icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

bubulka722
25. máj 2013

@jarhal Nikdy som malej Vigantol nedávala. Nie som presvedčená o jeho prospechu pre deti zvlášť kvôli oleju ktorý obsahuje. Najskôr som si dávala od kmotry voziť Oleovit z Rakúska, ale ani to nie je žiadna výhra, tak nakoniec som si objednala tento vitamín od firmy Swanson. Každopádne vit. D3 je potrebné dopĺňať len počas obdobia kedy je málo slnečného žiarenia, takže akonáhle sa viac oteplí a dieťa môže mať väčšiu časť tela odhalenú, tak je jeho dopĺňanie zbytočné, pretože telo je si ho schopné vytvoriť.

adsumus
autor
25. máj 2013

@bubulka722 Co je zlé na tom oleji? Prepražený je alebo čo?

kvieta
25. máj 2013

@prevenar Či Ti treba pripomenúť:
Na otázku: A psa očkuješ? si odpovedal 4.5.2012:

...ani len psa lol už 2 roky nevidel žiadne očkovanie

https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/nesuhlas-s-povinnym-ockovanim/

Pán "zodpovedný"....

bubulka722
25. máj 2013

@adsumus Naštuduj si ! 😉

bubulka722
25. máj 2013

@kvieta Ani ja ho neočkujem a čo???

kvieta
25. máj 2013

@bubulka722 A nič no.... Len aby bolo jasné, kto je do akej miery fanatik.

adsumus
autor
25. máj 2013

@bubulka722 A kde si to mám naštudovať, ked ste ma vyhodili z nesuhlasu? Inde sa asi nedočítam, či?

irenkask
25. máj 2013

@adsumus Povinné očkovanie a jeho zmysel, tam je všetko čo potrebuješ 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

bubulka722
25. máj 2013

@kvieta Nie je to fanatizmus, ale vzhľadom k nedávnej operácii nám to veterinár neodporučil. Zaočkovaný bude len proti besnote a to tiež nie na jeho ochranu, ale na moju, aby som nemala ťahanice ak by niekoho pohrýzol. O fanatizme by sa dalo hovoriť na druhej strane. Ešte niečo by si chcela???

bubulka722
25. máj 2013

@adsumus Mohla by si pochopiť, že s tebou NEKOMUNIKUJEM!

prevenar
25. máj 2013

@kvieta haha , tebe uz nacisto hrabe 😀 nikto z mojej rodiny neodstane ziadne ockovanie, kludne sa koli tomu mozes postavit aj na hlavu 🙂 fakt si davaj na seba pozor, lebo sa nam uplne zblaznis.

kvieta
25. máj 2013

@prevenar A čože taká starosť o moje psych.zdravie? Som v pohode, nemaj zbytočné obavy.

@bubulka722 Mala si dôvod, OK, neviem, prečo si to berieš potom osobne.

irenkask
25. máj 2013

@bubulka722 Musíš napísať že STOPADSUMUS to je nové zaklínadlo lebo ináč nepochopí, ver mi že nie.
Je to odvodené zo STOPTUSSIN reklama na kvapky ktoré vakcinacisti používajú spolu s výživným Vigantolom čo je špičkový výrobok značka najvyššej kvality u nás pre deti. 😉 😉 😉 😉

adsumus
autor
25. máj 2013

Títo ľudia, myslím AV, sa kľudne napchajú niekomu do témy, vypisujú nezmysly a krajne od veci a navrch všetkého ešte so zakladateľkou témy NEKOMUNIKUJU. Čo k tomu dodať? STOPAV.

irenkask
25. máj 2013

A STOPHUMUS si ešte zabudla baby 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Ozaj STOPAV je len skrytá reklama na vypláchnutie huby značka STOPANGIN veľmi zdravý výrobok , špecialita pre zodpovedných.

bubulka722
25. máj 2013

@kvieta Vôbec to neberiem osobne, len sa čudujem čo ťa tak trápi či je niečí pes očkovaný alebo nie. 😀

bubulka722
25. máj 2013

@irenkask Ona toho nepochopila viac a vôbec ma to pritom netrápi. Veď ju to časom prestane baviť a nebude mi vypisovať. 😉

kvieta
25. máj 2013

@bubulka722 Ako môže niekto posudzovať zodpovednosť iných, keď sám sa nespráva zodpovedne?

