Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@petot Nie nie, asi si to nepochopil, potkany, ktoré užívali kyselinu askorbovú a iné kyseliny a hliník, mali v orgánoch ako je mozog, slezina, kosti usadeného oveľa viac hliníka ako tie čo užívali hliník a nič. Máš nejaké dôkazy, že sa to isté nestane aj malým deťom, ktorým rodičia dávajú nadmerné množstva kyseliny askorbovej?
@petot Bolo 7 skupín potkanov, ktoré úžívali sedem rôznych kyselín...medzi nimi...kyselina askorbová. A potom bola 8 skupina, ktorá neužívala nič. Všetkych 8 skupín dostávalo navyše hliník. Potom sa potkany zabili a zmerali sa množstvá hliníka,ktoré potkany nabrali do mozgu, pečene, kostí. Výsledok bol, že potkany, ktoré užívali umelé kyseliny naberali výrazne viac hliníka do tela. V skupine kyseliny askorbovej a kyseliny citronovej bol príjem hliníka do tela najvyšší. A potkany nedostávali ovocie, ale umelo vyrobené kyseliny.
A ináč, sa všade bežne píše, že kyselina askorbová môže zvyšovať množstvo hliníka, ktoré telo absorbuje, aby si ludia nato dávali pozor.
http://umm.edu/health/medical/altmed/supplement...
Dovolím si upozorniť na výsledky vyšetrovania dezinformácií, ktoré šíri austrálsky antivax...približne to isté, čo aj slovenský. Vyšetrovanie prebehlo na základe sťažnosti občanov. Na základe vyšetrovania majú odporúčané odstrániť svoje dezinformácie zo svojich internetových stránok. Je tam vysvetlené aké konkretne bludy šíria a prečo sú to bludy a zavádzania. Záver vyšetrovania je, že antivax prezentuje informácie, ktoré sú zavádzajuce, neuplne, vytrhnuté z kontextu. Ak chce antivax pomáhať ludom robiť informované rozhodnutie o očkovaní má sa sústrediť na fakty a vedecky doložené informácie viac ako na vzbudzovanie strachu.
@petot robil si "vedeckú" prácu o hliníku a nič Ti nehovorí vplyv pH na jeho disociáciu a následnú absorbciu? To hráš, alebo ozaj nemáš šajnu o chémii? Akú kyselinu, z tých troch užívali je jedno. Dôležité je v akých dávkach a nakoľko ovplyvnili pH v tráviacom trakte. Bolo by vhodné, nakoľko máš bohaté skúsenosti s hliníkom hodiť link na porovnanie absorbcie Al z vakcín a zo stravy. Nezabudni upozorniť na dávky. Pretože Tebe uniká základná podstata farmakológie. Účinky látok závisia od veľkosti dávky, ktorá sa dostane do krvného obehu. (Ak nejde o lokálne podanie).
@adsumus Myslíš si, že kyselina citrónová v ovocí má nižšie pH alebo iný účinok než umelá kyselina citrónová?
@lucus83 Tvoje rýpanie ma neprekvapuje a ani nevytáča 🙂
Absorbcia hliníka z vakcín je v štádiu dohadov. Samotný český SÚKL vo svojej zmätenosti uviedol, že väčšina hliníka sa vylúči do 24 hodín, a potom inde tvrdil, že sa vstrebáva veľmi pomaly. Farmakokinetiku u ľudí sa zatiaľ radšej nikto ani len neodvážil merať.
Dosiaľ najvernejší zvierací experiment ukazuje, že do 4 dní sa imunotransportným mechanizmom dostane do obehu viac než polovica hliníkových nanočastíc za 4 dni. Experiment pritom neskúmal chemické rozpúšťanie a transport. Khan Z et al. Slow CCL2-dependent translocation of biopersistent particles from muscle to brain. BMC Med. 2013 Apr 4;11:99. PMID:23557144.
Absorbcia zo stravy sa absolútne líši podľa chemickej formy a mnohých ďalších okolností (vrátane pH stravy), ale pohybuje sa medzi 0,3%-0,01%. Zdroje nájdeš v mojom prehľadovom článku.
Nechcem riešiť príliš, kto má v tej diskusii o tom pokuse s tými potkanmi pravdu, len by som rád napísal niečo, čo možno trochu súvisí s tým ovocím a kyselinou citrónovou (prípadne inou).
- je rozdiel, či prijmeme iba jablkovú šťavu samotnú, alebo šťavu aj s tým ostatným - čiže v podobe celého jablka
- je rozdiel, či prijmeme samotný škrob (v podobe bieleho chleba) alebo aj škrob s ostatnými časťami v zrne (v podobe pravého celozrnného chleba)
- je rozdiel, či prijmeme izolované sójové fytoestrogény (v podobe nejakého výživového doplnku) alebo ich jeme aj s ostatnými časťami sóje (napr. v podobe tofu).
atď.
Niekedy môže byť rozdiel vo vplyve na zdravie radikálny - úplne opačný (ako napr. pri tom "škrobe").
Čiže je dôležité aj to, s čím ešte ide určitá látka do tela, či je izolovaná, samotná, alebo s komplexom iných látok.
