icon

Pomoc pre deti bez domova na Ukrajine

3. feb 2025

Ahojte mamicky, prosim vas potrebovala by som pomoct. Stredoskolak Matyas založil zbierku na pomoc detičkám bez domova na Ukrajine, mal uz aj viacero reportazi na TV JOJ. Vyrába spolu s kamarátmi sviečky, ktore ohrievaju tieto deti, kedze elektrina funguje len na 2 hodiny denne a preto by som vás chcela poprosiť o pomoc, kedze vosk je veľmi drahý, tak je založená zbierka, prosim pomôžte ako len mozete, každý cent mu pomoze 💛💛

Tu najdete zbierku: https://donio.sk/ukrajina-2025

https://www.facebook.com/share/v/1BDzLktYUJ/

sevrin
4. feb 2025

@alickapusinka keby si si prečítala aj článok a nie iba nadpis, tak by si sa dočítala, že je to kravina šírená ruskou propagandou. Prečo máš potrebu šíriť ruskú propagandu?

3. Lož: Zelenskyj si kúpil vilu za 18 miliónov eur a postavil si podzemný bunker
Realitná spoločnosť, ktorá vilu v októbri predala, poprela akékoľvek spojenie medzi kupujúcim a Ukrajinou a vyvrátila tvrdenia, že na pozemku sa stavia bunker

Ruské zdroje rozšírili správu, podľa ktorej ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj kúpil cez spoločnosť Aldorante LTD luxusnú vilu na francúzskom ostrove Saint Barthélemy za 18 miliónov eur a začal na pozemku stavať podzemný bunker. Propagandisti tvrdia, že ide o súčasť údajného „plánu úteku“ ukrajinského prezidenta. Ako svoj zdroj uvádzajú francúzske médiá, ale na internete sa nedá nájsť žiadny dôkaz o údajnom francúzskom videu s „dôkazmi“ a „dokumentmi“.
Tieto informácie od propagandistov sú premyslenou lžou, ktorá je súčasťou dezinformačnej kampane zameranej na diskreditáciu Volodymyra Zelenského a jeho okolia v očiach Európanov. Z adresy uvedenej na „dokumentoch“ vo videu je zrejmé, že sa týkajú vily Stellae - luxusného sídla s výhľadom na oceán, so šiestimi spálňami, terasou a súkromnou záhradou, ktoré sa nachádza v letovisku na ostrove Saint Barthélemy.

Vilu spravovala miestna realitná spoločnosť Sibarth do októbra 2024, keď spoločnosť na svojej stránke na Facebooku zverejnila: „Úprimne ďakujeme predávajúcemu za dôveru a srdečne blahoželáme novým majiteľom k získaniu takejto prestížnej rezidencie.“ Propagandisti na základe tejto publikácie vytvorili podvrh.

Generálny riaditeľ spoločnosti Zarek Honneysett, ktorého sme kontaktovali, aby sme si informáciu overili, toto tvrdenie úplne poprel. Podľa neho spoločnosť Sibarth skutočne predávala nehnuteľnosť, no „kupujúcim nie je spoločnosť Aldorante LTD, ale francúzska spoločnosť s francúzskymi akcionármi, ktorá nemá žiadne väzby na Ukrajinu. Okrem toho uvádzaná cena je nesprávna a môžem potvrdiť, že na dome sa napriek zmienkam vo videu nevykonávajú žiadne práce.“ V skutočnosti dom kúpila iná spoločnosť za inú sumu a na pozemku sa žiadny podzemný bunker nestavia.