Mňa to až tak netrápi, je mizivý predpoklad, že by si do mňa jeho psík kúsol, ale ide o princíp.

bubulka722
25. máj 2013

@kvieta Otázne je čo pre teba znamená správať sa zodpovedne. Ja som veľmi zodpovedný človek práve tým, že nie som nikým manipulovaná a dokážem rozmýšľať vlastnou hlavou.
O aký princíp?

kvieta
25. máj 2013

@bubulka722 Hm, zaujímavá definícia vlastnej zodpovednosti.
Ja som zodpovedná za svoje rozhodnutia.

adsumus
autor
25. máj 2013

Čítajte všetci o nenávisti a bolesti, ktorú šíria antivakcinisti, Príbeh matky a otca,ktorych napádali antivakcinisti hnusne na internete, obvinovali ich zato, že jej dieťa, ktoré zomrelo na čierny kašeľ, mohlo stále žiť, ak by mu dávali vitamín C.Matky, ktorej AV posielali nenávistné maily, že v skutočnosti za smrt jej dieťata môžu farmafirmy, nie choroba, ktorej dieťa naozaj podľahlo. Títo ludia boli absolutne bez rešpektu, tvrdili, že rodičia sú klamári, že smrť ich dieťaťa je súčasťou kampane proti AV., že sú platení zato, že tvrdia, že ich dieťa zomrelo na čierny kašeľ.To sú rodičia, ktorí žalujú AV pre šírenie dezinformácií. Zastavme antivakcinistov. Zastavme AV. STOPAV.

http://m.dailytelegraph.com.au/news/opinion/gri...

petot
26. máj 2013

@natas4 Prečítaj si. Klenner FR. South Med Surg. 1949 Jul;111(7):209-14. PMID:18147027

avokimada
26. máj 2013

@adsumus reklama 😉 😒 😲 😀 😝

avokimada
26. máj 2013

Problematická je aj účinnosť chrípkových vakcín. Vírus chrípky veľmi rýchlo mutuje a z toho dôvodu sa každý rok vyrába nová vakcína obsahujúca tri typy chrípkového vírusu. Ich výroba začína v januári a vedci sa snažia odhadnúť, ktoré kmene chrípky budú cirkulovať v nasledujúcej chrípkovej sezóne. Tá však začína už v septembri až októbri. Dalo by sa povedať, že ide o akési tipovanie a ak sa im tip nepodarí, čo sa stáva často, alebo cirkulujúci kmeň opäť zmutuje, vakcína je bezcenná. Aj v prípade, že odhad vedcov bol správny, chrípková vakcína neposkytuje úplnú ochranu po celý rok od zaočkovania, pretože hladina protilátok v priebehu mesiacov klesá.

Už v 60. rokoch minulého storočia robila Svetová zdravotnícka organizácia rozsiahlu štúdiu (v Indii) zameranú na účinnosť vakcíny proti tuberkulóze. Po vyše 7 rokoch bola štúdia ukončená so šokujúcim výsledkom: viac prípadov tuberkulózy sa vyskytlo v skupine ľudí zaočkovaných proti TBC, než v sledovanej skupine nezaočkovaných ľudí. Doteraz žiadna štúdia spoľahlivo nedokázala účinnosť vakcíny proti TBC, napriek tomu povinnosť očkovať ňou (vo 4. dni veku dieťaťa!) bola na Slovensku zrušená len pred niekoľkými mesiacmi.