@lucus83 pozri, co som nasla:"Acerola je použitá aj v Tic Tac dražé." tak mozno to je ta spravna cesta 😉 😅
@sirinka Prečo, ked si presvedčená, že vakcíny spôsobujú smrt, nebojuješ za zákaz očkovania, ale zato, aby vakcíny neboli povinné, ale odporúčané? Prečo nám tu antivax na jednej starne tvrdí, že vakcíny zabíjajú a na druhej, že majú byť dobrovoľné? Necítiš tam nejaký rozpor? Normálne, ak sa nejaká látka preukáže ako zdraviu škodlivá, tak sa bojuje za zákaz jej používania. A antivax nám chce "škodliviny"zdobrovolniť, zaujímavé.
@adsumus 😅 tie tvoje extremy... Vacsina veci v zivote ma svoju postupnost, situacie sa vyvijaju, mudry clovek vie odhadnut, kam nasmerovat svoje sily, aby to malo nejaky zmysel. Uplny zakaz ockovania je z dnesneho pohladu utopia... Dovtedy povazujem za omnoho rozumnejsie bojovat za moznost rozhodnut sa a za vyssiu informovanost verejnosti o vakcinach, zlozeni, ucinkoch a ucinnosti....
@sirinka To nie sú moje extremy, ale tvoje. Ja si nemyslíím, že vakcíny zabíjajú, ale ak by som si to myslela, určite by som nebojovala zato, aby boli odporúčané. 😀 Snažila by som sa aby ich zakázali. Priniesla by som nezvratné dôkazy o ich škodlivosti a neúčinnosti. Veľmi sa čudujem, že antivax za tie storočia, čo bojuje proti očkovaniu, ešte nič také nedokázal. Zatiaľ sa obmedzuje nato, že dezinformuje verejnosť a odrádza ludí od očkovania a propaguje neškodnosť ochorení a alternatívnu liečbu, aj za cenu vážnych následkov na zdraví malých detí. Na zamyslenie.
@adsumus 😅 ake jednoduche riesenia v idealnom svete... A zase extrem, kde jedine svoje konanie povazujes za spravne bez respektu k nazorom a rozhodnutiam inych ludi....
V tychto temach uz bol nespocet roznych studii a dokazov a ty sa zase vratis na uplny zaciatok zidealizovanej maximalne bezpecnej vakcinacie.
Dokonca si zacala pouzivat predpokladam, ze zamerne, namiesto pojmu dobrovolne ockovanie pojem odporucane... Ja som za to, aby sa ludia mali pravo dobrovolne rozhodnut na zaklade informacii pre aj proti o ockovani ako seba, tak svojich deti.
@sirinka Vo svete sa to nevolá dobrovolne očkovanie,ale odporúcané očkovanie. To len antivax to označuje, že dobrovolné, aby naznačil, že nie je sloboda sa rozhodovať, lebo nato sa chytí kopec ludí. Dôkazy, že očkovanie zabíja, ste nedali žiadne. A už vôbec, nie nespočet. Ak tak, jedine bludov. Tých bolo nespočet, nepopieram. Máš ich zhrnuté vo vyšetrovaní z Austrálie, tak požiadaj kamaráta nech ti to preloží.
@adsumus nehenvaj sa, ale tvoj sposob komunikacie je urazlivy, ludi a deti, ktori utrpeli po ockovani NU nazyvas bludmi. Po mnohych popisanych stranach uz pre mna nema vyznam s tebou o tom debatovat. Vsetko tu ostava a kto nebodaj bude mat chut tieto temy citat aj spatne, moze si sam robit zavery, moze studovat pre a proti, pripadne ziskavat sam dalsie informacie. A svoje odporucania smerom ku mne si v pohode usetri 😉
@adsumus U nás sa zase hovorí "povinné očkovanie", tzn. že očkovať sa "musí". Pritom sa musí jedine zomrieť, to jediné je pre všetkých rovnako povinné.
To, čo je v jednej krajine "odporúčané očkovanie", je pár kilometrov ďalej "povinné". Takže až také úžasné očkovanie nie je, keďže sa jedná hlavne o legislatívne rozhodovanie jednotlivých štátov, a nie o defaultne stanovené pravidlá rovnaké minimálne v rámci EU.
@adsumus no ono je to skor na zaplakanie, na com sa zabavam,pred nedavnom si sa bavila s petotom o GMO C Vitamine a on ti povedal,ze aj vakc. obsahuju GMO zlozky a ty,ze tebe to nevadi,ale vit C si chcela od neho v zasade bez GMO,to si nepamätas???? 😕 na Tom sa bavim-kratku ty mas pamät...je to presne to iste co vycitas @sirinka

@adsumus Zase ten istý odpad. Tak znovu. Potkany kŕmené aj kyselinou askorbovou mali "až" o 20% vyšší príjem hlíníka než kŕmené kyselinou citrónovou alebo mliečnou. A hoci im dávali obrovské dávky hliníka, stále sa do tela dostalo podstatne menej, než pri bežnom detskom očkovaní. Nehovoriac o tom, že vitamín C zároveň pomáha znižovať toxické účinky hliníka v tele a jeho vylučovanie.
Ponaučenie: ak konzumujete hliník lopatami, tak si k tomu nedávajte mliečne výrobky ani ovocie. Očkovanie aj tak nepredbehnete.
Bu-bu-bu.
😎