Ako najdlhšie ste boli na úrade práce?
Kolko ste boli najdlhsie na úrade práce... vlastná skúsenosť ale skúsenosť známeho... poznáte niekoho kto bol dlhšie ako 2 roky?
@jana_eyre_2 Internet znesie všetko. A zase sa ozývajú tie, čo pojedli všetku múdrosť 🤦♀️
Ja som bola 4 mesiace na ÚP.
@zuzubb007 nemyslim si, ze to je az taka hanba a vychcanost pokial nevies, co je za tym. Ja som evidovana u, skoro 3/4 roka a nie preto, ze by som nechcela robit, ale preto ze mam dceru so zdravotnym znevyhodnenim...mam dokonca 3.stupen VS. Problem je v tom, ze si nedokazem najst pracu, ktora by casovo vyhovolala a este mi zamestnavatel vysiel v istych veciach v ustrety. V predchadzajucej praci som musela ukoncit pomer kvoli dcere. Tak prosim nesudme ludi, ze su lenivi a vychcani a neviem co vsetko. Ver mi rafsej by som isla robit.
Ja som ešte nebola,moj muž 6 mesiacov, no v podstate to bolo účelové, lebo si chcel urobiť cez Up strojnícky kurz. Aj ho urobil a potom sa hneď zamestnal.
Nikdy a to mam uz takmer 40
Hneď po strednej škole som bola rok na úrade práce.Ale ja som.si robila 10 mesačný kurz kaderníctvo mala som.to zdokladovane tak mne vtedy prácu nehľadali.Potom som sa zamestnala vo firme kde som u 22 rokov ale shladam.si dačo iné . Rušia prevádzky a ostatné dávajú tak ,že znižujú na polovičné úväzok.A nestačí to chodím po pohovoroch ale ja nemám šťastie aby ma niekde zobrali.Tak som na tom polovičnom úväzku.A podľa mňa nie je to hanba byť na úrade práce a hlavne v tejto dobe keď sa rušia prevádzky .Kolegyna bola päť rokov v kuse na úrade práce.
No ja som bola na UP po skončení bakalara asi 2 mesiace. Bola som tehotná. Ked syn nastúpil do skolky isla som hned do prace (aj VS som dokoncila) a na UP som odvtedy nebola. Ale poznam ľudí co boli šikovní aj prácu by si nasli ale potrebovali reset po vyhorení. Tak boli na UP.
@slavomira236 Presne, na vychode plllno takychto skvelych a vyhodnych "ponuk". No nezober to ! :/
@stanulienkat nemáš celkom pravdu. Napríklad cez koronu ak prepustili niekoho z gastra, ťažko ho niekde zobrali, kľudne pobudli na úrade aj viac ako rok... A nezamestnateľní ľudia, to nie je len o lenivosti, sú za tým rôzne psychické choroby, ľudia čo sú oficiálne ako bezdomovci a nikto ich preto nechce, odchovanci detských domovov, čo sa nevedia v živote zaradiť a poradiť si, ľudia pár rokov pred dôchodkom čo celý život makali na jednej pozícii, moderná doba ich pozíciu zrušila a nejakú novú prácu nevedia robiť a tak by som mohla pokračovať. Ver, že im nie je čo závidieť, je za tým nejaký nie pekný osud...
pol roka podpora bola 1200€ na mesiac
@stanulienkat tak si z bratislavy ako pozeram..prosim ta neporovnavaj bratislavu so sninov alebo medzilaborcami..
@marsmykkok ano, Covid bol specificke obdobie. K nezamestnatelnym ludom sa nebudem vyjadrovat. Tam treba len chciet a nie mat na vsetko milion vyhovoriek. A kto dnes nema psychicke problemy?
@slavomira236 ved som pisala, ze na par vynimiek sa da praca najst.
Ak by som ja osobne nenasla pracu vo svojom obore, idem robit cokolvek.
@stanulienkat ver že aj ja som chcela ísť robiť čokoľvek a nevzali má... Normálne má nevzali a to už boli tak primitívne práce že som sa až čudovala že ako som hlboko klesla že sa o nich zaujímam....