avokimada
26. máj 2013

Dobre zdokumentované sú aj mnohé prípady iných infekčných ochorení u zaočkovaných detí. V rôznych krajinách sveta sú časté epidémie ochorení u 98-100% zaočkovanej populácie (Epidémia čierneho kašľa na Novom Zélande v roku 1999, časté epidémie osýpok v USA.) Takisto epidémie mumpsu, ružienky a detskej obrny sa vyskytujú u vysoko preočkovanej populácie.
Nežiadúce účinky súvisiace priamo s očkovacou látkou

Okrem bežných a málo závažných nežiadúcich účinkov vyskytujúcich sa po očkovaní (horúčka, bolestivosť v mieste vpichu, lokálna reakcia v mieste vpichu), sa už menej vie a hovorí o tých závažnejších. Spomeniem len niektoré súvisiace s povinnými očkovaniami:

Po očkovaní proti chrípke: Guillain-Barrého syndróm (autoimunitné nervové ochorenie prejavujúce sa svalovou slabosťou, strnulosťou, bolesťou a niekedy ochrnutím jednej alebo viacerých končatín prípadne tváre, môže zanechať trvalé poškodenie), ťažké paralytické postihnutia
Podľa dostupných zdrojov sa toto ochorenie vyskytuje u 0,16 až 4 ľuďoch na 100 tisíc obyvateľov a v prípade rýchlej liečby plazmaferézou alebo intravenóznou globulínovou liečbou získa väčšina z pacientov plnú imunity späť. GBS však môže končiť aj smrťou. Viac>>

Po očkovaní proti tuberkulóze: Hnisavé ložiská očkovaných miest, opuchy lymfatických mandlí, poškodenia očí, ochorenia kostí (zápal kostí, ktorý sa objavuje mesiace až roky po očkovaní, ochorenia iných orgánov na tuberkulózu, poruchy mozgu (BCG-meningitída).
Meningitída, alebo bakteriálny zápal mozgových blán spôsobujú pneumokoky, meningokoky. Jedná sa o infekčné ochorenie, veľmi nebezpečná najmä pre malé deti a mladistvých. Máva často rýchly a dramatický spád, keď o osude pacienta rozhodujú hodiny. Viac>>

Po očkovaní proti čiernemu kašeľu: Neútišiteľný krik, kŕčové ochorenia, poruchy inteligencie, záchvaty prechádzajúce do epileptických kŕčov, do súvislosti sa dáva aj so syndrómom náhlej smrti dojčiat.
Syndróm náhleho úmrtia v detstve je definovaný ako smrť, ktorá je náhla a neočakávaná, vzhľadom k predchádzajúcemu stavu dieťaťa, u ktorého ani patologicko–anatomický nález nemôže jednoznačne objasniť adekvátnu príčinu úmrtia. Ide o tiché, ničím nealarmujúce úmrtie v spánku dieťaťa. Viac>>

Po očkovaní proti záškrtu: encefalitída (zápal mozgu), anafylaktická reakcia, poškodenia nervov (neuropatie), Gullian-Barre- Syndóm, zníženie počtu krvných doštičiek,
Encefalitída je ochorenie, predstavujúce zápalové ochorenie mozgu a teda centrálny nervový systém. Príčiny vzniku môžu byť rôzne, pričom encefalitídu rozdeľujeme na primárnu a sekundárnu. Viac>>

Po očkovaní proti tetanu: neuritída (zápal nervov), Guillain-Barré Syndróm, zníženie počtu krvných doštičiek, poškodenie obličiek
Neuritída je súbor procesov zahŕňajúcich zápal nervov, pri ktorom vzniká dráždenie rušiace normálne pôsobenie nervu v oblasti, ktorú inervuje. Ak postihuje periférne nervstvo, blokuje zmyslové a motorické funkcie s výraznými príznakmi. Viac>>