Nie je to prvýkrát, čo sme vyvrátili podobné klamstvá o údajne drahých nákupoch Volodymyra Zelenského. V minulosti sme sa venovali správam, že prezident kúpil taliansku vilu Sting za 75 miliónov eur a že jeho manželka Olena Zelenská kúpila auto Bugatti Tourbillon za 4,5 milióna eur. Keďže takéto falošné správy sú určené pre západné publikum, propagandisti vynakladajú značné úsilie na ich vymýšľanie, niekedy dokonca vytvárajú falošné médiá v cudzích jazykoch, ktoré sa stávajú „pôvodným zdrojom“ „správ“. Ako identifikovať takéto škodlivé zdroje sme rozoberali v článku Pavučina lží: Ako rozpoznať falošné západné médiá vytvorené ruskou propagandou.

jaja20
4. feb 2025

@sevrin Mňa zaujíma, či aj Zelený a jeho rodina majú elektrinu len 2 hodiny denne a hreju sa pri sviečkach vyrobených žiakmi zo Slovenska...

milanemila
4. feb 2025

Fuj akoze niektore zenske ste su fakt hnusne chudery, ani sa to neda krajsie napisat.
Autorka, super ze zdielas, ja som prispela uz davnejsie. Taketo deti, dospievajuci a mladi ludia, kt nie je ukradnuty osud inych a dokazu nieco vymysliet a pomoct vramci svojich moznosti by na Slovensku trebalo co najviac, lebo davaju tomuto prekonspirovanemu hoaxom veriacemu narodu bez kritickeho myslenia aspon nadej do buducna.

april171
4. feb 2025

@sevrin naozaj všetkých, ktorí relevantne argumentujete s opačnou stranou obdivujem. Aj keď je to zbytočné, pretože len naozaj múdry človek si dokáže priznať, že sa mýlil. Preto to dokáže, len mizivé percento ľudí. Lebo inak by popreli sami seba a ťažko by sa im do sebou žilo. Preto je to zbytočné argumentovať, predkladať dôkazy, to nikto nechce. Každý chce len potvrdenie toho svojho názoru. A preto vás naozaj obdivujem, že míňate svoju energiu, pritom s mizivou nádejou, že to niekomu otvorí oči.
A ku kritikom utečencov - prví by utekali všetci títo krikluni, a prví by stáli v zahraničí v rade na dávky a podporu.

xckaretxxx
4. feb 2025

@hiro áno mam, bratranec obchodoval s Ukrajinou. Ešte na začiatku vojny humanitarna pomoc (zbierky od slovakov) koncili v rukach ukrajinskych uzeznikov. Toto mam od jeho obchodných partnerov. Mam aj znamych v Poľsku. V čase ,,dávok,, z Ukrajiny prichaju vlaky s ,,ukrajinským utecencami, do poľských miest vyzdvihnúť si , pomoc,,. Samozrejme na otočku a vracajú sa na Ukrajinu.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lucilaines
4. feb 2025

Ja vzdy ked este z poslednych sil nazbieram nejaku nadej a optimizmus pre tuto krajinu, poviem si, ze este nelamem palicu, tak potom natrafim na nejaku diskusiu na Modrom koniku, co ma odpali ma Melmak a vidim, ze nie. Ze tu uz ozaj len zhasnut svetlo. Hlupost, zavist a zloba su nase klucove vlastnosti. Aby niekto dokazal pri teme o zbierke pre deti, ktoru organizuje dokonca student, vytahovat este ukrajincov v lietadle na dovolenke a podobne blaboly to je moc aj na kona. Nechces prispiet, neprispej ved nikto nikoho nenuti. Ale otacat to smerom, ze ved ja som stretla Ukrajincov na dovolenke a studenti si kupuju znackove oblecenie, tak co chcu nejake trapne deti a student a este mat potrebu to sirit do sveta, to je ja ani neviem..logika a empatia level -300

zuzanita1609
4. feb 2025

@lonely66 nie, nemyslela som konkrétne teba,ale všeobecne,pri niektorých (oni sa nájdu),keď sa spomenie Ukrajinec,Ukrajinka automaticky začínajú s tým,ako využívajú všetci systém iných krajín, ktoré ich prijali. Mne sa občas zdá, že niektorí (oni sa nájdu) ako keby vyčítali Ukrajincom,že si dovolili neustúpiť Rusom a vzdorovať.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
zuzanita1609
4. feb 2025

