciny, ktore nie su zname). Vakcina MMR obsahuje zivy virus rubeoly, takze moze byt potencialnym spustacom choroby. Nikto to zatial ale nepotvrdil vyskumom, ale v USA uz takyto vyskum prebieha - nemam presnu citaciu, ale takto som to citala v knihe od MUDr. Bukovskeho - Navod na prezitie pre bejby v kapitole o ockovani. Mimochodom, zaujimave citanie. Ma ju momentalne pozicanu brat, tak nemozem dodat podrobnejsie.

katrinka8
10. máj 2013

@adsumus - no to je zaujimave, ona to ma od toho neurologa pisomne potvrdene, tak neviem, komu by si verila. Ci neurologovi, ktory Ti napise "neockovat" a Tvoje dieta osobne pozna a videl ho, alebo nejakej anonymnej lekarke s "menom", ktora by najradsej ockovala aj tehotne zeny do radu, ktora Tvoje dieta v zivote nevidela....

zuzanockamt
10. máj 2013

@katrinka8 autizmus je geneticky podmieneny, vznika uz pocas vnutromaternicoveho vyvoja plodu (uz si nepamätam kedy presne a ani ktory gen je na vine, lebo je to uz viac ako rok, co som si zistovala informacie)

katrinka8
10. máj 2013

@zuzanockamt - ja som napisala to, ako to vysvetlil Dr. Bukovsky, ze preco sa povazuje prave tato vakcina za rizikovu vzhladom k tejto chorobe. Mozno to bolo myslene len ako spustac, ze ma predpoklady, ale nebyt vakciny, nespusti sa...

adsumus
autor
10. máj 2013

@katrinka8 Skús si uvedomť jednu dôležitu vec, že u detí, ktorých matky sa nakazili rubeolou počas tehotenstva vznika rubeolový syndrom a s tým spojené rozne problémy aj autizmus.A že práve očkovanie tomu môže zabrániť.

http://www.medscape.com/viewarticle/747617

zuzanockamt
10. máj 2013

@katrinka8 Dr. Bukovskeho velmi nemusim

adsumus
autor
10. máj 2013

@katrinka8 Tá pani doktorka určite nepoznala podrobnosti, také veci treba konzultovať a hľadať riešenie, nie hned nadávať, že to čo sú za odborníci, ja by som išla aj do zahraničia po info, ak by išlo o moje dieťa.

katrinka8
10. máj 2013

@adsumus - aka je pravdepodobnost, ze matka (resp. tehotna zena) ma este protilatky proti tej rubeole, proti ktorej bola zaockovana v detstve? A aka je pravdepodobnost, ze tehotna zena dostane rubeolu?

aristka
10. máj 2013

@katrinka8 ,ale nie je to vedecky dokázané ,je to zase len tvrdenie nejakého jedinca,nikto ,ani ten najväčší odborník ,čo s týmito deťmi pracuje ti toto nepotvrdí,preto to nemožno nikomu vnucovať,ale bohužiaľ len polemizovať,autizmus nemá jednoznačnú príčinu,ale dúfam,že sa ju raz dozvieme,ale vieš čo spravia ,vymyslia vakcínu 😉