Po očkovaní proti detskej obrne: Guillain-Barré Syndróm, encefalomyelitída, skleróza multiplex, meningitída, epilepsia
Chronický únavový syndróm alebo tiež (benigná) myalgická encefalomyelitída, je chronický únavový (a) imunitnodysfunkčný syndróm/syndróm chronickej únavy a imunitnej dysfunkcie, tiež porucha, pri ktorej sa postihnutý cíti bez zjavnej príčiny stále vyčerpaný, sťažuje sa na bolesti hlavy, kĺbov i krku. Príčina syndrómu nie je jasná, za najpravdepodobnejšiu sa v súčasnosti považuje oslabenie imunitného systému vplyvom zhoršeného životného prostredia (napr. dlhodobým vystavením chronickému stresu, pôsobeniu chemických látok alebo skrytou neznámou infekciou). Čiastočné synonymum, spravidla trochu širší pojem, je postvirálny únavový syndróm. Viac>>

Po očkovaní proti osýpkam: kŕče, neistá chôdza, encefalitída, Guillain-Barré Syndróm, zníženie počtu krvných doštičiek, odbúravanie svalovej hmoty

Po očkovaní proti ružienke: zápaly kĺbov, kŕčové záchvaty, Guillain-Barré Syndróm, encefalitída

Po očkovaní proti mumpsu: cukrovka, neistá chôdza, encefalitída, myelitída (zápal miechy), poruchy sluchu, mumps,

Po očkovaní proti haemophilus influenzae typu B (HIB): meningitída, spavosť, nezáujem, krik, epilepsia

Po očkovaní proti hepatitíde B: cukrovka
[Očkovanie je vážna vec: Viete o ňom dostatočne veľa?] Očkovanie je vážna vec: Viete o ňom dostatočne veľa?3

Okrem toho následkom prísunu cudzorodej bielkoviny do orgnizmu očkovaním sa môžu vyskytnúť viaceré poruchy: encefalopatie s následných ľahkým postihnutím sluchu, zraku alebo reči, autizmus, syndróm hypersenztivity, tzv. MCD (minimálna cerebrálna dysfunkcia) t.j. ľahká porucha mozgu, oneskorený vývin reči, syndróm náhleho úmrtia dojčiat, detská cukrovka, alergické ochorenia, skleróza multiplex, mongoloidnosť.

Z popísaných poškodení a ochorení sa často vyskytujú rôzne poruchy mozgu a nervovej sústavy, čo je spôsobené tým, že očkovacie látky sa podávajú deťom v období, kedy sa najviac vyvíja nervová sústava (do dvoch rokov) . Uvádza sa, že napríklad autizmus nebol pozorovaný pred rokom 1940, čiže v období pred spustením masívnych vakcinačných programov."