Poznám 3 prípady,kde si nikdy nedovolím tvrdiť,že zneužívajú systém. Mám zubarku,Ukrajinku,veľmi príjemná žena, snaží sa komunikovať po slovensky a k ľuďom sa vždy správa úctivo. Ďalšia pani,staršia už. Na Ukrajine pracovala v bankovníctve,u nás robí ako predavačka. Je vďačná za každé milé slová a taktiež veľmi príjemná. No a v práci,kde som pracovala,pracoval už dlhodobo Ukrajinec, veselý, ústretový chlap, má priateľku Slovenku a pracoval na vysokozdvižnom vozíku v našej firme. Keď začala vojna,dal výpoveď a odišiel domov, brániť svoju krajinu. Všetci vo firme sme si ho tak obľúbili,až sme ho až odhovárali, vedenie nebolo nadšené,že príde o spoľahlivého pracovníka. Čiže ten,kto chce nájsť chyby,ten si ich nájde na každom a priťahuje si k sebe len takých,čo sám vyžaruje.

sevrin
4. feb 2025

@jaja20 tak ty máš fakt veľké starosti.

hiro
4. feb 2025

@xckaretxxx Ok, takze tvojho bratranca obchodni partneri hovoria ze nejake zbierky koncili u priekupnikov. Ale vsak sa nebavime o nejakej zbierke na zaciatku vojny ale konkretne som sa pytal o tejto od Nadacie TV JOJ na Doniu.
Preto som sa pytal ci mas nejake dokazy ze tato zbierka konci ako tvrdis: "Snáď si nemyslíš, že ťa pomoc sa dostane k tým, ktorí to naozaj potrebujú. Preber sa"
Je to dost celkom v rozpore s tym co tvrdi nadacia JOJ:
"Naša pomoc šla mu konkrétnym ľuďom, o čom sme sa vďaka našim spolupracovníkom vždy presvedčili."

jaja20
4. feb 2025

@sevrin To je akože odpoveď na moju otázku?

ibatanecnica
4. feb 2025

@zuzanita1609 neda sa pomahat dk.nekonecna a kazdemu. Janpomaham par ludom v okoli. Viem kam idu moje peniaze. Ale inde sa angazovat nebudem. Tiez potrebujem peniaze.

sevrin
4. feb 2025

@jaja20 samozrejme, pokým ťa netrápi prečo si v čase konsolidácie hentá smerácka zgerba zdvojnásobila platy, z predvolebných sľubov neplní absolútne nič, navštevuje vrahov v Kremli, nacistov ako Bombica púšťa na slobodu, Kovásca za príspevok na Facebooku hodí do basy, posere medzinárodné vzťahy so všetkými naokolo okrem Orbána, ktorý je tiež podobný had, a všetkých čo nesúhlasia s jeho maniermi označuje za rozvracačov štátu, tak ťa fakt nemusí trápiť ani zaujímať koľko hodín denne má Zelenskyj elektrinu.

zuzanita1609
4. feb 2025

@ibatanecnica ale veď ja súhlasím,preto som už vyššie napísala,že ten kto chce, pomôže svojím vlastným dielom. No nebudem kritizovať, zosmiešňovať niečo, čo pomáha iným a slúži to na dobrú, potrebnú vec. A čo si všímam, ľudia ktorí majú málo, skôr sa podelia.

jaja20
4. feb 2025

@sevrin Omáčky si nechaj a napíš odpoveď. Či máš s tým problém? Keď si ma už niekoľkokrát označila a začala tým diskusiu.

sevrin
4. feb 2025

@jaja20 napísal som ti jasne k veci. Ak moje argumenty považuješ za omáčky vyhľadaj psychiatra a neodbavuj si tu svoje mindráky z Ukrajincov na mne. Navyše v tejto diskusii si ma označila ty prvá, ja na teba len reagujem. Ak ma mieniš obťažovať svojimi táraninami, nájdi si na to niekoho iného. Dohovoril som a ak si nesedíš na kábli, práve si to pochopila.

