icon

Dedenie rodičovského domu: Ako postupovať?

jani322
17. okt 2024

Dobrý pod večer Vám prajem idem si po radu neviem odkiaľ začať,ale začnem stým,že neviem sa stoho vysomáriť rozmýšľam nad budúcnosťou čo bude ďalej ak sa rodičia pominiu mam dvoch súrodencov najstarších... jeden ma už svoje zázemie,rodinu,dom,auto dobru platenu robotu druhy je bez manželky bez deti a ťahá dom po starých rodičov so svojich uspor,ktoré ma uložene ..... mňa čo sa týka bývam v rodičovskom dome zdedil dom po starých rodičov.....Tak že otázka znie komu bude patriť vlastne rodičovsky dom??? mne najmladšiemu súrodencovi?..či ako to vlastne bude?......Ak už sa mi pominiu rodičia budem sa dediť sam s najstarším bratom??? brat najstarši sa ma rozhodnúť?? či ako mam tomu pochopiť 🙄..Neviem sa stoho dostať....Dúfam že ma niekto pochopil kto tym prešiel a ma skúsenosti bojím sa o to🙄.....Darovacia zmluva,prepis majetku domu.....

Strana
z4
colsami
17. okt 2024

Ja vobec nemam otazku k teme. Ani ohladom domu, ani stareho domu, ani dedka babky ani stryka z Ameriky a trvaleho pobytu. 😅 Po tom, co som precitala vsetky tri strany - mna by uprimne z tejto temy zaujimalo iba to, kolko mas rokov.

isis234
17. okt 2024

@veronikaszabova omylom si ma označila. Nie som autorom článku.
Tiež som ju písala že on nemá nárok na nič

veronikaszabova
17. okt 2024

@isis234 joooj, prepac ❤️❤️

veronikaszabova
17. okt 2024

@jani322 ja stale nechapem, co ty chces dedit, ked stary dom je strykov, tvoji rodicia este ziju... Ved TY na nic aktualne nemas narok

isis234
17. okt 2024

@veronikaszabova v pohode...😉

qetka
17. okt 2024

vies nam povedat, preco vlastni dom po starych rodich iba stryko? ako sa k nemu dostal? akoto, ze ho nevlastnia s otcom na polovicku?
vies si to vobec pozriet na katastri, ci si to iba myslis?
stryko ma deti? Ma otec s bratom este dalsich surodencov, alebo su len oni dvaja?

veronikaszabova
17. okt 2024

@qetka jeziiiiis, nerad mu kataster 😂😂😂😂 to mu tu budeme hodinu vysvetlovat, co a kde ma hladat

rozculena
17. okt 2024

tu je úplne zbytočné sa niečo pýtať a akokoľvek reagovať,dotyčný je úplne mimo,písal sem o tom už viackrát a stále dookola to isté....

tom_i
17. okt 2024

@qetka jémine po týchto otázkach to bude iný guláš 😁

rozculena
17. okt 2024

@tom_i nebude tu guláš,lebo dotyčný nevie dať vôbec žiadnu relevantnú odpoveď,on je úplne mimo.

hopsas
17. okt 2024

@jani322 ja by som ti poradila ísť osobne za nejakým právnikom na konzultáciu snáď ti to vysvetlí tak aby to bolo zrozumiteľne a jasne.

mandarinka555
17. okt 2024

@hopsas Chudák právnik...veď ho z neho klepne🙈

hopsas
17. okt 2024

@mandarinka555 možno to ale dokáže jasne vysvetliť. Len uvazujem

1ryba
Odpoveď bola odstránená
svetlonos
17. okt 2024

Ženy a muži, ktorí ste písali k téme - kaslite na to, tu je problém iplne inde! Nie v dedení.
Tu každá rada márna a zbytočná. A realne je to celé skôr smutné po hlasom zamyslení. Pozrite ďalšie autorove témy a pochopíte. Ja to tu konkrétne menovať nebudem. Ale po prečítaní už len tejto jednej témy je určite každému príjemnému jasný problém autora.

saw_
17. okt 2024

“A keby som sa rozhodol ja s bratmi predať dom po starých rodičov to už sa neoplati že mam pravdu 😕”

A takyto ludia rozhoduju o tom, kto povedie štát. DESIVÉ

andrejka1974
17. okt 2024

@jani322 po rodičoch dedite rovnako čiže záleží kto zomrie skôr ak otec tak jeho žena a deti rovnako ináč by to bolo ak by to počas života napísali na teba

tiezjedna
18. okt 2024

@jani322 bože ty si ako kolovrátok... až mi ťa je ľúto :/ trvalý pobyt môže mať aj na Marse, s vlastníctvom čohokoľvek to nemá nič spoločné.

liv1
18. okt 2024

Autor takto. Stryko by sa mal podielat na plateni domu, resp. ak by nebola pripojena elektrina, voda atd., mal by platit minimalne dan z nehnutelnosti a kosit buriny.
Otazka je ci dovolil tvojmu bratovi tam byvat.
Najlepsie by bolo keby brat od neho ten dom odkupil. V Amerike funguje sudnictvo inak, ak by zomrel stryko, dedi len jeho zena ak nejaku ma. Az keby zomrela ona, az potom by dedili deti. Majetky si treba vysporiadat, nespoliehat sa na nikoho ze nieco zdedi nezdedi a podobne. Na dom v ktorom byvas maju pravo vsetci surodenci, akurat keby ste sa v buducnosti dohodli a ty by si sa postaral o rodicov, mohol by si sa s bratmi dohodnut, ze dostanes vacsiu cast. Niektori sa nehnutelnosti aj vzdaju, ak sa sutodenec dlho a dobre staral, to je aj fer si myslim.

zuzanaete
18. okt 2024

Tato tema tu uz bola a bola rovnako chaoticka. Rady, aby to vsetko prebral/pozrel s niekym, kto sa v tom vyzna, asi neboli dostatocne.

sono2
18. okt 2024

@jani322 všetci podľa rovného dielu. A prečo by nemal dediť brat aj keď ma svoje? Ma na to nárok.

Strana
z4