3 týždne. Ale už pri evidovani na UP som mala podpisanu zmluvu s mojim terajsim zamestnavatelom.
@hylary tak tak. zial naozaj je este stale vela ludi nezamestnanych a vsade sa uchadza vela ludi. 🙈
Polroka, ale podporu som mala 1500€😁 takze som sa neponáhľala za hľadaním roboty aaa za tu drinu v zahraničí, čo som si odmakala som si v priebehu polroka dala život “dokopy”, našla som si muza, spoznala sa s ním, nasťahovali sme sa spolu, nasla som si robotu atd, odložila som si niečo bokom, a uzivala som si život 😁 úžasny čas investovany do mojej sebarealizácie 😋
Po oboch rodicovských som bola 6 mesiacov (v ramci trvania podpory), tak mi to vzdy vyslo ze hned na to som isla do novej prace. Po terajsej rodicovskej mi to dufam tiez tak fajn vyjde, do povodnej prace uz nebudem mat moznost ist (zrusena firma). Nevidim na tom ziadnu hanbu pre slusneho cloveka.
@kukulienka999 Len pre zaujimavost, v ktorom štáte si mala taku podporu?
@stanulienkat 🤦 tak väčšiu somarinu dom už dlho nepočula. Ako jasné,že sú aj ludi, čo sú tam roky,ktorým to jednoducho vyhovuje , čo je zbytočné komentovať. Ak sa napríklad učiteľ zaeviduje na dva mesiace prázdnin, pretože donedavna bol folklór takto zamestnavať učiteľov ?
@mateson s ucitelmi mas pravdu
@kukulienka999 na sk je maximalna poslora nizsiA ako 1500 ci nie? Muz mal maximalnu a bola nizsia
@natalienka12 v rakúsku máš bežne takú podporu musíš mať ale predtým lepší plat, takých 2 tisíc v čistom približne.
Rakúšania dosť využívajú
@sono2 Ja nic take neplanujem vyuzivat, my si ani neplatime poistenie v nezamestnanosti, pretoze mne nikto nemoze dat vypoved. Len ma zaujimalo, kde moze taku podporu cerpat, kedze u nas je cca 1200 z maximalneho vymeriavacieho zakladu.
@slavomira236 Ano, cca 1200 presne cislo najdes na nete, kazdy rok k 1.7. je ten vymeriavaci zaklad vyssi.
@kukulda1234 a kto ti na dieťa dával pozor keď bola choroba za chorobou? A keby boli k tej chorobe za chorobou ďalšie dve tri deti?
@kukulda1234 áno, ale napríklad v mojom prípade by bolo tých OCR asi 3x mesačne po týždni (keďže mám viac deti) plus prázdniny takmer každý mesiac a muž ktorý si OCR zobrať nemal ako lebo jeho príjem je asi 5x vyšší ako môj.. to by som bola ideálna kolegyňa keby som bola skoro celý mesiac na OCR, alebo aspoň 2t keby si bral OCR aj môj muž.. (schválne nech si ľudia pozrú diskusie o tom že rodičia si berú OCR) to len na margo toho ako nechápeš keď je niekto doma dlhodobo.. ale je mi jasné, že niekedy je skoda aj vysvetľovať.. lebo byť na neplatenej RD je to isté ako byť na úrade práce, stat uhrádza iba ZP..
@slavomira236
@natalienka12 viete co, popravde bolo to cca 5 rokov dozadu môže byt že 1200€, fakt si to nepamatam, môže byt, ze máte pravdu, viem, že to bolo proste na to, ze som sa zobudila a mala som zaplatené dosť a využila som to 😊

2 mesiace
od skončenia VŠ v júni po nástup do práce (školy) v septembri.. odvtedy prešlo už 19 rokov a s výnimkou MD a RD pracujem bez prestávky 🙃 za to môj ex bol nezamestnaný dva roky 🤷🏻♀️