adsumus
autor
Odpoveď bola odstránená
abbey1
26. máj 2013

Mne je už z tejto témy na zvracanie. Neustále tu dochádza k slovným útokom. Je to smutné u dospelých ľudí. Oveľa smutnejšie je, ako však dotyčné osoby hádžu do jedného vrevca ľudí bojujúcich za slobodnú voľbu v očkovaní. Hádžu nás do jedného vreca s ľuďmi, ktorých som v živote nestretla, o ktorých som v živote nepočula. Pripisujú sa nám slová, ktoré sme nikdy nevypustili z úst.
To je už nie smutné, ale choré.
To by som ja rovnako mohla nazvať "vrahom", každého kto býva v dedine, odkiaľ pochádza nemenovaný vrah, "nacistom" každého Nemca. To je totálny nezmysel.
Každý si nesieme zodpovednosť sám za seba, za svoje rozhodnutie, svoje skutky.
Takéto rozhodnutie nám prináleží i v otázke zdravia našich detí. Ja som za ne zodpovedná od ich počatia a robím pre ne maximum, čo môžem.
V živote ma fanatikom, nezodpovedným rodičom a podobne nenazvala naša pediatrička, ani nikto z lekárov, s ktorými prichádzame denno denne do styku.
Kdežto tu sa neštítia brať takéto urážlivé slová do úst ľudia, ktorí o nás nevedia zhola nič, ktorí vedia minimum o očkovaní. Napriek tomu nás robia zodpovednými za skutky iných ľudí. Zvery sú na strane očkovaných i neočkovaných.
Do neba volajúca je však drzosť, akým právam si chcú privlastiť právo rozhodovať o osude našich detí. To je fanatizmu a veľmi nebezpeční. To tu už bolo mnohokrát v histórii a nikdy to neskončilo dobre.
Zastaviť treba takýto fanatizmus. Fanatizmus je žiadať, aby sa každý a za akýchkoľvek podmienok podriadil vyhláške či zákonu robenému na zájklade súkromných záujmov istých jedincov.
Hovorím za seba a za "neočkovancov", ktorým nejde o plošný zákaz očkovania, ale za Slobodu v očkovaní.
Tak už by tu istí ľudia mali skončiť so snahou potlačiť slobodnú vôľu a voľbu. Ak s tým majú problém, nech sa páči stále je tu Kuba, Severná Korea, kde stále existuje "vynútená jednota". Kľudne sa vrátte o pár storočí späť.
Ale naozaj nemáte právo linkovať rodičom čo je pre ich deti "dobré". Ja som rodič, ja som konzultovala s lekármi, ktorým verím a ja som sa rozhodla. Rovnako ste sa rozhodli vy.
A hlavne je to smiešne a pokrytecké, keď vy osobne nemáte polovicu v dnešnej dobe povinných očkovaní, nemáte zmerané protilátky u seba ani u detí, napriek tomu sme vraj "vinní" len my. Začnite u seba, choďte príkladom, alebo aj nie. Vaša vec.
Rovnako ako naše rozhodnutie neočkovať.

adsumus
autor
26. máj 2013

@abbey1 Rozhodnutie neočkovať, môže ovplyvniť aj životy ľudí okolo. Dovolíme sa im vyjadriiť? Ak sme v demokracii, každý má právo vyjadriť svoj názor. Chod do temy Povinné očkovanie a jeho zmysel a zistíš zaujímavú vec. Sú tam ľudia za a proti a žiadne slovné útoky. Normálne sa tam dávajú argumenty za a aj proti a nikto nikomu nenadáva a nerozkazuje, čo má robiť. Debatovať o očkovaní sa dá aj normálne. Pozri si koľko príspevkov zo strany AV je krajne urážajúcich a nenávistných. Toto nechceme, chceme sa o očkovaní baviť normálne, bez osobných utokov.Bez zavádzania, bez predaja vitamínových doplnkov, bez vyhadzovania ľudí, ktorí majú iný názor. STOPAV.

abbey1
26. máj 2013

@adsumus Tak neurážaj ty prvá. Všetkých nás označuješ ako fanatikov, voláš po dajakej zodpovednosti. Buď zodpovedná ako prvá a naočkuj sa všetkým, čo existuje, lebo opakujem aj ty ohrozuješ ľudí okolo seba. Čiernym kašlom sa prevažne nakazia bábätká od príbuzných a to netvrdím ja neočkovanec, ale pročkovací lekári.
V demokracii mám mať ja rovnaké právo ochraňovať svoje deti ako ty tie svoje. Ty osobne nám však toto právo odopieraš. Tak si fanatik ty. ja ti právo zaočkovať neberiem. ty mi moje právo neočkovať odopieraš a ešte ma aj nazývaš fanatikom.

adsumus
autor
26. máj 2013

@abbey1 Ty si sa pýtala autorov stránky proti očkovaniu, čo vlastne myslia tými škodami za ktoré odmietajú niesť zodpovednosť? Lebo mne to vychádza tak, že oni už vopred vedia, že rady, ktoré poskytujú ohľadom neočkovania, môžu mať vážne následky.

O čiernom kašli je dokázané, že ak sa očkuje sú dlhšie periody bez epidémií, čo pre kopec malých babetiek môže znamenať záchranu života.

V demokracii má každý právo vyjadriť názor a teda aj ja. Prečo s tým máte stále problém? Neviete si ustáť ten svoj? Aj ja mám právo chrániť svoje dieťa a nezaočkované deti považujem za zvýšené riziko. Co s tým urobíme?