jaja20
4. feb 2025

@sevrin Vôbec si mi na moju otázku neodpovedal.
Je mi úplne jasné, že ti došli argumenty, a preto si taký na💩
Očividne som ti stúpila na otlak.

sevrin
5. feb 2025

@jaja20 a čo čakáš akú odpoveď, keď je to otázka ako od dezoláta? Ak ťa to tak veľmi trápi, choď sa mu pozrieť do Kyjeva na elektromer, ale ty možno poznáš jednoduchší spôsob.

jaja20
5. feb 2025

@sevrin Normálnu odpoveď bez vykrúcačiek. Ale je mi jasné,že tebe ide len kopírovanie textov z googlu a tu nemáš čo okopírovať...
A ak veríš tomu,že Zeleného rodina je stále v Kyjeve,tak si riadne naivný ( a to som použila veľmi mierne slovo,aby som sa neznížila na tvoju úroveň )
Tvoje arogantné reakcie ma len utvrdili v tom,aký som mala z teba pocit,keď som náhodou v diskusiách narazila na nejaké tvoje odpovede.
P.S.1. Nevolila som Fica,ani nikoho z koalície,takže tie reči čo máš na nich ma nezaujímajú.
P.S.2. Dúfam,že máš už 3 roky nastavený trvalý príkaz a pravidelne prispievaš na pomoc Ukrajine,keď sa tak vehementne staviaš na ich stranu.
Evidentne zabúdaš na to,že každá minca má 2 strany.

sonula
5. feb 2025

@jaja20 nie, nemusia sa skladat. Chcu. Nemozes porovnavat podmienky v Kyjeve a niekde na fronte alebo na uzemi okupovanom Rusakmi.

jaja20
5. feb 2025

@sonula Veď presne o toto ide. Že nie na celom území sa bojuje a Ukrajina je taká obrovská krajina oproti trpaslíkovi Slovensku, že sa to kľudne dalo riešiť aj presunutím obyvateľov do kľudných častí, kde sa aj teraz normálne žije, a nie otvoriť u nás hranice a ani nekontrolovat, odkiaľ vlastne prichádzajú... Lebo tisíce Ukrajincov to využilo na to,aby proste len zdrhli "na západ". Keby nebol tento konflikt,tak by sa ani náhodou legálne do EÚ nedostali. Roky to predsa bolo takmer každý deň v správach, že sa niekto odtiaľ pokúsil pomocou prevádzačov prekročiť hranicu.
Denne som v práci v kontakte s Ukrajincami, takže viem, že 2/3 z nich vôbec neprišlo z vojnových oblastí a vôbec to nie sú chudobní chudáci.
Vyššie bol koment ohľadom drahých leteckých dovoleniek a nákupov. Ja veľmi dobre viem,ako to autorka myslela,len väčšina tu to nepochopila. Keď majú prachy na takéto veci,tak nech namiesto míňania pomáhajú svojim krajanom, ktorí sú v núdzi.
Samozrejme,nech pomôže,kto chce,nech si ženy odtiaľto z Koníka trebárs aj adoptuju tie deti bez domova, ale je jednoducho absurdné, že sa tie deti musia "hriať pri sviečkach", a ich prezident im nezabezpečí lepšie podmienky,aj keď do Bruselu chodí ako na klavír.

hiro
5. feb 2025

@jaja20 "Že nie na celom území sa bojuje"
Ano, nebojuje sa na celom uzemi ale Rusko bombarduje cele uzemie. Aj ked je mala sanca ze by ma to prave zabilo ak nerobim prave v elektrarni ci teplarni je mozne ze by mi to bombardovanie a nocne vybuchy uz isli tak na nervy ze by som tiez emigroval...
A teda neviem ako ma Zelensky spravit lepsie podmienky. Elektrarne vkuse opravuju a vkuse im ich zbombarduju.

jaja20
5. feb 2025

@hiro Chlape, chlape... A čo napríklad presunúť tie deti do inej časti krajiny? Kompetentní mali mať vopred pripravené rôzne alternatívy ohľadom obyvateľov, žijúcich vo vojnovej zóne. Vrátane mobilizácie mužov, ktorí odtiaľ zdrhli a majú to na háku. Či teraz kôli vojne celá Ukrajina emigruje? Či ako si to predstavovali, keď dráždili hada bosou nohou?

stanulienkat
5. feb 2025

Autorka prosím ťa, zmaz to telefónne číslo, takéto veci sa naozaj nerobia. A hlavne na fóre, kde je veľké množstvo tupých proruských mamičiek.
Normálne sa nechcem grcat z niektorých žien, ktoré majú doma deti a čítajú dennodenne príbehy o znásilnených, zabitých, týraných detí o deťoch, ktoré nasilu odviesli do Ruska k tomu krpatému smradovi.

stanulienkat
5. feb 2025

@jaja20 prosim ta, kto koho drazdil?? Samostatna slobodna krajina koho drazdila?? Ruzku haved, ktora nic ine nepozna len vrazdit, okupovat, drancovat?? Aj my sme ich drazdili v 68.?? Aj ostatnych 100 krajin, kde zacali vojnu, okupovali ich a vrazdili? Vsetky krajiny ich drazdili? Alebo to povedal alkoholik zo Sumracnej a dezolati mu to zozrali?
Ze vam neni blivno, aby v 21. storoci jeden stary zakomplexovany chuj vrazdil deti a niekto ho v tom podporuje. A to, ze Putin rozkradol niekolko rocnych rozpoctov vam nevadi? Ze tam ruzzki ludia skapinaju hladom vam nevadi? Ze ma vystavany palac a podzemny bunker vam nevadi? Ci vadil en Zelensky uz len tym, ze existuje?? Vies, co by robil fico, Kalinak a spol keby bola vojna tu??? To, co putin. Uz by nekradli miliony, ale miliardy. A este by mu to slovenski dezolati dopriali.

jaja20
5. feb 2025

@stanulienkat V 68. prišli na naše územie na pozvanie našich vládnych predstaviteľov,a okrem nich ešte aj iné armády, takže toto sem nepleť.
Alkoholika zo Súmračnej nepoznám, neriešim.
A USA hávedi nie je blivno, že vyvolali vojny a vydrancovali x- krajín?
Či o čo ti týmto príspevkom išlo?

jaja20
5. feb 2025

@stanulienkat Vidím, že si svoj príspevok zmenila.
Prečítaj si, čo som písala vyššie. Nevolila som ani Fica,ani nikoho z vládnej koalície.

stanulienkat
5. feb 2025

@jaja20 pozval ich jeden zasrany komunista a prisli na takoch. Na tankoch sa na navstevu nechodi. A uz vobec nie na 20 rokov. Bola to okupacia. Zavreli hranice, museli sme sa podriadit a podrucit sa im na 40 rokov. Usa haved bola jedna z tych, co ta v 2. sv vojne oslobodila. Douc sa dejepis. Keby nebolo penazi a zbrani z Usa a toho fuj fuj zapadu, nikdy v zivote by rusak vojnu nevyhral. Mna okupoval zatial len rus 40 rokov. Teba okupoval na Sk nejaky american?? Pretoze nemam vefomost, ze nas tu amici okupovali, vrazfili, zatvarali do gulagov.
A o čo mi v tom príspevku išlo? Išlo mi o to poukázať na to, kto je agresor, lebo mnohí máte s týmto problém. Chcem vidieť ako by si tyranej a bitej žene tvrdila, že agresor je ona a nie chlap, ktorý ju kope bije a škrtí.